защо не се разбирам с мойта пуберка, остарях ли
- snowprincess
защо не се разбирам с мойта пуберка, остарях ли
не мога да преглътна черния молив, фон тьо тена, червилото, дрехите, музиката, поведението, приказките... желанието да няма контрол
до оня ден кротушка, сега бунтарка
ще се побъркам, докато мине този период... защо не я плясках като беше малка, сега вече е късно
не дава да я снимат, не иска нищо да я питат, всичко знае и всичко може сама, ох
оплаках се
ще се побъркам, докато мине този период... защо не я плясках като беше малка, сега вече е късно
не дава да я снимат, не иска нищо да я питат, всичко знае и всичко може сама, ох
оплаках се

- Green Light
Re: защо не се разбирам с мойта пуберка, остарях ли
Ми нормално е. Това ти е работата един вид.snowprincess написа:не мога да преглътна черния молив, фон тьо тена, червилото, дрехите, музиката, поведението, приказките... желанието да няма контрол
оплаках се
И на нея.
Търпение и разбиране бил номерът, ама е лесно да се каже отстрани, нали?
Аз пък се чудя - синът ми, който ми вадеше душата като малък с бунтове и несъгласия, сега като влезе в пубертета го усещам понякога като по-зрял и спокоен и от мен даже. А толкова се притеснявах преди...
Човек направо не знае какво го чака.
Panta rhei...
- snowprincess
предполагам, че скоро няма да я видя да изглежда нормално
това е случайно намерена в апарата снимка от лятото
откакто почна 7ми клас е все едно с маска на лицето, косата или навита от вечерта на малки плитчици, или изправена, дрехите... не чува какво и говоря
като е вкъщи се затваря в стаята си и я виждаме само на вечеря
не споделя, сигурно някакви любови я тресат
не знам какво да направя
това е случайно намерена в апарата снимка от лятото
откакто почна 7ми клас е все едно с маска на лицето, косата или навита от вечерта на малки плитчици, или изправена, дрехите... не чува какво и говоря
като е вкъщи се затваря в стаята си и я виждаме само на вечеря
не споделя, сигурно някакви любови я тресат
не знам какво да направя
Последно промяна от snowprincess на 13.11.09, 14:31, променено общо 1 път.

- snowprincess
- snowprincess
тъй де, на търпение се уча, и да стискам зъби, после ще ходя по зъболекари да ми ги лекуват, щото нали имам и по-малка щерка... ще има да повтаря номерата на сестра сиМнемозина написа:
Ми нормално е. Това ти е работата един вид.
И на нея.
Търпение и разбиране бил номерът, ама е лесно да се каже отстрани, нали?
Аз пък се чудя - синът ми, който ми вадеше душата като малък с бунтове и несъгласия, сега като влезе в пубертета го усещам понякога като по-зрял и спокоен и от мен даже. А толкова се притеснявах преди...
Човек направо не знае какво го чака.

само едно ще ти кажа - това да ти бъдат оплакванията! амин:-)snowprincess написа: оплаках се
just perfect
надяваш се на повторение, за да си по-подготвена ли?snowprincess написа:тъй де, на търпение се уча, и да стискам зъби, после ще ходя по зъболекари да ми ги лекуват, щото нали имам и по-малка щерка... ще има да повтаря номерата на сестра си
хммм
шъ тъ разочаровам - децата са толку изобретателни и различни, че няма как да се случи
и друго - праилно са ти написали Мнемо и Бийд
- Green Light
ами аз?holi_day написа:надяваш се на повторение, за да си по-подготвена ли?snowprincess написа:тъй де, на търпение се уча, и да стискам зъби, после ще ходя по зъболекари да ми ги лекуват, щото нали имам и по-малка щерка... ще има да повтаря номерата на сестра си
хммм
шъ тъ разочаровам - децата са толку изобретателни и различни, че няма как да се случи
мнението Ви не бе разгледано, тъй като няма отношение към конкретния казусGreen Light написа:ами аз?
Е то май цял живот на това се учим.snowprincess написа:
тъй де, на търпение се уча, и да стискам зъби, после ще ходя по зъболекари да ми ги лекуват, щото нали имам и по-малка щерка... ще има да повтаря номерата на сестра си
Може да ги повтаря, но по-вероятно е да не ги.
Раче е все пак.
Абе да са ти живи и здрави, хубавица ти е пуберката и каквато е бойна - няма страшно. Ти само стискай зъби.
Panta rhei...
- snowprincess
знам, че има и по-лошо, но що да е и това, ежедневно ми изпробва границите на търпениетоbead_ написа:само едно ще ти кажа - това да ти бъдат оплакванията! амин:-)snowprincess написа: оплаках се
в чудо се виждам, идва ми или да я напляскам през устата, или да млъкна и да не и приказвам
оня ден я виждам по тениска и с гол корем, казвам и
- облечи си боди и блуза с дълъг ръкав, и по-бързо, че татко ти те чака в колата
а тя:
- по-добре да тичам след колата, отколкото да остана с теб
обажда ми се по телефона
- изпрати ми в баба дрехи за преобличане
взимам от гардероба и дънки, блуза, която съм купила преди няколко дни и я е обличала само веднъж, чорапи, бельо
- обажда ми се малко по-късно по-телефона и ми казва
- ти ГАВРИШ ли се с мене, тези дрехи ги мразя
имам чувството, че в момента мрази всичко
сигурно някъде бъркам във възпитанието или тя имитира някого, не знам
но лично аз никога не съм говорила така на майка си

