pocti_bezobidna написа:snowprincess написа:виж, например холиту, тая устатница знайш ли на колко хора е като камъче в обувката, все ги плещи едни такива, дето човек може да се обрине

колко пъти ми е дъвкала старите кокали - един ли, сто ли (нейното е системно поведение, направо рецидивизъм

), но ако има хора, дето и се дразнят, може и да я мразят в дира, не знам в реала как е, а аз я обичам, квото и да ми каже
що е така, според теб, един и същи човек, едни и същи приказки и за всички е непозната
Ама не говорим за приятели.
Приятелите ми могат всичко да ми кажат, както и аз на тях и няма да се обидя, а ще се огледам какви ги върша.
Говорим за съвсем друга ситуация, в оф-лайн среда - ти си нов в офиса, или идва нов колега, дето нито се знаете, нито се познавате, и почва всеки ден да подхвърля публично груби шегички.
Които засягат външният ти вид или умствените ти способности.
Как я виждаш обаче следната ситуация - копате си клавиатура до клавиатура, и пича чат пат се обади "Уф, ква си тъпа!" с повод и без повод.
Случвало ми се е - питам за нещо къде точно да го намеря и ми се отговаря "Ама аз вчера нали ти казах?" - с едно такова мило учудване - как така не си запомнила?!
Или "Аууу, пак оставаш след работа, не можа ли да си свършиш нещата днес".
Пред още 5-6 колеги?
Какви вампири, чисти калташки номера са това.
почти_безобидна, заставам зад твоето мнение и аз
макар, че не ми се е случвало да съм в такава ситуация пряко
теорията на сноу нещо понакуцва
може би щеше да е вярна оная й реплика, дето ми напомни един филм, ако не бе изпуснала някоя думичка
примерно, ако изглеждаше така:
`това, че някой ви обижда или иска да ви уязви
РЯДКО означава, че ВИЕ го изкарвате от контрол и го правите нестабилен`,
той освен, че е нестабилен, явно е и зле възпитан
да обиждаш не е някаква привилегия и нормална реакция
ако не е така, сноу, обори ме
още един момент от какво се вбесява тоз толку като няма насреща си обиди?
обидите също са вид агресия
кога човек има право да бие с думи?
колкото за това кой ме обичал и мразил по писаниците ми, ще го оставя без коментар - ще кажа само следното - не помня да съм преследвала някого със заядливи мнения от тема в тема и съм се старала да не досаждам на другите... смятам, че сме си изяснявали отношенията кратко, ясно и импулсивно
на мен що се отнася до момент, в който наистина ме интересуват различни гледни точки, ми допада една по-враждебна среда, а не приспиваща вниманието доброжелателна, в която даже да кажеш, че си убил някого и се терзаеш, шъ те оправдаят теб, страдалеца
накратко - наличието на вещици във виртуала не ме притеснява, а напротив