В края на годината
В края на годината
бе/е една малка лудница. Очаквано в нея влизат традиционните заподозрени - бач, командировки, довършване на куп ремонтни дейности (все още се наблюдава прилично за работа време) изостанали от лятото и есента и ... за жалост - имаше и не малко ходене по лекари. Този път за майка ми - 2 месеца и половина - прегледи, 2 операции (не от най-тежките, но не и леки) и много нерви около това. Сблъскването с действителността "Наши болници - теория и практика" не е от нещата, които да пожелае човек на приятели. Теорията е, че гилдията е супер, само дето пари няма. Практиката е, че повечето (не всички - слава на Бога) сестри, лекари и санитари са като всичко останало у нас. Не е за очудване, но някак си човек очаква поне там да не е баш така. Не - няма сега да тръгна да оплювам или градивно да критикувам, но искам да отбележа, че има обективен лъч на добро в тази посока - на повечето места се забелязва подобрение на условията в болниците - нови дограми, доста по-чисто, на редица места - съвременна апаратура. Преди 10-тина години хич не бе така.
Сега почвам да мисля за годишни отчети и празнични срещи. Тук-таме купони. Тук-таме готини индивидуални срещи :) Ама май преди това трябва да обработя снимките от Мюнхен и да ги пусна :)
Такива ми ти работи.
Сега почвам да мисля за годишни отчети и празнични срещи. Тук-таме купони. Тук-таме готини индивидуални срещи :) Ама май преди това трябва да обработя снимките от Мюнхен и да ги пусна :)
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Този фактор, Елби, въобще не е от значение, когато имаш с кого да си пиеш виното с удоволствие, и близки хора, които споделят радостите и проблемите ти!ELBI написа:Мерси, мерси - дано, наистина. Все пак да не забравяме и факторът егн
леко да минава всичко и догодина - само хубави неща!
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
така е, Семи - аз в случаят говоре за егн-то на майка ми, при която възстановителните процеси минават по-бавно и по-трудно. Просто, когато има интервенции за хора над определена възраст, годинките си имат значение.Semiramis написа:Този фактор, Елби, въобще не е от значение, когато имаш с кого да си пиеш виното с удоволствие, и близки хора, които споделят радостите и проблемите ти!ELBI написа:Мерси, мерси - дано, наистина. Все пак да не забравяме и факторът егн
леко да минава всичко и догодина - само хубави неща!
Дет викаш - дай Боже само хубави неща - и до година, и до края на тази година:-) Има още 3 седмици - никой не знае какви готини моменти може да ни се случат :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ако нямаше значение наистина, нямаше да ти кажа, че въобще не е от значение.

Та, така си е, и това е положението. Но пък и винаги може да изникне онзи неочакван от никого и наистина добър развой...
Та, така си е, и това е положението. Но пък и винаги може да изникне онзи неочакван от никого и наистина добър развой...
абсолютно!
има го, обаче, тънкият момент, че новите обикновено са като старите
казано заради самото говорене
и още по-тънкият - че не са по-добри от старите
най-тънкият оставям ти да напишеш

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: В края на годината
Дано всичките ти дертища останат в старата година:-)ELBI написа: Такива ми ти работи.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
тънкият момент май е, че няма нови и стари моменти, когато се говори за истински и хубави моменти - те са такива, когато саSemiramis написа:абсолютно!
просто такива. Дали са по-добри ли по-не-добри - зависи си от хората, които ги създават. Искат хубаво - създават хубаво.
Дано - а в новата година ще има нови такива ;) Просто такъв е животаfrisky lioness написа:Дано всичките ти дертища останат в старата година:-)ELBI написа: Такива ми ти работи.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Често се улавям в последно време, че мисля за миналото и това някак ме натъжаваELBI написа:тънкият момент май е, че няма нови и стари моменти, когато се говори за истински и хубави моменти - те са такива, когато саSemiramis написа:абсолютно!
просто такива. Дали са по-добри ли по-не-добри - зависи си от хората, които ги създават. Искат хубаво - създават хубаво.
това, че нищо няма да се върне
и...
чела съм, че човек, който мисли за миналото всъщност не е щастлив
....
аз мисля с носталгия

