"Свинският" грип...в ежедневието

Все същите
Аватар
Евридика

"Свинският" грип...в ежедневието

Мнение от Евридика »

Питам се сега какво е - истинска заплаха, пропаганда или нещо, което трябва да игнорираме? До днес си мислех, че с моите близки, приятели и колеги не сме застрашени дори да си говорим за това.
Другата седмица обаче ми предстои много важно служебно мероприятие, в рамките на което ще има много хора, 120 човека за три дни заедно. Събитието е планирано и обявено от 2 месеца. И сега, бум-тряс - свински грип, паника, екшън...
Изведнъж се оказа, че мои колеги, тези, които трябва да са сред баш организаторите, се страхуват зверски :hysteric: , донякъде ирационално според мен, и казват, че въпреки това ще дойдат, но дори да дойдат, те ще са спечени, ще се притесняват, ще са други хора - както са и сега, притеснени. :hysteric: Уважавам страховете им, и ще направя възможното тия хора да останат в София и да не идват на събитието, но нали работата все пак трябва да се свърши?:-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: "Свинският" грип...в ежедневието

Мнение от Kent »

Евридика написа:Питам се сега какво е - истинска заплаха, пропаганда или нещо, което трябва да игнорираме? До днес си мислех, че с моите близки, приятели и колеги не сме застрашени дори да си говорим за това.
Другата седмица обаче ми предстои много важно служебно мероприятие, в рамките на което ще има много хора, 120 човека за три дни заедно. Събитието е планирано и обявено от 2 месеца. И сега, бум-тряс - свински грип, паника, екшън...
Изведнъж се оказа, че мои колеги, тези, които трябва да са сред баш организаторите, се страхуват зверски :hysteric: , донякъде ирационално според мен, и казват, че въпреки това ще дойдат, но дори да дойдат, те ще са спечени, ще се притесняват, ще са други хора - както са и сега, притеснени. :hysteric: Уважавам страховете им, и ще направя възможното тия хора да останат в София и да не идват на събитието, но нали работата все пак трябва да се свърши?:-)
много хора са пленници на т.нар. медии
утре шу кажят че земята е плоска
или че е.ането е вредно за здравето
тогава кви ше ги дяламе:lol:
п.п. вчера се бяхме набутали около сто и нещо джипита
в ена микроскопична зала за конф. в Димят
нямаше ни един с маска:lol:
верно следваше неофициална част
дето повечето се спиртосаха яко:rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Стига с тия свинщини! :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Евридика написа:Питам се сега какво е - истинска заплаха, пропаганда или нещо, което трябва да игнорираме? ...
- Мамо, сестрата в училище каза дори и само ако ни текат носовете, да си оставаме вкъщи, пък мен сутринта ме болеше малко гърлото и няма да успея да си напиша домашното и... :grin:

Ей това е свинският грип в моето ежедневие.
Дано така да си и остане, разбира се.
Засега игнорирам. :-)
Panta rhei...
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

И аз засега убедено игнорирам, но изведнъж се сблъсках с много силна обратна реакция на страх и паника:?.
Това онази зала с дегустациите в Димят ли. мноооого яко, преди няколко лета бях там:-)
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Ън написа:Стига с тия свинщини! :cool:
Екзактно/анджък:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Евридика написа:И аз засега убедено игнорирам, но изведнъж се сблъсках с много силна обратна реакция на страх и паника:?.
Това онази зала с дегустациите в Димят ли. мноооого яко, преди няколко лета бях там:-)
в нея, ама аз пропуснах почерпката...напълни се и нямаше места вобще вечи, прибрах се трезвен и тъжен:blink:
:rotfl24:
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Нидей така, рискуваш може би едва ли не грип тва онова, ако не приемаш антиоксиданти:lol:
Между другото и за нас тогава нямаше места, да не им е традиция:winkw:
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Тва неква акция на закъсали фармацевти пак. Хора си мрат и от обикновен грип, други пък ни птичи, ни свински, нито никакъв не ги лови. Е, като ходиш на масови събирания, логично е да си туриш барем една носна кърпа на устата, ако не щеш маска. На тва му викат здрав разум. Другото са истерии и търговски шмекерии.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Мисля да турим по едно голямо шише дезинфектант за ръце на ключови места в хотела, белким всеки си го църка след допир с чужди тела или повърхности или каквото там.
Но чак маски или кърпи...:roll:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Пенчо Заека написа:Тва неква акция на закъсали фармацевти пак. Хора си мрат и от обикновен грип, други пък ни птичи, ни свински, нито никакъв не ги лови. Е, като ходиш на масови събирания, логично е да си туриш барем една носна кърпа на устата, ако не щеш маска. На тва му викат здрав разум. Другото са истерии и търговски шмекерии.
Хитри са докторите.
С маска на устата по-трудно се дегустира. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Струйно евентуално:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Евридика написа:Струйно евентуално:-)
:lol::lol::lol:

Ох, не.
Сетих се за един случай - съветски естествено. Май съм го писала тук.
За двама студенти, които в много строги времена съумявали да бъдат кьор-кютюк пияни, без да миришат на алкохол изобщо.
Накрая се оказало, че си правели между лекциите алкохолни клизми в тоалетната.
Боже, това пък ако знам откъде го знам... :blink:
Panta rhei...
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Настоящие люди:lol::lol:
Като се замислям - клизмите обаче не са ли нещо, което извежда течност, вместо да вкарва?:winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

кунджали може би
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

Евридика написа: Това онази зала с дегустациите в Димят ли. мноооого яко, преди няколко лета бях там:-)
Само дето сега Димят е чисто нов гранд хотел с 5 звезди:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Евридика написа:И аз засега убедено игнорирам, но изведнъж се сблъсках с много силна обратна реакция на страх и паника:?.
Съвсем разбираемо
и как би могло да е обратното...

http://dnes.dir.bg/2009/10/30/news5305911.html

Добро утро, бай дъ уей:-):cool: :cafe:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

абе прекалено много хора взеха да влизат в болница заради грип, в училищата наистина заболяемостта е много по-голяма от друг път. Не знам, аз игнорирах до сега, но започва да ме е страх. дали е свински или не, не знам, но определено много повече хора се разболяват.

затресе ме и мен

на големия затвориха училището, чудя се малката дали я пускам на градина
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

latrevw написа:абе прекалено много хора взеха да влизат в болница заради грип, в училищата наистина заболяемостта е много по-голяма от друг път. Не знам, аз игнорирах до сега, но започва да ме е страх. дали е свински или не, не знам, но определено много повече хора се разболяват.

затресе ме и мен

Синът на наши приятели влезна в болница преди дни с 40 градуса температура. Мъж ми се изпопритесни, защото се беше виждал с баща му и поле след като се прибрал се надрусал яко с парацетамоли и аспирини (мъж ми това, не приятеля). Снощи се обади и се оказа, че момчето си е у дома и изследванията са му ОК. Т. е не е A (H1N1)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Три капсули осцилококциум за превенция при първи симптоми, изпитано, действа.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:Три капсули осцилококциум за превенция при първи симптоми, изпитано, действа.
или ено шише ЧВ с половин кило сланина
оня ден един мехмед ме черпи
той така се лекувал
и ваксинирал
каза че е мусульманин и е грях сланината
ама грипа нали е свински
че и по страшен от грех е
и Аллах прощавал:lol:
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Браво на мехмед и неговата теория! Освено това лекува и ваксинира - много ми хареса тази мъдра последователност:grin:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Пенчо Заека написа:Тва неква акция на закъсали фармацевти пак. Хора си мрат и от обикновен грип, други пък ни птичи, ни свински, нито никакъв не ги лови. Е, като ходиш на масови събирания, логично е да си туриш барем една носна кърпа на устата, ако не щеш маска. На тва му викат здрав разум. Другото са истерии и търговски шмекерии.
как само ми се иска да познавам някой пич от тия фармацевтите :winkw:
интересно колко ли ваксини са купили в БГ

(познавам хора дето го изкараха тоя грип, казват тежко се изкарва, ама не е чак такава страхотия, както го описваха по медиите)
Блажени са бедните духом
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

как само ми се иска да познавам някой пич от тия фармацевтите :winkw:
интересно колко ли ваксини са купили в БГ

Няма закупени, дори да искаш, не можеш да си купиш свободно, а иначе щели да купят за 10 (десет) процента от населението от рисковите групи.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Евридика написа:
Няма закупени, дори да искаш, не можеш да си купиш свободно, а иначе щели да купят за 10 (десет) процента от населението от рисковите групи.
е значи вече нашата държава може да се нарече независима, щото са взели решение не каро всички останали страни (поне в ЕС) които закупиха предварително
или може да се нарече бедна...

но за момента май това е единстевеното възможно решение

не се притеснявайте, не е толкова страшно (дано не е мутирал само вирусът)
Блажени са бедните духом
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

frisky lioness написа:
latrevw написа:абе прекалено много хора взеха да влизат в болница заради грип, в училищата наистина заболяемостта е много по-голяма от друг път. Не знам, аз игнорирах до сега, но започва да ме е страх. дали е свински или не, не знам, но определено много повече хора се разболяват.

