всъщност само втората можем да наречем "мрачна"... наистина първата и третата са израз на най-красивото от есента... хм... като се замисля... май най-красивото в есента са узрелите плодове - дюли, грозде, ябъкли, круши и т.н.Remmivs написа:всичко е едно,vyara написа:Мрак и неестественост. Брррр...
При цялата топлота и красота на есента, баш такива "снимки".
поне в моето око
на мен пък тези са ми любими
особено първата и третата

Напомни ми една руска приказка в картинки - за една гъба, под която постепенно от дъжда се скриват много животни.БоЕВ написа:
Сутеев е авторът, но как се е казвала книжката видях тук.Stranniche написа:
Напомни ми една руска приказка в картинки - за една гъба, под която постепенно от дъжда се скриват много животни.
Не помня автора на книжката - там бяха приказките за пилето и патето, за капризната котка, за завистливия гъсок, който поискал назаем шията на лебеда, човката на пеликана и т.н. Някой сеща ли се коя беше книжката?
Благодаря ти много!!!Мнемозина написа:Сутеев е авторът, но как се е казвала книжката видях тук.Stranniche написа:
Напомни ми една руска приказка в картинки - за една гъба, под която постепенно от дъжда се скриват много животни.
Не помня автора на книжката - там бяха приказките за пилето и патето, за капризната котка, за завистливия гъсок, който поискал назаем шията на лебеда, човката на пеликана и т.н. Някой сеща ли се коя беше книжката?
Предполагам, че за тази говориш.
Аз съм ги виждала всяка приказка в отделно издание.
:)Stranniche написа:
Благодаря ти много!!!
Беше ми любима книжка навремето. Стана на парцал от прелистване и родителите ми я купиха отново - този път на руски.
В мире сказокМнемозина написа:Сутеев е авторът, но как се е казвала книжката видях тук.Stranniche написа:
Предполагам, че за тази говориш.
Аз съм ги виждала всяка приказка в отделно издание.

Прип(а/ъ)нки. Общо взето безвкусни. Баба ми ги правеше на каша или супа. Стават май и за салата някаква.Gaspode написа:...Някой случайно да познава тези гъби?...
Добре правиш. Ако не си 100% сигурен, не бери.Gaspode написа:...като не са ни запознавали уфицялно предпочетохме да не ги пипаме...

Не. Тоест, да, спомних си за книжката, но не помня заглавието. Май я няма и в къщи, кой знае къде е потънала. Имаше рисунка на гъсока.Stranniche написа: