Green Light написа:
Добре бе, защо да ги обесмислям и снижавам тия реализации. Как, това че сме сексуални обесмисля постижението на някоя Мария Кюри? Защо? Ако се бяха изредили всички мъже и всички по- грозни от нея жени и тя чак накрая след всички да има възможност да покаже какво може, тогава по голямо ли щеше да е постижението и?
Как моето цинично убеждение за женската реализация би могло да обезсмисли и снизи обичта ми към моето семейство? Нима трябваше да съм женен за всички жени от целия свят и накрая да се оженя за Бейби за да има любовта ми стойност?
Бе айде ще продължа, като съм почнал, защо па да спирам.
Може ли да ми обясниш твоята гледа точка по следния случай:
Има две хубави момичета. Сестри. Красиви мадами с най- красивите черни коси, които съм виждал. И точно за такива очи, като техните се казва- бадемови. Живеят в семейство с родители, които ги обичат. Кусури колкото искаш, но са образовани, бели и красиви. И млади. Това преди 20 години. Сега са дебели, самотни, безработни и живеят в уникална мръсотия. Няма да я описвам, не знаех че е възможна. Идвам от Пирогов, където едната е приета с цироза на черния дроб. Другата, предполагам, чака да се освободи същото легло. Дори съм обнадежден, защото се надявам диагнозата да разтърси тези момичета и да решат, че вече няма накъде и трябва да спрат и да започнат отначало. Но това е друга тема.
Как би се изказала ти за такъв живот? Пропилян, навярно, е една възможна дума. Пропилени 20 години. И глупави момичета също може би би казала. Аз това казвам. Глупачки, които искам да набия. До посиняване и до кръв, защото пропиляха младоста си. А можеха да я ОСРЕБРЯТ. Сега осребряват роднинските си връзки.
И кое е ценното, да продължа да питам. Не е среброто и златото, поне не и за някой тук. Едва ли умната дебютантка от по- горния ми пост би търсила злато и сребро. Ако е умна би търсила любов и реализация. Някоя деца и семейство, а някоя пък друга би открила радиоактивността. Какво трябва да ги принизи това, че имат нещо ценно между краката? Защо осъзнаването на този факт да е пречка и минус в оценката за тяхната реализация? Това е факт. Пак ще кажа Кюри го е използвала умно, ония две момичета са го пропилели глупаво.
Всичките ти примери стрелят в различни посоки и всичките са встрани от казаното в предния ти постинг.
Не твърдя, че това, че сме сексуални, обезсмисля каквото и да било. Твърдя, че (вече) сме не само сексуални и че има и други неща. Които - според Фройд - били сублимирано сексуално, но според мен не е така.
Защо ми даваш този пример с момичетата, защото са били красиви? А ако бяха момчета? Каква щеше да бъде разликата?
Не знам за тези две момичета, нямам идея какво толкова са правили в младостта си, че така са я пропилели, но имай предвид че това с пропиляването е също индивидуално виждане.
От определена гледна точка моята младост също е пропиляна, защото вместо да го ударя на живот, съм се занимавала с неща, които са ми се стрували почтени и разумни от гледна точка на някаква дългосрочна перспектива, в бъдещето, което не е ясно дали изобщо ще дойде. Например.
И също така имай предвид, че нещата често се случват различно от нашите желания и цели, че не всичко е в ръцете ни.
Там, където истински грешиш, е за осребряването. Ако получаваш любов, предлагайки само секс, то тогава само си мислиш, че получаваш любов. Което, съгласи се, поставя под съмнение умността на твоята дебютантка и нейните идеи за реализация.