Тема

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: Тема

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
Gaspode написа: но той успял ли е? повече от мен ли? как мерим успеха?
може би е успял повече от теб, ако не се пита дали е успял :-)

успехът го мерим, с това дали ни се налага да го мерим. почнеш ли да се мериш, отиде... мир със себе си, да си доволен и да се стремиш към повече без да е болна амбиция
ако си доволен към какво се стремиш?
как различаваш болната от здравата амбиция?
ако мерим успеха без да ни се налага тва ок ли е?

заяждам се просто :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
jazz

Мнение от jazz »

Gaspode написа:Айде бе
нали размерЪТ не бил от знаКчение :grin:
това го казват жените
на мъжете с големите
портфейли :)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: И кво точно е казана в песента? Айм джъст а парт ъф ю? А не ма нужда
Ми ако дятете не е просто част от мен? Ако е различно? Как моите виждания за "кое е дясно и грешно" могат да са му от полза? Примерно
да, ама то не опира до това дали има нужда или не, а как е :-) не можеш да промениш реалността. а ако детето си насока, в която да се развива, различна от твоята, бъди сигурен, че след време, ще тръгне по този път, именно защото сега ти го насочваш. ще има преценка, ще има усет, ще е уверен в това, което иска или не иска
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа:

1. да развиваш това, което те прави доволен
2. когато не е единственото ти занимание и не е необходимо да пренебрегваш други неща, когато не изпадаш в ярост или депресия, заради това, че не си успял с деншната задачка
3. ако го мерим, значи търсим потвърждение, не сме сигурни, т.е. явно нещо ни липсва

аз не се заяждам:blum:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Remmivs написа:
ми значи, направи си и ти една лимонада, егати
така ще му е криво и чоглаво докато му препоръчвате лимонада, а не му сипете едно голямо ирландско
Много е рано.
Ирландско предлагаме само в края на работния ден.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
Gaspode написа:

1. да развиваш това, което те прави доволен
2. когато не е единственото ти занимание и не е необходимо да пренебрегваш други неща, когато не изпадаш в ярост или депресия, заради това, че не си успял с деншната задачка
3. ако го мерим, значи търсим потвърждение, не сме сигурни, т.е. явно нещо ни липсва

аз не се заяждам:blum:
1. ако съм доволен с нещо кво да му развивам повече? кефи ме да пия по чаша вино вечер пред камината, обаче стремежа ми е да почна да пия по две? :blum:
2. всяка амбиция предполага да загърбиш нещо друго. просто не достига ресурс. и да се нервиш ако не я постигнеш. иначе каква амбиция е? имам амбиция да се науча да играя голф, ама без да отделям време за това и не ми пука дали ще успея?
3. ми то самото казване "аз съм успял" е измерване. как ще знам, че съм успял, без да си го измеря? успехът :blum:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: 1. ако съм доволен с нещо кво да му развивам повече? кефи ме да пия по чаша вино вечер пред камината, обаче стремежа ми е да почна да пия по две? :blum:
2. всяка амбиция предполага да загърбиш нещо друго. просто не достига ресурс. и да се нервиш ако не я постигнеш. иначе каква амбиция е? имам амбиция да се науча да играя голф, ама без да отделям време за това и не ми пука дали ще успея?
3. ми то самото казване "аз съм успял" е измерване. как ще знам, че съм успял, без да си го измеря? успехът :blum:
1. за вино
2. и за голф ли говорим?
3. точно въпросът е да не ти идва и да не се налага да говориш за това дали си успял. естествено мери се, няма как, но мисълта ми е, че всеки сам за себе си определя начина, по който го мери. "аз съм успял" значи, че смяташ себе си за успял, защото имаш това, което искаш, то може да е рибарска колиба на плажа. няма нужда да се меря с един милиардер и да определям дали съм успяла. да не говорим, че за мен все повече се налага едно единствено мерило за успеха - да мога да съм с децата и те да искат да съм с тях - за съжаление, не постигам особено големи успехи.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа: 3. точно въпросът е да не ти идва и да не се налага да говориш за това дали си успял. естествено мери се, няма как, но мисълта ми е, че всеки сам за себе си определя начина, по който го мери. "аз съм успял" значи, че смяташ себе си за успял, защото имаш това, което искаш, то може да е рибарска колиба на плажа. няма нужда да се меря с един милиардер и да определям дали съм успяла. да не говорим, че за мен все повече се налага едно единствено мерило за успеха - да мога да съм с децата и те да искат да съм с тях - за съжаление, не постигам особено големи успехи.
виното и голфът бяха примери само. сигурен съм, че прекрасно го разбираш ама ти отърва да се правиш на тапа. коркова :grin:

Ми няма как да съм успял по твоите критерии тогава. Не си представям ситуация, в която да мога да кажа "Нищо повече не искам от живота"
Ти също не си успяла явно. По твоите мерки и критерии - сама го казваш накрая.
На какво учим децата си тогава? Има ли смисъл ваупште? Те такива неща :grin:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: виното и голфът бяха примери само. сигурен съм, че прекрасно го разбираш ама ти отърва да се правиш на тапа. коркова :grin:

Ми няма как да съм успял по твоите критерии тогава. Не си представям ситуация, в която да мога да кажа "Нищо повече не искам от живота"
Ти също не си успяла явно. По твоите мерки и критерии - сама го казваш накрая.
На какво учим децата си тогава? Има ли смисъл ваупште? Те такива неща :grin:
виното и голфът не се вписват в това, за което говорим, какви примери са това :-)

успял е този, който не иска повече от живота ли :lol: няма такъв човек
аз чувствам добре, не искам да недоволствам, искам да продължавам да полагам усилия, за да запазя това, което имам и да го подобря. на това учим и децата си, да положат усилие, за да получат, нищо не идва наготово; дори за да имат приятели, пак трябва да положат усилие, само това колко са прекрасни не стига. искам да се научат да откриват това, което ги прави да се чувстват успели, но пък това ще стане след години и след много караници с мен за това дали да ходим или не ходим на това или онова състезание.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
Gaspode написа:Парите май са единственият успех :(
гати и успеха
честно :grin:
Ама колкото и да го отричаш, си е точно така.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: някой може да е щастлив от това аз да съм в калта - това успех ли е за мен?

:
нямах предвид такова щастие, но... вероятно си прав. когато ти губиш някой печели и обратното. математиците да кажат, но имаше такава формулировка. може ли всички да печелим и тогава кой губи?
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Една тема искам да пусна от обяд. Първо беше за това че ми е лудница, ама че и това ще мине. После беше за това, че от тая зима искам снежни топки, планина, камина и червено вино. Странниче да види в куфара, да порови малко, да не са се скрили тия неща в някой чорап. И на трето място за това какво е успеха и откъде пък накъде, бе риш трябва да набъркваме децата в тая работа. И кое ви е любимото кафе, опитвали ли сте еспресото и моката в Costa. Веднага да ги опитате!
Ама нищо от тия работи не излезе. Та само се отчитам, че да знаете.
Пу пускам начи тема.
Петък виното. Кафето го опитах преди време - добрО е :) А другото - в планината - вече почти го имаме, та ще има и за приятели :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
Gaspode написа: някой може да е щастлив от това аз да съм в калта - това успех ли е за мен?

:
нямах предвид такова щастие, но... вероятно си прав. когато ти губиш някой печели и обратното. математиците да кажат, но имаше такава формулировка. може ли всички да печелим и тогава кой губи?
Да не си социолог нещо? кво ти пука? Сега е важно да бием Вилята. Примерно... И да си поръчвам облицовка за камината. Това е уточнено ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Наздраве!

:wine:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа: После беше за това, че от тая зима искам снежни топки, планина, камина и червено вино. Странниче да види в куфара, да порови малко, да не са се скрили тия неща в някой чорап.
Извинявайте. Прерових всички чорапи, дрехи и учебници от куфара, но нямаше и следа от сняг :mad:. Само в марципаните не съм проверила, защото нахапя ли ги, няма как да ги раздам на някои сладкоядни дечица.
И бутилките "Baileys" и "Jim Beam", които донесох за домашните любимци, не съм обърнала... Може пък в тях се крие снегът... :drinki: Но верификацията на това предположение изисква време... :grin:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

често мисля по тези въпроси и нищо засега не съм измислила - много тънка работа е възпитанието
и си мисля че все пак от круша слива не излиза и от нас се иска само да подобрим сорта
със собственото си живеене даваме най-важните уроци, маи в повечето случаи несъзнателно

за успеха и парите като че ли съм по-наясно - не си успял ако не можеш да изкараш достатъчно според собствените си критерии пари.

успеха не може да се сбърка - когато го има е кристално ясно

п.п. синът лети следващата седмица за оксфорд за устни изпити и ако издържи и тях и го приемат ще е успех.
за мен успех ще е ако намеря начин и осигуря финансирането.

абе какво да ви разправям - дъщерята стартира следващата седмица и така - оттук нататък божа работа
и ние с мъжа ми да си свършим работата
Публикувай отговор