Ние сме нация от несполучливо урбанизирани селяни
Харалан Александров:
Ние сме нация от несполучливо урбанизирани селяни
Re: Ние сме нация от несполучливо урбанизирани селяни
изключително прав. държавните институции са под тотален натиск от страна на различни лобита, за да спечелят бюджетите. а пък те от своя страна не плащат!!! или ефемистично "забавят плащанията"Remmivs написа:
Харалан Александров:
just perfect
исках друго да пусна, но не го намерих
днес говореше май по 7тв или тв7 или нещо такова, въртях да намеря детско
вероятно във връзка със скандала
но не го намирам
каза интересни неща
като например това, че не всичко зависи от устата, която изрича лъжата
а в огромна част зависи и от ушите, които я слушат и интерпретират
че в България е достатъчно една лъжа да се изрече не 100, а 12 пъти и става истина (средностатистически българино! ;-})
а някъде и 1000 няма да са достатъчни
както и да е
и аз не го чух цялото
а ми се щеше да го прочета
днес говореше май по 7тв или тв7 или нещо такова, въртях да намеря детско
вероятно във връзка със скандала
но не го намирам
каза интересни неща
като например това, че не всичко зависи от устата, която изрича лъжата
а в огромна част зависи и от ушите, които я слушат и интерпретират
че в България е достатъчно една лъжа да се изрече не 100, а 12 пъти и става истина (средностатистически българино! ;-})
а някъде и 1000 няма да са достатъчни
както и да е
и аз не го чух цялото
а ми се щеше да го прочета
Благодаря!
В тези неща всеки си вижда нещо свое.
Та моето е:
В България няма социално съграждане, защото не сме се съгласили кои са основанията на нашия общностен живот. Ние нямаме споделена версия за това кой кой е, няма надежден критерий за преценка - като застрелят някого, не е ясно дали е бил журналист, мутра или обикновен измамник. Затова всичко е възможно и същевременно нищо не е възможно. Преди време например Златко Баретата обяви, че иска да става политик. И защо не, щом в тази страна всеки бабаит може да направи и стане каквото си ще. Но същевременно очевидно няма кой да изчисти снега от улиците. Нали разбирате колко е нелеп нашият свят? Всеки човек с нарцистично личностно разстройство и с достатъчно енергия е в състояние да преуспее, но не можем да се справим с елементарните задачи на живеенето в общност. Имаме всемогъщи политически лидери и съвършено безпомощни институции.
Panta rhei...
за разлика от нациите, където селяните са урбанизирани сполучливо или полу-сполучливо...
Харалан е едно недобре урбанизирано персонално наименование... май
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:
за разлика от нациите, където селяните са урбанизирани сполучливо или полу-сполучливо...
Харалан е едно недобре урбанизирано персонално наименование... майименцето, не друго...
И името не може да попречи на човека да е умен.
Нито пък да му помогне.
Panta rhei...