Кризата 2010
- Green Light
Кризата 2010
Обичам да казвам "казах ви"(независимо дали наистина съм го казал) затова от това което си спомням да съм писал си избирам да спомена:
Казах ви, че преди нова година ще започнат да си измислят добри новини. И ето ви ги. Бъка от такива линкове. От лятото се почна САЩ излезнаха от рецесията. Има ръст на икономиката на САЩ 3,5% а очакваното било 3,2., Еврозоната регистрира растеж., в сащ вече не пестят От хубаво по- хубаво.
Казах ви че по- късно добрите новини ще започнат да се случват Да ама това нещо хич не го виждам. Тука хич не мога да кажа "казах ви". Даже трябва май да кажа сбърках, в грешка съм.
Тя е още тук
Още 6 банки фалираха, 400 чакат
50млн американци на прага на глада
И на фона на това:
ФЕД спира стимулите в началото на годината и изтегля кинтите
И като капак:
Българската държава си играе опасно с междуфирмената задлъжнялост
Дупе да ни е яко, рагаци! Не мисля че ще е добра година. Гадорията тепърва се размирисва.
Спестих линковете за петролните войни, разпадането на САЩ и революциите.
Личното ми абсолютно дилетанско мнение е че напомпването на пари в икономиките само показа че дупките са прекалено големи за да се запушат. Колкото и да надуваш спукан балон, той си е спукан, нищо не правиш, само се хабиш. И квадрилиони да напечатат се тая.
Казах ви, че преди нова година ще започнат да си измислят добри новини. И ето ви ги. Бъка от такива линкове. От лятото се почна САЩ излезнаха от рецесията. Има ръст на икономиката на САЩ 3,5% а очакваното било 3,2., Еврозоната регистрира растеж., в сащ вече не пестят От хубаво по- хубаво.
Казах ви че по- късно добрите новини ще започнат да се случват Да ама това нещо хич не го виждам. Тука хич не мога да кажа "казах ви". Даже трябва май да кажа сбърках, в грешка съм.
Тя е още тук
Още 6 банки фалираха, 400 чакат
50млн американци на прага на глада
И на фона на това:
ФЕД спира стимулите в началото на годината и изтегля кинтите
И като капак:
Българската държава си играе опасно с междуфирмената задлъжнялост
Дупе да ни е яко, рагаци! Не мисля че ще е добра година. Гадорията тепърва се размирисва.
Спестих линковете за петролните войни, разпадането на САЩ и революциите.
Личното ми абсолютно дилетанско мнение е че напомпването на пари в икономиките само показа че дупките са прекалено големи за да се запушат. Колкото и да надуваш спукан балон, той си е спукан, нищо не правиш, само се хабиш. И квадрилиони да напечатат се тая.
- сър Айвънхоу
Re: Кризата 2010
извода: валутен борд за САЩ 
- frisky lioness
- Обратна връзка:
....вързан към левасър Айвънхоу написа:извода: валутен борд за САЩ

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
към албанските леки...frisky lioness написа:....вързан към левасър Айвънхоу написа:извода: валутен борд за САЩ
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не важат:blum:сър Айвънхоу написа:към албанските леки...frisky lioness написа:....вързан към левасър Айвънхоу написа:извода: валутен борд за САЩ
друго си е
монголска тугрица

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ииии, точно за нея си помислих!frisky lioness написа: Не важат:blum:
друго си е
монголска тугрица
Много ми харесва как звучи...
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нали:winkw:Мнемозина написа:Ииии, точно за нея си помислих!frisky lioness написа: Не важат:blum:
друго си е
монголска тугрица
Много ми харесва как звучи...

