Демонстранти под наем
- Piqndurnik
Демонстранти под наем
Снощи гледах по някакви новини за такава агенция. Значи ако имате кауза и пари, отивате в съответната агенция и по каталог си избирате демонстранти. Най-често това са студенти, които получават по стотина евра на ден за участието.
Пък ние, бунаците ходихме да скачаме безплатно...
Наздраве 
Re: Демонстранти под наем
Мани, че и сесиите ни отложихаPiqndurnik написа:Снощи гледах по някакви новини за такава агенция. Значи ако имате кауза и пари, отивате в съответната агенция и по каталог си избирате демонстранти. Най-често това са студенти, които получават по стотина евра на ден за участието.
Божкей, какво ли не измислят хората...
То точно това му беше готиното и хубавото!!!Piqndurnik написа:Снощи гледах по някакви новини за такава агенция. Значи ако имате кауза и пари, отивате в съответната агенция и по каталог си избирате демонстранти. Най-често това са студенти, които получават по стотина евра на ден за участието.
Още се вбесявам, когато някой политици или политиканстващи обясняват как на февруарските (и януарските) събития през 97-ма са се били раздавали пари на демонстрантите. А приятелите и познатите, с които бяхме там и толкова много хора, които видях и познавах ... ходеха само заради едната идея, заради истината ...
И боя дето го ядохме накрая и ранените... А по принцип рядко се вбесявам...
АдреЗа запомни ли го? Щото те, щом предлагат, значи и наемат! да докараме некое евро към заплатките, хем и социални контакти ще осъществяваме!Piqndurnik написа:Снощи гледах по някакви новини за такава агенция. Значи ако имате кауза и пари, отивате в съответната агенция и по каталог си избирате демонстранти. Най-често това са студенти, които получават по стотина евра на ден за участието.
- поручик Ржевски
Ми като сте били балъци да скачате кой ви е виновен. То и тогава си се плащаше, ама вие сте скачали безплатно. Имам двама познати, които изкараха парички тогава лежейки на улицата. Единия в Търново, другия в София.Piqndurnik написа:Снощи гледах по някакви новини за такава агенция. Значи ако имате кауза и пари, отивате в съответната агенция и по каталог си избирате демонстранти. Най-често това са студенти, които получават по стотина евра на ден за участието.
Anhela....anhela написа:АдреЗа запомни ли го? Щото те, щом предлагат, значи и наемат! да докараме некое евро към заплатките, хем и социални контакти ще осъществяваме!Piqndurnik написа:Снощи гледах по някакви новини за такава агенция. Значи ако имате кауза и пари, отивате в съответната агенция и по каталог си избирате демонстранти. Най-често това са студенти, които получават по стотина евра на ден за участието.
с огромна радост приветствам това че започна да пишеш тук по често...
Рядко казвам на жена ,че е "зевзек"..( което е комплимент)
Ама да си знаеш ,че си голям зевзек!
целуфффф....
п.с. Още малко и ще викна....
идваааммммм ( ама засега тихичко и с малки букви)
-
почти безобидна
Ха-ха! И аз скачах и аз висях. На мен и тия, дето бяха с мен пари не са давали (и не бих отишла някъде да демонстрирам за нещо си за пари). Пари (и/ или други награди) са раздавани на тия, дето организираха малките групички, та да стане една голяма група. Стига бе, нима си мислиш (все още), че в една чисто политическа интрига може да има принципи? Чуствам се излъгана - казавха ми "Ще бъде трудно, но ще се справим!" - на бат ти Петьо, ако се не лъжа бяха тия думи. И аз, глупачката - ето, не го е страх да си признае, че ще е трудно, истината ми казват, не красиви приказки някакви. И сега какво - сборичкаха се за власт, не за каузи и истина, превърнаха се в полтическо джудже, което няма позиции "за", а е против - махленски крамоли някакви - ама толкова дребнави, че направо е смешно. На Бойко играха по свирката на президентските избори, издинаха предварително загубил кандидат, щото знаеха, че който от тях се яви е загубил и не искаха да се лишат от постовете си на партийни чиновници.ELBI написа: То точно това му беше готиното и хубавото!!!
Още се вбесявам, когато някой политици или политиканстващи обясняват как на февруарските (и януарските) събития през 97-ма са се били раздавали пари на демонстрантите. А приятелите и познатите, с които бяхме там и толкова много хора, които видях и познавах ... ходеха само заради едната идея, заради истината ...
и накрая излезе Гого лозанов и каза "Той беше бутиков кандидат, а конфекцията спечели" ?!?!
Някой пък го сравни с новия папа като излъчване, за което бих поспорила комплимент ли е или не, имайки предвид поведението на Бенедикт и членството му в някои младежки структури.
Срам ме, че съм гласувала за тях. Но гласувах - против Воленовци разни и други нелепи субекти.
Ми като сте били балъци да скачате кой ви е виновен. То и тогава си се плащаше, ама вие сте скачали безплатно. Имам двама познати, които изкараха парички тогава лежейки на улицата. Единия в Търново, другия в София.[/quote]
Ние много хубаво си скачахме , ма или не са ни удобрили, или са плащали в момента другаде
Ние много хубаво си скачахме , ма или не са ни удобрили, или са плащали в момента другаде
Наемам те!anhela написа: АдреЗа запомни ли го? Щото те, щом предлагат, значи и наемат! да докараме некое евро към заплатките, хем и социални контакти ще осъществяваме!
МЪЖжжж написа:Наемам те!anhela написа: АдреЗа запомни ли го? Щото те, щом предлагат, значи и наемат! да докараме некое евро към заплатките, хем и социални контакти ще осъществяваме!Ма скачането...ще е у нас.. /е, може и в некое закътано хотелче../
![]()
![]()
Такива да ги нямаме, аз се цаня за демонстрантка, не за дефилантка!
А язека (пък и всички вие) познавам един тогавашен младеж - студент, който яхна вълната, замина за Хамеричко, изучи се, после даже в парламента влезе... Жокер да давам ли?поручик Ржевски написа: Ми като сте били балъци да скачате кой ви е виновен. То и тогава си се плащаше, ама вие сте скачали безплатно. Имам двама познати, които изкараха парички тогава лежейки на улицата. Единия в Търново, другия в София.
то имаше и други с него4avdar4e написа:А язека (пък и всички вие) познавам един тогавашен младеж - студент, който яхна вълната, замина за Хамеричко, изучи се, после даже в парламента влезе... Жокер да давам ли?поручик Ржевски написа: Ми като сте били балъци да скачате кой ви е виновен. То и тогава си се плащаше, ама вие сте скачали безплатно. Имам двама познати, които изкараха парички тогава лежейки на улицата. Единия в Търново, другия в София.
Е, ако беше дошла да скачаш у нас...anhela написа:то имаше и други с него4avdar4e написа:А язека (пък и всички вие) познавам един тогавашен младеж - студент, който яхна вълната, замина за Хамеричко, изучи се, после даже в парламента влезе... Жокер да давам ли?поручик Ржевски написа: Ми като сте били балъци да скачате кой ви е виновен. То и тогава си се плащаше, ама вие сте скачали безплатно. Имам двама познати, които изкараха парички тогава лежейки на улицата. Единия в Търново, другия в София.
- поручик Ржевски
Знам го, знам го. И една младежка имаше. Лице беше. Тя па на последните избори скача от другата страна. Гнус!4avdar4e написа:А язека (пък и всички вие) познавам един тогавашен младеж - студент, който яхна вълната, замина за Хамеричко, изучи се, после даже в парламента влезе... Жокер да давам ли?поручик Ржевски написа: Ми като сте били балъци да скачате кой ви е виновен. То и тогава си се плащаше, ама вие сте скачали безплатно. Имам двама познати, които изкараха парички тогава лежейки на улицата. Единия в Търново, другия в София.
Бе да ти кажа и тогава си мислех, че най-вероятно ще ни излъжат, но го мислех много малко - почти във фонов режим ... просто щото е нямало други примери в историята, дето са скачали (или проливали кръвта си - да не се бъркат разни престъпници и терористите дето се водят т.нар. "станали" човеци) и дето после да не са излъгани. Зърни и френската революция и хамериканската и немската и куп други.почти безобидна написа:Стига бе, нима си мислиш (все още), че в една чисто политическа интрига може да има принципи? Чуствам се излъгана - казавха ми ....
Срам ме, че съм гласувала за тях. Но гласувах - против Воленовци разни и други нелепи субекти.
Ала да се върнем на скачанията - тогава си мислех (и ми се струва, че така мислеха всички честни и достойни хора, които знаех) да разкараме много наглите типове облечени във власт (после дойдоха други, в разни отношения също доста нагли, но поне правеха нещо и не крадяха толкова ужасно директно-отвратително...).
Не ме е срам, че гласувах за тях, макар и да ми е криво, че ни излъгаха. Срам ме е, че все още живее оня дух на тоталитаризъм у много мои съграждани, но както казва Мъжжж по суахилски - Дифферент пийпъл, дифферент ъпиниънс - разние люди, разние идеаль... (чаве, пак поправяй - съжалявам).
За нелепи субекти - Воленовци и Ко - няма какво да си губим буквите от клавиатурите...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ако ми даваха пари за всичкото скачане и мръзнене, сега милионер щях да съм!ELBI написа: То точно това му беше готиното и хубавото!!!
Скачах и мръзнах всеки ден, носейки саморъчна значка "Искам да живея в България". И си вярвах!
Скачахме с едната идея да променим нещо, но само някои си промениха колите и цифрите в банките...
Тогава, честно казано, ми минаваше мисълта, че друг ще се възползва от нашето мръзнене, но нали надеждата умира последна...
Повечето ми колеги, с които скачахме и носехме значки с едно и също послание, накрая се отчаяха и заминаха.
- поручик Ржевски
Лошото е, че не са нелепи, щото имат подкрепа.ELBI написа:Бе да ти кажа и тогава си мислех, че най-вероятно ще ни излъжат, но го мислех много малко - почти във фонов режим ... просто щото е нямало други примери в историята, дето са скачали (или проливали кръвта си - да не се бъркат разни престъпници и терористите дето се водят т.нар. "станали" човеци) и дето после да не са излъгани. Зърни и френската революция и хамериканската и немската и куп други.почти безобидна написа:Стига бе, нима си мислиш (все още), че в една чисто политическа интрига може да има принципи? Чуствам се излъгана - казавха ми ....
Ала да се върнем на скачанията - тогава си мислех (и ми се струва, че така мислеха всички честни и достойни хора, които знаех) да разкараме много наглите типове облечени във власт (после дойдоха други, в разни отношения също доста нагли, но поне правеха нещо и не крадяха толкова ужасно директно-отвратително...).
Не ме е срам, че гласувах за тях, макар и да ми е криво, че ни излъгаха. Срам ме е, че все още живее оня дух на тоталитаризъм у много мои съграждани, но както казва Мъжжж по суахилски - Дифферент пийпъл, дифферент ъпиниънс - разние люди, разние идеаль... (чаве, пак поправяй - съжалявам).
За нелепи субекти - Воленовци и Ко - няма какво да си губим буквите от клавиатурите...
Нищо. Уроците от живота ги получаваме от Него. Книгите са готини за четене, но баш уроците са там - или на улицата, или в къщи, или в реала...Stranniche написа:Ако ми даваха пари за всичкото скачане и мръзнене, сега милионер щях да съм!ELBI написа: То точно това му беше готиното и хубавото!!!
Скачах и мръзнах всеки ден, носейки саморъчна значка "Искам да живея в България". И си вярвах!
Скачахме с едната идея да променим нещо, но само някои си промениха колите и цифрите в банките...
Тогава, честно казано, ми минаваше мисълта, че друг ще се възползва от нашето мръзнене, но нали надеждата умира последна...
Повечето ми колеги, с които скачахме и носехме значки с едно и също послание, накрая се отчаяха и заминаха.
Все пак ... доста неща се промениха. България не е тази от 1993-4, не е и тази от 1997. Вярно е, което казваш, но е вярно и това, че пътищата (още много на дупки - ДА) са много по-добри от онези години, има къде да се отседне и хапне добре в провинцията, подобриха се комуникациите, има финансова стабилност, чужди инвестиции ... и както казваш - за много - много нови коли и числа в банковите си сметки...
Все пак си изживяла нещо, което надали пак ще изживееш - един (макар и после предаден) идеал. По-добре е да обичаш и да бъдеш оставен, отколкото никога да не си обичал (ай сега ме подсети от де бе този цитат, че и него ти го давам по памет...)
- Piqndurnik
Напротив, промени се. Че на някои им се промениха банковите сметки, промениха се, но се промени и за обикновените хора. Най-добре се усеща когато си извън страната и се връщаш един-два пъти в годината. Би трябвало и ти да го усещаш, освен ако не идеализираш нещата и от там - разочарованието.Stranniche написа: Скачахме с едната идея да променим нещо, но само някои си промениха колите и цифрите в банките...
Наздраве 
Да ти кажа честно - подкрепата на недоволните и на лумпените е като цяло маргинална и несериозна за едно бъдеще на която и да е страна.поручик Ржевски написа:Лошото е, че не са нелепи, щото имат подкрепа.ELBI написа:Бе да ти кажа и тогава си мислех, че най-вероятно ще ни излъжат, но го мислех много малко - почти във фонов режим ... просто щото е нямало други примери в историята, дето са скачали (или проливали кръвта си - да не се бъркат разни престъпници и терористите дето се водят т.нар. "станали" човеци) и дето после да не са излъгани. Зърни и френската революция и хамериканската и немската и куп други.почти безобидна написа:Стига бе, нима си мислиш (все още), че в една чисто политическа интрига може да има принципи? Чуствам се излъгана - казавха ми ....
И западните страни имат подобни нелепи (в Австрия, Франция) субекти, с подобна подкрепа, а тези страни са доста напред в сравнение с нас в упражнението "Демокрация".
- Dark Angel
ние не скачахме, нямахме време - учехме и работехме /на 2 места/Stranniche написа:Ако ми даваха пари за всичкото скачане и мръзнене, сега милионер щях да съм!
силици не оставаха за лайф, какво ти скачане
минавам покрай Унито и ме дърпат приятели, познати - "Ела, ела тук, трябва това, трябва онова.....", пък аз от неспане ми е студ, и бързам, бързам, бързам..... и те скачащите ми се струват малки и глупави, пък сме на една възраст
нда - не съм носила значки къде искам да живея и какво искам да правя. просто правех каквото искам без излишни декларации
нищо лично, просто изказах мнение
ПП/ и да добавя - не съм се отчаяла
- поручик Ржевски
Не знам до колко сме "западни", това едно на ръка, а което е по-страшното, и западните си имат Хитлер да речем. Че и във Францията преди малко време гласуваха "с отвращением" по подобен повод....ELBI написа:Да ти кажа честно - подкрепата на недоволните и на лумпените е като цяло маргинална и несериозна за едно бъдеще на която и да е страна.поручик Ржевски написа:Лошото е, че не са нелепи, щото имат подкрепа.ELBI написа:Бе да ти кажа и тогава си мислех, че най-вероятно ще ни излъжат, но го мислех много малко - почти във фонов режим ... просто щото е нямало други примери в историята, дето са скачали (или проливали кръвта си - да не се бъркат разни престъпници и терористите дето се водят т.нар. "станали" човеци) и дето после да не са излъгани. Зърни и френската революция и хамериканската и немската и куп други.почти безобидна написа:Стига бе, нима си мислиш (все още), че в една чисто политическа интрига може да има принципи? Чуствам се излъгана - казавха ми ....
И западните страни имат подобни нелепи (в Австрия, Франция) субекти, с подобна подкрепа, а тези страни са доста напред в сравнение с нас в упражнението "Демокрация".
Прав си - така е. Банковата система също леко заработи (вече и в България, не само в чужбина) ползвам почти само банкови карти, появиха се в много сфери редица фирми и реална конкуренция (сега като тръгна да избирам нещо - не гледам монополиста, а разглеждам различните фирми, не вися по час в ресторант да ми дойде студеното кебапче, а ходя там, където е чисто и вкусно), разчитам на Интернет за повечето справки, в бензиностанцията мога да си взема вестник или сандвич, по хотелите не ме правят на луд и мивките не са покрити с петна от ръжда ... абе истина е, че не сме като във Франция, Англия или Щатите, но сме доста по-добре от преди 10-12 години.Piqndurnik написа:Напротив, промени се. Че на някои им се промениха банковите сметки, промениха се, но се промени и за обикновените хора. Най-добре се усеща когато си извън страната и се връщаш един-два пъти в годината. Би трябвало и ти да го усещаш, освен ако не идеализираш нещата и от там - разочарованието.Stranniche написа: Скачахме с едната идея да променим нещо, но само някои си промениха колите и цифрите в банките...
Примерно.
