"Какво искат жените"
- windcolours
- сър Айвънхоу
о, горкото заблудено вятърничаво...windcolours написа: насаме и очи в очи... не искам да ставаш за срам и да те виждат опозорен
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
добре, ще те оставя да се оттеглиш "достойно"...windcolours написа:Айвъне, имаш късмет, че ме боли глава и отивам да си доспя. Помилван си!
...Засега!
Bella Ciao
Bella Ciao
загубих вече връзката, ти като насочваш по някакъв начин децата си, това означава ли, че не се учиш от тях или че не се съобразяваш с тях - как реши, че аз не го правя.snowprincess написа: можеш да се учиш от децата или най-малкото да се съобразяваш с чувствата им и с това, което харесват
а как определяш кой е нагъл? и дали е нагъл или само според теб
преди няколко дни в дира получих бележка, че мразели наглостта и глупостта и аз някак съвършено ги съчетавам, ти получавала ли си подобна бележка
я да си мръдне лявото ухо, този който е съгласен с това мнение
та, какво исках да ти кажа..., че ако имах нужния инструмент, щях да си го преместя от левия в десния крачол, толкова ме интересува какво някой, който не ме харесва, мисли за мен
за букетите и подаръците, аз ще купя подарък и ще очаквам (само да посмее мъж ми да забрави:rotfl24:), ще очаквам и следващия месец цветя
има и други жени, на които им е нужно, искат и си е тяхно право да получат букет и подарък
ти няма да получиш, щото го смяташ за лигаво, те - ще, и всички ще са доволни, щото става това, което искат
стига с това лицемерие, и ти като ести почна, всички сме лицемерни, но един си го признава, а друг отрича
за бележката в дира - също не разбрах. човек в никакъв случай не трябва да се съобразява изключително с мнението на другите, но трябва и да си го мести от едния в другия. по моето мнение, ако 10 човека ти кажат, че си нагъл, може би има за какво да се замислиш, вместо самовлюбено да си го преместиш.
и сега последно, ако ми обясниш защо ти е НУЖЕН подаръка и букета утре, ще съм изключително благодарна. и как можа да го напишеш това - "тяхно право било" - боже, боже, изумяваш ме... а какви са правата на мъжете в тази ситуация, спомагат за правото на жена си и после си искат своето право - примерно свирка. да се чукаш с мъжа, специално защото е свети валентин е егати тъпнята.
за сравнението с ести - аз говоря конкретно за тези празници, че рядко подаръците и жестовете са от сърце, те са по задължение; а иначе претенции за искреност към никого нямам, защото едва ли ще я получа. а че лицемерието присъства в живота ни е, си е факт, както и всичко останало човешко.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
хех!Remmivs написа:бе май забравихме нещо в тая тема
някъде стана ли дума за секс?
Уди Алън с ино изречение обяснява сичку по темата на МъЖжжж
Любовта е отговорът, но докато го чакате, сексът повдига някои доста интересни въпроси
За какво бяха толку страници тълкуване?! Когато Любовта я има, останалото са дреболии.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
windcolours написа:а, размахай го сега,сър Айвънхоу написа:
айде, вятърничавата идвай! готов съм! днес ще режа глАви...
когато разтури се вражеската войска!
е ли по-хуманно да си го "вземе" и да си го тормози всеки ден,
вместо да го размазва отведнъж...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- сър Айвънхоу
аз, за разлика от вас, не бягам!Semiramis написа:ще вземе да ни избяга, и с кого ще си говорим...
Bella Ciao
Bella Ciao
- snowprincess
ако си и казала, че не е никакъв празник и че на теб ти призлява, ти я лишаваш от една радост, от едно удоволствие и следващия път няма да рисува валентинки, за да ти угоди, а не защото не и харесва, това не е насочване, а налагане на твоята воля над нейната
това, което другите харесват или не харесват е също толкова важно, колкото това което ти харесваш или не харесваш
знаеш ли, подозирам (и ще изкажа едно предположение), че ти също искаш букет и подарък, че ти също би се зарадвала, но не смееш да си искаш, опитваш се да си доволна само на това, което получаваш - колкото-толкова, което автоматично не означава, че тогава пак не е по задължение и е от сърце
като не си искаш (като не показваш, че очакваш), даваш лъжливи сигнали-не получаваш и се опитваш да намериш оправдание, обяснение - не харесваш празника
затова толкова се дразниш на хората, дето го правят
ИСКАЙ СИ, искай много, колкото повече искаш-повече ще получиш, най-малкото хората ще знаят с какво да те зарадват
НУЖЕН ми е, щото като мъж ми се сети, че трябва да избере нещо за мен, денят става специален, искам освен делниците да имаме и празници, искам да не ме приема за даденост, а жена, на която купува цветя, подаръци и планира почивки с нея
когато ИСКАМ нещо, си го казвам, щото хората не са телепати, трябва да знаят какви очаквания имаш към тях и в дадени моменти да се съобразяват с това
от 22 години сме заедно и го прави за РД, ИД, св. Валентин, годишнина от сватба, годишнина от запознаването, 8ми март, дали е по задължение не знам, но на мен ми харесва
можеш като го видиш някога да го питаш дали не му е накърнено някое право,
интересно ли ти е на колко жени тук не би им харесало да получават цветя и подаръци (освен на теб?!?)?
