Трафикът в София?

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Трафикът в София?

Мнение от АВе »

Това е просто някаква си тема. Както винаги, ще я разбъчкаме отвсякъде.

Да започнем с трафика в тъпата ни столица. След Нова година той рязко намаля. Говоря за този от Младостите и Дружбите към центъра и обратно. Кризата вече е ударила безмилостно, пък и много хора си зазимяват колите и въобще или много рядко ги карат през зимата...

За района на Младостите се наблюдаваше още през есента, де. Метрото наистина свали много коли от плещите на улиците ни. А по-миналата есен карането по София беше най-големия ад, който съм виждал.

Всичко това са лични наблюдения, не съм виждал някакви статистики по въпроса. То... кой ли и да ги направи?

Не зная, например, какво е положението с трафика от/за Люлин и Обеля... Който има наблюдения да си каже.:cool:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
annonymus

Re: Трафикът в София?

Мнение от annonymus »

АВе написа:
Не зная, например, какво е положението с трафика от/за Люлин и Обеля... Който има наблюдения да си каже.:cool:
Хал хабер си нямам за там :-)
На мен и хората по рейсовете ми се виждат по-малко от обикновено. Това в периметъра Борово - Семинарията - Плиска - център - парка Заимов.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Може пък да е заради метрото?
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:Хал хабер си нямам за там :-)
На мен и хората по рейсовете ми се виждат по-малко от обикновено. Това в периметъра Борово - Семинарията - Плиска - център - парка Заимов.
Ми нормално е, много фирми фалираха и работниците им, дошли тук, за да имат работа, си се върнаха в провинцията.

Мен ме кефи това, де. Осигурява ми половин час повече за сън.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:Може пък да е заради метрото?
Метрото... да. Но съчетано с криза, зима и лютите студове напоследък. В Дружба си нямат метро, но и оттам много намаля трафика. Едва ли пътуват до Младост, за да вземат метрото.

А може и да плещя глупости. Вероятно е по-бързо да отидеш до Младост и с метрото в Центъра или чак до на пи*ка си майчина в Обеля, отколкото да се търкаляш дотам с рейс и подобри.

И друго - вече всяка сутрин давам ток на някой съсед да си запали колата. Даже не връщам кабелите в багажника, а ги хвърлям зад предните седалки.
Последно промяна от АВе на 28.01.10, 11:47, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

Искам и аз метро!
annonymus

Мнение от annonymus »

АВе написа:
Метрото... да. Но съчетано с криза, зима и лютите студове напоследък. В Дружба си нямат метро, но и оттам много намаля трафика. Едва ли пътуват до Младост, за да вземат метрото.

А може и да плещя глупости. Вероятно е по-бързо да отидеш до Младост и с метрото в Центъра или чак до на пичка си м***** в Обеля, отколкото да се търкаляш дотам с рейс и подобри.

И друго - вече всяка сутрин давам ток на някой съсед да си запали колата. Даже не връщам кабелите в багажника, а ги хвърлям зад предните седалки.
Според мен ще стигнеш по бързо до Пловдив, отколкото от Дружба до Обеля.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:
Искам и аз метро!
Къде си ти?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Искам и аз метро!
Да и аз! Изобщо не го ползвам, нищо няма в моята посока.
annonymus

Мнение от annonymus »

АВе написа:
pocti_bezobidna написа:
Искам и аз метро!
Къде си ти?
Борово съм. Предвидили са да стигне и дотам, ама кой знае кога...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

АВе написа: Който има наблюдения да си каже.:cool:
незнам... аз лично се возя предимно с превозни средства по-скъпи от 50-60 хил.лева, така че не забелязвам много-много трафика... сигурно и щото ме возят...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:Борово съм. Предвидили са да стигне и дотам, ама кой знае кога...
За планината и Мохамед нали си знаеш?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

АВе написа:
pocti_bezobidna написа:Борово съм. Предвидили са да стигне и дотам, ама кой знае кога...
:grin:

Абе, Аве, тоя лаф не се връзва, бе.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

сър Айвънхоу написа:незнам... аз лично се возя предимно с превозни средства по-скъпи от 50-60 хил.лева, така че не забелязвам много-много трафика... сигурно и щото ме возят...
Е, ти си изключение. Радвай се на благините си!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:Според мен ще стигнеш по бързо до Пловдив, отколкото от Дружба до Обеля.
по наблюденията ми 2000-2008 трафикът много и постоянно нарастваше. Пътувал съм от Младост І, близо до Цариградското, до пл. Славейков час и четиредесет минути... Толкова ми отнема спокойно шофиране от вкъщи до "Тримонциум" в Пловдив.:mad:

Заради това и смених работното време на фирмите ни с жената. Да не е от 9:00, а от 8:30. Хем губиш много по-малко време за път, хем си намираш лесно място за паркиране.

Но въпреки това шофирането през есента на 2008 беше ад!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:
АВе написа:
:grin:

Абе, Аве, тоя лаф не се връзва, бе.
Що, като метрото не иска да отиде при нея през следващите 15-20 години, защо тя да не отиде при метрото?

Жилището и работата са вързани в двойка. Или избираш работа близо до жилището си, или жилище близо до работата ти. Аз 15 години си ходех на работа пеша. Отнемаше от 3 до 7 минути - в зависимост от работата и жилищата, които си купувах. Сега с колата съм за 17-18 минути. Много сме облагодетелствани с тоя булевард - Цариградското.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

АВе написа:
сър Айвънхоу написа:незнам... аз лично се возя предимно с превозни средства по-скъпи от 50-60 хил.лева, така че не забелязвам много-много трафика... сигурно и щото ме возят...
Е, ти си изключение. Радвай се на благините си!
мдааам.. използвам предимно марки: Мерцедес, Трамкар и едни руски и чешки, ама не им знам имената... е, понякога ми се налага да ползвам и Икарус, ама никак не съм доволен...

:harhar:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Не знам за трафика ма знаете ли кой е първия български ускорител на елементарни частици, м?
Тунелът от/към Люлин...:grin:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Remmivs написа:Не знам за трафика ма знаете ли кой е първия български ускорител на елементарни частици, м?
Тунелът от/към Люлин...:grin:
Викаш, Токамак и ГАК ряпа да ядат, а?!:grin:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Малко след Нова година се возих на метрото до "Младост". Беше пълно.
Когато слязох на крайната спирка, не можах да разбера в първия момент къде се намирам - толкова нови сгради са построени в последните години. Което значи, че популацията в София се разраства.
Трафикът по "Цариградско шосе" и около "Орлов мост" ми се стори по-малко отколкото в предишните години. /През 2008 г. наистина беше някакъв кошмар. / Не зная обаче този път дали не беше заради празниците.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Stranniche написа:Малко след Нова година се возих на метрото до "Младост".
Не говоря за седмицата веднага след нова година. А за посл. три седм. Забележимо е намалял трафикът. В метрото сигурно е станало още по-голям гъчканак.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Голяма част от таралясниците не са успели да запалят в студа. После хората, за които метрото е удобно са се убедили, че с метрото е по-добре.
Наздраве :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:Това е просто някаква си тема. Както винаги, ще я разбъчкаме отвсякъде.

Да започнем с трафика в тъпата ни столица. След Нова година той рязко намаля. Говоря за този от Младостите и Дружбите към центъра и обратно. Кризата вече е ударила безмилостно, пък и много хора си зазимяват колите и въобще или много рядко ги карат през зимата...
Ами тук около мен задръстванията намаляха значително още през есента, даже го писах удивено тук. Мислех си, че е заради метрото, но знам ли...
Panta rhei...
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Това ми е баш болна тема:mad:
Задръстванията рязко намаляха от Нова година. Не може да има обяснение, свързано със студа или кризата. Метрото звучи достоверно, но защо аджеба баш от 1 януари? Не знам, това са мои разсъждения, но май няма как това да стане от раз. според мен голяма дан в задръстванията имат тъпите намеси на полицаите, които на ключови кръстовища в пикови часове стоят и цъкат на ръка по тяхната мъдра преценка копчето. Примерно 1 минута зелено на тия, после 3 минути на ония, ама сега ми се припуши, ама сега тва онва:evil:
На тези именно кръстовища са най-големите проблеми - дето са моите пътища де. телевизионната кула, левски/раковски - това са на живо стотици пъти видени от мен вредоносни полицаи. Най ме е било яд когато години наред баш в 9 без 10 се правеше коридор за парвенютата, които идваха от бояна към МС, парламента или президентството... Що псувни са изяли:mad:
Та си мисля, че тия полицаи нещо са ги посъкратили ири пренасочили, та без да искат, нещастниците са направили принос:grin:
Иначе голяяям кеф, наистина, пу пу:-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Piqndurnik написа:Голяма част от таралясниците не са успели да запалят в студа. После хората, за които метрото е удобно са се убедили, че с метрото е по-добре.
Може и така да е. Големите студове са ни направили услуга - помогнали са на хората, за които търкалянето на собствена кола само за да отиде един човек на работа, не е препоръчително, да се ориентират към метрото.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Евридика написа:Това ми е баш болна тема:mad:
Задръстванията рязко намаляха от Нова година. Не може да има обяснение, свързано със студа или кризата. Метрото звучи достоверно, но защо аджеба баш от 1 януари? Не знам, това са мои разсъждения, но май няма как това да стане от раз. според мен голяма дан в задръстванията имат тъпите намеси на полицаите, които на ключови кръстовища в пикови часове стоят и цъкат на ръка по тяхната мъдра преценка копчето. Примерно 1 минута зелено на тия, после 3 минути на ония, ама сега ми се припуши, ама сега тва онва:evil:
На тези именно кръстовища са най-големите проблеми - дето са моите пътища де. телевизионната кула, левски/раковски - това са на живо стотици пъти видени от мен вредоносни полицаи. Най ме е било яд когато години наред баш в 9 без 10 се правеше коридор за парвенютата, които идваха от бояна към МС, парламента или президентството... Що псувни са изяли:mad:
Та си мисля, че тия полицаи нещо са ги посъкратили ири пренасочили, та без да искат, нещастниците са направили принос:grin:
Иначе голяяям кеф, наистина, пу пу:-)
А, не зная... Мен са ме дразнели много спиранията на трафика за ескорти на политици при СУ, Спортната палата и на Попа.
Но смених на моята и на жената на фирмата работното време - почваме в 8:30 (с половин час по-рано) и вече такива кортежи не ме засичат.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Ами тук около мен задръстванията намаляха значително още през есента, даже го писах удивено тук. Мислех си, че е заради метрото, но знам ли...
Да, месец-два след откриването на метрото поспадна натоварването по улиците. Но сега - още повече и далеч по-рязко.
Публикувай отговор