затресе ме и мен

Синът на наши приятели влезна в болница преди дни с 40 градуса температура. Мъж ми се изпопритесни, защото се беше виждал с баща му и поле след като се прибрал се надрусал яко с парацетамоли и аспирини (мъж ми това, не приятеля). Снощи се обади и се оказа, че момчето си е у дома и изследванията са му ОК. Т. е не е A (H1N1)
Когато през 2003 г. имаше SARS - в БГ май го бяха превели "атипична пневмония" - сложиха страната ни в списъка на засегнатите, защото някакъв човек починал от пневмония. После се оказало, че не било SARS, но името на България вече се спрягаше. Тогава учех в един малко параноичен университет и ме привикаха в международния отдел, за да ми забранят да пътувам до родината си през ваканцията. :twisted:
Същия този университет тази година през пролетта го затвориха за дълго време, защото в друг град на страната /на 8 часа с автобус/ имало 2 случая на свински грип сред студенти, върнали се от Канада. Забраниха всякакви пътувания за конференции и конгреси в САЩ, Канада и още няколко държави и предполагам, че доста са объркали плановете на студентите, защото участието в подобни международни събития понякога е решаващо за дипломирането и бъдещата кариера. Тъпи страхове.
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Тъпи страхове - точно.
annonymus

Мнение от annonymus »

Поъчайте само пилешно на кетъринга. :grin:
Що си падат толкова хората по паники не разбирам...
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

И на закуската даже... Твърде добра идея:grin: благодаря ти
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

на щерката чак след хелоуина и доде на акъла ,чи можеше да се маскира на кашлящо прасе с хирургическа маска, щеше да им спре тока:lol:
п.п. радко пита, рибите кашлят ли, щото догодина ше е рибешки грипъ:rotfl24:
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

кашлят, ама пръска много:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Евридика написа:Настоящие люди:lol::lol:
Като се замислям - клизмите обаче не са ли нещо, което извежда течност, вместо да вкарва?:winkw:
Ами... дай да не навлизаме в подробности, за да не се оплеска нещо. :grin:
Намерих къде съм го чела това - според източника алкохолът така се усвоявал от организма моментално.
Какво и дали се изхвърля - не пише. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

В страницата ВВС признават, че нещата са били драматизирани и това е грип като всички други.

Можеш да преведеш и разпратиш това на разни паникьосани:

Swine flu Q&A

Извадка:
We now know that H1N1 is a very mild virus. 1 in 100 of all the people who catch it will go to hospital, and only 1 in 1,000 will die. That is broadly in line with the death rate from normal seasonal flu. Encouragingly, even those who need intensive care have a good chance of survival.
The vast majority will recover after about a week,

А това е относно грипните ваканции в училищата:

Should my child's school close if there is an outbreak?

However, there is a danger that the reaction to the pandemic is worse than the pandemic itself. If large numbers of schools are closed thousands of parents (including nurses and doctors) have to take time off work to look after their (largely healthy) children, business will be disrupted and the NHS will not have enough staff to treat those who are really ill. Most children will recover quickly so we can expect most schools to stay open unless large number of pupils and, in particular, staff are affected. :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snigmi написа:
Евридика написа: Това онази зала с дегустациите в Димят ли. мноооого яко, преди няколко лета бях там:-)
Само дето сега Димят е чисто нов гранд хотел с 5 звезди:grin:
Да бе, като го видях това лято, щях да падна. :blink:
Panta rhei...
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Малии, аз го написах така, игра на думи, да не би източникът да е Българският Хелзинкски комитет:-)
Нещо за защитата от изтезания или от нечовешко отношение...:lol:
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Swine flu Q&A

Благодаря ти, много е ценно:kiss:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

във връзка с грипа свински
то

на малки групички и спирт с лед
и маски
яко маскиране
иначе епидемия
лекарства
може и смърт тук таме малко за разнообразие

от свински пържоли да се мине на телешки или пилешки
все пак има избор
или свински грип или луда крава или птичи грип
рибата и тя е неква заразена яко с кво ли не
зеленчуците са с нитрати
останалото е генно модифицирано всички с оцветители и консерванти предимно

консерви и спирт и кой колко изкара толко:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

абе, майтапите се вие, но от вчера и мен ме хакна нещо, лекичко, а днес и голямото дете вече е с температура и умирам от страх
голяма шаш и паника ви казвам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:абе, майтапите се вие, но от вчера и мен ме хакна нещо, лекичко, а днес и голямото дете вече е с температура и умирам от страх
истинакта паника ще е, когато започнеш да грухтиш... до тогава :harhar:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

latrevw написа:абе, майтапите се вие, но от вчера и мен ме хакна нещо, лекичко, а днес и голямото дете вече е с температура и умирам от страх
:(
синът ми от четвъртък през нощта до вчера следобяд беше с над 39 градуса
и не спадат, и само спи... побърках се
май мина.
:?
аз съм с кашлица като неговата, ма поне нямам температура
уф
отдавна не си бях изкарвала ума така.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Публикувай отговор