между другото, вече ги получих, подаръкът няма да снимам, само розата, а утре ще празнуваме две в едно, щото ще ни идват приятели нагости
какви ги говориш за свирките, бе, ти само като получиш подарък ли правиш, ох, честно не знам дали да се засмея
дали ще правя секс не зависи от подаръците, които ще получа
кой ти каза, че е по задължение? ти така ли правиш/избираш/купуваш подарък
или си получила и са ти казали, че щото си ги задължила
когато избирам го правя с удоволствие и затова предполагам, че и другите се чувстват така

МОМЧЕТА, купете утре букет на жените си, изберете любимите им цветя и ги изненадайте, не по задължение, а за да видите блясъка в очите им, това ще достави удоволствие и на вас

това, което другите харесват или не харесват е също толкова важно, колкото това което ти харесваш или не харесваш
знаеш ли, подозирам (и ще изкажа едно предположение), че ти също искаш букет и подарък, че ти също би се зарадвала, но не смееш да си искаш, опитваш се да си доволна само на това, което получаваш - колкото-толкова, което автоматично не означава, че тогава пак не е по задължение и е от сърце
като не си искаш (като не показваш, че очакваш), даваш лъжливи сигнали-не получаваш и се опитваш да намериш оправдание, обяснение - не харесваш празника
ИСКАЙ СИ, искай много, колкото повече искаш-повече ще получиш, най-малкото хората ще знаят с какво да те зарадват
НУЖЕН ми е, щото като мъж ми се сети, че трябва да избере нещо за мен, денят става специален, искам освен делниците да имаме и празници, искам да не ме приема за даденост, а жена, на която купува цветя, подаръци и планира почивки с нея
когато ИСКАМ нещо, си го казвам, щото хората не са телепати, трябва да знаят какви очаквания имаш към тях и в дадени моменти да се съобразяват с това
от 22 години сме заедно и го прави за РД, ИД, св. Валентин, годишнина от сватба, годишнина от запознаването, 8ми март, дали е по задължение не знам, но на мен ми харесва
можеш като го видиш някога да го питаш дали не му е накърнено някое право,
интересно ли ти е на колко жени тук не би им харесало да получават цветя и подаръци (освен на теб?!?)?
между другото, вече ги получих, подаръкът няма да снимам, само розата, а утре ще празнуваме две в едно, щото ще ни идват приятели нагости
какви ги говориш за свирките, бе, ти само като получиш подарък ли правиш, ох, честно не знам дали да се засмея
дали ще правя секс не зависи от подаръците, които ще получа
кой ти каза, че е по задължение? ти така ли правиш/избираш/купуваш подарък
или си получила и са ти казали, че щото си ги задължила
когато избирам го правя с удоволствие и затова предполагам, че и другите се чувстват така

МОМЧЕТА, купете утре букет на жените си, изберете любимите им цветя и ги изненадайте, не по задължение, а за да видите блясъка в очите им, това ще достави удоволствие и на вас

- сър Айвънхоу
МОМЧЕТА, направето това, което ви съветва принцесата, ако сте католици, или протестанти. ако се чувствате българи, то ударете по една-две чаши вино, щото трябва да се спомене св.Трифон Зарезан!snowprincess написа: МОМЧЕТА, купете утре букет на жените си, изберете любимите им цветя и ги изненадайте, не по задължение, а за да видите блясъка в очите им, това ще достави удоволствие и на вас
ха, наздраве!
Bella Ciao
Bella Ciao
А най-добре и двете!сър Айвънхоу написа:МОМЧЕТА, направето това, което ви съветва принцесата, ако сте католици, или протестанти. ако се чувствате българи, то ударете по една-две чаши вино, щото трябва да се спомене св.Трифон Зарезан!snowprincess написа: МОМЧЕТА, купете утре букет на жените си, изберете любимите им цветя и ги изненадайте, не по задължение, а за да видите блясъка в очите им, това ще достави удоволствие и на вас
ха, наздраве!
Наздраве!
Обичайте се!
"Спаси си деня!" - Green Light
как ги предполагаш тия работи!snowprincess написа:знаеш ли, подозирам (и ще изкажа едно предположение), че ти също искаш букет и подарък, че ти също би се зарадвала, но не смееш да си искаш, опитваш се да си доволна само на това, което получаваш - колкото-толкова, което автоматично не означава, че тогава пак не е по задължение и е от сърце
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- snowprincess
не виждам как ще провокираш някого точно с ей това:snowprincess написа:мога да предположа всичкоholi_day написа: как ги предполагаш тия работи!
не казвам, че е така
с думите си я провокирам, за да се замисли защо постъпва така
да се замисли и да промени отношението си към празникаsnowprincess написа:ИСКАЙ СИ, искай много, колкото повече искаш-повече ще получиш, най-малкото хората ще знаят с какво да те зарадват
да земе да се тръшка за букети ли и после да ги брои
или пъ да предприема някви тактики...
оле мале
и това да му е измерител за любов
ай, стига
за това няма да споря
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- snowprincess
- сър Айвънхоу
ша има да чакаш...Ън написа:На седма страница стигнахте ли до някакви отговори. Или още да чакам...
Bella Ciao
Bella Ciao
Уди Алън е обобщил отговорите преди нас.Ън написа:На седма страница стигнахте ли до някакви отговори. Или още да чакам...
Тоя никога не съм му обръщала внимание, мъ верно не е бил за подценяване.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
съжалявам, че ще се изкажа крайно в навечерието на празници, но по-голяма тъпня сноу не можеше да изтърси. изключително рядко се правя на това, което не съм, да не говорим пък за разни женски игрички "не искам", което всъщност да значи искам.holi_day написа:как ги предполагаш тия работи!snowprincess написа:знаеш ли, подозирам (и ще изкажа едно предположение), че ти също искаш букет и подарък, че ти също би се зарадвала, но не смееш да си искаш, опитваш се да си доволна само на това, което получаваш - колкото-толкова, което автоматично не означава, че тогава пак не е по задължение и е от сърце
току-що гледах Денис Ризов в "Горещо" и ми се напълни душата, цялото интервю беше хубаво, но той каза нещо, което ме накара да мисля, че не съм само аз, не съм ненормална или с комплекси, той също не обича празници - не само Св.Валентин, но и рожденни дни, Коледа - последните не ви ги споменах, че сноу ще ме изкара с тежка психоза. просто сме различни хората, и това че за мен тези празници са абсолютно измислени не означава, че не мога да си го кажа.
радвам се, че си получила розата и подаръкът, които са ти така нужни.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
ти в ред ли се бе жена!!! казвах, че сърцата, които са рисували в градината и това, че ги занимават със Свети Валентин за мен е отврат. Нейното сърце, което беше мило надписано за мен и баща й го приехме с благодарност и целувка. тя е дете, разбира се, че не й натрапвам мнението си или поне не прекалено.snowprincess написа: за два дни два пъти кара дъщеря си да си промени мнението, щото нейното е най-правилно
за "умна и красива" продължавам да мисля, че трябва да знае колко нищо не знае и че на света винаги ще има по-хубава от нея, но това по никакъв начин не би следвало да я засяга, тя трябва да следва себе си. ако смяташ, че с това я увреждам, си много зле.
п.п. сноу, създаваш си някаква представа за свой прекрасен свят, погледни малко по-естествено и реално на нещата.
ама не искам това! такива послания не се тълкуват и прилагат за всяка глупост.snowprincess написа:говорех по принцип за исканетоholi_day написа:
"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори" (Лук. 11:9-19)
мислех да пускам днес анкета към мъжете - ако знаят, че жените им няма да се обидят, засегнат, нацупят, биха ли купували цветя и подаръци?
но реших, че прекалено вече занимаваме всички с този спор. все пак смея да подозирам какъв би бил резултатът от една такава анкета.
Въпросът е “не да си намериш някой, с когото да живееш, а някой без когото не можеш да живееш”.
До тук квот видех, видех. Нека обобщя от моя опит и от казаното в страниците постове.
Повечето от изброените неща водят до поста на Фриски по косвени или преки пътеки.
Пари.
Всичко изброено материално, включително и доста нематериално, както това да се прави квот ти е кеф и как ти е кеф, барабар с кафето, бирата, СПА-то, палачинките, ботушките, Барбадос... =КИНТИ.
С този може и да се попреспи... но писва бързо и нататък ..е само за запазване на статуквото. Всъщност има достатъчно много хора с кинти, с които никога не биха си позволили да си легнат споменатите жени дет им търсим отговорите. Затова тук преекспонирам само екстрите, не и “отплатата”. А и както е известно от историята, повечето такива с кинти са прасета.
Никоя жена не иска да играе “втора цигулка”, освен ако не е принудена от статуса си в социума. Това е второто.
Е, пак има изключения...но те са за потвърждение на правилото. Например много грижовни и добри мъже, които отдават всичко от себе си, с които жените въпреки всичко пак няма да си легнат. Но жените ги държат в околовръст да им помагат в къщи или за да им запълват Егото /също кат на мъжете/.
Секс.
Дааа, ама не с кого да е, а с поне един /може и опърпан/ “принц”. Всъщност може да няма и никакви кинти. Въпросът е да е Избраният и от онези 10% за които 90% от останалите се борят да се докопат. Другите са спорадични преживявания “по съжаление” или заради “сексуалното любопитство”. Нема лошо де.
П.п. Този не е човека с парите /както уточних/. Тук се търси романтиката, мъжествената сила, грозотията, чара или там квото се търси. Ако има кинти е супер, но това е рядка плетка. В повечето известни случаи е простак пияница, деспот и склонен към домашно насилие. Предполагам събужда “майчинският инстинкт” да се грижиш за невръстеник. Може и наистина да е Избраният /понякога наистина се случва да е!/-останалите случаи ще ги разгледам най-накрая.
По-обиграните ползват секса за “типично женско оръжие” и успяват да отвоюват материални или нематериални блага. Най-разпространеното е “секс срещу сигурност” известно повече като Брак. Не случайно булката е в бяло, а младоженеца в черно. Изключения правят циганите... /и днес имаше сватба у квартала и булката беше с лиляво-соросинкява рокля кат на баба ми кюлотите/.
Има толкова много проявления на това, че чак немам време да ги споделя.
“Огледалце я кажи”- това даже не е нужно да го коментирам. Или ако перефразирам “Ако пипнеш една жена за .. ще е твоя за вечерта, ако я пипнеш обаче за Егото, ще е твоя за /абе за сравнително дълго/... По това не се различават твърде много мъжете и жените, с изключение дет мъжете искат и храна. Жените също, но сготвена в ресторант и друг да мие чиниите.
Душеприказчик. –независимо дали е съгласен или не с позицията на жената спомената. В единия случай има мир и хвалебствия, в другия “изясняване”, но по същество процесът е един и същ. Пола почти няма значение, доколкото някои изяснявания в леглото омаловажават остротата на /О/позицията.
Изключвайки жените в тази позиция, ...всъщност мъжете говорят, когато има какво да кажат, докато жените разсъждават на глас и сглобяват поне 40 сценария, повечето от които дори не могат да хрумнат като възможност в главите на мъжете. А най-често “мислят” от името на другия.
Деца.- няма по –естествено нещо за жената от това желание. Често обаче тук има противоречие с отговорностите дето требе да се поемат от мъжете и тяхното желание да ги изпълняват. Също така тук се появява криворазбраното пренасяне на “майчиният инстинкт” към мъжете, вместо да се разбира, че те имат “бащин” такъв...доколкото въобще имат някакъв подобен семеен инстинкт. За много мъже Децата са лелеяното щастие, но не са узряли да понесат отговорностите по тяхното гледане, както една майка би.
Тук сме много назад от жените, но не ни е заложено принципно по природа. И тук има изключения... както винаги. В повечето случаи се отдаваме на работата, на "сглобяването на семейното огнище" и на довличането на плячката до пещерата. Която требе да е стоплена, децата завити и нахранени, тъщата преборила се със саблезъбия тигър и т.н. 
Съветникът. –няма жена, която да не знае как другите следва да си подредят живота, но естествено почти никога техният собствен не е подреден. Е, винаги има и изключения.
Променникът- мъжът требе да се промени! Той е нешлифован диамант /тоя дет са си го намерили де../ и следва да се шлифова! Сега или веднага! Другите времена в спрежението се срещат рядко.
Е, кат се шлифова...се питат “за кво им е па тоя мухльо...” ама това е отделен въпрос.
“Оня да не взима други”
Под “Оня”...визрам Айвън у темата, но е приложимо. Често партньорът се явява собственост и конкуренцията требе не да се бори и преборва, а да се не позволява да се появи конкуренция и да се избива от корен. Вместо партньорът ежедневно да се заслужава. Моят сисадмин викаше: “Жената прилича на паразита! Виждал ли си някога дърво нападнато от паразит и на него друг закачен паразит?!” В общият случай е прав, но и аз не обичам обобщенията. Еле пък генералните. Въпреки това, често акта за граждански брак се счита за акт за собственост. /уточнението не е към пусналите темата със скубенето.
Просто ползвам като препратка./
Допълнения и уточнения:
................................................
“Пролетен вятър”- поради ред физиологични и романтично/драматургични особености, жената е променлива като пролетен вятър. По долу прилагам приблизителна диаграма на взаимоотношенията в периода на влюбване, ПМС, тотален срив и в последствие. Не е съвсем вярна...но дава тренда на отношенията.
Докато жената се колебае с порядъци около средната линия, мъжът има сравнително устойчиво поведение и сравнително полегата, бавно покачваща се медиана. Това е нещото, което мен най-много ме уморява и обезсърчава /за протокола/. Ежедневната флуктоация.
п.п. След години дори сме склонни да се целунем за поздрав с бившата по националните празници или тези на децата ни.

Влюбеност/Обич. -Това са изключенията.
Би трябвало обичта да е безусловна. В момента, в който обаче се появят някакви условия /обикновено за промяна на мъжа/, обичта се превръща в разменна монета или търговия. Не случайно наистина обичащите жени стоят при домашният си насилник и дори го защитават ако вземеш да “раздаваш правосъдие” в тази посока. Тук обикновено единият доминира. Сиреч...единият много рязко обича, а другият позволява да е обичан. Идеалният случай е и двамата да са на една вълна, но това е рядко, като печелившите “Джако” у тотото. Блажени са ударилите тая печалба. В повечето случаи се играе на “тънката душевна вълна”, ко може да се промени мъжа, но освен съпротива...рядко са промените. Или поне не се случват своевременно, а с бавният темп на кривата по-горе. Ама требе желание и работа по връзката, както и търпение. Никой самолет не е останал все още само в небето. П.п. имам примери и от обратната страна. Другото е наистина и само търпение.
Но и на тях не им е лесно... обикновено, “голямата Любов деца не ражда”, поради 10000 причини. Така е извел формулата народният писец, така е явно и по статистика. Бързо пламва, бързо прегаря. Или се явяват непреодолими препятствия от всякакъв вид и род. Имал съм 3 такива /скоро ми се изсмяха, че нямам никакъв опит с бройката- да нямам/.
Любов/Обич. Тук слагам спокойната и уравновесена противопоставеност, в която и двамата са си изпилили острите ръбове и мелят брашното заедно. За това си трябват години работа по връзката и приятелство, не страст. Тук са в повечето случаи общите отговорности, омешани с онези топли/сръдливи чувства. Щот няма само кеф, има и антикеф. Ама трябва години да минат! Е за това лелея аз. Ако ме питате де... Така съм свикнал 20 години. Друг опит нямам.
Сега или веднага!- не знам точно какво искам, но го искам веднага!
Сори...това е типична женска черта. Мъжете искат сега и веднага само поредната си скъпа играчка /да кажем радио управляемо самолетче, мотор, кола.../ Може и поредната девойка. Но знаят точно кво искат.
ПМС- ние разбираме ПМС-то, а Вие разбирате ли на нас кво ни е?!
Сравнението- винаги е хубаво да имаш и “лоши” приятели.
Кат ти кажат еди кой си кво прави..а па ти... Добре е да имаш лош пример насреща си.
Още по-зле е да се сравняват с друга, която е провокирала в мъжа нещо. Ама че това е СЪВСЕМ ДРУГА ЛИЧНОСТ провокирала СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО НЕЩО... Бе няма значение. Аз съм се влюбила в тоя те точно и си го искам него у същите параметри. Ма че си РАЗЛИЧНА ЛИЧНОСТ и провокираш СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА е друга приказка.. Същото кат да се обръсна и да ми викат “Върнете си ми мъжа! Тоя е гладък!”
В тоя смисъл...жените в болшинство не се борят ЗА мъжа който искат, а се борят ПРОТИВ тея, дето го искат.
Или да обобщя накратко /макар, че пак няма да съм прав, но толкова за днес успях/:
"Основният мотив на живота е да се намери Идеалният парнтньор! Следващият е...кво всъщност да го правим това говедо?!"
Поуморих се...за сега това. Надявам се да го приемете от към ироничната страна, не от към критикарската и злобливата.