психолозите ли така съветватМнемозина написа:Ти само стискай зъби.
Не бе, ние така ги съветваме, щото можем да си дрънкаме каквото щем и да грешим съвсем оправдано.holi_day написа:психолозите ли така съветватМнемозина написа:Ти само стискай зъби.
Panta rhei...
- snowprincess
не се надявам, малкото е диво от бебе, дано се кротне като пуберholi_day написа: надяваш се на повторение, за да си по-подготвена ли?
хммм

- snowprincess
малки са твоите, имаш още времеGreen Light написа:
ами аз?
момчетата май са по-кротки от момичетата

- Stranniche
- Обратна връзка:
Пляскането в ранна възраст не е ваксина срещу пубертет.snowprincess написа:не мога да преглътна черния молив, фон тьо тена, червилото, дрехите, музиката, поведението, приказките... желанието да няма контрол
Не съм тази, която да ти дава съвети, но само ще ти напомня, че в тая възраст колкото по насилствено се опитваш да "я вкарваш в правия път", толкова повече съпротива ще срещнеш. По-добре се опитай да "се сприятелиш" с нея, да си даваш вид че я разбираш /ако ще да й предложиш от гримовете си
Успех! И да ти е жива и здрава принцеската!
ми бунтувай се и ти и...тва също с черния молив исе затваряй в стаята си:lol:Stranniche написа:Пляскането в ранна възраст не е ваксина срещу пубертет.snowprincess написа:не мога да преглътна черния молив, фон тьо тена, червилото, дрехите, музиката, поведението, приказките... желанието да няма контрол
Не съм тази, която да ти дава съвети, но само ще ти напомня, че в тая възраст колкото по насилствено се опитваш да "я вкарваш в правия път", толкова повече съпротива ще срещнеш. По-добре се опитай да "се сприятелиш" с нея, да си даваш вид че я разбираш /ако ще да й предложиш от гримовете си/, за да спечелиш доверието й. Тогава можеш да си спестиш някои изненади и съвсем лееекичко, неусетно за нея, да си върнеш част от контрола.
оня ден в офроуда ена мама ппритеснена пише че намерила в шапката на сина си трева
синаъ е на към 15 и тя пита значи ...ко бихте напраили
най адекватния отговор беши....ше я испуша с него:lol:
аз също бих направил това за изпушването
ако се наложи
ма не пуша
говорих с ирена, каза че ше се жертвува:lol:
forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=75079
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Wellcome to the club:rotfl24:snowprincess написа:не мога да преглътна черния молив, фон тьо тена, червилото, дрехите, музиката, поведението, приказките... желанието да няма контрол
оплаках се
Ти сама си казваш, че е просто период. Не бой се, има доста време, докато мине.
Може да си плачем по раменете по тоз въпрос!
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Не, пораснала си. Забравила си... а продължаваш да се взимаш все тъй насериозно както и в детството си.
Децата не приличат на нас, а на времето, в което са се родили.
И не са нито по-лоши, може би и не по-добри... просто по-различни.
А това ще го разбереш ако се доближиш и забравиш сухата наука от учебниците.

Децата не приличат на нас, а на времето, в което са се родили.
ти на тия години как се разбираше с майка си? Всъщност трябва да питаме нея как се е справяла без нета- къде се е оплаквала:Psnowprincess написа:не мога да преглътна черния молив, фон тьо тена, червилото, дрехите, музиката, поведението, приказките... желанието да няма контрол
оплаках се
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мисля, че поведението и е нормално за тази възраст, а трябва да се отчете и това, че е момиче..snowprincess написа:
Успокой се. Ще се кротне (като му дойде времето)
а има и друго
Мислиш ли, че е ПРЕзадоволена?
А, и вземи да махнеш снимката и, че ако я види си мисля, че адски ще се подразни:winkw:
може и да не ти говори
не е редно да пускаш нейни снимки без съгласието и
...ВЕЧЕ

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
още по темата...
Промените в младежката психология идват направо лавинообразно и ако учители и родители не се променят с тях, за психолозите ще остане твърде много работа
...като цяло нищо ново, де:winkw:
Промените в младежката психология идват направо лавинообразно и ако учители и родители не се променят с тях, за психолозите ще остане твърде много работа
...като цяло нищо ново, де:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Много интересна тема. Рядко чета толкова дълга тема, когато не съм я хванал в зародиш :)
То тук сигурно болшинството или може би всички изказали се са с родителски опит, и не са като мен без.... такъв, ама и аз да се изкажа... нали...
Не помня по ктъв повод, може би и в метълския ми дългокос период да е било - баба ми (Лека й пръст) ми разказа една история от нейното село.
"В една къща живели Свекър, Свекърва, Син и Снаха. Снахата се увличала по модите и тръгнала по къс ръкав, а не с дълъг, както всички жени в селото. Всички в къщата с изключение на свекъра (но и той не бил съгласен) се опитали да я вразумят , но тя не поемала. Тогава свекъра една сутрин излязъл да прекопава градината пред къщата, но без долни гащи, без бельо - гол от кръстта надолу. И снахата се пищисала и излязла да го прибере, а той не се прибрал, докато тя не му обещала пак да тръгне с дълъг ръкав"
Та преди да се сетя за тази историйка още ми идваше в този си пост да ти напиша. Почни да се правиш на по-голяма откачалка от нея. Ама без да й обръщаш внимание на странните погледи тип: "Абе майка ми да не би да се е смахнала". И дръж тва поведение поне 2 седмици. После вече може да опиташ да й обясниш как ти изглежда тя в твоите очи.
Благодаря за вниманието. На всинца виииииииииииии ;)
То тук сигурно болшинството или може би всички изказали се са с родителски опит, и не са като мен без.... такъв, ама и аз да се изкажа... нали...
Не помня по ктъв повод, може би и в метълския ми дългокос период да е било - баба ми (Лека й пръст) ми разказа една история от нейното село.
"В една къща живели Свекър, Свекърва, Син и Снаха. Снахата се увличала по модите и тръгнала по къс ръкав, а не с дълъг, както всички жени в селото. Всички в къщата с изключение на свекъра (но и той не бил съгласен) се опитали да я вразумят , но тя не поемала. Тогава свекъра една сутрин излязъл да прекопава градината пред къщата, но без долни гащи, без бельо - гол от кръстта надолу. И снахата се пищисала и излязла да го прибере, а той не се прибрал, докато тя не му обещала пак да тръгне с дълъг ръкав"
Та преди да се сетя за тази историйка още ми идваше в този си пост да ти напиша. Почни да се правиш на по-голяма откачалка от нея. Ама без да й обръщаш внимание на странните погледи тип: "Абе майка ми да не би да се е смахнала". И дръж тва поведение поне 2 седмици. После вече може да опиташ да й обясниш как ти изглежда тя в твоите очи.
Тва е така откак светЪ се върти...snowprincess написа: знам, че има и по-лошо, но що да е и това, ежедневно ми изпробва границите на търпението
в чудо се виждам, идва ми или да я напляскам през устата, или да млъкна и да не и приказвам
оня ден я виждам по тениска и с гол корем, казвам и
- облечи си боди и блуза с дълъг ръкав, и по-бързо, че татко ти те чака в колата
а тя:
- по-добре да тичам след колата, отколкото да остана с теб
обажда ми се по телефона
- изпрати ми в баба дрехи за преобличане
взимам от гардероба и дънки, блуза, която съм купила преди няколко дни и я е обличала само веднъж, чорапи, бельо
- обажда ми се малко по-късно по-телефона и ми казва
- ти ГАВРИШ ли се с мене, тези дрехи ги мразя
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ох, много ме развесели!turist написа:
Panta rhei...
аз като говоря и предупреждавам, кой ли ме слушаше. Сега пък имам добра новина за тебе, принцесо - след 5 години ще се оправи. Или 4. Или 6. Някъде там. Този период не е вечен. дано да имаш нерви ;)snowprincess написа:...сега вече е късно
оплаках се
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Сетих се за този текст /покрай друго/. А то си е всичко казано 
Мариана И Тодор Трайчеви - Възраст (Рой недовършени неща)
Мариана И Тодор Трайчеви - Възраст (Рой недовършени неща)
- snowprincess
не ме ще за приятелка, не съм знаела как се чувстват 13 годишнитеStranniche написа:
Пляскането в ранна възраст не е ваксина срещу пубертет.
Не съм тази, която да ти дава съвети, но само ще ти напомня, че в тая възраст колкото по насилствено се опитваш да "я вкарваш в правия път", толкова повече съпротива ще срещнеш. По-добре се опитай да "се сприятелиш" с нея, да си даваш вид че я разбираш /ако ще да й предложиш от гримовете си/, за да спечелиш доверието й. Тогава можеш да си спестиш някои изненади и съвсем лееекичко, неусетно за нея, да си върнеш част от контрола.
не иска дори да излизам с нея по магазините, за да ме ползва като банка, кво щели да кажат ако я видят с мен