- Green Light
То пък като ги закършихме едни икономически анализи тука...Green Light написа:Впрочем в икономическите анализи не е зле да вкарваме по няколко думи за престъпността. Може да я забравяме понякога, но пък тя бързо напомня за себе си.
Старателното празнуване по това време на годината ми се вижда извънредно икономистко. Или икономистическо... Добре де, и политическо и престъпно. Три в едно.
Panta rhei...
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Грийни, от теб пък не очаквах такова черногледство.....айде, до март - април 2010 може и да се поизмъчим, обаче бачкането и парите идаааат! Пък и да не дойдат - кво, да не вземем да мрем, я. Отпусни се, човече, пий нещо за разтуха и се радвай на всичко извън кризата!
Наздраве, и ЧНГ! Айде холан.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Айде от твойте уста в Божиите планове.Пенчо Заека написа:Грийни, от теб пък не очаквах такова черногледство.....айде, до март - април 2010 може и да се поизмъчим, обаче бачкането и парите идаааат! Пък и да не дойдат - кво, да не вземем да мрем, я. Отпусни се, човече, пий нещо за разтуха и се радвай на всичко извън кризата!
Освен това докато готвех за новогодишната трапеза, две яйца се случиха с двойни жълтъци.
Ми това ако не е поличба, здраве му кажи.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Лош си. Освен това си в разрез с девиза ти. Ама-ха. Black tongues. Явно много му вярвате на президента бе, ейиии. А той ви плаши, щот не сте гласували за Партията. Пък и мандатът му изтича...АВе написа:Много оптимистично ми звучиш, Грийни.
Нещата не се оправят така лесно.
Дано да съм лош пророк!:shy:
Последно промяна от Пенчо Заека на 02.01.10, 11:17, променено общо 1 път.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Green Light
То, аз самия не очаквах от себе си такова черногледство, да ти кажа. Ама трябва да съм сляп, за да виждам различно. Дано аз да греша, а ти да си права!Пенчо Заека написа:Грийни, от теб пък не очаквах такова черногледство.....айде, до март - април 2010 може и да се поизмъчим, обаче бачкането и парите идаааат! Пък и да не дойдат - кво, да не вземем да мрем, я. Отпусни се, човече, пий нещо за разтуха и се радвай на всичко извън кризата!
Впрочем права си в едно. Черногледството като житейска позиция не само, че не помага ами направо вреди и си е откровено глупаво нещо. Така че гаудеамус игитур и тва е! Майната и и на криза и на депресия, млади сме, силни сме и можем да го вдигнем тоя свят е така, като две и две четири.
- Глас в пустиня
Сами си го правим. Имам поглед върху потреблението на стоки от първа необходимост, та схемата е такава - всеки чака "Годо" и като не пристигне въпросната персона до края на тоя месец харчи, после се стиска до следващото последно число от месеца - и така всеки сам за себе си, за фирмата, за държавата. Голямо чакане и стискане пада. Да си чул приказката - бели пари за черни дни? Нищо не е от вчера.Green Light написа: Впрочем права си в едно. Черногледството като житейска позиция не само, че не помага ами направо вреди и си е откровено глупаво нещо. Така че гаудеамус игитур и тва е! Майната и и на криза и на депресия, млади сме, силни сме и можем да го вдигнем тоя свят е така, като две и две четири.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не по темата, но пък е
по
годината:-):winkw:
http://dnes.dir.bg/2010/01/06/news5645406.html
ш'си сменям професията
по
ш'си сменям професията

Ще ставаш тигърка?frisky lioness написа:Не по темата, но пък е
по
ш'си сменям професията
(Не съм отворила линка, ама щели сме да влизаме в годината на тигриците.)
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Която не е много добра за ...лъвовете:(:?Мнемозина написа:Ще ставаш тигърка?frisky lioness написа:Не по темата, но пък е
по
ш'си сменям професията![]()

Ааа, не, не е така.frisky lioness написа:Която не е много добра за ...лъвовете:(:?Мнемозина написа:Ще ставаш тигърка?frisky lioness написа:Не по темата, но пък е
по
ш'си сменям професията![]()
Лъвовете са от друга опера.
Много ще си е добра даже, че и още повече.
Panta rhei...