Медийната 2009-а – конкурентна война и душевен стриптийз

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

И тук да благодаря.

Изчетох го.
Така като гледам, май всичките медийни тенденции могат да бъдат видени точно във фалита на Re:tv.
Или поне там най-ясно личи къде е проблемът.
Поне за мен.

Блазе им на тези телевизии, дето Иван и Андрей са им знаковите лица...
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:И тук да благодаря.

Изчетох го.
Така като гледам, май всичките медийни тенденции могат да бъдат видени точно във фалита на Re:tv.
Или поне там най-ясно личи къде е проблемът.
Поне за мен.

Блазе им на тези телевизии, дето Иван и Андрей са им знаковите лица...
Интересна статия, да.
Източника цитира ли я, или Лозанов я е писал специално за Фрог нюз? (щото и това си е вид тенденция).

Преди Боби Цанковр Георги Стоев беше обявен за писател жертва.
И Огнян Стефанов за мъченик на истината.
То нищо не става ей така, изведнъж.
Дълъг път вървим, докато видим къде сме стигнали. Е, не ни харесва сега, ама да не би някой насила да ни е тикал в таз посока?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Интересна статия, да.
Източника цитира ли я, или Лозанов я е писал специално за Фрог нюз? (щото и това си е вид тенденция).

Дълъг път вървим, докато видим къде сме стигнали. Е, не ни харесва сега, ама да не би някой насила да ни е тикал в таз посока?
Кои "ние"?
Ти успяваш ли да вървиш в обратната?
Има си много начини за уж ненасилствено тласкане нанякъде. Като един сбъркан закон например.
А медиите са особено мощен и самозареждащ се с "истини" и посоки фактор.

Потресе ме това: Никой не може да ни задължи да имаме прозрачна собственост! Никой не може да ни задължи да бъдем обективни! Никой не може да ни задължи да спазваме редакционната независимост и правата на журналистите!
Не ме учуди, но ме потресе.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа: Интересна статия, да.

Мнемозина написа:Кои "ние"?
Ти успяваш ли да вървиш в обратната?
Всички като цяло. Обществото, медиите, бъгарите.
Ами опитвам се да вървя в обратната посока, ама не е лесно, щото не искат да ме слушат.
Тоест, не че не искат, ама това, което се повтаря масоло е по-чуваемо.
Какво пък.
Мнемозина написа: Има си много начини за уж ненасилствено тласкане нанякъде. Като един сбъркан закон например. А медиите са особено мощен и самозареждащ се с "истини" и посоки фактор.
Исдторията със закона е много показателна. Подменената тема на протеста. И е важно кой го организира именно по тези причини.
Мнемозина написа: Никой не може да ни задължи да имаме прозрачна собственост! Никой не може да ни задължи да бъдем обективни! Никой не може да ни задължи да спазваме редакционната независимост и правата на журналистите!
Защо да те потриса? Висок тираж, повече кинти, по-славно име, повече те търсят, повече печелиш. Стандартно. На един гол морал не се живее, не е ли така?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Много ми харесва Лозанов. Тоест - което слушам и чета от него. Бе много хора ми харесват. Като ме пусне депресията виждам здрава надежда, понеже зад обсадата на простащината виждам втори обръч от хора като Лозанов, Седларска и тем подобните не ми се изброяват, па и не се сещам в момента, ... Карбовски... Буги... ба ли ги кои са писатели, поети..., Драго Симеонов, па и даже Диана Найденова- май зорлем се прави на плоска, когато се прави де. Тия от втория обръч кога се смеят, кога се крият, но здраво са се окопали и чакат неизбежното. Каквото и да е то :-)

Мен ме впечтли, пак така "без да ме изненадва, но ме впечтли" следното:

Личната неприкосновеност тук не е пречка, защото тя е човешко право, което включва и възможността доброволно да се откажеш от него. Иначе би било задължение.

Има едно единствено право, което не позволява отказ – правото на живот. И може да се направи прогноза, че реалната телевизия ще разширява териториите си, докато не опре в него

Не знам дали Георги Лозанов ще пише директно за фрог нюз? Не знам дали статията е цитат. Като нищо си я е написал директно, няма да му я искат от дарик нюз, нали?
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
Личната неприкосновеност тук не е пречка, защото тя е човешко право, което включва и възможността доброволно да се откажеш от него. Иначе би било задължение.

Има едно единствено право, което не позволява отказ – правото на живот. И може да се направи прогноза, че реалната телевизия ще разширява териториите си, докато не опре в него

Не знам дали Георги Лозанов ще пише директно за фрог нюз? Не знам дали статията е цитат. Като нищо си я е написал директно, няма да му я искат от дарик нюз, нали?
Мислила със си докъде може да стигне едно риалити, за да привлече аудитория.
Надявам се да има някакви граници все пак.

Когато един авторитет пише за фрог, авторитета му се пренася и върху фрог, и върху цялото инфо там. Така че е добре авторитета да си пише за авторитетното издание. Не че е задължително, де.

Ами ако я е писал за друг, от фрог не само трябва да цитират източника си, но и да му искат разрешение (от източника), че и да му платят, евентуално (на Лозанов). Така де - за кво писаха иначе кодекси, па ги подписваха, па ги огласяваха...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Никой не може да ни задължи да имаме прозрачна собственост! Никой не може да ни задължи да бъдем обективни! Никой не може да ни задължи да спазваме редакционната независимост и правата на журналистите!
Защо да те потриса? Висок тираж, повече кинти, по-славно име, повече те търсят, повече печелиш. Стандартно. На един гол морал не се живее, не е ли така?
Само на това ще ти отговоря, че иначе ще стане ужас с цитатите. Пък и ти по-горе нищо не ме питаш, де...

Ами потресе ме, защото... то е ясно, че има едни такива сиви правила на играта, всички го знаем.
Обаче заявяването им публично, като нещо редно и правилно, вече ми се вижда страшно. Това значи тотално преобръщане вече, без дори и следа от благоугодност някаква и приемливост.
Нещо такова.
Просто е гадно.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:... то е ясно, че има едни такива сиви правила на играта, всички го знаем.
Обаче заявяването им публично, като нещо редно и правилно, вече ми се вижда страшно. Това значи тотално преобръщане вече, без дори и следа от благоугодност някаква и приемливост.
Нещо такова.
Просто е гадно.
Ама Мнемо, Лозанов просто се включи в общия хор. Преди време май баш Лозанов ме убеждаваше, че Биг Брадър е обобщена картина на обществото. Дрън-дрън!

Ами всички ги знаем, да. И си мълчим, и си ги приемаме.
А като почне да се свлича лавината се хващаме за главите и се чудим кой е ритнал камъка.
Що за вестник е "Галерия"? Кой го захранва с пари и информация?
През всичките тия години, дето минаха - Бареков, Коритаров - чии поръчки изпълняаха и кому служеха? Срещу какво?
Ами знаехме ги тия неща, виждахме ги, ама си мълчахме.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

много ми харесват НГ и дискавирътъта

а да

и евроспорт

има мастърс

снукърът е велика игра
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:... то е ясно, че има едни такива сиви правила на играта, всички го знаем.
Нещо такова.
Просто е гадно.
Ама Мнемо, Лозанов просто се включи в общия хор. Преди време май баш Лозанов ме убеждаваше, че Биг Брадър е обобщена картина на обществото. Дрън-дрън!

Ами всички ги знаем, да. И си мълчим, и си ги приемаме.
А като почне да се свлича лавината се хващаме за главите и се чудим кой е ритнал камъка.
Що за вестник е "Галерия"? Кой го захранва с пари и информация?
През всичките тия години, дето минаха - Бареков, Коритаров - чии поръчки изпълняаха и кому служеха? Срещу какво?
Ами знаехме ги тия неща, виждахме ги, ама си мълчахме.
Да, права си за Лозанов, и аз горе-долу оттогава го недолюбвам. Но е факт, че като тръгне да прави анализи, истински анализи, е точен - както и в този случай.
Може би точно защото е видял как камъка, дето го ритна, го повлича.

Ми мълчим си. Защото, както ти каза, масовото крякане е ненадвикваемо. Пък и крякането изобщо.
А то в момента принадлежи на медиите. Това е.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Ми мълчим си. Защото, както ти каза, масовото крякане е ненадвикваемо. Пък и крякането изобщо.
Ама не трябва да е само масовото крякане. Просто не трябва.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Ама не трябва да е само масовото крякане. Просто не трябва.
Тъй си е.
За съжаление към днешна дата нямам никакви идеи как може да се промени това. Ама никакви. :(
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Нещо такова.
Просто е гадно.

....
Това не съм го чул. Биг Брадър според мен е преувеличена и извратена картина на обществото. Или поне се надявам да е така, защото ако не е, тогава сме здравата загазили.
Сигурно не е стока Лозанов, ако имам качество което ме съпътства през целия ми живот с неизменна сила това е качеството да греша в преценката за хората. Лозанов, да, май наистина се включва в общия хор. Все пак като един вид оправдание за него(и за мен) да кажа, че това е моя хор.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Това не съм го чул. Биг Брадър според мен е преувеличена и извратена картина на обществото. Или поне се надявам да е така, защото ако не е, тогава сме здравата загазили.
Сигурно не е стока Лозанов, ако имам качество което ме съпътства през целия ми живот с неизменна сила това е качеството да греша в преценката за хората. Лозанов, да, май наистина се включва в общия хор. Все пак като един вид оправдание за него(и за мен) да кажа, че това е моя хор.
Лозанов тогава се включи към общомедийния хор.
А сега с тази статия се дистанцира до известна степен от него.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Разбрах на третата итерация.
Но все пак има и хор против, нали, идиотщината в тия реалити формати, против откровенното обслужване в медиите на Ирена Кръстева и т.н. Нестроен такъв, но го има
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа:

Направи ми впечатление, че не коментира часът на излъчване на Цената на истината. Защо. Това е една от основните критики срещу предаването.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Да бе, дистанцира се!
Песента я подхвана Пунчев при Иван и Андрей - гледах ги спрециално заради Боби Цанков.
Продължиха "24 часа", "Капитал" и Карбовски. Гого Лозанов просто поде в същата тоналност.
За отразяването на Цанков в момента говоря.
Лозанов е едно от големите ми разочарования в последните години.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Разбрах на третата итерация.
Но все пак има и хор против, нали, идиотщината в тия реалити формати, против откровенното обслужване в медиите на Ирена Кръстева и т.н. Нестроен такъв, но го има
Ми дано да се е появил вече, аз още не го чувам много хорово. От друга страна, щом и Лозанов е тръгнал в тази посока, може би си прав.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:

Направи ми впечатление, че не коментира часът на излъчване на Цената на истината. Защо. Това е една от основните критики срещу предаването.
Това предаване ми е абсолютно невъзможно да гледам. ББ, сапунките или шоуто на Слави, Иван и Анрей, Светльо от Хиподил и т.н. не гледам защото изпитвм някакво неудобство и притеснение и предполагам това разкрива нежната ми чувствителна душа на естет.
Но часът на истината, особено след като прочетох какво е и какво се случва, ми е невъзможно да гледам. Тука телевизията опря до атавистичното и неконтролираното в мен. Ако ме вържат пред телевизора сигурно ще пищя и ще се пеня.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Да бе, дистанцира се!
Песента я подхвана Пунчев при Иван и Андрей - гледах ги спрециално заради Боби Цанков.
Продължиха "24 часа", "Капитал" и Карбовски. Гого Лозанов просто поде в същата тоналност.
За отразяването на Цанков в момента говоря.
Лозанов е едно от големите ми разочарования в последните години.
Добре де, и на мен, нали си казах...
Ама как да пропусна да ти кажа сега, че си малко параноична в тоз момент. Дай възможност на човека да се реабилитира. :blum:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Semiramis написа:
pocti_bezobidna написа:
Green Light написа:

О, СЕМ дори привикаха шефовете от Нова да дават обяснения за часа.
Ама не се чу много-много.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
Semiramis написа:

Това предаване ми е абсолютно невъзможно да гледам. ББ, сапунките или шоуто на Слави, Иван и Анрей, Светльо от Хиподил и т.н. не гледам защото изпитвм някакво неудобство и притеснение и предполагам това разкрива нежната ми чувствителна душа на естет.
Но часът на истината, особено след като прочетох какво е и какво се случва, ми е невъзможно да гледам. Тука телевизията опря до атавистичното и неконтролираното в мен. Ако ме вържат пред телевизора сигурно ще пищя и ще се пеня.
Имаше неща, които ми харесаха в статията на Лозанов, обаче като ме подразни нещо друго и се хващам там.
Имам сериозни постижения напоследък -

Гледах снощи Сашо Диков при Иван и Андрей.
Надъвка ги яко заради незадаване на основните въпроси към Бареков.

Гледах им и шоуто, посветено на Боби Цанков, като преди това гледах Сашо Диков за Цанков. И пак първично реагирах - опосумите бяха поканили Саръиванов. Който пък водеше Сблъсък в събота.
Където пък едната от защитаваните тези беше, че щом е работил в някоя медия..ако ще и да е осветител - то това е било покушение срещу медиите...
Поне това разбрах от представянето, но нямах нерви да догледам шоуто...

ПП
И тази сутрин гледах Ани Цолова - няма я махленщината на нова, а и няма как да я обвинят в пристрастност точно. :lol:
Последно промяна от Semiramis на 13.01.10, 10:47, променено общо 2 пъти.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Ама как да пропусна да ти кажа сега, че си малко параноична в тоз момент. Дай възможност на човека да се реабилитира. :blum:
О, това винаги.
Например, ако пръв се беше обадил, веднага щях да го реабилитирам.
Публикувай отговор