Please consider your environmental responsibility
- Green Light
Please consider your environmental responsibility
Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail.
или на български, в зависимост от предпочитанията
Моля помислете за околната среда преди да разпечатате този e-mail.
Първо- в българския език има наклонения. Това не е формално обръщение, а молба. Ако ще ме молите да направя нещо, сложете изречението си в ред!
Второ- тук все още няма приет втори официален език, вие сте българи и аз съм българин. Please consider!
И трето- Please consider дали ще пращате това на малоумни. Какво да и мисля на околната среда преди да разпечатам този мейл? Какво по- точно, как си мислите че ще повлияе на околната среда ако потреблението на хартия, е сега, на минутата се намали с 2%? Или с 20? Хартията ли е проблема на шибаната ви среда така както ми го пишете това по средата на София без читава пречиствателна станция, с отровен въздух и вода която без BRITA не става за пиене.
Баси начи зора да пунтираме някви безмозъчни глупости.
Луксозната тоалетна хартия вреди на околната среда най- много! И тва го четох веднъж. "Прави се от девствени(кви ли ще да са дефлорираните?) дървета!" Алеле мале!
Please consider, rish, и помислете, много ви молим, за околната среда, преди да си бършете задника в кенефа!
Първо- в българския език има наклонения. Това не е формално обръщение, а молба. Ако ще ме молите да направя нещо, сложете изречението си в ред!
Второ- тук все още няма приет втори официален език, вие сте българи и аз съм българин. Please consider!
И трето- Please consider дали ще пращате това на малоумни. Какво да и мисля на околната среда преди да разпечатам този мейл? Какво по- точно, как си мислите че ще повлияе на околната среда ако потреблението на хартия, е сега, на минутата се намали с 2%? Или с 20? Хартията ли е проблема на шибаната ви среда така както ми го пишете това по средата на София без читава пречиствателна станция, с отровен въздух и вода която без BRITA не става за пиене.
Луксозната тоалетна хартия вреди на околната среда най- много! И тва го четох веднъж. "Прави се от девствени(кви ли ще да са дефлорираните?) дървета!" Алеле мале!
Please consider, rish, и помислете, много ви молим, за околната среда, преди да си бършете задника в кенефа!
Re: Please consider your environmental responsibility
Да ви имам проблемите, другарко.Green Light написа:Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Внимавай какво си пожелаваш:winkw:pocti_bezobidna написа:Да ви имам проблемите, другарко.Green Light написа:Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
pocti_bezobidna написа:Да ви имам проблемите, другарко.Green Light написа:Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail.
Намерението ти е доста смело, като се замисля какви точно са ми проблемите в момента.
- Green Light
Екологичните ти такива или по-скоро раздразнението ти от еко-модите.Green Light написа:pocti_bezobidna написа:Да ви имам проблемите, другарко.Green Light написа:Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail.
Намерението ти е доста смело, като се замисля какви точно са ми проблемите в момента.
Много е дразнещо, да.
Аз само като чуя за Бела и Едуард и ми иде да завия
Едно 16-годишно чалнало се имам в непосредствена близост, по-добре беше, когато си падаше по Орландо Блум.
Най-много се кефя на богаташи-екозагрижени. Или хора с големи заплати. Щото те най-много рушат ОС. Самолети, луксове, пътувания, "излишни" предмети в къщи ... всичко това е анти-еко. Но го имат. И е кеф да ги слушам разни звезди (има и обикновенни хорица - скоро си лафих с една дама - много свестна, но с яка заплата в Дубай и ... все на път, все с това, онова - та - де е загрижеността за ОС, след като животът ти се състои от хиляди излишни предмети, за които е похарчена много енергия), дето хленчат за ОС. Иначе може би в дългосрочен план ще се появи нещо - било заради цените на петрола, било заради ... политически причини и тогава ще е гот, щото всяка страна ще си е енергонезависима и няма да се кланя на тоз и онзи. Бедният не замърсява (глобално, много, с емисии и т.н.). Факт. Ама никой не ще да е беден. Факт. Е ... изводи всеки да си прави 
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
На мене повече ми допада:Green Light написа:Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail.
Please consider the environment before printing this e-mail
това с responsibility вярно звучи преферцунено
1. не мога да разбера какво пак толкоз те дразни това да си помислиш преди да го разпечаташ ( please consider, че повечето хора на запад не мислят/не могат да мислят, просто защото така са възпитани/научени/ненаучени)
2. Откъде можеш да знаеш какво точно и как ще повлияе на околната среда? (българите сме все по-умни от другите):winkw:
3. Не само че трябва да consider преди да разпечaташ, ами освен това трябва добре да помислиш каква ще бъде следвaщата ти кола например!
renault-ze!!!
Блажени са бедните духом
- Green Light
Sweety написа:
На мене повече ми допада:
Please consider the environment before printing this e-mail
това с responsibility вярно звучи преферцунено
1. не мога да разбера какво пак толкоз те дразни това да си помислиш преди да го разпечаташ ( please consider, че повечето хора на запад не мислят/не могат да мислят, просто защото така са възпитани/научени/ненаучени)
2. Откъде можеш да знаеш какво точно и как ще повлияе на околната среда? (българите сме все по-умни от другите):winkw:
3. Не само че трябва да consider преди да разпечaташ, ами освен това трябва добре да помислиш каква ще бъде следвaщата ти кола например!
renault-ze!!!
Абсолютно, бе така е. И ти ми обещай да си помислиш, преди да използваш кенефпапира. Визуализираш един баобаб, прекръстваш се отдясно наляво, заради папагалите и тропическите чебурашки и тогава действаш.
По трета точка също съм съгласен с тебе. Както вървят нещата тука, следващата ми кола ще бъде заз, но 100% си струва да мисля. И от тая страна на компютъра ние ще мислиме така
ми виж, аз по принцип не печатам всяка простотия. Страшно мразя да се задръствам с хартия. листа, листчета, парчета от листчета, сгънати катива, защипани с телбод и захванати с кламери, проекти, сред тях имейли от кого ли не - не знам за околната среда, ама като печатам само това, което ми трябва, си спестявам труд и нерви.Green Light написа:
Абсолютно, бе така е. И ти ми обещай да си помислиш, преди да използваш кенефпапира. Визуализираш един баобаб, прекръстваш се отдясно наляво, заради папагалите и тропическите чебурашки и тогава действаш.
Както и с нещата вкъщи. Всяка вещ изисква грижи - па да я поддържаше, почистваш, да я местиш, заема място...
Миялна машина, сушилня, климатик?! Айде, коя от тези НАИСТИНА ми е необходима?
- Stranniche
- Обратна връзка:
Големите неща се състоят от малки...
Понеже всички си мислим, че от теча в банята, от изхвърлената в кошчето хартия, от крушката в стаята, в която никой не седи, от новата и стара кола нищо няма да й стане на околната среда... И че нещата трябва да се правят само в глобален мащаб, но не засягат нас...
Понеже всички си мислим, че от теча в банята, от изхвърлената в кошчето хартия, от крушката в стаята, в която никой не седи, от новата и стара кола нищо няма да й стане на околната среда... И че нещата трябва да се правят само в глобален мащаб, но не засягат нас...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
С нещо подобно се сблъсквам на работатаpocti_bezobidna написа:ми виж, аз по принцип не печатам всяка простотия. Страшно мразя да се задръствам с хартия. листа, листчета, парчета от листчета, сгънати катива, защипани с телбод и захванати с кламери, проекти, сред тях имейли от кого ли не - не знам за околната среда, ама като печатам само това, което ми трябва, си спестявам труд и нерви.Green Light написа:
Както и с нещата вкъщи. Всяка вещ изисква грижи - па да я поддържаше, почистваш, да я местиш, заема място...
Шефката иска всичко да е подредено
всяко нещо в отделна папка, пък било то и едо писмо, дет втро такова няма да има
и да слагам вход. номера
и.т.н. ....
факсове, оферти...
безумности

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Кипи безмислен труд, дет се вика... И от толкова подреденост, човек ако не не оплете накрая, па на...frisky lioness написа:
С нещо подобно се сблъсквам на работата
всяко нещо в отделна папка, пък било то и едо писмо, дет втро такова няма да има
и да слагам вход. номера
и.т.н. ....
факсове, оферти...
безумности
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз знам всичко, което съм "подредила" къде стои, но адски се нервя като ми се налага да правя глупави и крайно безсмислени неща, както и такива по няколко пътиpocti_bezobidna написа:Кипи безмислен труд, дет се вика... И от толкова подреденост, човек ако не не оплете накрая, па на...frisky lioness написа:
С нещо подобно се сблъсквам на работата
и да слагам вход. номера
и.т.н. ....
факсове, оферти...
безумности
ей, така, за спорта:mad:

- Green Light
pocti_bezobidna написа: ми виж, аз по принцип не печатам всяка простотия. Страшно мразя да се задръствам с хартия. листа, листчета, парчета от листчета, сгънати катива, защипани с телбод и захванати с кламери, проекти, сред тях имейли от кого ли не - не знам за околната среда, ама като печатам само това, което ми трябва, си спестявам труд и нерви.
По принцип в тези приказки трудно намирам някой навит да мисли като мене.
НЕ смятам че човешката дейност пречи на природата в тази степен и в тези направления за които ни облъчват. И понеже аргументи за това облъчване няма, заради това се издигат лозунги. Аз от лозунгите получавам обрив.
Глобалното затопляне НЕ зависи от колите ни. Състоянието на горите НЕ зависи от потрблението на хартия. Има много по- важни еко проблеми, като тези за храната и водата. Те свършват. Свръхпотреблението трябва да се регулира, но ако ще има довод нека той е: помислете за Ангола, преди да поръчате третото поред ядене на децата си(понеже не са им вкусни първите две). Защото такъв призив аз не съм чул. Тук порцията се купува за пари каквито африканците изкарват за дни. Естествено всичко се продава в Европа и Сев. Америка, а Африка и Азия го духа. Къде е тоя проблем? Нещо не чувам грам за него.
А ме занимават с електрически коли и енергоспестяващи крушки. Ами аз не желая да се правя на идиот. Затова, това и казвам- на идиот ако ще правите някой, изберете си друг.
Пестете печатането ЗА ДА СИ СПЕСТИТЕ РАБОТАТА, ПРОСТРАНСТВОТО И ВРЕМЕТО
Купувайте си енергоспестяващите крушки(ако ви харесва лунна светлина) и уреди, ЗАРАДИ ПО– МАЛКИ СМЕТКИ
Махнете доменните пещи ЗАРАДИ ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ НАД СОФИЯ
А не заради глобалното затопляне. То тва затопляне ще си стане със и без хората. Айде аман от вменяване на несъществуващи вини.
Изместена била земната ос. И какво съм виновен? Пръднах силно ли, какво направих? Напсувах Барозу?
Според мен има логика човекът да влияе на природата, както и всяко друго живо на тая планета.Green Light написа:pocti_bezobidna написа: ми виж, аз по принцип не печатам всяка простотия. Страшно мразя да се задръствам с хартия. листа, листчета, парчета от листчета, сгънати катива, защипани с телбод и захванати с кламери, проекти, сред тях имейли от кого ли не - не знам за околната среда, ама като печатам само това, което ми трябва, си спестявам труд и нерви.
По принцип в тези приказки трудно намирам някой навит да мисли като мене.
НЕ смятам че човешката дейност пречи на природата в тази степен и в тези направления за които ни облъчват. И понеже аргументи за това облъчване няма, заради това се издигат лозунги. Аз от лозунгите получавам обрив.
Глобалното затопляне НЕ зависи от колите ни. Състоянието на горите НЕ зависи от потрблението на хартия. Има много по- важни еко проблеми, като тези за храната и водата. Те свършват. Свръхпотреблението трябва да се регулира, но ако ще има довод нека той е: помислете за Ангола, преди да поръчате третото поред ядене на децата си(понеже не са им вкусни първите две). Защото такъв призив аз не съм чул. Тук порцията се купува за пари каквито африканците изкарват за дни. Естествено всичко се продава в Европа и Сев. Америка, а Африка и Азия го духа. Къде е тоя проблем? Нещо не чувам грам за него.
А ме занимават с електрически коли и енергоспестяващи крушки. Ами аз не желая да се правя на идиот. Затова, това и казвам- на идиот ако ще правите някой, изберете си друг.
Пестете печатането ЗА ДА СИ СПЕСТИТЕ РАБОТАТА, ПРОСТРАНСТВОТО И ВРЕМЕТО
Купувайте си енергоспестяващите крушки(ако ви харесва лунна светлина) и уреди, ЗАРАДИ ПО– МАЛКИ СМЕТКИ
Махнете доменните пещи ЗАРАДИ ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ НАД СОФИЯ
А не заради глобалното затопляне. То тва затопляне ще си стане със и без хората. Айде аман от вменяване на несъществуващи вини.
Изместена била земната ос. И какво съм виновен? Пръднах силно ли, какво направих? Напсувах Барозу?
Само дето ние мърляме като за световно. Както и да е.
Когато една кауза се превърне в мода и съответно - начин за изкарване на пари - и аз започвам да се дразня. Защото каузата и парите нямат много общо.
Ама наистина ако купуваш/ принтираш само това, което ти трябва, животът е далеч по-лесен.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Онзи ден гледах COLLAPSEGreen Light написа: Има много по- важни еко проблеми, като тези за храната и водата. Те свършват. Свръхпотреблението трябва да се регулира,?
Там се говори това

И аз не ги обичам безмислените задачки, ама понякога и аз имам такива...frisky lioness написа:
Аз знам всичко, което съм "подредила" къде стои, но адски се нервя като ми се налага да правя глупави и крайно безсмислени неща, както и такива по няколко пъти
ей, така, за спорта:mad:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е, аре са. Някои си мием дупетата, не хАбим хартия. Можеха да добават девиз" Във всеки кенеф - ибрик!", прав си. За другата хартия - ми прави са хората! Плийз кънсидър що дърво се изсече в последните години, що нещо. И още, плийз кънсидър дали пък не са го написали на английски, щото звучи по-авторитетно, някак си. На български ако беше, едва ли щеше да се забележи.Green Light написа:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Кат си миеш дупето, с кво си го подсушаваш после, а?Пенчо Заека написа:Е, аре са. Някои си мием дупетата, не хАбим хартия. Можеха да добават девиз" Във всеки кенеф - ибрик!", прав си. За другата хартия - ми прави са хората! Плийз кънсидър що дърво се изсече в последните години, що нещо. И още, плийз кънсидър дали пък не са го написали на английски, щото звучи по-авторитетно, някак си. На български ако беше, едва ли щеше да се забележи.Green Light написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Съхне естествено.....Ън написа:Кат си миеш дупето, с кво си го подсушаваш после, а?Пенчо Заека написа:Е, аре са. Някои си мием дупетата, не хАбим хартия. Можеха да добават девиз" Във всеки кенеф - ибрик!", прав си. За другата хартия - ми прави са хората! Плийз кънсидър що дърво се изсече в последните години, що нещо. И още, плийз кънсидър дали пък не са го написали на английски, щото звучи по-авторитетно, някак си. На български ако беше, едва ли щеше да се забележи.Green Light написа:
Пенчо Заека написа:Съхне естествено.....Ън написа:Кат си миеш дупето, с кво си го подсушаваш после, а?Пенчо Заека написа:Е, аре са. Някои си мием дупетата, не хАбим хартия. Можеха да добават девиз" Във всеки кенеф - ибрик!", прав си. За другата хартия - ми прави са хората! Плийз кънсидър що дърво се изсече в последните години, що нещо. И още, плийз кънсидър дали пък не са го написали на английски, щото звучи по-авторитетно, някак си. На български ако беше, едва ли щеше да се забележи.Green Light написа:
Като прясна луканка на простора ли?

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е не баш на простора, и освен това луканката смърди. Много си подъл:rotfl24:Ън написа:Пенчо Заека написа:Съхне естествено.....Ън написа:Кат си миеш дупето, с кво си го подсушаваш после, а?Пенчо Заека написа:Е, аре са. Някои си мием дупетата, не хАбим хартия. Можеха да добават девиз" Във всеки кенеф - ибрик!", прав си. За другата хартия - ми прави са хората! Плийз кънсидър що дърво се изсече в последните години, що нещо. И още, плийз кънсидър дали пък не са го написали на английски, щото звучи по-авторитетно, някак си. На български ако беше, едва ли щеше да се забележи.Green Light написа:
Като прясна луканка на простора ли?![]()
Ееее, ми аналоги, ся, ко да праиш...Пенчо Заека написа:Е не баш на простора, и освен това луканката смърди. Много си подъл:rotfl24:Ън написа:Пенчо Заека написа:Съхне естествено.....Ън написа:Кат си миеш дупето, с кво си го подсушаваш после, а?Пенчо Заека написа:Е, аре са. Някои си мием дупетата, не хАбим хартия. Можеха да добават девиз" Във всеки кенеф - ибрик!", прав си. За другата хартия - ми прави са хората! Плийз кънсидър що дърво се изсече в последните години, що нещо. И още, плийз кънсидър дали пък не са го написали на английски, щото звучи по-авторитетно, някак си. На български ако беше, едва ли щеше да се забележи.Green Light написа:
Като прясна луканка на простора ли?![]()

- Глас в пустиня
Иска ми се само един ден да видите какво огромно количество дървесина(камиони, огромни), калибрирана, се стопява в целулозният цех на химкомбината.
Всичко има значение! Дори и пръднята Гриин, защото си е чист метан.
Всяка борба и всяка промяна започва дълбоко вътре във себе си, а след това влияеш/променяш и околните.
Всяка борба и всяка промяна започва дълбоко вътре във себе си, а след това влияеш/променяш и околните.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Green Light
Stranniche написа:БоЕВ написа: Всяка борба и всяка промяна започва дълбоко вътре във себе си, а след това влияеш/променяш и околните.
Ама защо трябва да използваме лозунги, без да мислиме, бе приятели?! Как така успяват да ни шашардисат, никога не мога да разбера, егати? Добре нека да е вашто, нека да мислим че без принтерната хартия ще намалим използването на целулоза. И какво от това? Целулозата е само един от отпадъчните материали. При дърводобива има приоритети. Най- голямите мангизи са от мебелната и строителната промишленост, после са дърва за горешне и дървени въглища и на трето място е химическата промишленост тоест целулоза и разни други. Най често за целулоза се използва смърч. От целулозата се прави не само хартия. А от тая хартия която се прави, принтерната хартия е само част. Даже да изчезне цялата принтерна хартия в целия свят, пак ще има нужда от вестници, амбалаж, картон и целуфан. А ако и те изчезнат най- вероятно не малйко дървесна пулпа ще се изхвърля, понеже е остатък. Според реферат за спасяването на горите от хартиената промишленост ще се спестят 16% от световния добив на дървесина. Ето цитат(това повтарям е от статия със заглавие дайте втори шанс на гората, тоест черпя от вашия кладенец)
Дърветата, които се отглеждат специално за използването им като целулоза, представляват 16% от световното производство. Повечето фабрики за производство на хартия засаждат отново горите, които изсичат, за да си подсигурят непрекъснатия добив на дървесина
http://razrabotki-tpgpk.blogspot.com/20 ... _7301.html
Сега цитати от уикипедия- изобщо не съм се подготвял това са първите линкове които намирам:
Дървесината се е използвала векове наред за различни цели, означаваща много неща за много хора. Една от главните му употреби е като гориво. Използва се и като материал за изработване на лодки сгради, мебели, кораби, инструменти, оръжия и др. Дървесината е била важен конструктивен материал още от както хората са започнали да си строят подслони, и остава за многобройна употреба и днес. Дървесината може да се раздроби и да бъде направена на ПДЧ (Плоскости от Дървени Частици), строителна дървесина, обикновено ПДЧ, влакна със средна плътност (MDF), подредена плоскост (OSB), хартия или да се използва за други синтетични субстанции.
дървесина
Не ми прилича производството на хартия да се смята за нещо кой знае колко важно. Май е на последно място при изброяването.
А в този реферат за използване на дървесината.
Изброени са следните приложения:
Фурнир
ПДЧ
ПДФ
Вулканфибър
Поливинилхлорид
Фенопласти
Полиуретан
Няколко вида лепила
както и да е
Щото лозунгите звучат ефектно.Green Light написа:
Ама защо трябва да използваме лозунги, без да мислиме, бе приятели?! Как така успяват да ни шашардисат, никога не мога да разбера, егати?
Странничето май, или някой друг по-нагоре каза - ресурсите рано или късно свършват. Това вода, въглища, такива неща, дето са нужни за съществуването на планетата. Пък няма как да си ги набавим от Бетелитиус 5, примерно. Както и да е. Колко души ще се трогнат, ако им го кажеш? Бе дай, малко по-икономично, щото тия неща не са неизчерпаеми и току виж след 50-60-70- години свършили. Нормалната реакция е - в повечето случи - "дреме ми кво ша стане след 50-60-70 години, мен тогава я ме има, я не". Обачеееее - ако ти кажат, че ако продължаваш така, през 2012 цунами ще удари Бургас и ти ще се удавиш в офиса си на Графа, нещата почват да звучат малко по-различно.
Принципно погледнато, както ти казах и по-горе, няма логика прилепите да влияят на околната среда, пък човека да не влияе, ама това е друг въпрос. Дали затопляне, дали замърсяване, дали изтощаване на планетата - както искаш го наречи, ама никой не нанася такива щети, като човека.
Ама и ти - недей толкова да се ядосваш заради някакъв си лозунг. Голяма работа - плииз консидер - игнорирай го и готово.
- Green Light
Не се ядосвам, така тръгна приказката. Но май с този постинг казваш това, което се опитвам и аз да кажа. Ако ще ме призовават за нещо, нека да ми говорят истината, а не да ми разправят кино-приказки. "Енергийните източници свършват, ако искате децата ви да живеят в цивилизован свят, постарайте се да манерите заместители" би работило при мене с много- по голяма сила от " затворете тецовете, заради въглеродните емисии, че иначе правите глобално затопляне"pocti_bezobidna написа:Щото лозунгите звучат ефектно.Green Light написа:
Ама защо трябва да използваме лозунги, без да мислиме, бе приятели?! Как така успяват да ни шашардисат, никога не мога да разбера, егати?![]()
Странничето май, или някой друг по-нагоре каза - ресурсите рано или късно свършват. Това вода, въглища, такива неща, дето са нужни за съществуването на планетата. Пък няма как да си ги набавим от Бетелитиус 5, примерно. Както и да е. Колко души ще се трогнат, ако им го кажеш? Бе дай, малко по-икономично, щото тия неща не са неизчерпаеми и току виж след 50-60-70- години свършили. Нормалната реакция е - в повечето случи - "дреме ми кво ша стане след 50-60-70 години, мен тогава я ме има, я не". Обачеееее - ако ти кажат, че ако продължаваш така, през 2012 цунами ще удари Бургас и ти ще се удавиш в офиса си на Графа, нещата почват да звучат малко по-различно.
Принципно погледнато, както ти казах и по-горе, няма логика прилепите да влияят на околната среда, пък човека да не влияе, ама това е друг въпрос. Дали затопляне, дали замърсяване, дали изтощаване на планетата - както искаш го наречи, ама никой не нанася такива щети, като човека.
Ама и ти - недей толкова да се ядосваш заради някакъв си лозунг. Голяма работа - плииз консидер - игнорирай го и готово.
плииз консидер кат е с малка буква сигурно е от менюто на заведение на Раковски или Бенковски... има нещо общо с плийиз кънсидер, но се чудя дали и то да е с малки букви или със средни...pocti_bezobidna написа: - плииз консидер - игнорирай ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Виж, не съм убедена, че НЯМА глобално затопляне. Напротив, по-склонна съм да врярвам, че съвкупността от човешки дейности влияе на природата, просто това е логично - всички сме навързани, само дето замърсяванията от човека се натрупват. Но съм съгласна и че прекаленото повтаряне на нещо става дразнещо.Green Light написа: Не се ядосвам, така тръгна приказката. Но май с този постинг казваш това, което се опитвам и аз да кажа. Ако ще ме призовават за нещо, нека да ми говорят истината, а не да ми разправят кино-приказки. "Енергийните източници свършват, ако искате децата ви да живеят в цивилизован свят, постарайте се да манерите заместители" би работило при мене с много- по голяма сила от " затворете тецовете, заради въглеродните емисии, че иначе правите глобално затопляне"
От друга страна, страха е мното по-силен довод от всякакви разумни доводи, които освен всичко изискват и някакво самоограничаване.
- Green Light
Не, бе, глобално затопляне си има. Дискусията беше дали е заради хората или е нещо като приливите или лунните фази или там нещо друго.pocti_bezobidna написа:
Виж, не съм убедена, че НЯМА глобално затопляне. Напротив, по-склонна съм да врярвам, че съвкупността от човешки дейности влияе на природата, просто това е логично - всички сме навързани, само дето замърсяванията от човека се натрупват. Но съм съгласна и че прекаленото повтаряне на нещо става дразнещо.
От друга страна, страха е мното по-силен довод от всякакви разумни доводи, които освен всичко изискват и някакво самоограничаване.
Наш какво? Може да ти прозвучи супер парадоксално да го казвам аз, понеже вече ми излиза име на антигрийн, нали, но според мен няма да е излишна една сериозна политическа сила която да е еко ориентирана. Така нещата за които говориме ще бъдат сложени на базата на сериозния спор с аргументи и контрааргументи. Има екологични проблеми на които можем да влияем и сигурен съм, че можем доста неща да спасим.
Айде край и наздраве с кафе. Buondi е най- готиното кафе, уви няма наоколо затова ще пия нещо кво да е.
Удоволствието да си приказвам на тая тема, беше мое, риш!
млад и зелен. симпатично зелен. шрековски зелен.Green Light написа:Може да ти прозвучи супер парадоксално да го казвам аз, понеже вече ми излиза име на антигрийн, нали, но според мен няма да е излишна една сериозна политическа сила която да е еко ориентирана.
и смел. да се опълчваш на ордата еко-талибани в клубчето?!?:blum:
just perfect
- Green Light
- Green Light
На грийна не му забранявай да пърди, моля те.БоЕВ написа:Иска ми се само един ден да видите какво огромно количество дървесина(камиони, огромни), калибрирана, се стопява в целулозният цех на химкомбината.
Огромният проблем с метана са милиардите глави тъп преживен добитък, които човечеството отглежда за храна. Метан си произвеждат направо като за светово. Един "новатор" в САЩ даже си направил пречиствателна уредба в оборите във фермата, та си осветява и отоплява имението безплатно от оборския метан. Както и недооборудваните нефтени платформи, които изпускат милиони кубически метрове годишно в хуйтмосферата.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Е не е хубаво това "както и да е "! Не е…Green Light написа: Ама защо трябва да използваме лозунги, без да мислиме, бе приятели?! Как така успяват да ни шашардисат, никога не мога да разбера, егати? Добре нека да е вашто, нека да мислим че без принтерната хартия ще намалим използването на целулоза. И какво от това? Целулозата е само един от отпадъчните материали. При дърводобива има приоритети. Най- голямите мангизи са от мебелната и строителната промишленост, после са дърва за горешне и дървени въглища и на трето място е химическата промишленост тоест целулоза и разни други. Най често за целулоза се използва смърч. От целулозата се прави не само хартия. А от тая хартия която се прави, принтерната хартия е само част. Даже да изчезне цялата принтерна хартия в целия свят, пак ще има нужда от вестници, амбалаж, картон и целуфан. А ако и те изчезнат най- вероятно не малйко дървесна пулпа ще се изхвърля, понеже е остатък. Според реферат за спасяването на горите от хартиената промишленост ще се спестят 16% от световния добив на дървесина. Ето цитат(това повтарям е от статия със заглавие дайте втори шанс на гората, тоест черпя от вашия кладенец)
Дърветата, които се отглеждат специално за използването им като целулоза, представляват 16% от световното производство. Повечето фабрики за производство на хартия засаждат отново горите, които изсичат, за да си подсигурят непрекъснатия добив на дървесина
http://razrabotki-tpgpk.blogspot.com/20 ... _7301.html
Сега цитати от уикипедия- изобщо не съм се подготвял това са първите линкове които намирам:
Дървесината се е използвала векове наред за различни цели, означаваща много неща за много хора. Една от главните му употреби е като гориво. Използва се и като материал за изработване на лодки сгради, мебели, кораби, инструменти, оръжия и др. Дървесината е била важен конструктивен материал още от както хората са започнали да си строят подслони, и остава за многобройна употреба и днес. Дървесината може да се раздроби и да бъде направена на ПДЧ (Плоскости от Дървени Частици), строителна дървесина, обикновено ПДЧ, влакна със средна плътност (MDF), подредена плоскост (OSB), хартия или да се използва за други синтетични субстанции.
дървесина
Не ми прилича производството на хартия да се смята за нещо кой знае колко важно. Май е на последно място при изброяването.
А в този реферат за използване на дървесината.
Изброени са следните приложения:
Фурнир
ПДЧ
ПДФ
Вулканфибър
Поливинилхлорид
Фенопласти
Полиуретан
Няколко вида лепила
както и да е
Ми оставяме лозунгите и мислим, или поне се опитваме ;-)
Аз няма да слагам линкове, не трябват!
Тука цяла една тема се опитваш да заблуждаваш, че просто от хартиената промишленост харчим там малко повече суровина..от дърветата И това е всичко. И те отново ги засаждат и това е!
И е супер всичко... и си представям някоя сладурана в някой офис си принтира ли принтира И то не просто на хартия, ами на цветна даже, на синичка, на розовичка, на жълтичка и се кефи тя и се ги реди тук и там! …и aз се кефя на такива глезотийки…
Ами водата? Ами енергията за производството на хартия, кенефпапир, или каквото искаш там? Ами тая енергя как е произведена? Нали все нещо е горяло и кипяло или в ТЕЦ или АЕЦ. Ами хората на които се плаща да ги садят отново тези дървета?
Тука пише 16%?!Green Light написа: Според реферат за спасяването на горите от хартиената промишленост ще се спестят 16% от световния добив на дървесина.
Ми това е много! Аз толкова даже НЕ oчаквах, че може да се спести.
Не си харесвал лозунги?
Заради чистия въздух над София И заради здравето на децата си: МАХНЕТЕ ДОММЕННТИТЕ ПЕщИ!
ВЗЕМЕТЕ КОЛАТА НА GREEN LIGHT! ЗА ДА МОЖЕ ДА ХОДИ ПЕшА И ДА КАРА КОЛЕЛО! И ДЕЦАТА НА СОФИЯ ДА ДИшАТ С ‘ЕДНА КОЛА ГАЗОВЕ’ ПО-чИСТ ВЪЗДУХ!
ГЛАОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ НЯМА!
НО (ВСЕ ОщЕ) ИМА ДЕЦА?!
ако ги махнеш удивителните накрая няма да са лозунги, а голи истини
А пък само ако що хартия, що вода , що труд т.н. се харчи за да се печатат цветни ласкавички каталози!!!
Ама шото б БГ не са толкова разпространени.
И като кажат, ама ние всичко рециклираме!...рециклирате, ама как? С духане ли?
Ей тия са сериозна мафия!
Блажени са бедните духом