Тема

Все същите
Аватар
Green Light

Тема

Мнение от Green Light »

Една тема искам да пусна от обяд. Първо беше за това че ми е лудница, ама че и това ще мине. После беше за това, че от тая зима искам снежни топки, планина, камина и червено вино. Странниче да види в куфара, да порови малко, да не са се скрили тия неща в някой чорап. И на трето място за това какво е успеха и откъде пък накъде, бе риш трябва да набъркваме децата в тая работа. И кое ви е любимото кафе, опитвали ли сте еспресото и моката в Costa. Веднага да ги опитате!
Ама нищо от тия работи не излезе. Та само се отчитам, че да знаете.
Пу пускам начи тема.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Тема

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Пу пускам начи тема.
многоспектърна.
и отчасти рекламна :winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Една тема искам да пусна от обяд. Първо беше за това че ми е лудница, ама че и това ще мине. После беше за това, че от тая зима искам снежни топки, планина, камина и червено вино. Странниче да види в куфара, да порови малко, да не са се скрили тия неща в някой чорап. И на трето място за това какво е успеха и откъде пък накъде, бе риш трябва да набъркваме децата в тая работа. И кое ви е любимото кафе, опитвали ли сте еспресото и моката в Costa. Веднага да ги опитате!
Пу пускам начи тема.
Аз пък щях да вдигам пушилка и да ви бия.
Като ще се отчитаме, да го сторя и аз... :roll:

Кой и как набърква децата в успеха, нещо не мога да разбера?
Това - извън въпроса що е успех.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:Една тема искам да пусна от обяд. Първо беше за това че ми е лудница, ама че и това ще мине. После беше за това, че от тая зима искам снежни топки, планина, камина и червено вино. Странниче да види в куфара, да порови малко, да не са се скрили тия неща в някой чорап. И на трето място за това какво е успеха и откъде пък накъде, бе риш трябва да набъркваме децата в тая работа. И кое ви е любимото кафе, опитвали ли сте еспресото и моката в Costa. Веднага да ги опитате!
Пу пускам начи тема.

Недей да ни биеш. Откажи се. Опашката е от тука до 7ми километър.

Ами искам малкия да се яви на пробен изпит. Защо- ми вика той. Ами за да си подготвен, да видиш че е лесно. Е защо, де? Ами за да се явяваш спокойно на други такива изпити. За какво пък да се явявам? Защото си попаднал на такъв баща, мой човек му викам. А аргументите минават наум- Ами за да се реализираш, да се развие потенциала ти и да успееш. Ама той и в ума ми продължава да ме пита. Това не е ли твоята представа за успех, понеже моята е- да играя с брат ми, без да се дразниме, защото тогава е най- интересно, да впечатля приятелите си, да помечтая със самурай Джак и да отидеме най- после двамата с тебе в планината. Може би успех е да стана алпинист или градинар, или да мисля не по стереотипите... Може би именно конформизма е неуспеха ми. А с твоите уроци, изпити, правила и забрани нямам достатъчно време да мисля сам, с десетгодишния си ум. А десетгодишния си ум ще го имам само сега.
Много силно личи добрината при децата ми сега. Самобитен ум, добрина и енергия. А аз ги вкарвам в калъп за да "успеят".
И няма не искам(за себе си говоря вече) и няма недей. Така трябва, така е тръгнало и избор няма. Образование, реализация, дом, семейство. Това е успех, а другото не е. И го налагаме с манипулация, молби, подкупи и накрая - насила. После се чудим накъде е тръгнал света. Ами натам накъдето с вас го бутаме.
Тоя влак, който върви към пропастта, дето все ни е в писанията, сме ние с вас. А на линията са децата.
Говорили сме го, не очаквам дискусия, но няма да престана да се питам.
Последно промяна от Green Light на 02.12.09, 10:30, променено общо 1 път.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

говориш за лимоните и лимонадата
ми така му го кажи и на него
ще има бая лимони да получиш от живота
научи се да си правиш поне лимонада от тях
пращай го!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:говориш за лимоните и лимонадата
ми така му го кажи и на него
ще има бая лимони да получиш от живота
научи се да си правиш поне лимонада от тях
пращай го!
Да, него го пращам. Аз за себе си ги мисля тия
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Да, него го пращам. Аз за себе си ги мисля тия
ми значи, направи си и ти една лимонада, егати
от тия ти мисли :grin:
наздраве!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
Пу пускам начи тема.