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
фриски, не може да върнеш нещо, но може да създадеш днес или утре нещо, което не отстъпва на старото. Само не искай да го копираш едно към едно в други условия (напр. с друг човек или в друга обстановка), защото макар и да не е невъзможно да се повтори, по-често попадаш на кофти повторение. Е - отново си зависи от ситуацията, но...надявам се ме разбра :)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
ELBI написа:тънкият момент май е, че няма нови и стари моменти, когато се говори за истински и хубави моменти - те са такива, когато саSemiramis написа:абсолютно!
да, ако не свеждаме ситуациите и развоите до моменти.
аз лично предпочитам цели неща с дълъг срок на годност.
Последно промяна от Semiramis на 09.12.09, 14:54, променено общо 1 път.
frisky lioness написа:Често се улавям в последно време, че мисля за миналото и това някак ме натъжава
това, че нищо няма да се върне
и...
чела съм, че човек, който мисли за миналото всъщност не е щастлив
....
аз мисля с носталгия
И не е щастлив само ако постоянно мисли. Друго е съзряване, просто. Не значи, че не /можеш да/ градиш нови неща!
ПП
Погледни от добрата страна - хората с годините изперкват, ти не си...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз отдавна престанах да вярвам на дълги срокове на годност. Живея според, даже за момента. Установих, че всичките ми виждания навремето за дълги срокове и подобни се сринаха като кули, та сега го карам по-яваш, явашSemiramis написа: да, ако не свеждаме ситуациите и развоите до моменти.
аз лично предпочитам цели неща с дълъг срок на годност.
Даже благородно ти завиждам на вярата и преспективата.
с едни и същи реплики даже
но е показателно де
не знам - не броя, не съм забелязал 4, 5 или 10 пъти каквото се водиSemiramis написа:имам чувството, че този разговор се води поне за пети път тука
но е показателно де
лъха на устойчивост
Мерси приятелю - и аз се надявам на същото. Другото - животът за щастие ни носи прекрасни моменти и е хубаво, че им се наслаждаваме! Както казва Семи - има една устойчивост на тези нещаRemmivs написа:всеки момент е нов и неповторим и уникален и вълш-
ебен и прекрасен и магически
все-
ки
независимо колко напомня на други такива
Дано всичко бързо и възможно най-благоприятно се разреши с майка ти, друже! Да се възстанови и пак да те ядосва като едно време, ако въобще някога го е правила.
ELBI написа:не знам - не броя, не съм забелязал 4, 5 или 10 пъти каквото се водиSemiramis написа:имам чувството, че този разговор се води поне за пети път тука
но е показателно де
лъха на устойчивост
Явно ти следиш всичко дългосрочно, а аз си живея за момента ;-) както казваш - устойчивостта е на лице
кажи
а при теб все така има вяра и перспектива
Remmivs написа:всеки момент е нов и неповторим и уникален и вълш-
А при тебе, Семи - има все така непоколебима вяра и перспектива ;-) И затова заслужаваш безкрайно уважение. И едно червено вино ;-) Абе готина сиSemiramis написа:ELBI написа:не знам - не броя, не съм забелязал 4, 5 или 10 пъти каквото се водиSemiramis написа:имам чувството, че този разговор се води поне за пети път тука
но е показателно де
лъха на устойчивост
Явно ти следиш всичко дългосрочно, а аз си живея за момента ;-) както казваш - устойчивостта е на лице
бъди кавалер
кажи
а при теб все така има вяра и перспектива
Благодаря, Елби!
и статуя кажи сега

малко ми е
виртуалното
вино

отивам на реално!
хубава вечер ви пожелавам!
и статуя кажи сега
виртуалното
вино
отивам на реално!
хубава вечер ви пожелавам!
- Green Light
Здраве ти желая, Елби! На теб и твоите близки, и дано се оправи майка ти за нула време, приятелю!
Отчета за тази година за мен е "според очакваното" Предвижданията за трудности се оправдаха, педвижданията за растеж макар и слаб- също. Сбъднаха се и предвижданията къде да ги очаквам тези трудности. За нещастие- трудности, за щаститие - предвидими. Няма да я сложа тази 2009 сред лошите години. Трудна беше, верно, отпуска имах само лятото, само веднъж, никъде не отидохме освен на морето. Но пък беше чудесна почивка.
Така беше с всичко: работа, удоволствия, развитие - трудно ставаше, малко от желаното се постигаше, но пък хубаво беше станалото.
Отчета за тази година за мен е "според очакваното" Предвижданията за трудности се оправдаха, педвижданията за растеж макар и слаб- също. Сбъднаха се и предвижданията къде да ги очаквам тези трудности. За нещастие- трудности, за щаститие - предвидими. Няма да я сложа тази 2009 сред лошите години. Трудна беше, верно, отпуска имах само лятото, само веднъж, никъде не отидохме освен на морето. Но пък беше чудесна почивка.
Така беше с всичко: работа, удоволствия, развитие - трудно ставаше, малко от желаното се постигаше, но пък хубаво беше станалото.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Скоро да оздравява майка ти!ELBI написа:
Днес водих моята в "Пирогов". Заели са се да боядисват коридора на първия етаж. Миналата седмица бяхме там и стените ми направиха страховито вчепетление :eek:. Апаратурата им е старичка, но като че ли в родното здравеопазване още действа принципът, че отиваш там, където познаваш някого или ти е препоръчан някой доктор.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
НормаланоSemiramis написа:имам чувството, че този разговор се води поне за пети път тука
но е показателно де
лъха на устойчивост
знаем се от толкова време
дет се вика...женени сме от цяла вечност
Трудно е да се изненадаме по един или друг начин
Можем само да си изневерим

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това е щот ми е приятелкаELBI написа: А при тебе, Семи - има все така непоколебима вяра и перспектива ;-) И затова заслужаваш безкрайно уважение. И едно червено вино ;-) Абе готина си
Т.е. трябва да и се завижда за това, че ме познава

- frisky lioness
- Обратна връзка: