Дайте идея за филм, бе хора!
Sorry ако ви се стори някакво си
гледа ми се нещо българско, натурално,
произведено през последните 20.
Съвременно и истински представящо бг-действителност.
Опитвам се да наваксам .... надали,
но ако сте склонни да помогнете ...
Благодаря и
ЧНГ на всички ))
Благодаря и
ЧНГ на всички ))
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Sorry ако ви се стори някакво си
Не знам какво точно търсиш, нещо ...в последните години българското кино ми отмиля...Ellhnida написа:гледа ми се нещо българско, натурално,
Благодаря и
ЧНГ на всички ))
но попаднах на това.
За жалост не съм го гледала, но коментарът подчекна любопитството ми:winkw:
Йато се появи Почти безобидната може и да ти предложи нещо...
Липсват ми старите ленти...Вече нищо не е същото:(:crying:
Щастлива нова година и на теб:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Фриски, И аз чух интересни коментари от гледали Дзифт-а. Поне докато свалях от замундата го нямаше ... надявам се да го намеря и изгледамfrisky lioness написа:Не знам какво точно търсиш, нещо ...в последните години българското кино ми отмиля...Ellhnida написа:гледа ми се нещо българско, натурално,
Благодаря и
ЧНГ на всички ))
но попаднах на това.
За жалост не съм го гледала, но коментарът подчекна любопитството ми:winkw:
Йато се появи Почти безобидната може и да ти предложи нещо...
Липсват ми старите ленти...Вече нищо не е същото:(:crying:
Щастлива нова година и на теб:-)
Колкото до "старите ленти" (бгейски де) имам доста богата колекция
Шивачките са ми в компа и все не намирам време да ги изгледамturist написа:Ей, хора, защо само Дзифт бре
Ами "Шивачките" - има силни моменти в тоя филм...
Ами "Източни пиеси" - бе последния български, дето гледах на голям екран. Не сте ли чували за тях, ъй?
"Да бъъъде ден,
да има мир и песен...."
Благодаря ти ... обезателно ще го свърша и това
- Green Light
За съжаление не гледах почти нищо друго от това което написах, че съм. "Не сме ангели" не ми хареса. Но пък Макс и Мери го гледах два пъти. Странна работа е вкуса. Добър или лош. Макс и мери гледах два пъти с удоволствие, Аватар два пъти - без.
Удоволствието от гледането зависи силно от чувството с което започваш да гледаш.
Удоволствието от гледането зависи силно от чувството с което започваш да гледаш.
- Green Light
И двата пъти го гледах в I-Max. Ефекти да! Много ефекти. Гледам от горния ти пост, че това очакваш и че не очакваш нищо друго. Точно това ще получиш. Предполагам, че човек който обича киното трябва да види този филм, за да разбере на какво наистина е способен Камърън. Но във всякакъв друг аспект, нищо няма да пропуснеш и да не го гледаш. Така мисля аз. Този филм доказва колко безсмислени са специалните ефекти и колко важен е добрият сценарий.pocti_bezobidna написа:На телевизор ли го гледа?Green Light написа: Аватар два пъти.
Той си е за 3Д. Иначе няма какво да му гледаш.
Всичко става бездиейно, да му таковам таковата! Телевизия, книги, филми, аман!
П.П. В I-Max седни в средата! Вторият път бяхме в края на реда и така се губи половината 3D
"Дзифт" е вероятно най-доброто за последните 10 години.Ellhnida написа:
Фриски, И аз чух интересни коментари от гледали Дзифт-а. Поне докато свалях от замундата го нямаше ... надявам се да го намеря и изгледам
Колкото до "старите ленти" (бгейски де) имам доста богата колекция)
"Шивачки" ме изненада приятно, защото имах занижени очаквания.
"Източни пиеси" не е лош, но е твърде предвидим като развитие.
Това, което аз харесах от новата БГ продукция:
"Светът е широк и спасение дебне отвсякаде"
"Опашката на дявола" (да не го сбъркаш с "Огледалото на дявола")
"Писмо до Америка"
"Разследване"
"Коридор №8"
"Георги и пеперудите"
Като се сетя за още нещо - ще кажа.
Ами аз искам да видя какво могат технологиите.Green Light написа: Ефекти да! Много ефекти.
Всичко става бездиейно, да му таковам таковата! Телевизия, книги, филми, аман!
Едва ли ще станат масови в близките 2-3 г., ама искам да го видя.
Пък и дечурлигата го харесват, Аватара, нали?
Не си прав за безидейното.
То масовото винаги е безидейно, а масово винаги има.
- Green Light
О, да! Много!pocti_bezobidna написа:...
Пък и дечурлигата го харесват, Аватара, нали?
Показателно за мен беше, че жена ми, която нито е обръщала внимание на рекламите, нито пък специално на поклонението пред Джеймс Камърън и не знаеше че става свидетел на революция в киното, след края на прожекцията се учуди, като и казах че филма е за възрастни, а не за деца. Тя си мислеше че отиваме на поредния детски филм, просто направен от по- добър режисьор и с по- голям бюджет.
Филма си е детски, страхотен детски филм.
- Green Light
Зависи от подбора.frisky lioness написа: А нима нямаме нужда И от това?!
Киното е изкъство, магия, праказка..
Дава ти това, което една книга не може да ти даде.
Не отричам литературата, не ме разбирайте погрешно,
чисто и просто са съвсем различни
Можеш да гледаш плява, а може и качествени неща.
Стига да можеш да направиш разликата.
Ми щото масата си пада по зрелища. И пасти.Green Light написа:Не мога да разбера защо е(или защо трябва да е) така?pocti_bezobidna написа:...
"Аватар" е качествено зрелище все пак.
Между другото, за да се стигне до тази революция имаше много други мънички такива -
приложени в "Матрицата" и "Властелина" например, ама Камерън ги е разширил и събрал накуп.
- Green Light
- Green Light
Да.Remmivs написа:да не говорим, че реалност всъщност няма
мда
А духът ни има ли родина? Коя е родината за моя дух? Брегът на космическия океан? Или самият океан?
П.П. Ако трябва задължително да си избера кое е родината за моя дух, в края на краищата бих избрал детската библиотека, в мойта(детска) стая.
Тия отвлечени съждения не помагат при махмурлук.Green Light написа:Да.Remmivs написа:да не говорим, че реалност всъщност няма
мда
А духът ни има ли родина? Коя е родината за моя дух? Брегът на космическия океан? Или самият океан?
П.П. Ако трябва задължително да си избера кое е родината за моя дух, в края на краищата бих избрал детската библиотека, в мойта(детска) стая.
Тогава си е абсолютно ясно, че реалност има и тя никак не е благосклонна след толкова дълбги празници.
Абе тъкмо щях да кажа, че не винаги е така, и се замислих, че все пак май по-добре масовото да е безидейно. Като се сетих за разни идейно-масови неща...Green Light написа:Не мога да разбера защо е(или защо трябва да е) така?pocti_bezobidna написа:...
Иначе другата посока е за вечните ценности и теми (Фриски, внимавай
Panta rhei...
това е така щотоpocti_bezobidna написа:Тия отвлечени съждения не помагат при махмурлук.
Тогава си е абсолютно ясно, че реалност има и тя никак не е благосклонна след толкова дълбги празници.
съждения и махмурлук са две взаимно изключващи се неща
не трябва да съждаваш а да се възстановяваш
така е то
има, даGreen Light написа:Да.
вечността
и безкрайността
което е едно
всичко
PS
много, адски много ме кефи първата серия на Космос (всъщност всички, но първата серия просто те размазва, щото е непозната още територия)
страхотен филм и Сейгън е велик
просто ме потриса всеки път като си помисля как стоим на този бряг и как някой ден ще нагазим повече от глезените
Има филм на БНТ след 8 мин.
С Пепа Николова. 1988г. за почитателите на БГ :)
http://tvtv.bg/movies/view/id/5026
ПП: Fruehling, a? Яко ;)
- Глас в пустиня
Кино, книги, все тая - спорт му е майката.frisky lioness написа:А нима нямаме нужда И от това?!БоЕВ написа:Как е възможно човек да изгледа толкова много глупости не ми е ясно!
Филмите са за айляк люде - губене на време, бягство от реалността и мятане в сълзливи мелодрами.
Киното е изкъство, магия, праказка..
Дава ти това, което една книга не може да ти даде.
Не отричам литературата, не ме разбирайте погрешно,
чисто и просто са съвсем различни
- Глас в пустиня
Тоя пост ме връща назад във времето, когато борбата с религията и набожните люде беше в разгара си, та имаше един култов лаф:turist написа:Извинете, вие кое наричате реалност. Аз съм фен на Матрицата и съм доста склонен да вярвам, че тук сме в една от възможните проекции на реалността, но съвсем не сме в истинското място... родината на нашия Дух....БоЕВ написа:......, бягство от реалността и мятане в сълзливи мелодрами.
Вярваш ли в отвъдният живот!
Да!
Дай тогава да те опъна веднъж сега, пък ти ще ми го върнеш оттатък.
Та и твойта приказка така:-дай да те опъна веднъж и ще разбереш за коя от реалностите става въпрос, пък ти ако искащ ще ме търсиш някъде из "матрицата".
Ааа за Отвъдния живот ли да говорим. Добре ве - няаа прублем ;)БоЕВ написа:Тоя пост ме връща назад във времето, когато борбата с религията и набожните люде беше в разгара си, та имаше един култов лаф:turist написа:Извинете, вие кое наричате реалност. Аз съм фен на Матрицата и съм доста склонен да вярвам, че тук сме в една от възможните проекции на реалността, но съвсем не сме в истинското място... родината на нашия Дух....БоЕВ написа:......, бягство от реалността и мятане в сълзливи мелодрами.
Вярваш ли в отвъдният живот!
Да!
Дай тогава да те опъна веднъж сега, пък ти ще ми го върнеш оттатък.
Та и твойта приказка така:-дай да те опъна веднъж и ще разбереш за коя от реалностите става въпрос, пък ти ако искащ ще ме търсиш някъде из "матрицата".
Начи два варианта:
1. Ражда се кат иванчо, праиш кво праиш през живота си; фърляш топа.... ако си натрупал полезни знания и умения няма да загубиш индивидуалността си в следващия си живот. Демек пак ше си Иванчо
2. Ако обаче си пропилял живота си, нищо не си осъзнавал през него с нищо не си допринесъл за духовната си еволюция - Нема да се родиш кат Иванчо, а като Петканчо, демек не преминаваш в по-горен клас, оставаш да повтаряш същия... нещо таквоз. Губи се старата ти индивидуалност....
Анадънму? Хихик ;)
- Глас в пустиня
>>>Това<<< е написано доста по-ясно!:winkw:turist написа:
Ааа за Отвъдния живот ли да говорим. Добре ве - няаа прублем ;)
Начи два варианта:
1. Ражда се кат иванчо, праиш кво праиш през живота си; фърляш топа.... ако си натрупал полезни знания и умения няма да загубиш индивидуалността си в следващия си живот. Демек пак ше си Иванчо
2. Ако обаче си пропилял живота си, нищо не си осъзнавал през него с нищо не си допринесъл за духовната си еволюция - Нема да се родиш кат Иванчо, а като Петканчо, демек не преминаваш в по-горен клас, оставаш да повтаряш същия... нещо таквоз. Губи се старата ти индивидуалност....
Анадънму? Хихик ;)
Радвам се че си ме разбрал, въпреки грубият ми и нескопосан пример, но, ако го бях казал по друг начин имаше голяма опасност да не ме разбереш.
Да пием за разбирателството между хората и народите - Наздраве!
Абе има, има. Историята ни е разказвана вече, това е.jazz написа:аватар е като приказка
но е и срещу войната и алчността
и още нещо :)
и налагането на идеи с оръжие
когато местните не ги желаят
не е апокалипсис сега
но има какво да се види
стига да искаш
Не пречи да я разкажат още веднъж на малките, които още не са я чували.
По-добре Аватар, от някоя съвсем безмозъчна дивотия.
Аха.turist написа:Има филм на БНТ след 8 мин.
"Париж, Тексас" в петък (кой го е превел "Париж, щата Тексас" !?!?)
следващият понеделник - "Привързаният балон"
[/b]
загледах го замалко вчера, но задрямах егатиturist написа:Има филм на БНТ след 8 мин.
бях спал 4 часа само предната нощ
яко не ами кърти просто
целия албум
на 20 Март съм в Београд
\m/
"виждам те"pocti_bezobidna написа:Абе има, има. Историята ни е разказвана вече, това е.jazz написа:аватар е като приказка
но е и срещу войната и алчността
и още нещо :)
и налагането на идеи с оръжие
когато местните не ги желаят
не е апокалипсис сега
но има какво да се види
стига да искаш
Не пречи да я разкажат още веднъж на малките, които още не са я чували.
По-добре Аватар, от някоя съвсем безмозъчна дивотия.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Статистика. Малък е шансът да направиш пари, ако твориш за 1% от хората, които разбират от изкуство. По-лесно е да направиш пари с ниски цени за еднократно потребление на масов продукт, платени от останалите 99%.Green Light написа:Не мога да разбера защо е(или защо трябва да е) така?pocti_bezobidna написа:...
Същото се отнася и за данъците и таксите.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Житената Питка
- BOFH
Гледах го снощи.
Да, клише е, но не дразнещо клише. Щипнато оттук-оттам по малко, но не пречи, не седи като плагиатство и творческо безсилие. Което хич не е лесно да се постигне.
Послания - да. Малко поизтъркани (еко-темата е спасяването на зеленото вече започва да се преврлъща във франчайз), но пък филма като цяло е правен за по-младежка (от нас) аудитория, така че, мисля, са си на мястото.
Много, много впечатляващо като ефекти - вероятно заради 3Д-то, но и на 2Д няма да стои зле предполагам.
Не ми харесаха две неща - нощтните сцени, котаго всичко светеше и блестеше - стои ми малко кичовско и претруфено и фауната - сухопътните твари ми се видяха тромави и им личеше страшно много, че са компютърно генерирани.
След втория час ме заболя глава. Не знам дали не е от натоварването на очите - аз съм с висок диоптър и астигматизъм.
Тази година идва и Алиса - 3Д-то там ще е е не просто добавена стойност, а важен елемент от филма
Вече и за 4Д говорят - стимулиране на други сетива - обоняние, докосвания, равновесие... Май така ще се спасява Холивуд от пиратлъка
, въпросът е ще устиска ли финансово.
Да, клише е, но не дразнещо клише. Щипнато оттук-оттам по малко, но не пречи, не седи като плагиатство и творческо безсилие. Което хич не е лесно да се постигне.
Послания - да. Малко поизтъркани (еко-темата е спасяването на зеленото вече започва да се преврлъща във франчайз), но пък филма като цяло е правен за по-младежка (от нас) аудитория, така че, мисля, са си на мястото.
Много, много впечатляващо като ефекти - вероятно заради 3Д-то, но и на 2Д няма да стои зле предполагам.
Не ми харесаха две неща - нощтните сцени, котаго всичко светеше и блестеше - стои ми малко кичовско и претруфено и фауната - сухопътните твари ми се видяха тромави и им личеше страшно много, че са компютърно генерирани.
След втория час ме заболя глава. Не знам дали не е от натоварването на очите - аз съм с висок диоптър и астигматизъм.
Тази година идва и Алиса - 3Д-то там ще е е не просто добавена стойност, а важен елемент от филма
Вече и за 4Д говорят - стимулиране на други сетива - обоняние, докосвания, равновесие... Май така ще се спасява Холивуд от пиратлъка
- Green Light
- Green Light
На Дюн щели да правят римейк. Тва ако го пипнат може и Властелина да издуха. Книгата е подобна- свят а не книга
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2010 ... ilma_djun/
Може би най- добрата фантастика. Може да се направи по зрелищно и от Междузвездни войни.Green Light написа:На Дюн щели да правят римейк. Тва ако го пипнат може и Властелина да издуха. Книгата е подобна- свят а не книга
Жалко, че първият филм беше абсолютна боза. Трагедия!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!