Има още да се пише, но щерката все още нощува вкъщи и утре/днес/ пак следва да съм "Мама". А аз трудно го можем това поради ред причини.. 
Холи е парава. Знаем!
Понякога просто спестяваме....
А в същност колко смешен излезе живота..
До тук квот видех, видех. Нека обобщя от моя опит и от казаното в страниците постове.
Повечето от изброените неща водят до поста на Фриски по косвени или преки пътеки.
Пари.
Всичко изброено материално, включително и доста нематериално, както това да се прави квот ти е кеф и как ти е кеф, барабар с кафето, бирата, СПА-то, палачинките, ботушките, Барбадос... =КИНТИ.
С този може и да се попреспи... но писва бързо и нататък ..е само за запазване на статуквото. Всъщност има достатъчно много хора с кинти, с които никога не биха си позволили да си легнат споменатите жени дет им търсим отговорите. Затова тук преекспонирам само екстрите, не и “отплатата”. А и както е известно от историята, повечето такива с кинти са прасета.
Никоя жена не иска да играе “втора цигулка”, освен ако не е принудена от статуса си в социума. Това е второто.
Е, пак има изключения...но те са за потвърждение на правилото. Например много грижовни и добри мъже, които отдават всичко от себе си, с които жените въпреки всичко пак няма да си легнат. Но жените ги държат в околовръст да им помагат в къщи или за да им запълват Егото /също кат на мъжете/.
Секс.
Дааа, ама не с кого да е, а с поне един /може и опърпан/ “принц”. Всъщност може да няма и никакви кинти. Въпросът е да е Избраният и от онези 10% за които 90% от останалите се борят да се докопат. Другите са спорадични преживявания “по съжаление” или заради “сексуалното любопитство”. Нема лошо де.
П.п. Този не е човека с парите /както уточних/. Тук се търси романтиката, мъжествената сила, грозотията, чара или там квото се търси. Ако има кинти е супер, но това е рядка плетка. В повечето известни случаи е простак пияница, деспот и склонен към домашно насилие. Предполагам събужда “майчинският инстинкт” да се грижиш за невръстеник. Може и наистина да е Избраният /понякога наистина се случва да е!/-останалите случаи ще ги разгледам най-накрая.
По-обиграните ползват секса за “типично женско оръжие” и успяват да отвоюват материални или нематериални блага. Най-разпространеното е “секс срещу сигурност” известно повече като Брак. Не случайно булката е в бяло, а младоженеца в черно. Изключения правят циганите... /и днес имаше сватба у квартала и булката беше с лиляво-соросинкява рокля кат на баба ми кюлотите/.
Има толкова много проявления на това, че чак немам време да ги споделя.
“Огледалце я кажи”- това даже не е нужно да го коментирам. Или ако перефразирам “Ако пипнеш една жена за .. ще е твоя за вечерта, ако я пипнеш обаче за Егото, ще е твоя за /абе за сравнително дълго/... По това не се различават твърде много мъжете и жените, с изключение дет мъжете искат и храна. Жените също, но сготвена в ресторант и друг да мие чиниите.
Душеприказчик. –независимо дали е съгласен или не с позицията на жената спомената. В единия случай има мир и хвалебствия, в другия “изясняване”, но по същество процесът е един и същ. Пола почти няма значение, доколкото някои изяснявания в леглото омаловажават остротата на /О/позицията.
Изключвайки жените в тази позиция, ...всъщност мъжете говорят, когато има какво да кажат, докато жените разсъждават на глас и сглобяват поне 40 сценария, повечето от които дори не могат да хрумнат като възможност в главите на мъжете. А най-често “мислят” от името на другия.
Деца.- няма по –естествено нещо за жената от това желание. Често обаче тук има противоречие с отговорностите дето требе да се поемат от мъжете и тяхното желание да ги изпълняват. Също така тук се появява криворазбраното пренасяне на “майчиният инстинкт” към мъжете, вместо да се разбира, че те имат “бащин” такъв...доколкото въобще имат някакъв подобен семеен инстинкт. За много мъже Децата са лелеяното щастие, но не са узряли да понесат отговорностите по тяхното гледане, както една майка би.
Съветникът. –няма жена, която да не знае как другите следва да си подредят живота, но естествено почти никога техният собствен не е подреден. Е, винаги има и изключения.
Променникът- мъжът требе да се промени! Той е нешлифован диамант /тоя дет са си го намерили де../ и следва да се шлифова! Сега или веднага! Другите времена в спрежението се срещат рядко.
Е, кат се шлифова...се питат “за кво им е па тоя мухльо...” ама това е отделен въпрос.
“Оня да не взима други”
Под “Оня”...визрам Айвън у темата, но е приложимо. Често партньорът се явява собственост и конкуренцията требе не да се бори и преборва, а да се не позволява да се появи конкуренция и да се избива от корен. Вместо партньорът ежедневно да се заслужава. Моят сисадмин викаше: “Жената прилича на паразита! Виждал ли си някога дърво нападнато от паразит и на него друг закачен паразит?!” В общият случай е прав, но и аз не обичам обобщенията. Еле пък генералните. Въпреки това, често акта за граждански брак се счита за акт за собственост. /уточнението не е към пусналите темата със скубенето.
Допълнения и уточнения:
................................................
“Пролетен вятър”- поради ред физиологични и романтично/драматургични особености, жената е променлива като пролетен вятър. По долу прилагам приблизителна диаграма на взаимоотношенията в периода на влюбване, ПМС, тотален срив и в последствие. Не е съвсем вярна...но дава тренда на отношенията.
Докато жената се колебае с порядъци около средната линия, мъжът има сравнително устойчиво поведение и сравнително полегата, бавно покачваща се медиана. Това е нещото, което мен най-много ме уморява и обезсърчава /за протокола/. Ежедневната флуктоация.
п.п. След години дори сме склонни да се целунем за поздрав с бившата по националните празници или тези на децата ни.

Влюбеност/Обич. -Това са изключенията.
Би трябвало обичта да е безусловна. В момента, в който обаче се появят някакви условия /обикновено за промяна на мъжа/, обичта се превръща в разменна монета или търговия. Не случайно наистина обичащите жени стоят при домашният си насилник и дори го защитават ако вземеш да “раздаваш правосъдие” в тази посока. Тук обикновено единият доминира. Сиреч...единият много рязко обича, а другият позволява да е обичан. Идеалният случай е и двамата да са на една вълна, но това е рядко, като печелившите “Джако” у тотото. Блажени са ударилите тая печалба. В повечето случаи се играе на “тънката душевна вълна”, ко може да се промени мъжа, но освен съпротива...рядко са промените. Или поне не се случват своевременно, а с бавният темп на кривата по-горе. Ама требе желание и работа по връзката, както и търпение. Никой самолет не е останал все още само в небето. П.п. имам примери и от обратната страна. Другото е наистина и само търпение.
Но и на тях не им е лесно... обикновено, “голямата Любов деца не ражда”, поради 10000 причини. Така е извел формулата народният писец, така е явно и по статистика. Бързо пламва, бързо прегаря. Или се явяват непреодолими препятствия от всякакъв вид и род. Имал съм 3 такива /скоро ми се изсмяха, че нямам никакъв опит с бройката- да нямам/.
Любов/Обич. Тук слагам спокойната и уравновесена противопоставеност, в която и двамата са си изпилили острите ръбове и мелят брашното заедно. За това си трябват години работа по връзката и приятелство, не страст. Тук са в повечето случаи общите отговорности, омешани с онези топли/сръдливи чувства. Щот няма само кеф, има и антикеф. Ама трябва години да минат! Е за това лелея аз. Ако ме питате де... Така съм свикнал 20 години. Друг опит нямам.
Сега или веднага!- не знам точно какво искам, но го искам веднага!
Сори...това е типична женска черта. Мъжете искат сега и веднага само поредната си скъпа играчка /да кажем радио управляемо самолетче, мотор, кола.../ Може и поредната девойка. Но знаят точно кво искат.
ПМС- ние разбираме ПМС-то, а Вие разбирате ли на нас кво ни е?!
Сравнението- винаги е хубаво да имаш и “лоши” приятели.
Кат ти кажат еди кой си кво прави..а па ти... Добре е да имаш лош пример насреща си.
Още по-зле е да се сравняват с друга, която е провокирала в мъжа нещо. Ама че това е СЪВСЕМ ДРУГА ЛИЧНОСТ провокирала СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО НЕЩО... Бе няма значение. Аз съм се влюбила в тоя те точно и си го искам него у същите параметри. Ма че си РАЗЛИЧНА ЛИЧНОСТ и провокираш СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА е друга приказка.. Същото кат да се обръсна и да ми викат “Върнете си ми мъжа! Тоя е гладък!”
В тоя смисъл...жените в болшинство не се борят ЗА мъжа който искат, а се борят ПРОТИВ тея, дето го искат.
Или да обобщя накратко /макар, че пак няма да съм прав, но толкова за днес успях/:
"Основният мотив на живота е да се намери Идеалният парнтньор! Следващият е...кво всъщност да го правим това говедо?!"
