............

Все същите

Щастливи ли сте???

Да
13
62%
Не
3
14%
Де /средно между Да и Не/
3
14%
А бе, я си гооо... с тия анкети...
2
10%

Общо гласове: 21

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

поручик Ржевски написа: Бъгавиня! (Ржевски)
Поколението на големия ми син използва думата "бъг" и съответните производни по всякакви поводи :shocked: Найш кво значи например: нещо съм се бъгнал? Не ми е добре, болен съм :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

поручик Ржевски написа:
Мнемозина написа:
поручик Ржевски написа: Аре оправих го :lol:
Пак не си! Това става само с триене вече. :grin:
Абе в моите постчета си го оправих :-)
Най-вътрешните са си разместени пак.
Все едно де, не се втренчвай. Просто ми стана смешно. В един момент дори вече не е важно кой е казал нещо, всичкото казано се гледа сумарно и така.
Единство, един вид, на писанията...
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа: Поколението на големия ми син използва думата "бъг" и съответните производни по всякакви поводи :shocked: Найш кво значи например: нещо съм се бъгнал? Не ми е добре, болен съм :grin:
ахъм, същото

плюс нещо от навън : "Яко ъпгрейд баце, силикон путки-майни..... :rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

нещо сте се мноооо замаяли гледам

нали и това е в речника :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

поручик Ржевски написа: Казах "може и да го няма", щото не знам дали ги има. Допускателно един вид.
Аз не допускам, че некой подполковник или генерал е педераст, макар че е възможно да е. Допускателно сигурно има такива. Т.е. като не знам - не се изказвам. Е - може по разни етично-разказвателни-подобни теми, дето няма установени "така е, не е така" да каже човек "може и да ..."
поручик Ржевски написа: Не знам нито испански, нито френски (с изключение на устен), нито немски, нито какъв да е западен език до степен идиоми, поговорки, народни приказки и прочие (с изключение на технически английски за да си чета даташитовете, а там такива изрази не се употребяват).
Кат ни знаеш, трай си... Кат ни знам суахили, ни допускам какви поговорки имат или нямат. Ни допускам какво може да имат в Хайраболу, Ерида или Бъйлещ (едното е планета...).
поручик Ржевски написа: Така, че Мартин Лутър си го задръж за собствена употреба ша ма прощаваш за клачианския.
Лутър е от доста години в "употреба" от свободомислещите хора. Не е за единична употреба. И една негова фраза вероятно ще остане за повечето свободомислещи хора - тя започва "I have a dream..."

Може да не са я чували и в Хайраболу... Де да знам...:cool:
Аватар
Амаранта

Re: Щастливи ли сте?????????????????????????????????????????

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:Ха- ха..... изнендах ли ви? Тъп/шибан/скапан въпрос, ама кво пък толкоз.... Има анкета- отговаряйте. :blum::blum::blum:
Хм, дали съм щастлива? Ами да кажем, че се опитвам да гледам философски на загубите си... :shy:
Аватар
поручик Ржевски

Мнение от поручик Ржевски »

ELBI написа:
Аз не допускам, че некой подполковник или генерал е педераст, макар че е възможно да е. Допускателно сигурно има такива. Т.е. като не знам - не се изказвам. Е - може по разни етично-разказвателни-подобни теми, дето няма установени "така е, не е така" да каже човек "може и да ..."
Аз пък се изказвам. И всичко допускам. В това число и земята да е плоска, и да не се върти. Още повече, че не се изказвам потвърждаващо, а просто казвам, че не е вярно, че в други езици няма подобни поговорки и изрази. Признавайки при това, че не знам как е на запад, но на изток има такива. (Що па си избра подполковници и генерали? Да беше казал доцент или професор по щях да разбера....)
ELBI написа: Кат ни знаеш, трай си... Кат ни знам суахили, ни допускам какви поговорки имат или нямат. Ни допускам какво може да имат в Хайраболу, Ерида или Бъйлещ (едното е планета...).
Обожавам диктатурата и цензурата налагана от привържаници на демокрацията и свободата. Те са прави, защото са демократи. Или защото са прави. Другите да си траят.
Това им дава право дори да хвърлят бомби върху населението на недемократите, без да се интересуват аджеба населението има ли вина или няма. Най-човеконенавистните режими са създавани от борци срещу злото и диктатурата. Затуй не си трая.
ELBI написа:
Лутър е от доста години в "употреба" от свободомислещите хора. Не е за единична употреба. И една негова фраза вероятно ще остане за повечето свободомислещи хора - тя започва "I have a dream..."

