Видове изперкване?

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Видове изперкване?

Мнение от АВе »

Сутринта, след посещението при Тони, пихме по кафе в кабинета на социалната работничка, с която заедно го спасихме едно време.

Тя е изперкала на тема риболов. При нея това си е семейно изперкване - в тандем с мъжа и. Като постъпвала на работа в старческия дом единственото и условие било да е в отпуск винаги през целия август, защото тогава се събирала рибарската и компания и хойкали за риба по целите Балкани. Тя е изпушила по този коловоз някъде към 33-ата си година, сега си е за нашия клуб отдавна, но такива работи не я интересуват.

Друг такъв приятел имам, асистент във ВУЗ, живее наблизо до старческия дом, който като постъпва на работа единственото му условие е шефът му също да е въдичар.
Негова е фразата: "Направо се родих като навлезнаха в употреба ГСМите! Иначе, като си на майната си за риба, а тя клюца ли клюца (кълве), трябваше да слизам до най-близкото село, па да пращам телеграма до шефа-а-а... А сега просто му се обаждаш и той ти пуска още 2-3 дни отпуска, нали?!"
Той си няма отдавна кабинет вкъщи. Има си помещение, което е олтар на въдичарството. Стелажи, спец шкафове със спец чекмеджета... работен плот да си майстори блесни, изкуствени мухи, спец кукички...
Тоз вече е на възраст за отиване към по-горния клуб.

Мой колега, и той на клубна възраст, преди 7-8 години изперка на тема билярд.
Преспал при приятел след няква сватба. На сутринта отишли да пият кафе/биричка в местно кафене, а там имало билярдна маса. И нашият махмурлия изведнъж се оказал едва ли не роден да играе тази игра. Сега е сред 10-те най-добри в България.
Изби си стената м/у хола и трапезарията, та да може да си сложи ЛИЧНА билярдна маса там. Жена му го гледаше много кръвнишки, щото, нали се сещате, билярдните маси от най-добрия им производител в света не струват евтино.

Друг приятел е нещо като моя случай - отишъл да стреля с пистолет покрай негов колега, който искал да се похвали с новата си гърмяща играчка, и се оказал изключително добър стрелец. Доста по-добър от хвалещия се с новото си желязо колега. А нашият не е ходил в казармата и никога преди не е стрелял с пистолет. Запали се, изкара си разрешително за оръжие, вече има три патлака, ходи всяка седмица и стреля по 150-200 патрона. Което си е сериозен разход - първото му оръжие струваше над два бона, а патроните далеч не са без пари.
На мен това изперкване ми се размина. Не си извадих разрешително, не си купих пистолет.

Но пък съм изперкал по друго и то отдавна. По съкращения. Вече повече от дузина години. Аз не чета вестници като нормалните хора, аз търся нови съкращения. Аз не гледам по витрините, като вървя по улиците, гледам табелите на фирми и организации - да видя ново съкращение.

Такива ми ти работи.

Интересното е, че всички тези изперквания са станали в началото или в средата на тридесетте години на всички ни.