Ами искам малкия да се яви на пробен изпит. Защо- ми вика той. Ами за да си подготвен, да видиш че е лесно. Е защо, де? Ами за да се явяваш спокойно на други такива изпити. За какво пък да се явявам? Защото си попаднал на такъв баща, мой човек му викам. А аргументите минават наум- Ами за да се реализираш, да се развие потенциала ти и да успееш. Ама той и в ума ми продължава да ме пита. Това не е ли твоята представа за успех, понеже моята е- да играя с брат ми, без да се дразниме, защото тогава е най- интересно, да впечатля приятелите си, да помечтая със самурай Джак и да отидеме най- после двамата с тебе в планината. Може би успех е да стана алпинист или градинар, или да мисля не по стереотипите... Може би именно конформизма е неуспеха ми. А с твоите уроци, изпити, правила и забрани нямам достатъчно време да мисля сам, с десетгодишния си ум. А десетгодишния си ум ще го имам само сега.
Много силно личи добрината при децата ми сега. Самобитен ум, добрина и енергия. А аз ги вкарвам в калъп за да "успеят".
И няма не искам(за себе си говоря вече) и няма недей. Така трябва, така е тръгнало и избор няма. Образование, реализация, дом, семейство. Това е успех, а другото не е. И го налагаме с манипулация, молби, подкупи и накрая - насила. После се чудим накъде е тръгнал света. Ами натам накъдето с вас го бутаме.
Тоя влак, който върви към пропастта, дето все ни е в писанията, сме ние с вас. А на линията са децата.
Ш`си призная, че и аз го мисля това постоянно. И се улавям, че го говоря на голямото природно бедствие. За подготвянето, трупането на знания, конкурентност и прочее. Това, което пропуснат сега, няма да могат да го наваксат в бъдеще. Важи за съжаление и за знанията и за времето за игра.

От друга страна каква е алтернативата?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Ами искам малкия да се яви на пробен изпит. Защо- ми вика той. Ами за да си подготвен, да видиш че е лесно. Е защо, де? Ами за да се явяваш спокойно на други такива изпити. За какво пък да се явявам? Защото си попаднал на такъв баща, мой човек му викам. А аргументите минават наум- Ами за да се реализираш, да се развие потенциала ти и да успееш. Ама той и в ума ми продължава да ме пита. Това не е ли твоята представа за успех, понеже моята е- да играя с брат ми, без да се дразниме, защото тогава е най- интересно, да впечатля приятелите си, да помечтая със самурай Джак и да отидеме най- после двамата с тебе в планината. Може би успех е да стана алпинист или градинар, или да мисля не по стереотипите... Може би именно конформизма е неуспеха ми. А с твоите уроци, изпити, правила и забрани нямам достатъчно време да мисля сам, с десетгодишния си ум. А десетгодишния си ум ще го имам само сега.
Бе ти си се питай, нищо лошо няма да се питаш, ама действителността е друга - изпити, конкуренция, хъс. Пращай малкия да свиква, кажи му, че това също е начин да впечатли брат си (не знам доколко удачен аргумент е това - ти си познаваш децата).
Ми да, това е успеха - образование, реализация, дом, семейство. И другото не е. Независимо дали ни се харесва. Другото може да си го пази за приказките с приятели и форумите, щото в реала не е вървежно.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Ми да, това е успеха - образование, реализация, дом, семейство. И другото не е. Независимо дали ни се харесва. Другото може да си го пази за приказките с приятели и форумите, щото в реала не е вървежно.
Парите май са единственият успех :(

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:

Мда, ужасно е трудно да си родител понякога.
Обаче приеми, че ти просто си длъжен да правиш това, колкото и да ти е неприятно и каквито и други мисли да идват в главата ти.
А той пък трябва да намери начин - и винаги ще търси начини - да отвоюва себе си и собствената си представа за успех. И ако е умен (а той със сигурност е), все някога ще разбере ценността на твоята позиция спрямо него.

Дълга е темата, да.
Винаги съм казвала, че възпитанието и образованието са вид насилие, но много необходимо насилие. Това е положението.
Да не мислиш, че аз съм се примирила с това? :lol::lol:

П.П. За боя - още не съм се отказала. Мисля по въпроса. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Мда, ужасно е трудно да си родител понякога.
Обаче приеми, че ти просто си длъжен да правиш това, колкото и да ти е неприятно и каквито и други мисли да идват в главата ти.
А той пък трябва да намери начин - и винаги ще търси начини - да отвоюва себе си и собствената си представа за успех. И ако е умен (а той със сигурност е), все някога ще разбере ценността на твоята позиция спрямо него.

Дълга е темата, да.
Винаги съм казвала, че възпитанието и образованието са вид насилие, но много необходимо насилие. Това е положението.
А защо пък да съм длъжен да го правя? Времето е лимитиран ресурс - като отнемам от времето му да го развивам в някаква избрана от мен и смятана за важна, необходима и прочее област, със сигурност отнемам от времето, в което той би могъл сам да стигне до някаква собствена реализация. До своя си упсех. Грийн е прав за калъпа - вкарваме децата си в калъпите на обществото. И то при положение, че (поне аз де) не го харесваме. Обществото.

Интересна тема е това, наистина - какво съм длъжен и какво не съм като родител? М?

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Парите май са единственият успех :(
гати и успеха
честно :grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа: Ми да, това е успеха - образование, реализация, дом, семейство. И другото не е. Независимо дали ни се харесва. Другото може да си го пази за приказките с приятели и форумите, щото в реала не е вървежно.
Парите май са единственият успех :(
Универсалният измерител. Много гадно.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: А защо пък да съм длъжен да го правя? Времето е лимитиран ресурс - като отнемам от времето му да го развивам в някаква избрана от мен и смятана за важна, необходима и прочее област, със сигурност отнемам от времето, в което той би могъл сам да стигне до някаква собствена реализация. До своя си упсех. Грийн е прав за калъпа - вкарваме децата си в калъпите на обществото. И то при положение, че (поне аз де) не го харесваме. Обществото.

Интересна тема е това, наистина - какво съм длъжен и какво не съм като родител? М?
Длъжен си да бъдеш ограничението, от което децата да бягат, за да откриват себе си.
Добре де, не си длъжен, обаче така или иначе се получава по някакъв начин.
Психологията така го е измислила. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Интересна тема е това, наистина - какво съм длъжен и какво не съм като родител? М?
Каквото те учи сърце и душа. Това си длъжен. Според мен.

а за калъпите
неизбежно е, ние сме ограничени същества, ерго калъпирани по природа
виж си примерно краниума :blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Gaspode написа:Парите май са единственият успех :(
гати и успеха
честно :grin:
Ми кво? Класика - кат` си толку умен къде са ти парите?
:grin:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Длъжен си да бъдеш ограничението, от което децата да бягат, за да откриват себе си.
Главологията по-скоро... :blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Мда, ужасно е трудно да си родител понякога.

Дълга е темата, да.
А защо пък да съм длъжен да го правя? Времето е лимитиран ресурс - като отнемам от времето му да го развивам в някаква избрана от мен и смятана за важна, необходима и прочее област, със сигурност отнемам от времето, в което той би могъл сам да стигне до някаква собствена реализация. До своя си упсех. Грийн е прав за калъпа - вкарваме децата си в калъпите на обществото. И то при положение, че (поне аз де) не го харесваме. Обществото.

Ами дето питаш по- горе: Какъв ти е избора? Нямаш. Не ти харесва да караш децата си да ядат жаби, но нямаш избор. Или ядат жабите или седят гладни.
И аз не го харесвам обществото.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Длъжен си да бъдеш ограничението, от което децата да бягат, за да откриват себе си.
Мдам
Съдба, риш`ли :)

jazz

Мнение от jazz »

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:Каквото те учи сърце и душа. Това си длъжен. Според мен.

а за калъпите
От тиква до тиква разликата е огромна.
При това е важно съдържанието на тиквата, не външната обвивка
Ма кво съм седнал да ти говоря...
Тва е тема за маса, казвам аз :grin:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: А защо пък да съм длъжен да го правя? Времето е лимитиран ресурс - като отнемам от времето му да го развивам в някаква избрана от мен и смятана за важна, необходима и прочее област, със сигурност отнемам от времето, в което той би могъл сам да стигне до някаква собствена реализация. До своя си упсех. Грийн е прав за калъпа - вкарваме децата си в калъпите на обществото. И то при положение, че (поне аз де) не го харесваме. Обществото.

абе кво се правите на ударени и дълбокомислещи. от край време родителите насочват децата си, така както смятат за добре, грешно-правилно - това е. колко от децата оставени да се развиват сами и да стигнат до "собствена реализация", са направили нещо. Те ИМАТ НУЖДА да ги насочваме, както е нормално да се съпротивляват. Единици са тези, които от малки имат някакъв интерес и го следват. Ай огледайте се сред вашите връстници, тези, които бяха "свободни", докато мен ме натискаха да уча, сега какво са... не искам да обиждам, но не искам да съм на тяхното място - мерси от тази свобода. човек не е свободен да прави каквото си иска - никога не е свободен, нито като малък, нито като голям. и въобще не е толкова страшно, че ни се налага да се съобразяваме. нормално е след като живеем заедно, има си правила.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

страшна песен
имая я и на български
макар, че грийн не я харесва

http://www.youtube.com/watch?v=yJKCAV_FDsQ
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:

а за калъпите
Странниче е тук и ни призоваваше да се видим, обаче вас като все ви няма... :mad:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Ами дето питаш по- горе: Какъв ти е избора? Нямаш. Не ти харесва да караш децата си да ядат жаби, но нямаш избор. Или ядат жабите или седят гладни.
И аз не го харесвам обществото.
Ако не го карам да руча жабета, остане гладен, и земе та изнамери начин да лови глигани на морков, примерно?
Избор винаги има :grin:

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:
така ще му е криво и чоглаво докато му препоръчвате лимонада, а не му сипете едно голямо ирландско
just perfect
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

yes! абсолютно точно е казано в текста на песента - всички дискусии стават излишни :-) това си е простата истина
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа: абе кво се правите на ударени и дълбокомислещи. от край време родителите насочват децата си, така както смятат за добре, грешно-правилно - това е. колко от децата оставени да се развиват сами и да стигнат до "собствена реализация", са направили нещо. Те ИМАТ НУЖДА да ги насочваме, както е нормално да се съпротивляват. Единици са тези, които от малки имат някакъв интерес и го следват. Ай огледайте се сред вашите връстници, тези, които бяха "свободни", докато мен ме натискаха да уча, сега какво са... не искам да обиждам, но не искам да съм на тяхното място - мерси от тази свобода. човек не е свободен да прави каквото си иска - никога не е свободен, нито като малък, нито като голям. и въобще не е толкова страшно, че ни се налага да се съобразяваме. нормално е след като живеем заедно, има си правила.
Понеже питаш...
Един от "свободните" - зае*а математиката, почна да свири в неква измислена група, хиподил, не вярвам да сте я чували :)
просто ми дойде на ум
и аз не искам да съм на негово място
но той успял ли е? повече от мен ли? как мерим успеха?

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа:
Gaspode написа:

а за калъпите
Странниче е тук и ни призоваваше да се видим, обаче вас като все ви няма... :mad:
Тука сме бе
Кога и къде?

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Remmivs написа:
така ще му е криво и чоглаво докато му препоръчвате лимонада, а не му сипете едно голямо ирландско
две
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: Понеже питаш...
Един от "свободните" - зае*а математиката, почна да свири в неква измислена група, хиподил, не вярвам да сте я чували :)
просто ми дойде на ум
и аз не искам да съм на негово място
но той успял ли е? повече от мен ли? как мерим успеха?
писах май - е-д-и-н-и-ц-и са!!! и обикновено става дума за талант, за силна вътрешна необходимост, склонност и силно желание, което те е завладяло.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: как мерим успеха?
по усмивката, която виждаме сутрин в огледалото, докато си мием зъбите

и по това правим ли някого щастлив

п.п.имаш ли по-добри мерки?
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:

абе кво се правите на ударени и дълбокомислещи. от край време родителите насочват децата си, така както смятат за добре, грешно-правилно - това е. колко от децата оставени да се развиват сами и да стигнат до "собствена реализация", са направили нещо. Те ИМАТ НУЖДА да ги насочваме, както е нормално да се съпротивляват. Единици са тези, които от малки имат някакъв интерес и го следват. Ай огледайте се сред вашите връстници, тези, които бяха "свободни", докато мен ме натискаха да уча, сега какво са... не искам да обиждам, но не искам да съм на тяхното място - мерси от тази свобода. човек не е свободен да прави каквото си иска - никога не е свободен, нито като малък, нито като голям. и въобще не е толкова страшно, че ни се налага да се съобразяваме. нормално е след като живеем заедно, има си правила.
Ааа, моля, моля! Аз съм си ударен и дълбокомислещ.
jazz

Мнение от jazz »

Gaspode написа:как мерим успеха?
как в какво
с номера на обувките
и дължината на носа
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: но той успял ли е? повече от мен ли? как мерим успеха?
може би е успял повече от теб, ако не се пита дали е успял :-)

успехът го мерим, с това дали ни се налага да го мерим. почнеш ли да се мериш, отиде... мир със себе си, да си доволен и да се стремиш към повече без да е болна амбиция
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: две
:cool:
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
yes! абсолютно точно е казано в текста на песента - всички дискусии стават излишни :-) това си е простата истина
И кво точно е казана в песента? Айм джъст а парт ъф ю? А не ма нужда
Ми ако дятете не е просто част от мен? Ако е различно? Как моите виждания за "кое е дясно и грешно" могат да са му от полза? Примерно

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bead_ написа:
Gaspode написа: как мерим успеха?
по усмивката, която виждаме сутрин в огледалото, докато си мием зъбите

и по това правим ли някого щастлив

п.п.имаш ли по-добри мерки?
Нямам по-добри мерки. Въобще нямам приложими мерки.
някой може да е щастлив от това аз да съм в калта - това успех ли е за мен?

Няма мерки за успеха, според мен. Принципно няма. Което не пречи да се говори наляво-надясно за него. Странна работа :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

jazz написа:
Gaspode написа:как мерим успеха?
как в какво
с номера на обувките
и дължината на носа
Айде бе
нали размерЪТ не бил от знаКчение :grin:

Публикувай отговор