Обаче положителните промени май са само в големите (да не кажа най-големите) градове... В малките градчета и селцата не е така, уви...Piqndurnik написа: Напротив, промени се. Че на някои им се промениха банковите сметки, промениха се, но се промени и за обикновените хора. Най-добре се усеща когато си извън страната и се връщаш един-два пъти в годината. Би трябвало и ти да го усещаш, освен ако не идеализираш нещата и от там - разочарованието.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ней съвсем тъй... Преди 10-тина години в малките градчета и селца нямаше ни хотел, ни ресторант... Щот обичам да си обикалям страничката, та имам впечатления доста. Вярно, че най-големите промени са в София, Пловдив и Варна (и къдетоетамданесеобидинякой), но щом и в Ивайловград тази година се настанихме в хотел с резервация чрез Интернет (или поне от там намерихме хотела, телефона), хапнахме в прилично местенце ...4avdar4e написа:Обаче положителните промени май са само в големите (да не кажа най-големите) градове... В малките градчета и селцата не е така, уви...Piqndurnik написа: Напротив, промени се. Че на някои им се промениха банковите сметки, промениха се, но се промени и за обикновените хора. Най-добре се усеща когато си извън страната и се връщаш един-два пъти в годината. Би трябвало и ти да го усещаш, освен ако не идеализираш нещата и от там - разочарованието.
Е - да не забравя, че за разкошните Глухи камъни нямаше ни надпис, ни дявол...но пък съм сигурен, че след 2-3 години ще има и (за съжаление) кръчме с биричка на място там...
Абе има си напредък...
- Piqndurnik
Едни си имат Хитлер, други Сталин, трети Мао. Също така, обаче, имат и огромен принос в световната култура. Никъде няма само добри или само лоши неща.поручик Ржевски написа:Не знам до колко сме "западни", това едно на ръка, а което е по-страшното, и западните си имат Хитлер да речем. Че и във Францията преди малко време гласуваха "с отвращением" по подобен повод....
...С една дума - интервално смятане
Наздраве 
- Stranniche
- Обратна връзка:
Прав си за идеала - имам хубави, романтични спомени от това, че съм вярвала в нещо - каквото и да е станало после.ELBI написа:
Нищо. Уроците от живота ги получаваме от Него. Книгите са готини за четене, но баш уроците са там - или на улицата, или в къщи, или в реала...
Все пак ... доста неща се промениха. България не е тази от 1993-4, не е и тази от 1997. Вярно е, което казваш, но е вярно и това, че пътищата (още много на дупки - ДА) са много по-добри от онези години, има къде да се отседне и хапне добре в провинцията, подобриха се комуникациите, има финансова стабилност, чужди инвестиции ... и както казваш - за много - много нови коли и числа в банковите си сметки...
Все пак си изживяла нещо, което надали пак ще изживееш - един (макар и после предаден) идеал. По-добре е да обичаш и да бъдеш оставен, отколкото никога да не си обичал (ай сега ме подсети от де бе този цитат, че и него ти го давам по памет...)
За промените - не зная дали щяха да станат и без януари 1997. Бях пуснала една тема за банките.
Гледам обаче родителите си - пенсионери с по повече от 40-годишен стаж. Това, което им дават, е подигравка.
Ходих и по старческите домове... Нямам думи.
Струва ми се че за развитието на една държава показателни са не само пътищата и лъскавите ресторанти, но и грижата за старите хора - за тези, които са ни създали, които са градили...
Съгласен съм с тебе... И на мен ми е криво за старите хора и много хора, които инак са и умни и трудолюбиви, но не могат да дават подкупи, да лъжат, да тарикатеят...Stranniche написа:Прав си за идеала - имам хубави, романтични спомени от това, че съм вярвала в нещо - каквото и да е станало после.ELBI написа:
Нищо. Уроците от живота ги получаваме от Него. Книгите са готини за четене, но баш уроците са там - или на улицата, или в къщи, или в реала...
За промените - не зная дали щяха да станат и без януари 1997. Бях пуснала една тема за банките.
Гледам обаче родителите си - пенсионери с по повече от 40-годишен стаж. Това, което им дават, е подигравка.
Струва ми се че за развитието на една държава показателни са не само пътищата и лъскавите ресторанти, но и грижата за старите хора - за тези, които са ни създали, които са градили...
Кофти неща са си това - спор няма
Абе мен да питаш - най-важна е "грижата" за активно работещите и създаващите хора. Ако те са добре -ще има за всички. За съжаление не е съвсем баш така...Stranniche написа: