бъди готов - винаги готов - завет за КентаМнемозина написа:Ми бъди!ELBI написа:да не съм жури във Вип дансе?Мнемозина написа:Тая мода вече мина.
И очаквах от теб да оцениш каква смелост се иска, за да бъде човек демоде в наши дни.
Проба, проба
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Тц, не е това.ELBI написа:бъди готов - винаги готов - завет за КентаМнемозина написа:Ми бъди!ELBI написа:да не съм жури във Вип дансе?Мнемозина написа:Тая мода вече мина.
И очаквах от теб да оцениш каква смелост се иска, за да бъде човек демоде в наши дни.
По-скоро е нещо от рода на "да бъде светлина" и т.н.
Panta rhei...
Re: Проба, проба
Мисля, Грийн иска да каже, че да, (не)постигнала каквото (не)постигнала, И благодарение на това че е жена и изглежда както изглежда, в което обаче няма нищо лошо и това не омаловажава/не преувеличава нищо. Горе - долу това е и моето мнение...Мнемозина написа:...Аз не разбрах...
Макар че тръгна от по-дясна позиция, центъра си го влече.
Не можеш да отделиш от един човек на една страна само пол, на друга само интелект, на трета само образование...
Ако мога да заема фразата - всичко е едно.
Ако е това - добре, но аз поне не го разбрах така, сигурно заради контекста. Не знам, за това "и благодарение на това, че е жена" - не ми е ясно. Кое точно от постиженията й е благодарение на това, че е жена и че е изглеждала по определен начин?Влад написа:Мисля, Грийн иска да каже, че да, (не)постигнала каквото (не)постигнала, И благодарение на това че е жена и изглежда както изглежда, в което обаче няма нищо лошо и това не омаловажава/не преувеличава нищо. Горе - долу това е и моето мнение...Мнемозина написа:...Аз не разбрах...
Макар че тръгна от по-дясна позиция, центъра си го влече.
Не можеш да отделиш от един човек на една страна само пол, на друга само интелект, на трета само образование...
Ако мога да заема фразата - всичко е едно.
Точно защото не можеш да разделиш един човек по този начин, който казваш.
Макар че като цяло полът си оказва много дълбинно влияние върху постъпките, мисленето, поведението и всичко останало, да, и това го има, но вече не е същото, за което говореше Грийн в началото.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз съм била мъж (това вече съм го казвала)
турчин
или някакъв арабин
освен това в някой от другите животи
змия
или мечка
съвсем определено:lol:
:winkw:
Мммм-даааа
и това далеч не защото сега мразя всичко изброено или защото вярвам в това, че сегашния ни живот е изкупление на минали грехове. Напротив. Всяко следващо прераждане е извисяване едно стъпало по-високо. Целта на всеки следващ живот е да "доизкосурим" нещо от предишния, да довършим нещо започнато, да научим нещо допълнително и т.н. от сорта
Не знам дали всичко е едно, но определено всичко е енергия
турчин
или някакъв арабин
змия
или мечка
съвсем определено:lol:
Мммм-даааа
и това далеч не защото сега мразя всичко изброено или защото вярвам в това, че сегашния ни живот е изкупление на минали грехове. Напротив. Всяко следващо прераждане е извисяване едно стъпало по-високо. Целта на всеки следващ живот е да "доизкосурим" нещо от предишния, да довършим нещо започнато, да научим нещо допълнително и т.н. от сорта

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Мисля, че много добре си разбрала (или поне, какво имах аз предвид в случая)!Мнемозина написа:...като цяло полът си оказва много дълбинно влияние върху постъпките, мисленето, поведението и всичко останало, да, и това го има, но вече не е същото, за което говореше Грийн в началото.
В моята област жените са доста малко. Да не кажа, че почти няма. Но няколкото девойки, които съм срещал да се занимават, творят невероятни чудеса (ми се струва на мен, може би защото съм мъж). Това си му е красивото дори ако щеш на времето ни, че стереотипите създадени от "мъжкия" начин на мислене, се разчупват и можем да видим нови решения, не по-малко елегантни, а понякога ... защо да крия, дори много по-добри.
И като си спомним, че всъщност е било матриархат в детството на човечеството, може би нещата вървят (поне) в правилната посока.
Но това е друго, аз малко се разсеях.
Всъщност на начина, по-който всеки човек, без значение мъж/жена, се справя с каквото и да било в живота, оказва влияние всичко - цялото му същество. Следователно половата принадлежност също си казва думата. Аз съм се хващал, че се опитвам да преценявам дали дадено "женско" решение е правилно или погрешно, но от своята си гледна точка. Това е грешка (според мен). Самите позиции "по-добър"/"по-лош", "по-успешен"/"по-губещ" и т.н. не са съотносими с половете. С толкова много думи исках да кажа, че не половата принадлежност е това, което ни прави по-успешни или не или прави живота ни по-лесен или по-труден. Тя ни прави различни ... а на мен това ми харесва.
Последно промяна от Влад на 03.11.09, 16:06, променено общо 1 път.
Бях чел нещо за усъвършенстването на духа през периодите на различните прераждания, за различните нива на усъвършенстване... и много ми допадна!frisky lioness написа:...Целта на всеки следващ живот е да "доизкосурим" нещо от предишния, да довършим нещо започнато, да научим нещо допълнително и т.н. от сорта...
Само че май ставаше въпрос, че може да се върви не само нагоре, но и надолу...
Да пием за това, нашите духове (енергии, карми или както и да се нарече), да изкачат стълбата на духовните нива, само в посока нагоре!
Наздраве!
така е.Green Light написа: А между краката си жените притежават нещо, чиято стойност далеч надхвърля теглото им в злато.
Мъжете - не.
не е така.
just perfect
- Green Light
В смисъл като пример, бе риш. Някоя Кюри, брей ма мно сте начи тва. Некоя е така, напримерно красавица, ма умна. И врът дупето наляво, врът надясно и хоп- на ти маце една лаборатория. И на ти кинти и асистенти. И тая вместо само чантички и обувки да си купи с парите, като некои, няма да ги посочвам, вземе та открие на Ремиус бозона. И са питам аз Ремиус той на бозона ли ще се радва или ще се дразни на тва че тая кюрийка си е връткала дупето и така се е добрала до катедрата.Мнемозина написа:
Аз не разбрах и примера с Мария Кюри - тя пък какво е осребрявала?
Пък примера с двете мацки е че едно ужасно ме дразнят и ми скапват втора седмица. И две че това което са имали за продан, пласиране и осребряване са го давали даром, безплатно и бесмислено. А примерно можеха лаборатория да си вземат, или па мъж и дете. Такива работи.
И стига вече. Аз съм романтик и кавалер. Романтичен кавалер. Мъжж ряпи да яде
Вие сте изкючително ценни цветя на природата, венец на творението и ние не сме достойни ръката ви да докоснем. Вие сте ефирен полъх на майски бриз, платоническо усещане за стъпка на балерина, ритъм, стих и звездна светлина отразена в капки изворна вода.
Е те на!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Няма начинВлад написа:...
Само че май ставаше въпрос, че може да се върви не само нагоре, но и надолу...
иначе...
Наздраве, де:winkw:
Последно промяна от frisky lioness на 03.11.09, 20:13, променено общо 1 път.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
bead_ написа:така е.Green Light написа: А между краката си жените притежават нещо, чиято стойност далеч надхвърля теглото им в злато.
Мъжете - не.
не е така.
Са, що ме нервираш?
е, като са ги преварили и са изпонаоткрили всички елементарни частици сега кво?!?:mad: боси и голи ли да тръгнат!!!???!!!Green Light написа: И тая вместо само чантички и обувки да си купи с парите, като некои, няма да ги посочвам, вземе та открие на Ремиус бозона. И са питам аз Ремиус той на бозона ли ще се радва или ще се дразни на тва че тая кюрийка си е връткала дупето и така се е добрала до катедрата.
влез им в положението и ти пък. направи добро, хвърли го зад гърба си и ще го намериш на пътя си... и прочее умнотии
just perfect
щото много подценяваш мъжете и техните скъпоценни притежания. чувствителна съм на тая темаGreen Light написа:
Са, що ме нервираш?
just perfect
Ама много ме ядоса тука вече!Green Light написа:В смисъл като пример, бе риш. Някоя Кюри, брей ма мно сте начи тва. Некоя е така, напримерно красавица, ма умна. И врът дупето наляво, врът надясно и хоп- на ти маце една лаборатория. И на ти кинти и асистенти. И тая вместо само чантички и обувки да си купи с парите, като некои, няма да ги посочвам, вземе та открие на Ремиус бозона. И са питам аз Ремиус той на бозона ли ще се радва или ще се дразни на тва че тая кюрийка си е връткала дупето и така се е добрала до катедрата.Мнемозина написа:
Аз не разбрах и примера с Мария Кюри - тя пък какво е осребрявала?
Пък примера с двете мацки е че едно ужасно ме дразнят и ми скапват втора седмица. И две че това което са имали за продан, пласиране и осребряване са го давали даром, безплатно и бесмислено. А примерно можеха лаборатория да си вземат, или па мъж и дете. Такива работи.
И мъжете принизяваш така - защото според мен този, дето би й дал една лаборатория, би го направил не защото е красавица, а защото е видял, че е умна и че може да открие бозона. Иначе щеше да се отърве с чантички и обувки за това, че си е врътнала дупето.
След което би могло да се окаже, че никой не го вълнува тоя бозон и от гледна точка на световното човечество това изобщо не представлява интерес - и тогава къде отиде пък умността на тая умната, дето си е поискала лаборатория вместо чантички и обувки? И на оня, дето й е дал лабораторията? Което пък оставя висящ въпроса за смислеността на действията на онези мацки, дето те дразнят втора седмица вече.
Ти не знаеш защо и какво са давали те, какво са очаквали и защо така се е получило.
Т.е. аз не знам, ти може и да знаеш.
Добре, добре, спирам, край.Green Light написа:И стига вече. Аз съм романтик и кавалер. Романтичен кавалер. Мъжж ряпи да яде
Вие сте изкючително ценни цветя на природата, венец на творението и ние не сме достойни ръката ви да докоснем. Вие сте ефирен полъх на майски бриз, платоническо усещане за стъпка на балерина, ритъм, стих и звездна светлина отразена в капки изворна вода.
Е те на!
Просто сърце не ми дава да ти противореча, макар че не си прав де - точно това ти казвам, че нивото на едните зависи от нивото на другите, две части на едно цяло сме...
Panta rhei...
- Green Light
Начи има НЕКОИ среди, където ако опиташ да кажеш нещо такова, ама наживо, направо преставаш да си в безопасност. Знам, защото опитах. ЪхъМнемозина написа:...
След което би могло да се окаже, че никой не го вълнува тоя бозон и от гледна точка на световното човечество това изобщо не представлява интерес ...
Green Light написа:Начи има НЕКОИ среди, където ако опиташ да кажеш нещо такова, ама наживо, направо преставаш да си в безопасност. Знам, защото опитах. ЪхъМнемозина написа:...
След което би могло да се окаже, че никой не го вълнува тоя бозон и от гледна точка на световното човечество това изобщо не представлява интерес ...
Гледай сега как извъртя само нещата, че да трябва аз да се оправдавам.
Е няма да стане.
Ти почна с бозоните.
Green Light написа: В смисъл като пример, бе риш... брей ма мно сте начи тва.
Panta rhei...
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Изказваш се абсолютно неподготвен по тая тема.Green Light написа:Най- добре се пласират на пазара жените. Дано не се обидиш на феминиска почва, но това го казвам съвсем сериозно. Никой не иска да си промени пола, аз също не искам. Но истината е, че едно умно момиче и едно умно момче имат различни шансове за добър старт в тоя живот. Цинизма е неприятен, но това не го прави грешен. Не е наказание да се родиш жена. Награда е.snowprincess написа:вероятно съм била мъж
замислих се дали е по твоята логика, но май не е
не приемам като наказание това, че съм жена
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- snowprincess
цял ден го мисля Грийна и си викам, ей ся го линчуваха и ме фана яд, че писах, обаче нъл е съкровище - смилили сте се над него, отдъхнах сиМнемозина написа: Ама много ме ядоса тука вече!

- Green Light
Бе айде от мен да мине...snowprincess написа:цял ден го мисля Грийна и си викам, ей ся го линчуваха и ме фана яд, че писах, обаче нъл е съкровище - смилили сте се над него, отдъхнах сиМнемозина написа: Ама много ме ядоса тука вече!
шшегичка, шегичка
- Глас в пустиня
Виж са, примерът ти е ОК, само се правят че не разбират!Green Light написа:
В смисъл като пример, бе риш...
Преди месеци кандидатствах по обява за работа. Международна компания в търговията с бързооборотна вървежна стока. Убеден съм, че освен мен са кандидатствали и мнозина младежи. Работата се разсъхна. Чак след доста време разбрах, че мацката спечелила работата, студентка в четвърти курс, по случайност е и приятелка на сина на местния агент. Бляскаво бъдеще го очаква това момиче, виждам го след някоя и друга годинка на мениджърска позиция в международния отдел на компанията.
- Глас в пустиня
Животът е секс - или ти прекарваш, или тебе прекарват!:lol:snowprincess написа:различно е, аз говоря за работа, ти - за сексБоЕВ написа:А бе, знам че сега унисекса е нормалност, ама като старомоден тип бих предпочел жената.snowprincess написа:... кого ще предпочетеш - мъжа или жената...
- Глас в пустиня
О, я не се коси, отскочи до някой фолк клуб и там ще откриеш множества от елементарни частици!:lol:bead_ написа:...
е, като са ги преварили и са изпонаоткрили всички елементарни частици сега кво?!?:mad:...
Бе направо го подозирам, че ни проверява той от време на време.snowprincess написа:цял ден го мисля Грийна и си викам, ей ся го линчуваха и ме фана яд, че писах, обаче нъл е съкровище - смилили сте се над него, отдъхнах сиМнемозина написа: Ама много ме ядоса тука вече!
Докъде може да стигне, преди да сме извадили базуката.
Или бузукито.
Panta rhei...
А нима не би могло със същата степен на вероятност да бъде избран приятелят на дъщерята на местния агент?БоЕВ написа:Виж са, примерът ти е ОК, само се правят че не разбират!Green Light написа:
В смисъл като пример, бе риш...
Преди месеци кандидатствах по обява за работа. Международна компания в търговията с бързооборотна вървежна стока. Убеден съм, че освен мен са кандидатствали и мнозина младежи. Работата се разсъхна. Чак след доста време разбрах, че мацката спечелила работата, студентка в четвърти курс, по случайност е и приятелка на сина на местния агент. Бляскаво бъдеще го очаква това момиче, виждам го след някоя и друга годинка на мениджърска позиция в международния отдел на компанията.
Panta rhei...
Влад написа:
Мисля, че много добре си разбрала (или поне, какво имах аз предвид в случая)!
В моята област жените са доста малко. Да не кажа, че почти няма. Но няколкото девойки, които съм срещал да се занимават, творят невероятни чудеса (ми се струва на мен, може би защото съм мъж). Това си му е красивото дори ако щеш на времето ни, че стереотипите създадени от "мъжкия" начин на мислене, се разчупват и можем да видим нови решения, не по-малко елегантни, а понякога ... защо да крия, дори много по-добри.
И като си спомним, че всъщност е било матриархат в детството на човечеството, може би нещата вървят (поне) в правилната посока.
Но това е друго, аз малко се разсеях.
Всъщност на начина, по-който всеки човек, без значение мъж/жена, се справя с каквото и да било в живота, оказва влияние всичко - цялото му същество. Следователно половата принадлежност също си казва думата. Аз съм се хващал, че се опитвам да преценявам дали дадено "женско" решение е правилно или погрешно, но от своята си гледна точка. Това е грешка (според мен). Самите позиции "по-добър"/"по-лош", "по-успешен"/"по-губещ" и т.н. не са съотносими с половете. С толкова много думи исках да кажа, че не половата принадлежност е това, което ни прави по-успешни или не или прави живота ни по-лесен или по-труден. Тя ни прави различни ... а на мен това ми харесва.
Само дето не е сигурно, че е било матриархат в зората на човечеството, така че не е ясно правилна ли е тая посока, ако сме тръгнали в нея, пък и аз точно нея не я харесвам много.
Но с останалото съм съгласна съвсем.
Грийн и той е съгласен според мен, но не смее вече да си признае.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Няма начин!:lol:Мнемозина написа:
А нима не би могло със същата степен на вероятност да бъде избран приятелят на дъщерята на местния агент?
Ами само с това не можеш да ме убедиш. Ще ти трябват и аргументи някакви.БоЕВ написа:Няма начин!:lol:Мнемозина написа:
А нима не би могло със същата степен на вероятност да бъде избран приятелят на дъщерята на местния агент?
Panta rhei...
Добре, да змия мога да си представя, но за мечка - що?frisky lioness написа:Аз съм била мъж (това вече съм го казвала)
турчин
или някакъв арабин
змия
или мечка
съвсем определено:lol::winkw:
Мммм-даааа
Иначе и аз така съм си го представяла за преражданията, ама ето, някакви други идеи разправят сега. Пък и усъвършенстването се оказва неясна работа...
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Помисли още веднъж (защо мечка:lol::lol::lol:)Мнемозина написа:
Добре, да змия мога да си представя, но за мечка - що?![]()
Иначе и аз така съм си го представяла за преражданията, ама ето, някакви други идеи разправят сега. Пък и усъвършенстването се оказва неясна работа...
КОй разправя, бе? Не ги слушай. Гадни провокатори са това
и долни инсинуанти
МЪгли некакви в тая област
ти казвам аз
Тоооо, зависи как ще го погледнеш
ама ако едно не се усъвършенства, то при всички положения нещо друго СЕ, така че.... Движение има. Винаги напред и винаги нагоре
дори да е неосъзнато
Ммммдааамммм, разбирам ги аз тия работи

Ми не мога да не ги слушам, бе, впечатлителна натура съм и съм свикнала да се уча от по-знаещите!frisky lioness написа: Помисли още веднъж (защо мечка:lol::lol::lol:)
КОй разправя, бе? Не ги слушай. Гадни провокатори са това
и долни инсинуанти
МЪгли некакви в тая област
ти казвам аз
Тоооо, зависи как ще го погледнеш
ама ако едно не се усъвършенства, то при всички положения нещо друго СЕ, така че.... Движение има. Винаги напред и винаги нагоре
дори да е неосъзнато![]()
![]()
Ммммдааамммм, разбирам ги аз тия работи
Ей го на: Куида първо изпи нещо, а после рече, че алкохолизирането също подлежало на усъвършенстване от живот в живот.
Боев за сметка на това ми обясни, че за непиенето ще си плащам в следващия живот с пиене.
Грийн пък ми обърка представите за умност, ей те там съм тотално безнадеждна във всички посоки и животи.
Добре, че си ти на този свят.
П.П. Заради зимния сън?
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
ПцилютноМнемозина написа:
П.П. Заради зимния сън?
Види се познаваш ме в достатъчна степен:-)

това ще е за някой религиозен маниакМнемозина написа:Тц, не е това.ELBI написа:бъди готов - винаги готов - завет за КентаМнемозина написа:Ми бъди!ELBI написа:да не съм жури във Вип дансе?Мнемозина написа:Тая мода вече мина.
По-скоро е нещо от рода на "да бъде светлина" и т.н.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- snowprincess
а тъй, застраховаш се вечеGreen Light написа:
Бе айде от мен да мине...
шшегичка, шегичка

Мнемозина написа:Да видим сега, щото темата е тип "признай грешката си".
Та, значи.
Ако е вярна теорията за прераждането и предишните животи.
И ако е вярно, че в сегашния изкупуваме минали грешки (сигурно не е толкова просто, но за целта на упражнението да приемем, че е).
То тогава в предния си живот съм била... абе много съм пиела, да го кажем.
Нямам друго обяснение на това, че изобщо не мога да пия алкохол, пък толкова се радвам на това как хората изпитват удоволствие от него.
И други неща би трябвало да съм била в предишните си животи, но както и да е.
И сега не знам какво да ви питам, но не се съмнявам изобщо в това, че сами ще се сетите.
на всичкото отгоре мисля, че душата си има пол. ма трудно ще се обоснова. общо взето на принципа, че ин си е ин и толкова.
и ян съответно.
никакви менкания мъж-жена!
пък за конкретика - ще си замълча.
както казва
четат лоши хора, идват, усмихват ти се
О, ти си преродената Семирамида, естествено, знаем .. ела да ти сложим една специална царска одежда с по-дълги ръкавки, отзад се връзват ...
но пък наздраве да казвам нищо не ми пречи
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.