Може да не са я чували и в Хайраболу... Де да знам...:cool:
Ще ползвам твоя начин на изразяване: I have a dryn, dryn. Фъопще не ми пука кво е казал нек'в си афроамерикански расист. Не си издигам идоли и не се кланям на икони. Преди него е имало и други лутъри и след него пак ще има.
Аватар
doktorka

ne znam Elbi

Мнение от doktorka »

На това се казва (excuse my French) "Drun, drun ta plyas" - Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity - Martin Luther King

Много често използван израз (не източен, а съвсем "западен") е touch wood, който е почти 1:1 "Да чукам на дърво" (ама не е "чукам", а е "да докосна")

Италианска поговорка е "Speak of the devil and he appears" (според едно бързо търсене - също с "нашенското" 'Да не чуе дяволът' значение..)

Такива ми ти работи...[/quote]

Тук си е съвсем "knock on wood"
Освен това"speaking of the devil"...се използва в друг контекст.
идиом
Аватар
Semiramis

Re: ne znam Elbi

Мнение от Semiramis »

doktorka написа:На това се казва (excuse my French) "Drun, drun ta plyas" - Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity - Martin Luther King

Много често използван израз (не източен, а съвсем "западен") е touch wood, който е почти 1:1 "Да чукам на дърво" (ама не е "чукам", а е "да докосна")

Италианска поговорка е "Speak of the devil and he appears" (според едно бързо търсене - също с "нашенското" 'Да не чуе дяволът' значение..)

Такива ми ти работи...
идиом[/quote]

multilangual нямаше ли такава думичка?
много ясно, че във всички езици са запазени подобни изрази
това е като да кажеш, че има народи без религии и култове...и т.н
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

doktorka написа:На това се казва (excuse my French) "Drun, drun ta plyas" - Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity - Martin Luther King

Такива ми ти работи...
идиом[/quote]

На "speaking of the devil" контекстът е ясен. Французите и българите използват за тази цел вълк. В японския израз няма определен образ (噂をすれば影がさす - Говориш под сурдинка за някого, нещо, и то идва.)
Обаче ми се струва, че това, което са написали на немски, има друго значение: "Wenn man vom Teufel spricht, dann kommt er." Т.е. "Когато се говори за Демона, той идва." Има разлика. Струва ми се, че на български би се превело по-скоро като "Да предизвикаш съдбата." Права ли съм? Да помагат експертите по немски - аз не се считам такъв.
Другите езици не ги разбирам.
:blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Stranniche написа:

Такива ми ти работи...
идиом
На "speaking of the devil" контекстът е ясен. Французите и българите използват за тази цел вълк. В японския израз няма определен образ (噂をすれば影がさす - Говориш под сурдинка за някого, нещо, и то идва.)
Обаче ми се струва, че това, което са написали на немски, има друго значение: "Wenn man vom Teufel spricht, dann kommt er." Т.е. "Когато се говори за Демона, той идва." Има разлика. Струва ми се, че на български би се превело по-скоро като "Да предизвикаш съдбата." Права ли съм? Да помагат експертите по немски - аз не се считам такъв.
Другите езици не ги разбирам.
:blum:[/quote]

все тая
май говореше за всички. изрази. по-горе.
на мен любим ми е
don't trouble trouble till trouble troubles you
по повод /не/щастието де
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:

Като каза народопсихология и се сетих за сутрешните си мисли. Те сутрин мислите текат малко заспало та беше нещо от сорта. -Бе къде да си намеря такава лентичка "Не сте сами"? Всичко живо има, да не ги раздават с вестниците, аз па що не си купя вестник, толко отдавна не съм купувал, че не мога да се сетя къде има сергия наблизо.. Не сте сами, не сте сами ама са си баш самички в оная дупка в Либия, горките сигурно ще ги убият накрая и тогава ще си мислят ли за тия надписи претенциозни "Не сте сами" Слави Трифонов е с вас, надут пуяк, смотан. Ама с лентите показваме как сме единни и впечатлява така някак всички по улиците с лентички. Сигурно не сме единни понеже е така се замисляме завсяко нещо и трудно е да ни накара всеки да се съберем накуп, без да направи разбор и изчерпателно да отговори на всички въпроси и пак няма да стане неговото. Е така са се опитвали да ни подкарат и византийците и турците сигурно навремето и сигурно и тогавашния българин се е замислял за някоя тогавашна лентичка и си е викал откъде и защо и е така напук не се е хващал на тогавашната игра. И си е останал българин, не е станал турчин. Ще излезе май накрая, че верно сичко живо се е пребоядисало, само ние едничките дървени глави сме си останали българи от оня корен от 681ва.
Ама лентичката хич не е лоша и трябва да си взема най- накрая. Все със закъснение ги правя работите
При жена ми на летището са доставили много лентички. Раздаваха ги и със Стандарт . Сега раздават стикери за коли /с вестника до 15 януари/. Уж масово хората щяха да ходят с такива лентички, ама не би. И уж масово щяха да се слагат стикери на колите, пък гледам, гледам- само аз съм си сложил. Може и да не помогне много тази инициатива, но поне демонстрира съпричастност.

