Октоподи, Трактори и хоп Делян Иренов пардон Пеевски
Не е така. Ти е още немалък брой като тебе не гласуват. Някакви проценти гласуват в двата края на спектъра. Доган всича турските гласове. Националистите, патриотично настроениете и сродни тях гласуват за Волен вечно недоволе и Яне. И остава една голяма маса, дето гласува за поредния месия. То не само се гласува, ами се и мисли за кого. Те това е проблема.Gaspode написа: Тъй де, тъй. Аз нали затуй виках, че гласуването по избори е поредната подигравка? Ама вий не та не. Всеки избор бил по-добър. До сега всеки избор се оказваше все лош. И кво прайм ся?
Е как кво бе. То е ясно. Убедихте ме (включвам и Не съвсме безобидна :) в отговора си, надявам се не възразяваш), вече ще гласувам. Може ако искате да направим гласуването задължително. Джъст ин кейс. След това гласуваме. Всички. Може, за разнообразие, на предсрочни избори. Избираме Костов, щото отдавна не е крал човека. После псуваме. И избираме пак - тоя път Станишката примерно. И пак псуваме. И пак избираме. Все едно кого, щото реално избор няма. Но е важно играта да продължава. За да имаме право да псуваме след изборите. Щото ми обяснявахте преди време, че като не гласувам, нямам и право да се нервя на управляващите. И така - те се връткат горе, нас ни връткат където им падне, но ние сме спокойни - все пак това е НАШИЯТ избор. И като не ни харесва - ще го сменим. На следващите избори.Green Light написа: Тогава, когато ти го викаше това, аз ти виках, че заради негласуващите тези са в политиката. Така че, ако обичаш, моля ти се ти ми обясни: Кво праим са, Гасподе?
Нали не ти дремеше и всичко беше все едно?
- Green Light
Цялата ти галимация се върти около нямам избор, ма нямам избор, ма вижте как нямам избор и нищо не мога да направя. Не те интересува нито закони, нито избори, нито нищо, нямам избор и всички са маскари. Ми като мислиш че нямаш избор, нямаш избор, братче. Всички са маскари.Gaspode написа:Е как кво бе. То е ясно. Убедихте ме (включвам и Не съвсме безобидна :) в отговора си, надявам се не възразяваш), вече ще гласувам. Може ако искате да направим гласуването задължително. Джъст ин кейс. След това гласуваме. Всички. Може, за разнообразие, на предсрочни избори. Избираме Костов, щото отдавна не е крал човека. После псуваме. И избираме пак - тоя път Станишката примерно. И пак псуваме. И пак избираме. Все едно кого, щото реално избор няма. Но е важно играта да продължава. За да имаме право да псуваме след изборите. Щото ми обяснявахте преди време, че като не гласувам, нямам и право да се нервя на управляващите. И така - те се връткат горе, нас ни връткат където им падне, но ние сме спокойни - все пак това е НАШИЯТ избор. И като не ни харесва - ще го сменим. На следващите избори.Green Light написа: Тогава, когато ти го викаше това, аз ти виках, че заради негласуващите тези са в политиката. Така че, ако обичаш, моля ти се ти ми обясни: Кво праим са, Гасподе?
Нали не ти дремеше и всичко беше все едно?
Нищо подобно. Всъщност ти си този без избор. Щото избираш най-правата от кривите краставици. Вместо да погледнеш към пържолите примерно :). А не гледаш към пържолите, щото краставичарите са те убедили, че единственият ти избор е да избереш една измежду краставиците. Щото на тях им е важно не ти да си сит, а те да си продадат стоката. И те убеждават, че самият избор е важен. Не е важно, дали краставицата е крива или права и дали накрая ще те засити, важно е да упражниш правото си да избереш краставица. И най-кривата краставица е по-добра от липсата на краставица, риш`ли. Може и така да е, ако има само краставици. Но ако включиш и пържолките към уравнението? А ако добавиш, примерно, и едно саче и "старец по бански"? Всъщност кой е казал, че изборът е сведен само до краставици? А да, тия, дето ги продават. Ся не ме питай кво визирам под "пържоли" и т.н. Не съм сигурен, че знам. Но съм сигурен, че някъде там има нещо друго, различно от краставици. И е наш избор да го намерим.Green Light написа:
Цялата ти галимация се върти около нямам избор, ма нямам избор, ма вижте как нямам избор и нищо не мога да направя. Не те интересува нито закони, нито избори, нито нищо, нямам избор и всички са маскари. Ми като мислиш че нямаш избор, нямаш избор, братче. Всички са маскари.
или да го направим
чевермето де
ма като почнем
сберем дружината
накладем огиня
и хвърлим отгорему ягнето
много ще ни се услади вероятно
и винцето
и няма да искаме да даваме на другите от него
и ще се опитваме да им продадем краставици
от стълбата на плевнята
въртим си кръгчетата и си ги сучем
както сме си ги въртели и сукали преди
кажете кога ще пием и ще ядем
политиката е гадост
чевермето де
ма като почнем
сберем дружината
накладем огиня
и хвърлим отгорему ягнето
много ще ни се услади вероятно
и винцето
и няма да искаме да даваме на другите от него
и ще се опитваме да им продадем краставици
от стълбата на плевнята
въртим си кръгчетата и си ги сучем
както сме си ги въртели и сукали преди
кажете кога ще пием и ще ядем
политиката е гадост
- Green Light
Тук съм съгласен с теб. Трябва да търсим и да мислим по въпроса. Поне да си фантазираме.Gaspode написа:Нищо подобно. Всъщност ти си този без избор. Щото избираш най-правата от кривите краставици. Вместо да погледнеш към пържолите примерно :). А не гледаш към пържолите, щото краставичарите са те убедили, че единственият ти избор е да избереш една измежду краставиците. Щото на тях им е важно не ти да си сит, а те да си продадат стоката. И те убеждават, че самият избор е важен. Не е важно, дали краставицата е крива или права и дали накрая ще те засити, важно е да упражниш правото си да избереш краставица. И най-кривата краставица е по-добра от липсата на краставица, риш`ли. Може и така да е, ако има само краставици. Но ако включиш и пържолките към уравнението? А ако добавиш, примерно, и едно саче и "старец по бански"? Всъщност кой е казал, че изборът е сведен само до краставици? А да, тия, дето ги продават. Ся не ме питай кво визирам под "пържоли" и т.н. Не съм сигурен, че знам. Но съм сигурен, че някъде там има нещо друго, различно от краставици. И е наш избор да го намерим.Green Light написа:
Цялата ти галимация се върти около нямам избор, ма нямам избор, ма вижте как нямам избор и нищо не мога да направя. Не те интересува нито закони, нито избори, нито нищо, нямам избор и всички са маскари. Ми като мислиш че нямаш избор, нямаш избор, братче. Всички са маскари.
П.П. Не мисля, че аз съм се вторачил само в краставиците. Разбирам какъв пример даваш и съм съгласен с него, но не аз съм примера. Аз мисля, че световния ред трябва да бъде сменен. И ЕС е добър опит в това отношение. Миля че демокрацията трябва да бъде сменена. И монархия би била добър опит в това направление. Монархия в кавички. Такава която да бъде дискутирана и измислена от философите на 21век, а не родена на барикадите. Например.
Не виждам само краставиците.