Малко тъжна тема, но

Все същите
Аватар
ELBI

Малко тъжна тема, но

Мнение от ELBI »

да споделя, щот ме човърка от известно време - не може да ми излезе от акъла състоянието и разказа на моята позната, на която се запалил тавана. Пожарникарите дошли късно - някои пияни, други още спящи и докато се мотат ... водата им свършила, не могли да заредят от някъдеси, не знам какво си станало и ... и къщата им напълно изгоряла (изцяло и сега няма дори втори чифт дрехи - истински тъжна история). Не от роман, от филм или от телевизора. От реалния живот. Сега живеят при съседите - дали им подслон (ето - има и много добри хора), по някоя дреха. Нямат други роднини. Семейство се състои от възрастна жена пенсионерка, но работи, пораснал син (безработен) - и това им бе единствения имот. Не знам какво ще правят, но ... не дай си Боже да си на тяхно място...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Re: Малко тъжна тема, но

Мнение от annonymus »

ELBI написа:да споделя, щот ме човърка от известно време - не може да ми излезе от акъла състоянието и разказа на моята позната, на която се запалил тавана. Пожарникарите дошли късно - някои пияни, други още спящи и докато се мотат ... водата им свършила, не могли да заредят от някъдеси, не знам какво си станало и ... и къщата им напълно изгоряла (изцяло и сега няма дори втори чифт дрехи - истински тъжна история). Не от роман, от филм или от телевизора. От реалния живот. Сега живеят при съседите - дали им подслон (ето - има и много добри хора), по някоя дреха. Нямат други роднини. Семейство се състои от възрастна жена пенсионерка, но работи, пораснал син (безработен) - и това им бе единствения имот. Не знам какво ще правят, но ... не дай си Боже да си на тяхно място...
Не могат ли да кандидатстват за някаква помощ в Общината? И за общинско жилище?
Синът що е безработен - има ли обективна причина някаква или просто не може да намери работа?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:да споделя, щот ме човърка от известно време - не може да ми излезе от акъла състоянието и разказа на моята позната, на която се запалил тавана. Пожарникарите дошли късно - някои пияни, други още спящи и докато се мотат ... водата им свършила, не могли да заредят от някъдеси, не знам какво си станало и ... и къщата им напълно изгоряла (изцяло и сега няма дори втори чифт дрехи - истински тъжна история). Не от роман, от филм или от телевизора. От реалния живот. Сега живеят при съседите - дали им подслон (ето - има и много добри хора), по някоя дреха. Нямат други роднини. Семейство се състои от възрастна жена пенсионерка, но работи, пораснал син (безработен) - и това им бе единствения имот. Не знам какво ще правят, но ... не дай си Боже да си на тяхно място...
Не могат ли да кандидатстват за някаква помощ в Общината? И за общинско жилище?
Синът що е безработен - има ли обективна причина някаква или просто не може да намери работа?
всъщност моята позната е пенсионерката - та - внукът - не може да си намери работа, но и не полага безкрайни усилия - повечето работи му се виждат (и сигурно е така) лошо платени. Както и да е - може би могат да кандидатстват за спешно жилище - права си - ще им подхвърля този съвет.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа: всъщност моята позната е пенсионерката - та - внукът - не може да си намери работа, но и не полага безкрайни усилия - повечето работи му се виждат (и сигурно е така) лошо платени. Както и да е - може би могат да кандидатстват за спешно жилище - права си - ще им подхвърля този съвет.
А от какво живее, ако му се виждат лошо платени? От пенсията на баба си ли?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: всъщност моята позната е пенсионерката - та - внукът - не може да си намери работа, но и не полага безкрайни усилия - повечето работи му се виждат (и сигурно е така) лошо платени. Както и да е - може би могат да кандидатстват за спешно жилище - права си - ще им подхвърля този съвет.
ахам. :(
annonymus

Мнение от annonymus »

http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=57

Май е най-добре като начало да си намерят къде да живеят.
И работа някаква за внучето.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=57

Май е най-добре като начало да си намерят къде да живеят.
И работа някаква за внучето.
добри идейки - даже успях да ги споделя с потърпевшите - мерси. Не ми се мисли и говори за мързел и безотговорност. Просто си мислех над човешка съдба/трагедия. Не съм тръгнал да оправям света/еди кой си. Ала тук понякога говорим по такива теми, та ... и щото си го мислех, просто го написах.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:
Да. можеш да му дадеш начална скорост към общината, където да кандидатства за помощ с един як шут в задника. :mad:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:
Да. можеш да му дадеш начална скорост към общината, където да кандидатства за помощ с един як шут в задника. :mad:
не - не се меся, но предадох идеята ти (за което мерсаж), която ако още не са реализирали - ще сторят - да подадат молби за помощ и за жилище. Абе ... сложна работа - гледам да помогна (ако мога и с каквото мога), а не да им налагам това или онова решение.
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:
не - не се меся, но предадох идеята ти (за което мерсаж), която ако още не са реализирали - ще сторят - да подадат молби за помощ и за жилище. Абе ... сложна работа - гледам да помогна (ако мога и с каквото мога), а не да им налагам това или онова решение.
Акъл да налива, може всеки, но истинска практическа помощ ... малцина!
Браво ЕLBI!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Уф... да пази Господ!
Холи би могла да даде ценни съвети тук, дано се появи.
И дано това подейства отрезвяващо на внука.

И аз присъствах на един пожар миналата седмица. Пожарната дойде за десет минути, но ми се видяха като цял век. Не знаехме дали има човек в къщата, а когато видяхме, че гори, вече беше невъзможно да се влезе вътре, цялата пламтеше.
Страховито е.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ужасно е това
ужасно
но наскоро разбрах как е починала майката на една моя позната от пожар в дома й
така, че все пак не е най-ужасното
ако можем ние с нещо, освен с думи, да помогнем, друже, просто кажи
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

благодаря ви - ще помисля дали нещо друго конкретно може да помогне - аз ще се погрижа за възрастната жена с каквото и до колкото мога. Едно от хубавите неща е, че всички са живи и няма ранени/пострадали. Когато познаваш хората е толкова по-различно ... аз много се ядосах и на това, че прехвалените пожарникари са се отнесли и небрежно и непрофесионално ... да не говорим, че употреба на алкохол от такива хора ... може да коства живот на други. В случая е коствало изгаряне на цялата къща, защото не са могли навреме да загасят горящия покрив.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Само на когото не се е налагало в последно време да търси работа, само той може да говори за мързел и "лиготии"

Съжалявам за хората :( здрави да са само, другото все някак се нарежда
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Тъжно.
Добре че поне са живи и здрави.
Ако е здрав човек, може да намери работа, да се бори, да се справи.
Хубаво е, че има добри хора, които са ги приютили, и такива, които могат да помогнат.
Но този човек трябва да намери работа - дори да не е добре платена, то не се почва веднага от върха.
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа:Само на когото не се е налагало в последно време да търси работа, само той може да говори за мързел и "лиготии"

Срамота е да стоиш на издръжка на баба си. Работа в София има.
Аз попитах има ли обективни причини да е безработен. Щото може и да има.
Това е друго. Което не променя факта, че случилото се е ужасно.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа:
frisky lioness написа:Само на когото не се е налагало в последно време да търси работа, само той може да говори за мързел и "лиготии"

Даааа, София е друга държава
може и да си права

обаче...

"ситият на гладния не вярва"
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа:
pocti_bezobidna написа:

Даааа, София е друга държава
може и да си права

обаче...

"ситият на гладния не вярва"
За сития и гладния не знам. Що си мислиш, че на мене ми е лесно?
Уточних вече - може и да има причини да е безработен.
Но философията "аз за 300 кинта нема да им бачкам" и същевременно да висиш на врата на друг не я приемам.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа:
Нищо не си мисля.

Не ми вменявай разсъждения
Изображение

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Тука да го напиша. Историята е коренно различна. И пак толкова суупер банална. И пак тъжна та дрънка. Коренно различна и съвсем същата.
До нас живеят едни наематели. Лапешори, съвсем деца. Купони, смях, знаете. Като им направя забележка спират. Съседите ми хич не ги харесват защото пречат, те и на мен пречат но се опитвам да го играя печен чичо, и им влизам в положението. До преди да се нанесат, в апартамента живееше една възрастна леля(цял живот съм я познавал като леля, не мога да се насиля да и кажа баба. Бог да я прости, само хубави неща си спомням за нея) и от апартамента никакъв шум не се чуваше. Сега има млади фърфалаци - момичета, момчета, ще се чува шум, егати и говор, и викове, и смях, и музика, айде нема да съм аз тоя дето ще им набива канчетата. Щом прекалят(или ако съм гроги като една вечер) отивам като тъмен облак и те се кротват. Бе дечурлига ви казвам.
Една нощ се скарали с друга някаква компания, която се веселила някъде отсреща. Тая караница не съм я чул, май още не съм се бил прибрал. По- късно ония дошли на нашата улица. Даже не "дошли"ами на тръгване след купна, оттам им бил пътя, видели се с моите съседи през прозорците заяждането тръгнало с нова сила ела ми бе, ела ми ти, а слезни като си мъж и едното лапе слезнало. Сбили се, но лапешора извадил нож... и сега година по- късно е затворник, подсъдим за убийство, грозят го минимум 15 години.
Аз чух края на купона, чух разправията на улицата, но дори не станах от леглото, хора. Егати чувствам се виновен, като незнам какво и много ми е криво. Чух най, най- обикновенни шумове, караница в каквито съм бил сигурно 100 пъти. Ела тука, на мъж ли се правиш, слезни като си ербап, е такива думи. Викам си аре бе тия да се сбият та да мирясат вече, че ми се спи. Таман да стана и да им кажа аре бе сбийте се вече и то се разтури работата. Разтурила се с нож в гърдите.

А са такива, че не шамар, ами за ушите да ги хванеш и да ги сложиш в креватите, мамка му. С едната ръка едното ухо на единия, с другата ухото на друхия и по един шут в гъза и тва щеше да е всичко. Сега има две тотално сринати семейства. Видях ги вчера, свидетели бяхме с жена ми.
Глупави, глупави, глупави.

Точно каквито бяхме ние.
Последно промяна от Green Light на 27.01.10, 17:30, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа:
pocti_bezobidna написа:
Нищо не си мисля.

Не ми вменявай разсъждения
:shocked: Нищо не вменявам. Грешно си ме прочела или аз грешно съм писала.
Се тая.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

pocti_bezobidna написа: За сития и гладния не знам. Що си мислиш, че на мене ми е лесно?
Но философията "аз за 300 кинта нема да им бачкам" и същевременно да висиш на врата на друг не я приемам.
уф, сори, че ви се намесвам, но и аз като чуя за някой "млад" мъж дето живее я с майка си, я с баба си и реагирам точно като теб. възмутително е!
а е пълно с такива хора, даже и роднини имам, с тази логика си живуркат вече много години, ама се възмущават колко скъпо било всичко.

трудно е и намирането на работа, но ако наистина си зле, извинявайте, но в Макдоналдс например постоянно набират персонал, магазини, т.н. не е мечтаната работа, но поне тока си да платиш и да не затъваш в дългове
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
pocti_bezobidna написа: За сития и гладния не знам. Що си мислиш, че на мене ми е лесно?
уф, сори, че ви се намесвам, но и аз като чуя за някой "млад" мъж дето живее я с майка си, я с баба си и реагирам точно като теб. възмутително е!
а е пълно с такива хора, даже и роднини имам, с тази логика си живуркат вече много години, ама се възмущават колко скъпо било всичко.

трудно е и намирането на работа, но ако наистина си зле, извинявайте, но в Макдоналдс например постоянно набират персонал, магазини, т.н. не е мечтаната работа, но поне тока си да платиш и да не затъваш в дългове
Не ми се ще да коментирам, защото ще почна да се ядосвам, а аз рядко се ядосвам
Не знам какъв конкретно е случая с това момче, както и на какви години е, но на никого от този клуб не пожелавам да си търси работа в Макдоналдс, където btw вземат студенти или току що завършили училище (синът на моята кума работи там вече ....може би 4 г.)

Нещата не са каквито са били преди година-две, дори не са такива, каквито бяха преди 6-8 месеца

а по повод на заплащането....
никога заплатите в БГ няма да мръднат и с 1лв., ако има хора, които да работят "за без пари" (за лудо работи, за лудо не стой). Спекулира се с високия процент безработица и с това, че някои хора няма с какво да нахранят децата си.
Имам съвсем пресни, дори и за момета наблюдения в/у пазара на труда и те са много...... болезнени

както и да е...
няма значение
нямаше да кометирам

Приятна вечер на всички:-)
Изображение

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

frisky lioness написа: Не ми се ще да коментирам, защото ще почна да се ядосвам, а аз рядко се ядосвам
Не знам какъв конкретно е случая с това момче, както и на какви години е, но на никого от този клуб не пожелавам да си търси работа в Макдоналдс, където btw вземат студенти или току що завършили училище (синът на моята кума работи там вече ....може би 4 г.)

Нещата не са каквито са били преди година-две, дори не са такива, каквито бяха преди 6-8 месеца

а по повод на заплащането....
никога заплатите в БГ няма да мръднат и с 1лв., ако има хора, които да работят "за без пари" (за лудо работи, за лудо не стой). Спекулира се с високия процент безработица и с това, че някои хора няма с какво да нахранят децата си.
Имам съвсем пресни, дори и за момета наблюдения в/у пазара на труда и те са много...... болезнени

както и да е...
няма значение
нямаше да кометирам

Приятна вечер на всички:-)
виж, не знам защо се ядосваш. естествено и аз на никого не пожелавам да си търси такава работа. въпросът е, че когато нямаш друг избор, е по-добре от това да разчиташ на майка си или баба си. и аз не знам положението на това момче, говоря за мои роднини, всъщност за сестра ми, която от години стои без работа, защото няма подходяща за нея. и е изцяло издържана от майка ми и баща ми, а е на 45 г. ти на това какво му викаш. да не говорим, че и роднини на Уишеса са така. аз също се ядосвам. дано не ми се налага да търся работа скоро, но ако се наложи и в макдоналдс ще отида, какво като са студенти, мен ще бутнат отзад в кухнята. а заплатите и така не мърдат. споделям това ти разбиране, но и мисля, че то е приложимо в една развита икономика, при сегашното положение пък, все си мисля, че е по-добре с 300 лв, отколкото без нищо. ти например защо си на работа? защо не чакаш за по-висока заплата или за по-хубава работа?
нещо грешно ни разбираш

п.п. и още нещо - гледам новините, репортаж от пазар, жени, навлечени с три ката дрехи, с ръкавици, подреждат зеленчуците и мръзнат цял ден, те какво, по-глупави са или по-малко хора са; защо сестра ми или друг без работа, да не отиде и той, прекалено квалифициран е ли? мен лично ме втриса като си представя да работя това, но ако не мога да си нахраня децата?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

ELBI написа:всъщност моята позната е пенсионерката - та - внукът - не може да си намери работа, но и не полага безкрайни усилия - повечето работи му се виждат (и сигурно е така) лошо платени.
Моето съчувствие към загубата на жилището.
Но при всичката криза, за която толкова се говори, който наистина търси, намира.

Една роднина беше инженер с висока квалификация и с добри позиции. След падането на соца съкратиха предприятието и тя остана без работа. Дъщеря й на 17 години почина от нещо като левкемия - много мъчително, дадоха всичко за доктори, дори във Франция се консултираха, но медицината се оказа безпомощна. Като умирала, братовчедка ми помолила родителите си да си осиновят дете/деца. И те така и направиха. Взеха си две дечица. За да ги изхранва, майката, нищо че е инженер, се хвана да чисти входове. И до ден днешен. Изгледа осиновените деца. Сега момчето им е студент, много свестен човек излезе.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Може да е парадоксално, но при нас изгоря къща точно до пожарната, е, само покривната конструкция защото системата на строителство е монолитна и единствените горими материали бяха на покрива. Та, постановката на пожарникарите е такава - гасят, ако условията позволяват и до колкото могат, основната грижа обаче е, да не се допусне разрастване на пожара. Сиреч, гасили са доколкото могат, но не са допуснали пламъкът да се прехвърли и върху съседните къщи - свършили са си работата демек.

Жалко за пострадалите, убеден съм че нямат застраховка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа: виж, не знам защо се ядосваш. естествено и аз на никого не пожелавам да си търси такава работа. въпросът е, че когато нямаш друг избор, е по-добре от това да разчиташ на майка си или баба си. и аз не знам положението на това момче, говоря за мои роднини, всъщност за сестра ми, която от години стои без работа, защото няма подходяща за нея. и е изцяло издържана от майка ми и баща ми, а е на 45 г. ти на това какво му викаш. да не говорим, че и роднини на Уишеса са така. аз също се ядосвам. дано не ми се налага да търся работа скоро, но ако се наложи и в макдоналдс ще отида, какво като са студенти, мен ще бутнат отзад в кухнята. а заплатите и така не мърдат. споделям това ти разбиране, но и мисля, че то е приложимо в една развита икономика, при сегашното положение пък, все си мисля, че е по-добре с 300 лв, отколкото без нищо. ти например защо си на работа? защо не чакаш за по-висока заплата или за по-хубава работа?
нещо грешно ни разбираш

п.п. и още нещо - гледам новините, репортаж от пазар, жени, навлечени с три ката дрехи, с ръкавици, подреждат зеленчуците и мръзнат цял ден, те какво, по-глупави са или по-малко хора са; защо сестра ми или друг без работа, да не отиде и той, прекалено квалифициран е ли? мен лично ме втриса като си представя да работя това, но ако не мога да си нахраня децата?
Виж сега, не знам наистина защо го обсъждаме...

А, забравих да кажа...

ДОБРО УТРО

Гарантирам ти и се подписвам с двете си ръце, че в Макдоналдса няма да те вземат, дори и за отзад в кухнята:blum::winkw:
Аз защо работя ли?! Защото не съм се родила или защото не съм станала достатъчно богата. Бога ми, толкова съм мързелива, че и един ден не бих работила. Всъщност като се замисля в момента, се оказах човек с късмет. Ако не бях почнала на това място, което не е идеално, но си има и своите предимства, сега щях да продължавам отчаяно да търся работа, ситуацията щеше да е още по-тежка у дома, депресията ми още по-дълбока и...въобще...По добре да не го мисля...

За всичко са виновни гадните финикийци

Успешен ден на всички:-)
Изображение

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

frisky lioness написа: ... Бога ми, толкова съм мързелива, че и един ден не бих работила. ....

За мен говориш. В момента ме боли само от факта, че съм в офиса.

Успешен ден!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
frisky lioness написа: ... Бога ми, толкова съм мързелива, че и един ден не бих работила. ....

За мен говориш. В момента ме боли само от факта, че съм в офиса.

Успешен ден!
:lol::lol::lol:

умножи го х100, аз все пак съм наемник:grin:
Изображение

annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Егати чувствам се виновен, като незнам какво и много ми е криво.
Отъкде да знаеш как ще свърши всичко?
Не си виновен, не си го слагай този товар...

Безумна трагедия, 10 минути килешлък и погубени животи.
Тоя, дето цял живот ще живее с мисълта какво е сторил не го мисля.
Много тежко наказание е това.
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа: виж, не знам защо се ядосваш. естествено и аз на никого не пожелавам да си търси такава работа. въпросът е, че когато нямаш друг избор, е по-добре от това да разчиташ на майка си или баба си. и аз не знам положението на това момче, говоря за мои роднини, всъщност за сестра ми, която от години стои без работа, защото няма подходяща за нея. и е изцяло издържана от майка ми и баща ми, а е на 45 г. ти на това какво му викаш. да не говорим, че и роднини на Уишеса са така. аз също се ядосвам. дано не ми се налага да търся работа скоро, но ако се наложи и в макдоналдс ще отида, какво като са студенти, мен ще бутнат отзад в кухнята. а заплатите и така не мърдат. споделям това ти разбиране, но и мисля, че то е приложимо в една развита икономика, при сегашното положение пък, все си мисля, че е по-добре с 300 лв, отколкото без нищо. ти например защо си на работа? защо не чакаш за по-висока заплата или за по-хубава работа?
нещо грешно ни разбираш

Абсолютно!

Предварително да се извиня на Фриски, че коментирам, но темата си е актуална.
По добре да ида в Макдоналдс, отколкото да увинсна на издръжка на родителите си. Да не говорим, че за един мъж има повече възможности да си намери работа - най-малкото има физическа сила.
Познавам хора, които работеха като таксиджии, хамали и общи работници в периода 1998 - 2000, въпреки че по професия и образование бяха на светлинни години от тези занимания.
Да не се налага, повтарям, на никого, да работи какво да е, за единия хляб.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
нещо грешно ни разбираш

Абсолютно!

Предварително да се извиня на Фриски, че коментирам, но темата си е актуална.
По добре да ида в Макдоналдс, отколкото да увинсна на издръжка на родителите си. Да не говорим, че за един мъж има повече възможности да си намери работа - най-малкото има физическа сила.
Познавам хора, които работеха като таксиджии, хамали и общи работници в периода 1998 - 2000, въпреки че по професия и образование бяха на светлинни години от тези занимания.
Да не се налага, повтарям, на никого, да работи какво да е, за единия хляб.
Фриски каза, че дори и да искаш вече не можеш да си намериш работа. Дори и в Макдоналдс.
Много гадно ако е така.
:-(
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
Фриски каза, че дори и да искаш вече не можеш да си намериш работа. Дори и в Макдоналдс.
Много гадно ако е така.
Надявам се да не ми се налага да проверявам... :(
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа:
Много гадно ако е така.
Надявам се да не ми се налага да проверявам... :(
Стига с тоя макдоналдс:lol::lol::grin::lol:

Невъзможността за наемане на работа там е единствено и само възрастовите ограничения, независимо дали ви/ни харесва
и дали е в разрез със закона за защита от дискриминация

същото е и в KFC

А в хепито предпочитат МЪЖЕ за готвачи. Мой съсед е управител на едното от Пловдивските хепита. Ходих на едно интервю, преди да започна сегашната си работа, защото това е нещо, което си мислех, че бих работила с удоволствие.. Е питам, мога ли да стана пом. готвач и с времето да се обуча и да стана готвач и т.н. и изобщо какви са перспективите за развитие..
Е, щяха да ме вземат и то защото бях с връзки, но....само като шпикер, а шпикерът е нещо като нищо. И няма начин в тазиу структура да стигнеш до готвач, главен готвач или нещо от сорта ако си жена. Управителят, който ме интервюираше ми каза, че за момичетата нещото, до което могат да стигнат е ...работа в офиса:grin::lol::lol::lol:

иначе не е като да не можеш да се развиеш, стига да започнеш достатъчно от рано и стига да си индивид от мъжки пол

Б@си "хепито", поне храна да им осигуряваха, а то... ползваш намаление:mad: пфу. Моят съсед си носи сандвичи от вкущи

Жалки смешници
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:
А в хепито предпочитат МЪЖЕ за готвачи. Мой съсед е управител на едното от Пловдивските хепита. Ходих на едно интервю, преди да започна сегашната си работа, защото това е нещо, което си мислех, че бих работила с удоволствие.. Е питам, мога ли да стана пом. готвач и с времето да се обуча и да стана готвач и т.н. и изобщо какви са перспективите за развитие..
Е, щяха да ме вземат и то защото бях с връзки, но....само като шпикер, а шпикерът е нещо като нищо. И няма начин в тазиу структура да стигнеш до готвач, главен готвач или нещо от сорта ако си жена.
Е, тва не е полова дискриминация. Просто жените не могат да готвят добре като мъжете- това е.:grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ън написа:
frisky lioness написа:
Е, щяха да ме вземат и то защото бях с връзки, но....само като шпикер, а шпикерът е нещо като нищо. И няма начин в тазиу структура да стигнеш до готвач, главен готвач или нещо от сорта ако си жена.
Е, тва не е полова дискриминация. Просто жените не могат да готвят добре като мъжете- това е.:grin:
Моля, моля:mad:

Ти може и да си от изключенията:kiss:

Скоро требе пак да ми направиш някоя демонстрация:winkw:
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:

Аре вкъщи :-)
Само ще координираме кога са ни свободните вечери:kiss:

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ън написа:
frisky lioness написа:

Аре вкъщи :-)
Само ще координираме кога са ни свободните вечери:kiss:
ок
да нося ли разни ...ИЗКОРМнотИИ

или ЧВ, по-добре:-):winkw:
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:

Изкормнотиите вече аз ще си ги купвам. На вас ви нямам доверие :blum:
Носи ЧВ :-)

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ън написа:
frisky lioness написа:

Изкормнотиите вече аз ще си ги купвам. На вас ви нямам доверие :blum:
Що, бе:(:blink::shocked:
Мислех, че имаш прПРЕтЕнции само към печката и посудата

ОК

Слушам :pioneer:

Да не забравяме все пак кой е гл. готвач:winkw:
Изображение

Публикувай отговор