Евала бе, митница

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Евала бе, митница

Мнение от Remmivs »

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/

това го пускам нарочно тук, за да не се загуби в темата с личните данни

:grin:
І

Мнение от І »

Продължението.

Дянков за митническия казус: Ужасно, процедурите са ужасни

Въобще се чудя някой мислещ има ли в тая държава, дет е на законотворческа мисия. :roll:
Всъщност...що ли се чудя.
Не е въпроса обаче в тия 30 лева и ДДС-то. Въпроса е в хилядите заврънтулки в административния апарат, ходенето 40 дни по мъките и неяснотата ни за кво требе да се прави, ни кой кво требе да прави.
Ако за някакви кирливи 5 лева ДДС, човек трябва да изгуби половин ден у тъпнята наречена "митница"...
да взема да напомня оная култува фраза от "Бялото слънце на пустинята":
Товарищ Сухов: "Павлины говориш?! Хех!"
и сумарно над 50 кинти за банкови преводи, митническа декларация, стойностни пратки и т.н. булшити... ебем и държавата! За 30 лева- над 80 сумарно плюс изгубеното време и нерви.
То да беха само митниците, с мед да ги намажеш и во чело да ги целунеш. Да, ама не!

И пак казвам, щом са направили нещо задължително, значи е направено да се крадне!
Хау.

facebook-а на госпоДжата

Е, след като и изкоментирах поста... взе че си затърка коментарите към темата. Май требеше да си копна моя коментар за да се не загуби из нетските дебри. :roll: Или из дебрите на законоОтворковците. :lol: Или тя или PR-ите и.
Майната им на всичките!

Те го, изрових го:

"Не е въпроса в тия 30 лева, нито в това мижаво ДДС върху незначителните на стойност пратки.
Въпроса е в тоталната бъркотия в административният апарат на РБ, където за да вземат 5 лева, ще похарчат 1000 (от данъците ни естествено), и ще вземат на хората поне 80 лева за щуротии и половин ден моткане и нерви по гишетата.
Иначе госпожата сигурно е права. Най-вероятно чинно е чела бумагите.
Само дето пак сме по-напред и от Папата. Като във всички други области, изключая "цената на труда" или "административните услуги" към потърпевшите данъкоплатци.
Препоръчвам на "законоОтворковците" преди да направят поредната глупост, да минат през ада на учереждението, за което ще законоОтворкат. Ама дегизирани като обикновени граждани на РБ. Ако щат и като граждани на Р.Конго да се дегизират.... See More
И после да помислят дали да се сменя "прага" или "системата" първо.
п.п. Не, не внасям отвън. Купувам си чаркалаци от БГ магазините, доколкото ги има и доколкото успяват въобще нещо да предложат от тези стоки. С платени мита и ДДС, минали през всички мъки на административният апарат. Просто представям мнението на няколко стотици моделисти, купуващи си от братския китайски народ "сглобяеми играчки и части за тях" необходими да се развива МОДЕЛИЗМЪТ в РБ. Нещо, което навремето се водеше за приоритет като "военно приложни спортове" и създаващо елита на българските техничари в най-иновативните направления. Просто защото днес имам малко време по нощите да изразя гражданската си позиция, съвпадаща с поне на още няколко стотици или да не кажа хиляди като мен.
Пак повтарям: Не съм против облагането с косвения данък на малоценните пратки. Защо обаче ни запратихте в дебрите на митническата алабалистика?! Или в тази държава дет ни се е паднала в милата Родина, едната ръка въобще не знае какво прави другата?!
И наистина има изход. Даже няколко. Аерогара "София", "Кулата", ..да не изброявам други."
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Евала бе, митница

Мнение от frisky lioness »

Remmivs написа:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/

това го пускам нарочно тук, за да не се загуби в темата с личните данни

Щеше да е много смешно, ако в действителност не е УЖАСНО:blink::shocked::blink:

Театър на абсурда
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Зачетох с в реакцията на гусин министъра и в коментариите по-долу... от линка на Мъжжж. Обикновено пропускам мненията, които модераторите са скрили с цел да опазят крехката ми душевност от мръсните посегателства на нецензурния език. Днес, обаче, някакъв мазохизъм, вероятно, ме накара да клЕкна на линкчето за показване на мнението... след което последователно наклЯках на всички скрити мнения:

Изображение

Изображение

Изображение

Не ми се мисли какво ли е имало в това мнение за да го изтрият направо...

Изображение

Попрестарали са се малко мародераторите май май май...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

медиите сеят хвалебствия и песни
мда
познато
страхуват ли се, презастраховат ли се, мазнят ли се
не знам

другаря Тодор Живков...
пардон
друг беше днес май другаря
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Remmivs написа:медиите сеят хвалебствия и песни
мда
познато
страхуват ли се, презастраховат ли се, мазнят ли се
не знам

И си мълчат.
Eй този пълен комфорт никак не ми е ясен - как става?! Приемам една медиа, две, три. Но всички!!!???
annonymus

Мнение от annonymus »

МЪЖжжж написа: Въобще се чудя някой мислещ има ли в тая държава
Не може да няма. Статистичеки погледнато. В държавата като цяло говоря.

Ама и вие сега, не се впрягайте - толкова забавно става!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

интересни неща има из личната й книжка
като например че трябвало било заради ес
за да сме спазвали били законите
а франция примерно не ги спазва
и други
150 евра прага
верно трябва да има отзоваване
ама нема
напред и нагоре
дали да пусна пак рамщайнската първа песен от последния им албум
със се превода
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Евала бе, митница

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
Театър на абсурда
аз купувам редовно книги по интернет, но досега не съм си поръчвала нищо чужбинско. консерва, кво да праиш. все използвам приятели /те за кво друго са приятелите/ да ми донесат нещо задокеанско /от виктория сикрет примерно/. цялата одисея по освобождаването от митницата дори нямах време да я прочета, камо ли да я изживея! а би трябвало да е по-лесният начин да си напазаруваш. само с един клик :winkw:
just perfect
Публикувай отговор