Исках да споделя.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=94162
Снимките са в суров вид. Без всякаква намеса (божествена
След някой и друг ден може и да кача още от новогодишния престой по онези географски ширини:-)

И кво - само камЕнни стени, къщи, Дувари...
frisky lioness написа:....няма да снимкоразказвам, защото нямам нужния талант, а и мързелът точно в момента ми е доста в повече от необходимия минимум:shy::blink:
Исках да споделя.
Ауууу, този град ми е един от любимите. Там атмосферата е някак различна. Понякога имам усещането, че времето забавя хода си, за да се полюбува на гледките :)
Има една малка галерийка преди мостчето. От нея си бях купила страхотна малка пластика на женско тяло, което буквално прилича на розова лилия/макар че въобще не знам съществува ли такава всъщност/.
Хубаво нещо са спомените, а снимките са така ярки:)
Браво и Благодаря за снимките. Готин Град, Готини хора....като малък често ме водеха по тези местаfrisky lioness написа:....няма да снимкоразказвам, защото нямам нужния талант, а и мързелът точно в момента ми е доста в повече от необходимия минимум:shy::blink:
След някой и друг ден може и да кача още от новогодишния престой по онези географски ширини:-)
Рядко снимам хора...., чужди хора...Сигурно нямам очи за красотата им...Понякога виждам болка, но чувствам неудобство от това да снимам някой, който страда....Звеневия написа:И кво - само камЕнни стени, къщи, Дувари...
А живите 'Ора? Де са ?
Мноо са готини снимките!Куа намеса, куи божии ръченца? Блазе ВИ!
'Одите, гледате, снимате!

Наистина е много хубаво. Бяхме и до Дряновския манастир. Предполагам, че тези земи изглеждат вълшебно през пролетта, есента или зимата. Казвам зимата, защото сега нямаше грам сняг и всичко беше сиво, мрачно кално. Дървета с оголени клони.....тъжноLenny написа:Много готино!!!
Май е крайно време да поемем към тъзи дестинация!:-)

Още ли има едни ужасни японски /май бяха/ петлета до Дряновския Манастир, а? Крякат зловещо на разсъмване обаче...такива писъци съм чувал само като студент в Родилноfrisky lioness написа:Наистина е много хубаво. Бяхме и до Дряновския манастир. Предполагам, че тези земи изглеждат вълшебно през пролетта, есента или зимата. Казвам зимата, защото сега нямаше грам сняг и всичко беше сиво, мрачно кално. Дървета с оголени клони.....тъжноLenny написа:Много готино!!!
Май е крайно време да поемем към тъзи дестинация!:-)
Kent написа:
Още ли има едни ужасни японски /май бяха/ петлета до Дряновския Манастир, а? Крякат зловещо на разсъмване обаче...такива писъци съм чувал само като студент в Родилно

Ама нищо ли се не види?:blink: Като цъкнеш на квадратчето и тогава ли?4avdar4e написа:Това "това" не се видиfrisky lioness написа: Обаче в манастира видях това, което не ми стана много ясно за какво точно е и как действа, но по всичко личи, че е нещо винено![]()

4avdar4e написа:Сега вече да, преди малко нямаше нищо, сигурно е трябвало време да се зареди, пък аз съм от бързите кучкиfrisky lioness написа: Ама нищо ли се не види?:blink: Като цъкнеш на квадратчето и тогава ли?

Този улей е на стената зад бъчвитеKent написа:Горната снимки ми мяза на ... преса няква, долната е на улей...виждал съм такива улеи изсечени в камъка на едно плато до мойта работа /скални светилища до с.Рояк/. Тва твойто на снимката е улей за винце сигурно, щото на майто плато си бяха...улеи за жертвена кръв май...Подсети ме, че няма да е зле да отида до тези места тези дни, щото и без тва умирам от скука в къщи през деня..ще поснимам и ще пратя нещо да Ви дразня

frisky lioness написа:Kent написа:
Още ли има едни ужасни японски /май бяха/ петлета до Дряновския Манастир, а? Крякат зловещо на разсъмване обаче...такива писъци съм чувал само като студент в Родилно:shocked:
Може и да ги има, а може и някой да ги е изял
Ние не ги чухме, нито видяхме. Бяхме в следобедните часове...
Обаче в манастира видях това, което не ми стана много ясно за какво точно е и как действа, но по всичко личи, че е нещо винено
Ех, манастирските изби......
не можа ли да хванеш нещо и от оня музей? или да дръпнеш ...frisky lioness написа:....няма да снимкоразказвам, защото нямам нужния талант, а и мързелът точно в момента ми е доста в повече от необходимия минимум:shy::blink:
Исках да споделя.
Снимките са в суров вид. Без всякаква намеса (божествена) от моя страна. Моля да бъда извинена, ако качеството не е на нужната висота:shy::blink: (още доста хляб требе да иззобаме аз и мъж ми, додето стигнем кента и Боев:-):blum::winkw:)
Направо ме "разстреля" с тез познания:blink::shocked:БоЕВ написа:
Снимките са ти страхотни Фриски! Продължавай да снимаш! Постигнала си ефекти за които фотографите се изръсват за спец обективи. Много ми хареса оградата от ковано желязо - тракийска елбетица. На първата снимка - такива "машини" не са за изби, мелачките за плодове по принцип са с по-голям кош, това много ми прилича на роначка за царевица или за мливо, голямото колело от задната страна служи като маховик за постигането на по-високи обороти, има и топуз за противотежест, което показва, че това е машина за твърди продукти които трябва да се притискат. Инвентара е доста разнороден, сигурен съм, че и монасите не са наясно кое за какво служи, правите съдове са каци, а тумбестите - бъчви(бурета/бадъни). Коритото на третата снимка, така както е разположено единствено може да служи за перало, старите селски чешми имат такива, за пране на черги, килими и др. Изхода се запушва, коритото се пълни с вода, прането се накисва и се търка със сапун, след това отвора се отпушва, мръсната вода изтича и прането се изплаква с течаща вода. На други места и при други условия подобни приспособления имат различно предназначение, подобни са и средновековните преси за восък и мед, дървена преса притиска питите с мед, медът изтича, а восъкът остава на калъпи. В 12-ти, 13-ти век България държи монопола при търговията с восък и мед, царските фамилии и болярите освен със зърнени храни са търгували и с това, находките около средновековните замъци/крепости на такива корита издълбани в скалите показват, че има райони където мед и восък са се произвеждали в "промишлени" количества. Венецианците и дубровнишките търговци са го ценели високо и са го наричали "Загорски восък".
пп Знаеш ли, че на четвъртата снимка, колибката която се вижда на стената е "вътрешна" тоалетна?:lol:

За музея на резбарите ли говориш?Semiramis написа:
не можа ли да хванеш нещо и от оня музей? или да дръпнеш ...
хехе..
като видни ценители на изкуството