Да вдигнем чаши

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Да вдигнем чаши

Мнение от Глас в пустиня »

и да поменем с добро братя и сестрите си от Босилеградско>>>, Царибродско>>>, Нишко>>>, Западния балкан>>>, Куманово>>>, Егея>>> и други краища на родината като Добруджа и Одринско.
А на когото му се струва преувеличено и измислица, препоръчвам това: Урок по история>>>

Нека Бог да пази България и да срази враговете ни!
Аватар
Глас в пустиня

Изминаха 24 часа от както е написан последният пост, та рекох си да метна нещо за гледане докато с полуотворени очи и замъглено съзнание блажено храносмиламе.

Жития и бития:

vbox7.com/play:905d45a3&al=1&vid=

vbox7.com/play:2dc72a2f&al=1&vid=

vbox7.com/play:99381a38&al=1&vid=
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Факт е че граничим с българи от всичките си страни. Безполезно е да се мъча сега да си спомня, кой именно политик или чиновник ли да беше от агенцията за българите в чужбина, каза това. Тогава се сетих за теб и твоята любима тема. Повода, мисля, беше издаването на български паспорти. Или пък някой от функционерите на ВМРО(има много хляб в тази партия)... Все едно.
Чака ни Европа без граници- каза той, а аз свободно преразказвам. В такъв свят анексирането на територии е безсмислено. Много по- лесно и полезно е за подпомагаме нашите сънародници от граничните територии, като изградим инфраструктура на първо място. После проекти за общ бизнес, културни проекти и т.н. Така ще си върнем всички територии. Това е истинската идея на обединена Европа. Свят без граници, където всеки се чувства такъв какъвто иска да е. Това е и пътя към България на три морета.

Аз си го представям така: Искате да се наричате македонци примерно- ми ок, наричайте си се. Вие позвайте български банки, адвокати, съд, чакайте за финансиране пред български институции, търсете помощта на България и работете за българските фирми, печелете за и от България, направете вашият интерес български(и забогатейте). А се наричайте, както искате!

Бе може и кмета на Босилеград да ги приказваше. Викам си- тва трябва да го изръся на Боев.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:Факт е че граничим с българи от всичките си страни...
Благодаря ти за мнението Гриин!

При тая просташка обща култура по въпроса с произхода ни и за събитията от най-новата ни история човек да го е страх да си каже мнението щото веднага някое "много_чело_много_знае" ще го заръфа за петите.

Истината е, че пак е празник и пак имаме нужда да сме заедно в мислите си, да се единим духовно, да бъдем заедно па макар и разделени - България е там където има поне един българин!

Новогодишният ми поздрав към България и всички Българи е:

Една крайно шовинистична песньовка>>> :grin:

Бог да пази България и дано накаже жестоко враговете ни!

пп Една широка автономия за покрайнините като във Войводина напълно ме устройва.:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Бог да пази България...
Ей тука те прекъсвам с едно наздраве. :wine:

Остави боя, дето ще ме биеш, за другата година, че тази вече няма да ти стигне. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа: Бог да пази България...
Ей тука те прекъсвам с едно наздраве. :wine:

Остави боя, дето ще ме биеш, за другата година, че тази вече няма да ти стигне. :blum:
Нямам време за битки тая вечер - днес съм бял и добър.:grin:

Ама как само ме обърка с това мнение - честно казано не очаквах да пише някой по темата.:lol:

Наздраве!
Аватар
Елинида

Re: Да вдигнем чаши

Мнение от Елинида »

БоЕВ написа: Нека Бог да пази България и да срази враговете ни!
Да се погрижим за приятелите. Враговете ще "окапят" plusque minusque
от самосебе си.

Наздраве!
Аватар
Глас в пустиня

Re: Да вдигнем чаши

Ellhnida написа:
БоЕВ написа: Нека Бог да пази България и да срази враговете ни!
Да се погрижим за приятелите. Враговете ще "окапят" plusque minusque
от самосебе си.

Наздраве!
Наздраве!

Имам малко по-специално отношение към "враговете" - не бива никой да се измъква без да си е платил вересиите.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

А, бе, вие стояхте ли мирно с ръка на сърцето докато свиреше химна да ви питам аз тук-така сега?

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:А, бе, вие стояхте ли мирно с ръка на сърцето докато свиреше химна да ви питам аз тук-така сега?
Не задавай неудобни въпроси.
Ето, гледай: точно в 12.00 на Нова година е време за целуване.
Смее ли човек да стои мирно с ръка на сърцето... :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Не задавай неудобни въпроси.
Ето, гледай: точно в 12.00 на Нова година е време за целуване.
Смее ли човек да стои мирно с ръка на сърцето... :blum:
Бляк - целувките са лигльовци и женчовци :lol:

Но пък определено ми хареса шотландското поверие - "високият рус мъж" минава крачка назад и се строява до жените.:rotfl24:
Публикувай отговор