А вашите изперквания какви са, любими клубари мои? :-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мойте изпрерквания са остри и хронични. Понякога острите хронифицират. В шести клас бях изперкал на темай йога и астрономия. По цели нощи висях като прилеп върху телескопа а през деня деня тренирах асаните и помня си правех отвратни себеочистващи процедури като драйфах и дрисках като изоглавен. Един път май изпаднах в медитация и се поуплаших доста /не мога вразумително да обясня защо/ та понамалих заниманията... После изперках на тема моржуване. С един приятел започвахме целенасочено плуване в морето от брега до втора буна, всяка сутрин от 01 септември нататък. Всяка сутрин мерехме водата с термометър, температурата и де, дори правехме крива върху милиметрова хартия... започваше от 21 градуса по Целзий и някъде към ноември падаше до около 6. До и над седем градуса плувахме до буната и обратно, под седем започвахме да съкращаваме разстоянието. Плувал съм при вода -3, на един осми март, ама около 30-тина метра издържах и оставайки в ясно съзнание реших, че ако продължа просто ше се вцепеня от студ и ше се удавя. Тъй че се уплаших и се върнах. Още трийсе метра... на една нова година плувах до буната и обратно при 4 градуса температура и не умрях. Това го правих 9 години. Остана ми като спомен - чисто кучешко здраве и това че мога да плувам при каквато е температура на водата доста дълго време. Една есен плувахме в една мъгла и на тъмно /пет и половина сутринта/ как не се загубихме и не отплувахме към Констнанца не знам. А имаше и четери-пет бала вълнение. После изкрейзих на тема скално катерене и дупки. Имах над петдесет водачества и втори разряд по алпинизъм. Спасявали са ни от практическа смърт от замръзване, спасители от Банско при едно зимно загубване в Казана, правил съм спасителни акции и аз сам - две на брой и двете запради едни лигави софианчета, събарал съм лавина покрой мен, падал съм трийсе метра /въжето и осигуровките ми издържаха/ ма се натроших едва на дърти години падайки от няколкометрова чучка до село. Като постоянно ми се очертава изкрейзване на тема пътуване, откакто зехме колата направо се родих. Наскоро изкуках на тема каменни огради, правя си една на село, неска изляхме основата. До нея има стар нужник с две помещения. От железобетон е. Нужника. Дупките отдавна са запушени тъй че няма миризми... Покрива му е равна площадка и там ще ми е обсерваторията. Замъкнал съм отдавна телескопа на село и лятото е голяма атракция за околните деца. Няколко родители вече са обещали че ше ме трепят, щото постоянно ги врънкат за телескоп и то рефлектор , техните хубавци... Та така...
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Съжалявам - нямам какво да кажа по темата - напълно нормален съм.
Аватар
Мнемозина

Re: Видове изперкване?

Мнение от Мнемозина »

АВе написа: Но пък съм изперкал по друго и то отдавна. По съкращения. Вече повече от дузина години. Аз не чета вестници като нормалните хора, аз търся нови съкращения. Аз не гледам по витрините, като вървя по улиците, гледам табелите на фирми и организации - да видя ново съкращение.

Такива ми ти работи.

Интересното е, че всички тези изперквания са станали в началото или в средата на тридесетте години на всички ни.

А вашите изперквания какви са, любими клубари мои? :-)
Обаче това твоето не е като другите изперквания. То е както - забелязал ли си - докато караш шофьорския курс, всяка втора кола по улиците е учебна.
Като си бременна, всички наоколо забременяват.
Като си гущер, виждаш само движещи се предмети.

И аз така като тебе съм изперкала на някои теми, и то не е отскоро. Обаче не ги търся тия неща, те сами идват при мен. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

АВе написа:
Без бой нищо не признавам :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ън написа:
АВе написа:
Без бой нищо не признавам :grin:
Па, бият ли те траеш.:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Изперкването с оградата е функциа на селското изперкване подозирам. Живей ми се там, и се от някъде трябваше да започна:-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Кент написа:Изперкването с оградата е функциа на селското изперкване подозирам. Живей ми се там, и се от някъде трябваше да започна:-)
В см., че нямаш къща в това място, но си му направил ограда ли? Оградил си празен имот?
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

АВе написа:
Кент написа:Изперкването с оградата е функциа на селското изперкване подозирам. Живей ми се там, и се от някъде трябваше да започна:-)
В см., че нямаш къща в това място, но си му направил ограда ли? Оградил си празен имот?
Имаме къща точно там. От към улицата е оградена с масивна каменна ограда, от към съседите с мрежа. то съседи и няма като сгради наоколу, а само обработваеми места. Нещо като градини. Значи,искам да запуша част от границата със северното от нас място, между външната ограда и галактическия кенеф с масивна ограда от блокчета. Има-няма осем метра... Първо, щото зимата от там влиза много студен вятър и ми преебава кактусите в алпинеума, а на тъста нара и райската ябълка. И смокините на децата. Второ, оградата щото да играе един вид роля и на подпорна стена за нещо като козирка. Съвсем примитивна лятна кухня и място за оргии. Които да ги е срам после да си ги спомнят участниците.
п.п. Ше пусна отделна тема за моята ограда и ше се изиснят нещата.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Съжалявам - нямам какво да кажа по темата - напълно нормален съм.
станахме двама. :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе, ти си виновен, да знаеш!

Човек, нормален, живее в малък град близо до София.
От години събира всички възможни дискове с Малерови симфонии. И други дискове, разбира се, но най-вече на Малер.
От време на време, като събере някой по-ценен интеграл, си прави копия и дарява оригиналите на една провинциална библиотека, не в неговия град.
За да разбереш мащаба на цялата история, ще ти кажа само, че от вчера като подарък у нас са дошли 36 диска (копия, не сме библиотека все пак :grin:) с Осма симфония. 36 различни изпълнения! :shocked:
Направо е зашеметяващо... :blink:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: Направо е зашеметяващо... :blink:
зашеметителен пират :winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа: Направо е зашеметяващо... :blink:
зашеметителен пират :winkw:
Не, не, не е пират. Той оригиналните дискове си ги купува.
Но не е и в това въпросът. :lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:АВе, ти си виновен, да знаеш!

От години събира всички възможни дискове с Малерови симфонии. И други дискове, разбира се, но най-вече на Малер.
От време на време, като събере някой по-ценен интеграл, си прави копия и дарява оригиналите на една провинциална библиотека, не в неговия град.
За да разбереш мащаба на цялата история, ще ти кажа само, че от вчера като подарък у нас са дошли 36 диска (копия, не сме библиотека все пак :grin:) с Осма симфония. 36 различни изпълнения! :shocked:
това напомня по мащаби на изригването на Йелоустоун преди 200 000 години...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
О! :shocked:
Колко отдавна помниш! :blum:

Ами като имаш предвид, че това чудо трае час и половина... сериозно си е положението.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:

Ами като имаш предвид, че това чудо трае час и половина... сериозно си е положението.
ами и след това създадох няколко изригвания :) :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:АВе, ти си виновен, да знаеш! ...
Е, тва си е изперкване отвсекъде.

Като... имам един сътрудник, ИТ момче, действам го на поръчки отделни, дето двустайния си ергенски апартамент го е превърнал в храм на Маноуър. То не са разни ми ти фланелки, сувенири, каскети, плакати, ами и има всички (пиратски) техни записи. Даже си е направил минисървър, на който е качил всички известни техни записи, каталогизирал ги е, там... рубрики за коментари... Нещо като фен клуб.

И той е изперкал.

Интересно, има ли някаква зависимост между професионална принадлежност и изперкване по хеви метъл?:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:
ELBI написа:

ами и след това създадох няколко изригвания :) :rotfl24:
Не изригването, ох, ужас... :rotfl24:

Може би няма да е зле да се контролираш малко повече с тия изригвания. :blum:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Аз май съм нормална :huhthink:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Мнемозина написа:АВе, ти си виновен, да знаеш! ...
Е, тва си е изперкване отвсекъде.

Като... имам един сътрудник, ИТ момче, действам го на поръчки отделни, дето двустайния си ергенски апартамент го е превърнал в храм на Маноуър. То не са разни ми ти фланелки, сувенири, каскети, плакати, ами и има всички (пиратски) техни записи. Даже си е направил минисървър, на който е качил всички известни техни записи, каталогизирал ги е, там... рубрики за коментари... Нещо като фен клуб.

И той е изперкал.

Интересно, има ли някаква зависимост между професионална принадлежност и изперкване по хеви метъл?:blum:
Ми не знам.
Този не го знам с каква професия е, пък и, не знам как по-деликатно да го изобразя, но Малер не е точно хеви метъл... :blum:
Ще си останем в неведение май.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Здравей!
Здрасти!
Сети ли се кой се обажда?
Ами не, съжалявам, не се сещам. Извинявам се обаче имам една спешна задача, мога ли аз да висе обадя след половин час, ако не е спешно.
Станимир е!
Кой Станимир?
От обекта, вчера нали бяхме заедно
Здрасти Станимире! Въздъхвам. Казвай бързо!
Как си, какво правиш, как пътува?
Ами бачкам тука! Какво има, защо звъниш?
Ами разбрах че има промени по това което се разбрахме вчера.
Не! Няма никакви промени всичко е неизменно. Чао, приятен ден ти желая Станимире.
Ама един монитор трябва да се върне
За това си има ред, човече. Първо аз трябва да се съглася, после счетоводството ще напише вкаквото трябва и всичко ще е наред. Действай по споразумението и не се трвожи за тия неща.
Ами май ще е по добре да задържим нещата.
Станимичо, ти трябва само да представиш документите на шефа си. Моля те, направи го, мой човек! Тези документи са при теб само защото шефа ти вчера не беше на работа. Дойдох на 650 километра, свърших си работа с шефовете ти и когато трябваше да си тръгвам обратно седнахме заедно на твоето бюро и поетапно ред по ред ти обясних за около три часа и половина десетте реда в екселската таблица, която гледаш. На мен ми се размина микроинфаркт, а на теб мъчителна смърт от удушаване. Невъзможно е сега по телефона да те светна и на идеята за кредитно и дебитно известие. Може би някой и да може да го направи, но аз - не! Айде дочуване!
Ама май и софтуер някакъв ви връщаме.
Човече спри се бе! Какъв софтуер бе, боже милостиви, ми връщаш ти на мене?!
Ами някакви хардуерни тапи
Софтуерни хардуерни тапи???
Ами ъъ тапи.
...Превключ- свет!..... Тва е ключ, който ми трябва за ъпдейт. Искаш да ти обяснявам това ли?
Ама нали ви го връщаме? Да придвижвам ли плащането в такъв случай.
Нищо не връщаш, бе! Придвижвай каквото си искаш, придвижи си главата към стената, идиот! Имаш си задължения, действай! И само да ми се обадиш още един път, ще ти пусна ток през мобилния, та да те тресне и да ти изпуши тиквата. Разбра ли, ме?!
Ток?
Ама аз съм затворил вече, понеже един колега седи на вратата очаквателно
Кво?
Ами справката
Ква искаш от мене, бе?
Ами нали ни чакат... Трябваше да пуснеш справката преди десет минути... обадиха се, че я няма
И тогава изперках...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

frisky lioness написа:Аз май съм нормална :huhthink:
Психиатърът ти споделя ли твоето мнение?:blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:Здравей!

И тогава изперках...
Гаспода да ти каже къде да идеш да ти сменят меката връзка
т.е.
да олабиш жилата:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Дишай, бе, човеко
Брой бавно до 10
М@мка му...сигурно наистина не ти е смешно
ама стига с тоя стрес, бе

Сигурно имаш камъни в жлъчката
ако да
кажи ми, та да ти кажа къде да идеш и какво да пиеш:kiss:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Ще си останем в неведение май.
И аз така мисля.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

АВе написа:
frisky lioness написа:Аз май съм нормална :huhthink:
Психиатърът ти споделя ли твоето мнение?:blum:
:batting: :beach: :girlcrazy:

:blum:
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Здравей!
Здрасти!
Сети ли се кой се обажда?
Ей затуй ти разправям, че тилифонити трябва да ги забранят със закон. Ако тоз пич трябваше да пише сичкото туй на хАртия и да ти го прати наместо да дигне гесемето и да ти звънне, щеше доста да си помисли дали си струва да те занимава теб или може би може да се оправи и сам. Мдам :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

това е обществено полезно изперкване :blink:

ПП
Мисля че и това на Грийн би могло да носи ползи ..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:

ПП
Аха! Много голяма полза!
Здрасти здрасти, тука имам едни малерови симфонии, искаш ли?.....
Кой е бе? Кой си? Само ми кажи!
Приятел! Може да ти помогне тва, заслушай се!
??? Кой си ти, бе, мамммм, риш?!
Не затваряй, чакай шти пусна началото.
Станимире., данси ти бе копеленце дребно... в тоя момент някой ми прави някаква забележка и умира в адски мъки, а аз най- накрая намирам нирвана в софийския затвор.
Ще е полезно, няма начин!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
Semiramis написа:

ПП
Аха! Много голяма полза!
Здрасти здрасти, тука имам едни малерови симфонии, искаш ли?.....
Кой е бе? Кой си? Само ми кажи!
Приятел! Може да ти помогне тва, заслушай се!
??? Кой си ти, бе, мамммм, риш?!
Не затваряй, чакай шти пусна началото.
Станимире., данси ти бе копеленце дребно... в тоя момент някой ми прави някаква забележка и умира в адски мъки, а аз най- накрая намирам нирвана в софийския затвор.
Ще е полезно, няма начин!

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

АВе написа:Интересно, има ли някаква зависимост между професионална принадлежност и изперкване по хеви метъл?:blum:
По-скоро е обратна отколкото права :grin:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Ще е полезно, няма начин!
уби ме!
:rotfl24:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз пъ си сложих лупи, това де лещи
твърди
твърди, щото докторката, която ме прегледа каза, а твърдите лещи не са за мъже, вие сте много разглезени и не можете да чакате, искате да забодете пръчката и да пиете вино (на което аз любезно не отговорих - разбира се, че е приятно да забода пръчката и в същото време да пия вино, щото съм изперкал на тема културтрегер, затова, не щото не си го помислих)
а на мен само ми кажи мъжете сте баби и глезли и веднага паля
та поръчах си твърди лещи и се боря с тях доста успешно
а реших да сложа лещи щото си внуших незнайно колко правилно, че си чупя крайниците (най-вече долен десен) щото имам влошено периферно зрение заради ограниченото зрително поле
не е щото съм патрав, не, глупости
или пъ щото съм твърде тежък
просто съм недоскиф тва е
ама вече не
нъц!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:...
По-скоро е обратна отколкото права :grin:
познаваш ли я? Имаш ли и телефона? Да я извикаме на мача довечера? :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:познаваш ли я? Имаш ли и телефона? Да я извикаме на мача довечера? :rotfl24:
мислех, че жените ги осигуряваш ти
аз, нали, виното :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:познаваш ли я? Имаш ли и телефона? Да я извикаме на мача довечера? :rotfl24:
мислех, че жените ги осигуряваш ти
аз, нали, виното :blum:
кво да правя, като не познавам обратна...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Gaspode написа: Ей затуй ти разправям, че тилифонити трябва да ги забранят със закон. Ако тоз пич трябваше да пише сичкото туй на хАртия и да ти го прати наместо да дигне гесемето и да ти звънне, щеше доста да си помисли дали си струва да те занимава теб или може би може да се оправи и сам. Мдам :)
Поне докато не изобретят телефон, с който може дистанционно да светнеш събеседника по тиквата :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Piqndurnik написа:
Gaspode написа: Ей затуй ти разправям, че тилифонити трябва да ги забранят със закон. Ако тоз пич трябваше да пише сичкото туй на хАртия и да ти го прати наместо да дигне гесемето и да ти звънне, щеше доста да си помисли дали си струва да те занимава теб или може би може да се оправи и сам. Мдам :)
Поне докато не изобретят телефон, с който може дистанционно да светнеш събеседника по тиквата :grin:
ще се избият младите да купуват такива за тъщите си...
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: та поръчах си твърди лещи и се боря с тях доста успешно
Що твърди?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Denn sie sind die besten :grin:

Понеже са най-доброто (добрите).

Газопропускливи твърди лещи. Върхът на сухото дърво в офталмологията. Има три вида - твърди, меки и забравих кви бяха третите, нещо супер модно и хибридно.
Новото за мен беше, че очите ни използват кислород директно от въздуха и има период на адаптация в този аспект и т.н.
Последно промяна от Remmivs на 09.12.09, 17:47, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:Denn sie sind die besten :grin:
Що речи?

Аз съм с меки поне от доста години. Твърдите са гадост.
Де да знам - обикновено на астигматици ги препоръчват.
Ама то си зависи.
Публикувай отговор