Айвън
Интересен
Интересен
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- сър Айвънхоу
Re: Интересен
мерси, пич!
п.п. предполагам, че и на Боев ще му е интересно
п.п.п. Боев, за съжаление не е преведен!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Дааа, много интересни кометари има
не са само картинки
(от малкото, което видях...)
не са само картинки

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Името "Аспарух" е с гръцки коренfrisky lioness написа:Дааа, много интересни кометари има
не са само картинки

- Глас в пустиня
А защо не предположиш, че БоЕВ вече го е гледал?:-)сър Айвънхоу написа:
Това, че държа нещата които се постват тук да се превеждат проблем ли е? Мислиш ли, че не бих се справил с един превод?:lol: Нещата са принципни. Начко в дир-а не пиеше кола и по тоя начин саботираше/протестираше срещу САЩ.
Нещо друго да се налага да ти разяснявам?:-)
- Глас в пустиня
Още на втората или третата снимка обяснението е, че скити се сражават с гръцки хоплит, а всъщност войника е тракиец, въоръжението и облеклото му са типично тракийски.Ън написа:Името "Аспарух" е с гръцки коренfrisky lioness написа:Дааа, много интересни кометари има
не са само картинки
(от малкото, което видях...)![]()
- сър Айвънхоу
закачам се, бре! уф, че си и ти!БоЕВ написа:А защо не предположиш, че БоЕВ вече го е гледал?:-)сър Айвънхоу написа:
Това, че държа нещата които се постват тук да се превеждат проблем ли е? Мислиш ли, че не бих се справил с един превод?:lol: Нещата са принципни. Начко в дир-а не пиеше кола и по тоя начин саботираше/протестираше срещу САЩ.Лично аз отказвам да разбирам един език който се опитаха да ми наложат насилствено да изучавам - толкоз!:-)
Нещо друго да се налага да ти разяснявам?:-)
Не е с гръцки корен, разбира се.Ън написа:Името "Аспарух" е с гръцки коренfrisky lioness написа:Дааа, много интересни кометари има
не са само картинки
По време на преселението си от Южна Монголия и Северен Китай на изток, за да се поселят при Черно море и създадат Велика България, прабългарите са имали продължителна почивка за набиране на сили и подрастване на младите в севените подножия на Алтай. От тази си почивка са донесли в съвременния български език две думички - името Аспарух и наименованието на цветето кокиче.
Те са заимствани от групата на ирано-аланските езици. Аспарух е [Аспар-рАух] - 'бял конник'. Демек "белият рицар" на прабългарите. Ах, колко му отива на водача на българите и основателя на държавата ни това име! Мноо символично си е, няма ко да приказваме.
А кокичето е [кок-чичЕ] - 'снежно цвете'.
Такивамитиработи.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Много грешки, верно.БоЕВ написа:Още на втората или третата снимка обяснението е, че скити се сражават с гръцки хоплит, а всъщност войника е тракиец, въоръжението и облеклото му са типично тракийски.Ън написа:Името "Аспарух" е с гръцки коренfrisky lioness написа:Дааа, много интересни кометари има
не са само картинки
Ама все пак ми беше интересно да чета интерпретации

- Глас в пустиня
ОК - грешно съм те разбрал!сър Айвънхоу написа:
закачам се, бре! уф, че си и ти!![]()
Наздраве!
- Глас в пустиня
На мен ми харесаха рисунките, възстановките.Ън написа:
Много грешки, верно.
Ама все пак ми беше интересно да чета интерпретации
Борбата за "номадското" наследство ще е по-ожесточена и от тази за славянството.
- сър Айвънхоу
нъл знаеш, че сме у един о(т)бор бре!БоЕВ написа:ОК - грешно съм те разбрал!сър Айвънхоу написа:
Наздраве!
- Глас в пустиня
Ех, явно съм И далтонист, че не разпознавам съотборниците.сър Айвънхоу написа:нъл знаеш, че сме у един о(т)бор бре!БоЕВ написа:ОК - грешно съм те разбрал!сър Айвънхоу написа:
Наздраве!![]()
Как беше оная култова реплика - светът е кръчма, да седнем на една маса - Наздраве!