Задача
Задача
Ще помагате ли, народе?
Измеренията на правоъгълен паралелепипед са три последователни естествени числа. Обемът на паралелепипеда и сумата от трите му различни ръба се изразяват с едно и също число. Кое е това число?
Син ми с налучкване веднага каза 1,2,3. Но въпросът е как да го обосновем?
много съм зле, нали знаете
Измеренията на правоъгълен паралелепипед са три последователни естествени числа. Обемът на паралелепипеда и сумата от трите му различни ръба се изразяват с едно и също число. Кое е това число?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Задача
Не знам!latrevw написа:Ще помагате ли, народе?
Обаче.....
Квае разликата между хармонични и синусоидални колебания мога нагледно да обясня

За повече разяснения- тук
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- сър Айвънхоу
Ън написа:
сър Айвънхоу написа:Ън написа:гадняр! можеше една червена точка да турнеш, нали? все пак някои И работим в момента!
![]()
Ето бе, ейййй.....
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- сър Айвънхоу
Ън написа:
Ето бе, ейййй.....
Страните са x, y и z, нъл тъйlatrevw написа:Ще помагате ли, народе?
y = x+1
z= x+2
x*y*z = x+y+z
x*(x+1)*(x+2) = x + x +1 + x+ 2
(x2 + x)*(x+2) = 3x + 3 x2 e x на квадрат, х3 е на трета
x3 + x2 +2x2 + 2x = 3x + 3
x3 + 3x2 = 3x -2x + 3
x2*(x+3) = x + 3
x2 = 1
x = 1
Другитеси ги сметни сама
Gaspode написа:Страните са x, y и z, нъл тъйlatrevw написа:Ще помагате ли, народе?
y = x+1
z= x+2
x*y*z = x+y+z
x*(x+1)*(x+2) = x + x +1 + x+ 2
(x2 + x)*(x+2) = 3x + 3 x2 e x на квадрат, х3 е на трета
x3 + x2 +2x2 + 2x = 3x + 3
x3 + 3x2 = 3x -2x + 3
x2*(x+3) = x + 3
x2 = 1
x = 1
Другитеси ги сметни сама
Латерво, детето кой клас е?
Е де, това са елементарни действия със скоби. Учат се със сигурност в 7, най-късно в началото на 8 клас. Може би беше и по-рано...pocti_bezobidna написа::shocked::shocked:
Gaspode написа:Е де, това са елементарни действия със скоби. Учат се със сигурност в 7, най-късно в началото на 8 клас. Може би беше и по-рано...pocti_bezobidna написа::shocked::shocked:
Изглежда страшно сложно.
Много съм зле с математиката.
Стане ли действието по-сложно от умножение и деление - не ме търси...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
pocti_bezobidna написа:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
pocti_bezobidna написа:Gaspode написа:Е де, това са елементарни действия със скоби. Учат се със сигурност в 7, най-късно в началото на 8 клас. Може би беше и по-рано...pocti_bezobidna написа::shocked::shocked:
Латерво, детето кой клас е?:shy:
Изглежда страшно сложно.
ох, имаме си победител
ура, ура, ура
детето е 6-ти клас, гледа малоумно малко, но май може да разкрива скоби
Данке, Гасподе!!!!!!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Мчи то тук са само умножения бе. Даже деление няма.... почти :)frisky lioness написа:pocti_bezobidna написа:
Стане ли действието по-сложно от умножение и деление - не ме търси......, сестро
Е, има и малко събиране/изваждане, ма щом се справяте с умноженията, не вярвам това да ви затрудни
ми и аз съм ви сестра, да не кажа, че с почти безобидна сме близначки дажеfrisky lioness написа:pocti_bezobidna написа:
Стане ли действието по-сложно от умножение и деление - не ме търси......, сестро
Давай му да решава останалите... после ще го проверим. Че така шъ свикне някой друК да му решава закачките...latrevw написа: ох, имаме си победител
ура, ура, ура
детето е 6-ти клас, гледа малоумно малко, но май може да разкрива скоби
Данке, Гасподе!!!!!!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
да бе, да:winkw::blum:latrevw написа:ми и аз съм ви сестра, да не кажа, че с почти безобидна сме близначки дажеfrisky lioness написа:pocti_bezobidna написа:
па си и скромна
през ден, през два мяткаш тук по някоя от тия, "елементарните" задачки
да ни образуваш само комплекси
или да ни задълбочаваш съществуващите

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
- frisky lioness
- Обратна връзка: