Възрастта може да е...

Все същите
esti

Възрастта може да е...

Мнение от esti »

Млада, напреднала, крехка, трета, зряла, трудна, христова и още каква ли не.
А може да бъде и критическа.
Точно за нея ми е думата.
Няма кво да се заблуждаваме, вече сме на прага на тази възраст и на мен ми е много интересно, какво е отношението ви мили дами към предстоящото...хъм....приключение:lol:
Мислите ли за климактериума, интересуватели се от него, четете ли, говорите ли за това с лекаря си?
С какво настроение сте спрямо хормонозаместителната терапия?
Страхувате ли се от това, което ни чака?
Когато почувствате някакви медицински оплаквания, които обикновено се обясняват със стрес, преумора или липса на витамини, започва ли крадешком в съзнанието ви да се промъква мисълта, че може би вече получаваме първите сигнали....
А вие мъже, притеснявате ли се от предстоящото ви съжителство с жена - климактеричка?:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ако до момента жената е била изтърпяна от мъже - единият климактериум ли няма да изтърпим?

Нали сте ни съкровища неземни - как да не си ви изтърпим? :blum:
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:Ако до момента жената е била изтърпяна от мъже - единият климактериум ли няма да изтърпим?

Съкровищата се ценят и обичат, драги ми Елби - не се изтърпяват!:mad::blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Възрастта може да е...

Мнение от frisky lioness »

esti написа:Млада, напреднала, крехка, трета, зряла, трудна, христова и още каква ли не.
Няма кво да се заблуждаваме, вече сме на прага на тази възраст и на мен ми е много интересно, какво е отношението ви мили дами към предстоящото...хъм....приключение:lol:
Мислите ли за климактериума, интересуватели се от него, четете ли, говорите ли за това с лекаря си?
Когато почувствате някакви медицински оплаквания, които обикновено се обясняват със стрес, преумора или липса на витамини, започва ли крадешком в съзнанието ви да се промъква мисълта, че може би вече получаваме първите сигнали....
А вие мъже, притеснявате ли се от предстоящото ви съжителство с жена - климактеричка?:grin:
Все още не се притеснявам:grin: Всичко е неизбежно...... По-скоро чакам и се радвам на моментите.....

Мисля, че не се страхувам. Не чета. Не още:-) Подкрепям хормонозаместителстането:winkw:, без да съм се запознала достатъчно обстойно...Кат му дойде времето, може и друго да мисля.....

По-скоро ме притесняват бръчките:(

Имам и съвсем мънички петна по ръцете мамка му:twisted::mad: (тва не требеше да го пиша:grin:)

Теб пък кво те е треснало, та таквизи въпроси задаваш?!:blink::shocked:

Я да не ми разваляш настроението, аааа:mad:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа:Млада, напреднала, крехка, трета, зряла, трудна, христова и още каква ли не.
Като дойде, ще му мисля.
И да се притеснявам и да не се притеснявам, то ще му дойде времето, ако е рекъл Господ, тъй че кво да се притеснявам.
Чувам, хапчета някакви имало. Ще гълтаме хапове като ни фане нервата и тва е. :-)
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:Ако до момента жената е била изтърпяна от мъже - единият климактериум ли няма да изтърпим?

Драга ми ести - ценене и любов без търпение - просто няма. Освен за перфектните...

:cool:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

никога не съм се притеснявала от възрастта си, винаги съм се чувствала добре и не ме е страх от старостта
един ден вероятно ще пробвам с терапията, но до момента не съм се интересувала
Изображение
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:Теб пък кво те е треснало, та таквизи въпроси задаваш?!:blink::shocked:

Защо ти развалям настроението?????:(
Нищо не ме е треснало! Темата не е плод на "изпадане в дупка"- напротив!
И аз не се страхувам от климакса и не ме депресира очакването му - когато дойде, добре дошъл!:lol:
Аз още от 20+ годишна възраст започнах да се интересувам от тази тема. Изчела съм много мат'ряли по въпроса, подложила съм много доктори на разпит, знам дори имената на повечето хормонални препарати, които се изписват в БГ.:grin:
И понеже, срещам доста различни мнения на жените по този въпрос, затова питам и за вашето.
Това е.:-)
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
esti написа:

Драга ми ести - ценене и любов без търпение - просто няма. Освен за перфектните...

:cool:
Ти ся що ме объркваш?
Ценене и любов без търпение получават само перфектните или само перфектните са способни да ценят и обичат без търпение?:roll::blum:

ПП. Вземи под внимание темата и възрастта ми и се постарай да не ми противоречиш.:blum::grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:
frisky lioness написа:Теб пък кво те е треснало, та таквизи въпроси задаваш?!:blink::shocked:

И аз не се страхувам от климакса и не ме депресира очакването му - когато дойде, добре дошъл!:lol:
Аз още от 20+ годишна възраст започнах да се интересувам от тази тема. Изчела съм много мат'ряли по въпроса, подложила съм много доктори на разпит, знам дори имената на повечето хормонални препарати, които се изписват в БГ.:grin:
И понеже, срещам доста различни мнения на жените по този въпрос, затова питам и за вашето.
Шегувах се ести.:winkw: Разбира се, че не ми разваляш настроението. Ако си разваля настроението, то не е заради някой или нещо, а заради мен самата. Допуснала съм да се случи. Допуснала съм нещо или някой да ми повлияе, което в крайна сметка е съвсем нормално. Обичам да чета темите ти.

Е, поне ще имам някой добре подготвен по темата, ако ми възникнат въпроси:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

esti написа:

ади раздуй кви различни мнения си срещала, ще ми е интересно да прочета
знам, че майка трудно е изкарала идването на климакса, ама предполагам, че сега с лекарствата нещата не стоят по този начин
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа: ПП. Вземи под внимание темата и възрастта ми и се постарай да не ми противоречиш.:blum::grin:
Аз кат не противореча (като ми идва да го правя и кат го мисля - не от самоцел), ще бъда ли аз?

Но спешъл за тебе...за твоята млада, почти невръстна възраст, няма да ти противореча, че да не наруша процесите на израстване до 24-тата ти година.. :blum:
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:Е, поне ще имам някой добре подготвен по темата, ако ми възникнат въпроси:grin:
За теб винаги!:kiss:
Но все пак, огледай се първо за добре подготвен дофтур, щото поне в Бс, има малко глад за добри ендокринолози.
Лека критическа ти желая!:blum::grin:
(това май ще е най-често срещаното ни пожелание за в бъдеще):lol:
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
esti написа: ПП. Вземи под внимание темата и възрастта ми и се постарай да не ми противоречиш.:blum::grin:
Аз кат не противореча (като ми идва да го правя и кат го мисля - не от самоцел), ще бъда ли аз?

Но спешъл за тебе...за твоята млада, почти невръстна възраст, няма да ти противореча, че да не наруша процесите на израстване до 24-тата ти година.. :blum:
Хаха, ласкател!
Аз, затова обичам да играя с теб :batting:
Дори и когато се базикаш с възрастта ми :blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа: Лека критическа ти желая!:blum::grin:
Стига ма....:shocked: Аз съм още в пубертета. Знайш колко пъпки имам:grin::winkw: Забравила си и това, че скоро пропуших:-):cool: Дъртите оставят цигарите аз пропушвам:lol::lol::lol: и слушам рап:winkw:
Изображение

esti

Мнение от esti »

snowprincess написа:ади раздуй кви различни мнения си срещала, ще ми е интересно да прочета
знам, че майка трудно е изкарала идването на климакса, ама предполагам, че сега с лекарствата нещата не стоят по този начин
Ми често съм срещала отричане на терапията. Незнание, кога се започва, как се започва, нужните изследвания и пр. Не са запознати и с взаимодействието между лекарствата и евентуални гинеколкогични заболявания (миоми, кисти..). Масово разпространено също е схващането, че критическата почва, едва тогава, когато вече има смущения в цикъла - не е вярно, по-рано започва, но защото повечето хора не си познават телата и организъма не забелязват...и т.н. и т.н.
Има и други мнения разбира се - но все пак мнение, подкрепящо или отхвърлящо нещо си , може да се даде само ако има поне елементарно запознаване с материята.
Аз си мисля, че сега на нас тъкмо ни е време да започнем да се интересуваме повече по този въпрос.:-)
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:
Стига ма....:shocked: Аз съм още в пубертета. Знайш колко пъпки имам:grin::winkw: Забравила си и това, че скоро пропуших:-):cool: Дъртите оставят цигарите аз пропушвам:lol::lol::lol: и слушам рап:winkw:
Специално за тебе тогава - Лек пубертет!:lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:
frisky lioness написа:
Специално за тебе тогава - Лек пубертет!:lol:
:lol::lol::lol::grin::grin::winkw:
Изображение

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

А вие мъже, притеснявате ли се от предстоящото ви съжителство с жена - климактеричка?:grin:[/quote]
Аз лично не се притеснявам ...душа и успешно удушавам климактеричните еманации у Жената още от сега...хормоналнозаместителната терапия съм и фен, Жена ми също..само че ще си подберем много прецизно ендокринолога преди да я започне...бе изобщо Жената е най-харното нещо дето се е случвало през Живота ми досега...и без много много да усложнявам нещата...ще бъда "до нея на Борда"...ако се стигне до агравиран климактериум естествено :-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Kent написа:А вие мъже, притеснявате ли се от предстоящото ви съжителство с жена - климактеричка?:grin:
Аз лично не се притеснявам ...душа и успешно удушавам климактеричните еманации у Жената още от сега...хормоналнозаместителната терапия съм и фен, Жена ми също..само че ще си подберем много прецизно ендокринолога преди да я започне...бе изобщо Жената е най-харното нещо дето се е случвало през Живота ми досега...и без много много да усложнявам нещата...ще бъда "до нея на Борда"...ако се стигне до агравиран климактериум естествено :-)[/quote]

Жена ти е щастлив човек:-):winkw:
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Kent написа:А вие мъже, притеснявате ли се от предстоящото ви съжителство с жена - климактеричка?:grin:
Аз лично не се притеснявам ...душа и успешно удушавам климактеричните еманации у Жената още от сега...хормоналнозаместителната терапия съм и фен, Жена ми също..само че ще си подберем много прецизно ендокринолога преди да я започне...бе изобщо Жената е най-харното нещо дето се е случвало през Живота ми досега...и без много много да усложнявам нещата...ще бъда "до нея на Борда"...ако се стигне до агравиран климактериум естествено :-)[/quote]
Аааааа...,не знам. Ние сме на 18г. и е рано да му мислим от сега. След трийсетина години може...:blum: :-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

esti написа: ... Страхувате ли се от това, което ни чака?
Да, страхувам се.
Не искам да пораствам, не искам и да остарявам, аз и другаде го казах ...

Обаче, порастването зависи изцяло от мен, а остарявнето - не. И много му се ядосвам. Не си купувам кремове кю-тен или по-хидратиращи, изобщо ползвам някаква козметика с цел да не плаша хората ...

Затова не пиша вече често тук. Никъде не пиша, де. Просто нямам настроение.
Би било лицемерно да звуча бодра като не съм. Скапвам се нещо.

Ама, ся кво да се прави, такъв е животът, дет се вика.
Ще остаряваме, поне да бъде достойно ...
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

woman eur написа:
Да, страхувам се.
Не искам да пораствам, не искам и да остарявам, аз и другаде го казах ...

Обаче, порастването зависи изцяло от мен, а остарявнето - не. И много му се ядосвам. Не си купувам кремове кю-тен или по-хидратиращи, изобщо ползвам някаква козметика с цел да не плаша хората ...

Стига бе, Юро... За каква старост говориш, я каква си свежарка! И си финна и си готина! Ми я ги виж двайсетина годишните на какво мязат- виснали са от всякъде. Те трябва да се притесняват, не ти! :-)

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

woman eur написа:

Я да съ стягаш:mad:

Щото рядко идваш в Пловдив, затва си се скапала така. Този град зарежда с енергия...Видя ли кво вика и доктора, ние сме на 18....от града е това, шъ знайш...

Помисли си:-):winkw:
Изображение

Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

frisky lioness написа:Я да съ стягаш:mad:
Всеизвестна е мойта слабост към майните :winkw:

ОБИЧАМ ВИ ПРОСТО!
ТУКАШНИТЕ ХОРА, ОТ ТОЗИ ФОРУМ ... АХЪ.

Затова си позволявам да споделя ...

Ще дойда при първото убаво временце ... да, на зъболекар и на купон :-)
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

woman eur написа:
Можеш да дойдеш и преди да е станало хубаво времето....Тези дет съ без моторетки как се движат в пространството, а?:winkw:

Чакаме те:kiss:
Изображение

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Аааааа...,не знам. Ние сме на 18г. и е рано да му мислим от сега. След трийсетина години може...:blum: :-)[/quote]

Ние пък сме на 9 или 79..знам ли.. :-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

Kent написа:Ние пък сме на 9 или 79..знам ли.. :-)
на 69, бря! :blum:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:
woman eur написа:
Можеш да дойдеш и преди да е станало хубаво времето....Тези дет съ без моторетки как се движат в пространството, а?:winkw:
Вярно е това. :-)
Чакаме те:kiss:
И аз да кажа- Чакаме те.:kiss:[/quote]

Изображение
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:Жена ти е щастлив човек:-):winkw:
И двамата са.:cool:
Пу-пу да не им е уроки!:lol:
esti

Мнение от esti »

woman eur написа:
Да, страхувам се.
Преди години бях чела някъде, че красивите жени се страхували повече от старостта, докато по-грозничките я приемали по-лесно.
Мда....
Ох...
Божкееееее, направо паника ме обзема, като си помисля за остаряването!:blum:
Та и ти.....:grin:

Юро, хич да не ти пука, че ти е криво - отдай му се, наслади му се, а като ти писне яхай пак вълната.:winkw::kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

И ме е страх, и не ме е страх.

Не ме е страх, защото няма накъде - ако е живот и здраве, и с това ще трябва да се справяме.

А ме е страх, защото хормоните... Една приятелка казваше: "Как иска мъжът ми да ми разбира настроенията! Никога няма да проумее какво е всеки ден от месеца да си с различно хормонално ниво."
Та и аз така - с хормоните винаги съм си имала люшкания. След продължителен стрес съм попадала в двуседмично много особено състояние, за което аптекарката ми каза "Ей така ще се чувстваш, като влезеш в критическата!" Хич не ме зарадва...
Не съм се замисляла още за хормонозаместителни терапии... Но ако така бъде, няма начин да не ги поползвам. :grin:

Абе, я по-спокойно! (Това краднато пак от каките и батковците)
Panta rhei...
Гаспод

Мнение от Гаспод »

vyara написа: Като дойде, ще му мисля.
И да се притеснявам и да не се притеснявам, то ще му дойде времето, ако е рекъл Господ, тъй че кво да се притеснявам.
Чувам, хапчета някакви имало. Ще гълтаме хапове като ни фане нервата и тва е. :-)
Тва за хапчетата ме подсеща... една реклама има по радиото, дето всеки път като я чуя си мисля едно и също. Рекламата е: Хвали се една хмммм явно дама в по-напреднала възраст, че се чувства прекрасно... И, както си му е редът, три невернички я питат няма ли топли и студени вълни, не и ли прескача сърцето и пр. Оназ вика - "Имам си тайна." Трите в хор (учудено, със завист и с тон "не те е срам!!!") възкликват "Мъж?!???!"
А тя - "Нееее, феминорм".... явно хапове някакви.
Та какво си мисля аз... Викав си, що се тъпче с хапове ми не си намери някой "Мъж?!???!" :grin::grin::grin:
Явно все за нещо ставаме, мдам :grin::grin:
Та ни съ притиснявъйти... все ще се намери лек (или пък тежък, кат мени :shy::grin:) и за вас :grin::grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Гаспод написа: Та ни съ притиснявъйти... все ще се намери лек (или пък тежък, кат мени :shy::grin:) и за вас :grin::grin:

Хъъ, сладур. Личи си, че не си патил от смяна на нивата на хормоните.
Като бях бременна за първи път, го усетих със страшна сила. Идеше ми да се гръмна. Да ти кажа, последната ми мисъл е била за мъже по онова време, били те леки, тежки или каквито и да са.
То па и ако си в такова състояние всички мъжове ще се разбягат и без друго...
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа: Мислите ли за климактериума, интересуватели се от него, четете ли, говорите ли за това с лекаря си?
?:grin:
Не, честно казано, имам токова много проблеми за разрешаване, че това е последното, което би ме притеснило. :grin: :winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:
Гаспод написа: Та ни съ притиснявъйти... все ще се намери лек (или пък тежък, кат мени :shy::grin:) и за вас :grin::grin:

Хъъ, сладур. Личи си, че не си патил от смяна на нивата на хормоните.
Като бях бременна за първи път, го усетих със страшна сила. Идеше ми да се гръмна. Да ти кажа, последната ми мисъл е била за мъже по онова време, били те леки, тежки или каквито и да са.
Да бе, не съм.... Три бременности съм... изтърпял :grin::grin:
Аз друго се замислих (нещо много често взе да ми се случва напоследък тва замислянето, май трябва да отида на лекар :shocked:) - как точно се гълта "Мъж?!???!" ? щот` нали то за хапчетата ясно... ама за "Мъж?!???!" :huhthink: :huhthink: :huhthink: :shy:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Хъъ, сладур. Личи си, че не си патил от смяна на нивата на хормоните.
Аз пък като съм бременна ставам направо сексуален хищник:shy: Такова чудо не е било. Както каза майка ми, трябвало все да съм бременна, щото много съм се разхубавявала :shocked:
Явно ми действа с обратен знак:winkw: Изобщо нямам хормонално раздрусване..
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

esti написа: А може да бъде и критическа.
Ужасна тема - преди няколко месеца прочетох една статия и почнах да се замислям за Оная възраст, паникьосах се, взех да се "вглеждам в себе си" и да намирам симптоми като Джером К. Джером в "Трима в една лодка". В БГ споделих със свой приятел - гинеколог от Майчин дом. Той ме изгледа скептично, но ми пусна изследвания за хормони и пр. Оказа, че нищо ми няма :grin: и реших да тегля една... на тези мисли за критическата :harhar: .

Със Съкровището си мечтаем за деца - сега търсим по-нормално място под слънцето за отглеждането им :blum:.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Не съм се замисляла още за хормонозаместителни терапии... Но ако така бъде, няма начин да не ги поползвам. :grin:
То веднъж, заради нервата и втори път, заради остеопорозата - аз много си държа на кокаляците, затова мисля да подпукам хаповете овреме.:-)
Разбира се, все още не ми трябват....или поне не тези с фитохормоните - сега използвам единствено онези, дето Гаспод ги препоръча.:shy::grin:
esti

Мнение от esti »

Stranniche написа:
esti написа: А може да бъде и критическа.
Ужасна тема - преди няколко месеца прочетох една статия и почнах да се замислям за Оная възраст, паникьосах се, взех да се "вглеждам в себе си" и да намирам симптоми като Джером К. Джером в "Трима в една лодка". В БГ споделих със свой приятел - гинеколог от Майчин дом. Той ме изгледа скептично, но ми пусна изследвания за хормони и пр. Оказа, че нищо ми няма :grin: и реших да тегля една... на тези мисли за критическата :harhar: .

Със Съкровището си мечтаем за деца - сега търсим по-нормално място под слънцето за отглеждането им :blum:.
Пожелавам ти скорошно (или когато си решите) сбъдване на мечтата за бебе/та.:-)
Твоя климактериум се отлага. Като ти дойде времето - пак ша та питам.:grin:
Публикувай отговор