Най противното животно за човека била маймуната-
Най противното животно за човека била маймуната-
щото най- много приличала на него... 
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Re: Най противното животно за човека била маймуната-
А в семейните/обществените и прочее етологични взаимоотношения- вълците.Ън написа:щото най- много приличала на него...
Начи като почнат с тези обобщения...
За теб най-противното ли е? Очевидно не.
За мен също не е. Трудно ми е да кажа кое животно ми е противно, защото те поне са естествени каквито и да са, но не е маймуната.
Извинявай за буквалното отклонение, знам че не това е идеята на темата ти, но все пак да си кажа за обобщенията.
За мен също не е. Трудно ми е да кажа кое животно ми е противно, защото те поне са естествени каквито и да са, но не е маймуната.
Извинявай за буквалното отклонение, знам че не това е идеята на темата ти, но все пак да си кажа за обобщенията.
Що бе, те са май от малкото видове, които си имат постоянен партньор.МЪЖжжж написа:А в семейните/обществените и прочее етологични взаимоотношения- вълците.Ън написа:щото най- много приличала на него...
Мисля, че вълците са излишно натоварени с отрицателни митове.
Предполагам иска да каже, че най-много приличат тези отношения при вълците, на хорските.vyara написа:...Що бе, ...
Аз да използвам пак случая:
Като стана въпрос за четене, в детството си съм чел една книга "Моят живот сред вълците" или нещо подобно беше. На западен автор. Човекът беше живял сред една вълча глутница, като самите вълци го бяха приели като част от глутницата. Имаше много и интересни факти от живота на вълците, но най-силно ми се е набило, как му беше трудно да свикне да спи като тях - десет минути сън, събуждане за оглеждане на обстановката и после пак сън. Помня беше споменал, че след това в цивилизацията, едва не се развел с жена си, заради прездесетминутните си скачания от леглото (може и за това да съм запомнил тази подробност, кой знае! ). Та! Ако някой се сеща коя е книгата и/или автора, моля помогнете, защото я издирвам напоследък!
Да, всъщност май. Аз помислих, че ги отнася към противните.Влад написа:Предполагам иска да каже, че най-много приличат тези отношения при вълците, на хорските.vyara написа:...Що бе, ...![]()
- snowprincess
"В живота си мразим и отхвърляме черти у другите и дори у нас самите, които смятаме за презрени, опасни или безполезни... Въпреки това, ако си дадем време, в един момент разбираме колко трудно ще ни бъде да живеем без нещата, които някога сме отхвърлили."
Приказки за размисъл
Хорхе Букай
Приказки за размисъл
Хорхе Букай

Я кажи ти за Хорхе Букай. Коя от книгите му най-много ти хареса?snowprincess написа:"В живота си мразим и отхвърляме черти у другите и дори у нас самите, които смятаме за презрени, опасни или безполезни... Въпреки това, ако си дадем време, в един момент разбираме колко трудно ще ни бъде да живеем без нещата, които някога сме отхвърлили."
Приказки за размисъл
Хорхе Букай
Това си е един от естетическите парадокси.Ън написа:щото най- много приличала на него...
По принцип е най-трудно да се отграничиш от най-подобните ти. Сигурно затова и реакцията към тях е особено бурна. И като става дума за междувидови отношения все пак е по-лесно.
Panta rhei...
- snowprincess
и трите много ми харесватvyara написа: Я кажи ти за Хорхе Букай. Коя от книгите му най-много ти хареса?
ти купи ли си ги

това е новия Коелюsnowprincess написа:и трите много ми харесватvyara написа: Я кажи ти за Хорхе Букай. Коя от книгите му най-много ти хареса?
ти купи ли си ги
аз четох само една от неговите книги, приятен е за четене
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Харесвам маймуните! Като човешките деца- открити, с ясно изразявани чувства, няма лицемерие, няма задни мисли...Ние, уви- се научаваме с годините да лицемерничим.vyara написа:Начи като почнат с тези обобщения...

- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това по принцип не се ли отнася за всички животни?!Ън написа:Харесвам маймуните! Като човешките деца- открити, с ясно изразявани чувства, няма лицемерие, няма задни мисли...Ние, уви- се научаваме с годините да лицемерничим.vyara написа:Начи като почнат с тези обобщения...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
По принцип - да, но когато не са изведени от естествените им местообитания и поставени в стресираща среда. Няма нищо естествено в маймунката протягаща ръка през решетките на зоопарка за "милостиня", а за усвоените номера с които привличат внимание и печелят благоволението на хората да не говорим въобще.frisky lioness написа:
Това по принцип не се ли отнася за всички животни?!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това изобщо не съм го милила, а още по-малко коментиралаБоЕВ написа:По принцип - да, но когато не са изведени от естествените им местообитания и поставени в стресираща среда. Няма нищо естествено в маймунката протягаща ръка през решетките на зоопарка за "милостиня", а за усвоените номера с които привличат внимание и печелят благоволението на хората да не говорим въобще.frisky lioness написа:
Това по принцип не се ли отнася за всички животни?!
Ние....
абе, не ми се говори, че започвам да се ядосвам
ние сме паразити

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
БоЕВ написа:Това го прочетох като "ние сме партизани" и бях готов да се гръмна на моментаfrisky lioness написа:...
ние сме паразити
Шот' само политика ти е в главата, шумкарин такъв
"Партизан за бой се стяга
мята пушка на рамоооо
Согом майко, сбогом таааатко,
сбогом мила сестрице..."

Не съм все още. Чудех се от коя да почна.snowprincess написа:и трите много ми харесватvyara написа: Я кажи ти за Хорхе Букай. Коя от книгите му най-много ти хареса?
ти купи ли си ги
- сър Айвънхоу
Неговото е.vyara написа: Да, всъщност май. Аз помислих, че ги отнася към противните.
Много от легендите и приказките са свързани с човека-вълка. Помисли само...
Не е лош герой.
Просто на децата е трудно да приемат таралежа за хищник, когато цял живот им втълпяват, че боде ябълки и круши по гърба си..
Само да споделя мнение за други, които възнамеряват да си дадат парите. Купих си Нека ти разкажа, понеже беше с най-висок рейтинг от трите в един сайт (двеста и кусур гласували, оценка почти 10). Прочетох почти половината. Не очаквах да е толкова елементарна, незадълбочена и преписана с притчи от тук от там. Очаквах да науча нещо ново, но май няма да се получи.vyara написа:Не съм все още. Чудех се от коя да почна.snowprincess написа:и трите много ми харесватvyara написа: Я кажи ти за Хорхе Букай. Коя от книгите му най-много ти хареса?
ти купи ли си ги
Трябваше да послушам Латрево за манекенките. Много манекенки в таз държава. Изненадана съм.
аз съм явно от манекенките. чета много, безогледно, без подбор, не вярвам много на критиката /и в същото време рядко нещо ми харесва 100%/, позволявам си да препоръчвам книги обикновено на хора, чийто литературен вкус познавам, НО ми се струва, че си малко несправедлива към букай.vyara написа: Много манекенки в таз държава. Изненадана съм.
just perfect
- Green Light
... и скромна, скромнаbead_ написа:аз съм явно от манекенките. ....vyara написа: Много манекенки в таз държава. Изненадана съм.
- сър Айвънхоу
bead_ написа:само за информация - основните религиозни учения осъждат зоофилията, а някои я наказват със смъртQuid написа:аз специално трудно различавам човека от маймуната
никва разлика няма почти:-)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не вярно. Маймуните са набедени:protest: . Пуснете телевизорите и ще видите доста по-противни животни, които също имат известна прилика с човешкия род.Ън написа:Най противното животно за човека била маймуната щото най- много приличала на него...
Единствените твари, които ме отвращават са хлебарките. Обаче се гледам в огледалото и не намирам прилика с тяхStranniche написа:Не вярно. Маймуните са набедени:protest: . Пуснете телевизорите и ще видите доста по-противни животни, които също имат известна прилика с човешкия род.Ън написа:Най противното животно за човека била маймуната щото най- много приличала на него...

Да, но маймунските реакции най- лесно разпознаваме, защото са ни най- близки.frisky lioness написа:Това по принцип не се ли отнася за всички животни?!Ън написа: Харесвам маймуните! Като човешките деца- открити, с ясно изразявани чувства, няма лицемерие, няма задни мисли...Ние, уви- се научаваме с годините да лицемерничим.