- snowprincess
мъж ми да се жертва, само това дето не съм изпробвала и не съм станала зависима от негоКент написа:
ми бунтувай се и ти и...тва също с черния молив исе затваряй в стаята си:lol:
оня ден в офроуда ена мама ппритеснена пише че намерила в шапката на сина си трева
синаъ е на към 15 и тя пита значи ...ко бихте напраили
най адекватния отговор беши....ше я испуша с него:lol:
аз също бих направил това за изпушването
ако се наложи
ма не пуша
говорих с ирена, каза че ше се жертвува:lol:
forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=75079
мръщи се на дима и миризмата на цигарите, но аз се дразня и като изпробва различни видове алкохол, а бейлиса дори и хареса
дамусеневиди, не е лесно

- snowprincess
ще си плачем, Пенчо, но като гледам другите родители, сякаш не се впрягат толковаПенчо Заека написа: Wellcome to the club:rotfl24:
Ти сама си казваш, че е просто период. Не бой се, има доста време, докато мине.
Може да си плачем по раменете по тоз въпрос!

- snowprincess
не съм забравила, помня всички щуротии, дето съм правила, но макар да бях на принципа "като е гарга да е рошава", поне после гледах виновно и не държах такъв тон на родителите сиМЪЖжжж написа:Не, пораснала си. Забравила си... а продължаваш да се взимаш все тъй насериозно както и в детството си.
Децата не приличат на нас, а на времето, в което са се родили.И не са нито по-лоши, може би и не по-добри... просто по-различни.

- snowprincess
разбирах се, криеше ме за когото и кажа, че ме няма, пускаше ме навсякъде, но държеше да знае къде съм, с кого съм и кога ще се върна и нямах проблемиanhela написа: ти на тия години как се разбираше с майка си? Всъщност трябва да питаме нея как се е справяла без нета- къде се е оплаквала:P
тя го казва на децата ми - че съм била по-кротка от тях на тяхната възраст

- snowprincess
- snowprincess
махнах я, права си, много щеше да се ядоса, че аз съм и пуснала снимката, въпреки че тя самата е качила в някакъв тийн сайтfrisky lioness написа: Мисля, че поведението и е нормално за тази възраст, а трябва да се отчете и това, че е момиче..
Успокой се. Ще се кротне (като му дойде времето)
а има и друго
Мислиш ли, че е ПРЕзадоволена?
А, и вземи да махнеш снимката и, че ако я види си мисля, че адски ще се подразни:winkw:
може и да не ти говори
не е редно да пускаш нейни снимки без съгласието и
...ВЕЧЕ
не мисля, че е презадоволена, има това, което всички имат, не се е затръшкала за маркови дрехи, но не изглежда нормално като провеси някакви черни вратовръзки с черепи

- snowprincess
още преди да ми напишеш това, като си говорех с нея я попитах, за да ме разбере защо се дразня от дрехите и грима и, как ще се чувства ако види майка си облечена и гримирана по неадекватен начин, но тя само вдигна рамене и каза - и какво от товаturist написа:Много интересна тема. Рядко чета толкова дълга тема, когато не съм я хванал в зародиш :)
може и да изпробвам, щото на думи не фана декиш

- snowprincess
знам, просто си мислех, че на мен ще ми се разминеЪн написа: Тва е така откак светЪ се върти...