За Слави и си прав и не си съвсем.
Прав си, че го обзе грандоманщината, отдалечи се на светлинни години от този народ, на който уж беше говорител. Отдалечи се не само във финансово отношение, но и като манталитет. Абе, стана мутра с две думи.
Започвам да го оприличавам с Нерон. Сещаш ли се в един клип Слави е със златна диадема като римските императори? Баш на Нерон ми заприлича. Преди време гледах нещо доста интересно- монетите сечени от Нерон по време на управлението му. На всички тях е гравиран неговият профил. Невероятно как се е променял с годините- в началото на управлението си е бил строен, слаб, красив. След това колкото по разюздан в раззврата и жестокостта си е ставал, толкова повече е личало това във външният му вид. Дебел, грозен, противен даже. И жестокост от всяка черта на лицето му струи...
Ей така, една аналогия си правя аз със Слави. Мдаааа, мутра стана той. Ама явно мутризацията му е била заложена, щото иначе не става. Дай власт/медийна в случая/ и пари на един селяндур и му гледай сеира. Той за това и опротивя на обикновенните хора...

Не си прав обаче за отношението му към медиците, мисля. Той не парадира с това. Спомни си 99-та година когато все още не беше такава противна мутра като сега. Та, тогава той организира шествие и бдение със свещи пред Либийското посолство. Точно тогава Надежда Михайлова заклейми инициативата му и тръбеше навсякъде, че трябва да си траем и да си натискаме парцалите. Точно ТЯ с БЕЗДЕЙСТВИЕТО си обрече сестрите на мъките, които изтърпяват вече осма година. Така че, ако говорим за надути и смотани пуяци, аз бих поставил Надежда в много- по- челни позиции от Слави. Тя е мега, хипер, докато той е обикновен... пуяк.

Ама верно сме си дървени глави, баси... Сещам се сега за един познат, който ми разправяше, че Д-р Здравко Георгиев бил алкохолик и това му личало от далеч. Демек, няма нужда за такива като него да се хабим. Баси и логиката- направо се шокирах тогава. Първо- какъвто и да е - той е БЪЛГАРИН. И второ- знае ли през какво е минал този човек, за да изглежда така? И дори да е алкохолик, с какво право го критикува?
Разбира се риторични въпроси, щото с дървени глави няма смисъл да се спори...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Ржевски

Мнение от Ржевски »

Green Light написа: Като каза народопсихология и се сетих за сутрешните си мисли. Те сутрин мислите текат малко заспало та беше нещо от сорта. -Бе къде да си намеря такава лентичка "Не сте сами"? Всичко живо има, да не ги раздават с вестниците, аз па що не си купя вестник, толко отдавна не съм купувал, че не мога да се сетя къде има сергия наблизо.. Не сте сами, не сте сами ама са си баш самички в оная дупка в Либия, горките сигурно ще ги убият накрая и тогава ще си мислят ли за тия надписи претенциозни "Не сте сами" Слави Трифонов е с вас, надут пуяк, смотан. Ама с лентите показваме как сме единни и впечатлява така някак всички по улиците с лентички. Сигурно не сме единни понеже е така се замисляме завсяко нещо и трудно е да ни накара всеки да се съберем накуп, без да направи разбор и изчерпателно да отговори на всички въпроси и пак няма да стане неговото. Е така са се опитвали да ни подкарат и византийците и турците сигурно навремето и сигурно и тогавашния българин се е замислял за някоя тогавашна лентичка и си е викал откъде и защо и е така напук не се е хващал на тогавашната игра. И си е останал българин, не е станал турчин. Ще излезе май накрая, че верно сичко живо се е пребоядисало, само ние едничките дървени глави сме си останали българи от оня корен от 681ва.
Ама лентичката хич не е лоша и трябва да си взема най- накрая. Все със закъснение ги правя работите
Абе аз не искам да си слагам нито лентички, нито стикери.
Категорично съм против даже.
Искам да знам, къде можем да дадем примерно по 100 лева, да се съберат повечко, за да има с какво да се заредят миговете, да се закупят ракети с далечен обсег на действие и да се пратят честитка на оня ненормалник по сучай байрама!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Ржевски написа:
Green Light написа: Като каза народопсихология и се сетих за сутрешните си мисли. Те сутрин мислите текат малко заспало та беше нещо от сорта. -Бе къде да си намеря такава лентичка "Не сте сами"? Всичко живо има, да не ги раздават с вестниците, аз па що не си купя вестник, толко отдавна не съм купувал, че не мога да се сетя къде има сергия наблизо.. Не сте сами, не сте сами ама са си баш самички в оная дупка в Либия, горките сигурно ще ги убият накрая и тогава ще си мислят ли за тия надписи претенциозни "Не сте сами" Слави Трифонов е с вас, надут пуяк, смотан. Ама с лентите показваме как сме единни и впечатлява така някак всички по улиците с лентички. Сигурно не сме единни понеже е така се замисляме завсяко нещо и трудно е да ни накара всеки да се съберем накуп, без да направи разбор и изчерпателно да отговори на всички въпроси и пак няма да стане неговото. Е така са се опитвали да ни подкарат и византийците и турците сигурно навремето и сигурно и тогавашния българин се е замислял за някоя тогавашна лентичка и си е викал откъде и защо и е така напук не се е хващал на тогавашната игра. И си е останал българин, не е станал турчин. Ще излезе май накрая, че верно сичко живо се е пребоядисало, само ние едничките дървени глави сме си останали българи от оня корен от 681ва.
Искам да знам, къде можем да дадем примерно по 100 лева, да се съберат повечко, за да има с какво да се заредят миговете, да се закупят ракети с далечен обсег на действие и да се пратят честитка на оня ненормалник по сучай байрама!
За това се иска политическа воля, аз бих го нарекъл КУРАЖ, който при наш'те политици липсва. За съжаление. Иначе и аз съм за такова решение на проблема. :-)

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

[unknown] написа:За това се иска политическа воля, аз бих го нарекъл КУРАЖ, който при наш'те политици липсва. За съжаление. Иначе и аз съм за такова решение на проблема. :-)
И двамата много добре знаете, че това не е решение на проблема..................:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:
[unknown] написа:За това се иска политическа воля, аз бих го нарекъл КУРАЖ, който при наш'те политици липсва. За съжаление. Иначе и аз съм за такова решение на проблема. :-)
И двамата много добре знаете, че това не е решение на проблема..................:-)
Разбира се, че не е решение, най-малкото, защото няма да има по какво да ни различават от либийците. :mad:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
frisky lioness написа:
Разбира се, че не е решение, най-малкото, защото няма да има по какво да ни различават от либийците. :mad:
Там властва един пресметлив тарикат и като всеки тарикат разбира най- вече от пари, ама и от бой. Така че, това би било много добро решение на проблема, макар че за съжаление е неосъществимо при дадените обстоятелства. И спокойно- никой няма да прави аналогия между нашите и техните действия. Целият свят знае, че медиците ни са невинни и са пленници на тиранина, така че всякакви методи и средства те да се освободят са приемливи и оправдани.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ржевски написа:
Хмм, и аз не съм си взела лентичка...нито пък стикер. Чиста българка! Ми на кого да я развявам тая лентичка. Като гледам лентичките или стикерите на другите (само по телевизията засега), какво правя? Нищо. Ми и моята лентичка нищо няма да постигне, мисля.
Оня изверг не може да няма тънки струни в душата си, нали и той душа носи. И той обича нещо, и той се страхува от нещо.
Както каза веднъж Грийн, да видим кой и какво може да направи. Явно ние не можем, българите имам предвид, ако ще и през цялата си територия да си турим една гигантска обединяваща лента...пфуу..
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
Явно ние не можем, българите имам предвид, ако ще и през цялата си територия да си турим една гигантска обединяваща лента...пфуу..
Понякога просто няма какво да се направи. Дано този случай да не е такъв. :evil:

п.п. Имам чувството, че ние, българите винаги имаме прекалено високи изисквания към всичко и съответно сме и по-склонни да се разочароваме и самообвиняваме...
Говоря по принцип, не за медицинските сестри.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Сещам се сега за един познат, който ми разправяше, че Д-р Здравко Георгиев бил алкохолик и това му личало от далеч. Демек, няма нужда за такива като него да се хабим. Баси и логиката- направо се шокирах тогава. Първо- какъвто и да е - той е БЪЛГАРИН. И второ- знае ли през какво е минал този човек, за да изглежда така? И дори да е алкохолик, с какво право го критикува?
Първо - всеки човек, независимо дали е българин, арабин, бимбинистанец, алкохолик, наркоман или обикновен пушач,
би трябвало да притежава съотвентите личностни права и да бъде съден справедливо и обективно.
Второ няма. Макар че, понятието "независим съд" звучи абсурдно във всички точки на планетата.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
[unknown] написа:
Сещам се сега за един познат, който ми разправяше, че Д-р Здравко Георгиев бил алкохолик и това му личало от далеч. Демек, няма нужда за такива като него да се хабим. Баси и логиката- направо се шокирах тогава. Първо- какъвто и да е - той е БЪЛГАРИН. И второ- знае ли през какво е минал този човек, за да изглежда така? И дори да е алкохолик, с какво право го критикува?
Първо - всеки човек, независимо дали е българин, арабин, бимбинистанец, алкохолик, наркоман или обикновен пушач,
би трябвало да притежава съотвентите личностни права и да бъде съден справедливо и обективно.
Второ няма. Макар че, понятието "независим съд" звучи абсурдно във всички точки на планетата.
Хъм... В градацията при моят постинг, второто има огромно значение. Далеч по- важно е от първото. Тоест, това през което човек преминава е много по- значимо от това дали е "българин, арабин, бимбинистанец, алкохолик, наркоман или обикновен пушач"
Ти казваш, че второ няма... ОК, май не се разбрахме съвсем, но едва ли има голямо значение това...

Изображение
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:
Ржевски написа: Искам да знам, къде можем да дадем примерно по 100 лева, да се съберат повечко, за да има с какво да се заредят миговете, да се закупят ракети с далечен обсег на действие и да се пратят честитка на оня ненормалник по сучай байрама!
За това се иска политическа воля, аз бих го нарекъл КУРАЖ, който при наш'те политици липсва. За съжаление. Иначе и аз съм за такова решение на проблема. :-)
"Париж. Две години след края на оръжейното ембарго върху Либия, Франция възнамерява да помогне на Либия да модернизира своите въоръжени сили, като й продаде между 13 и 18 самолета “Рафал”, съобщава в свой материал израелската агенция Гисен. Илюстрирайки споделената воля на двете страни за “конструктивно и динамично” сътрудничество по въпросите на сигурността, Франция назначи през септември 2005 г. аташе в Триполи по въпросите на сигурността, натоварен с обучението на либийски кадри и доставката на “специално оборудване”. Продажбата на самолетите “Рафал”- сделка на стойност 3,24 млрд. долара, е в контекста на възобновеното през 2005 г. сътрудничество между двете страни в областта на отбраната, след като Либия призна отговорността си за атентатите над Локърби срещу американския самолет Боинг през 1988 г. и срещу френския самолет DC през 1989 г. Но зад сигналите за добра воля, дадени на международната общност от полк. Кадафи, се крие една по-мрачна реалност, която разкрива практика на мъчения, екзекуции и натиск от най-различен характер, оказван от либийските Революционни комитети в цялата страна. Но каквито и да са сведенията за нарушенията на правата на човека, привлекателността на либийския петрол- според специалисти “един от най-добрите и най-евтини в света”- остава твърде силна, както става ясно от доклад след организиран във френския Сенат дебат по въпросите на Либия. Независимо от американските санкции, Западна Европа представляваше през последните десетилетия основният пазар (1,4 млн. барела дневно) на либийски петрол. Още един акцент върху важността на Либия за Франция, която не иска този ключов пазар да й се изплъзне в полза на американците. Откъдето идва и все по-силната воля на френското правителство да удовлетвори желанията на либийците да се сдобият със заслужено място в сферата на отбраната. А пет несправедливо осъдени на смърт български медицински сестри не могат с нищо да попречат на постигането на тази цел, отбелязва Гисен. "

Агенция "Фокус"
Публикувай отговор