Поуморих се...за сега това. Надявам се да го приемете от към ироничната страна, не от към критикарската и злобливата.
Холи е парава. Знаем!
А в същност колко смешен излезе живота..
Такъв голям анализ, даже като го гледам се уморявам. Но виждам, че много дълбоко си навлязъл в женската същност, дори научно - графика има. 
Сега остава по-важният за теб лично въпрос. Можеш ли това да им го дадеш? Не можеш. На жените, искам да кажа.
Пак ще ти повторя - грешката ти е, че се главоболиш за всички жени едновременно и че тръгваш с общ предразсъдък към всяка една от тях, след като предварително си ги сложил в общия кюп.
Сега остава по-важният за теб лично въпрос. Можеш ли това да им го дадеш? Не можеш. На жените, искам да кажа.
Пак ще ти повторя - грешката ти е, че се главоболиш за всички жени едновременно и че тръгваш с общ предразсъдък към всяка една от тях, след като предварително си ги сложил в общия кюп.
Тц. Не разбираш значи. Ако беше така, въпросът му щеше да е абсолютно неуместен.pocti_bezobidna написа: Теб те интересува ЕДНА жена (доколкото разбирам).
Останалата част от мнението ти е и мое мнение.
Иначе логиката при него е такава - в момента си нямам принцеса. Как да си намеря? Как да избера? Как да имам избор от достатъчно на брой принцеси? Какво да направя? Какво искат те от мен? Какво искат жените?
И се почва безумното питане какво искат жените.
Ми жените в Африка искат хляб и вода, примерно.
Жените на северния полюс искат да им е топло и да има еленско или китова мас (бе един Бог знае какво искат те, аз не отговарям за тях).
И в това всъщност е проблема. Те, жените са виновни. Той няма вина в случая.
Мъжжж няма да ми се разсърди, аз това съм му го казвала не веднъж.
И изобщо, мъжете са едни прекрасни същества, но тези жени, дето не знаят какво искат. Те! Те са виновни.
Мъжжже,
Не ми се сърди.
Оставаше па и да ти се сърдя.vyara написа: Тц. Не разбираш значи. Ако беше така, въпросът му щеше да е абсолютно неуместен.
Пак ще ти повторя - грешката ти е, че се главоболиш за всички жени едновременно и че тръгваш с общ предразсъдък към всяка една от тях, след като предварително си ги сложил в общия кюп. Wink
Мъжжже,:lol:
Не ми се сърди.
Виж отговорите в предишните няколко страници и ги свържи с "анализа"
То не съм и довършил анализа де...има още неща, които трябва да се добавят, но тогава толкова време и сили имах.
Страхотни попадения в отговорите имаше /например на Семи, на Луната, твоите.../. Все хора, на които мога да вярвам без капчица съмнение. После се опитай да намериш някоя от тях и себе си в анализа!? Нц?! Май не наистина. Или допир с 1-2 точки. Е затова питам къде точно не се разбираме.
Иначе и жените у африка и жените тук си имат общите черти породени от етологията на пола и социалната подредба на света /нали бил мъжки/.
И съвсем права си... не питам за една /макар тя да намери себе си в изключенията/ и днес се кани шумно да ме хока в тая тема.
имаше ли нещо от женските мнения, което не си знаел
разминаването е от време оно и ще си продължи, няма как
но пък си поприказвахме
Последно промяна от Semiramis на 15.02.10, 11:51, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Пак питаш общо. Има жени, които се разбират чудесно с някои мъже. Както и мъже, които прекрасно се разбират с определени жени. Как да се разбираме всички мъже и жени помежду си, не мога да разбера.МЪЖжжж написа: Е затова питам къде точно не се разбираме.![]()
Ако искаш конкретни отговори (по принцип говоря, за лутаниците въобще), трябва да задаваш конкретни и правилни въпроси.
Да. И конкретният въпрос е "ИСКАМ". Защото за мен това е възможно най-вредната дума на света. От нея тръгва и неудовлетвореността и алчността и неразбирателството /защото тя има 2 страни- искащият и даващият/. Тя може и да не е изречена на глас, но когато ти се появи в ума, се материализира. Понякога дори чакате мъжа да се досети кво искате и се сърдите, че не се получава нещо. А пък ние нали сме едноплоскови и разбираме само от директни команди.vyara написа: Ако искаш конкретни отговори (по принцип говоря, за лутаниците въобще), трябва да задаваш конкретни и правилни въпроси.
п.п. тук все пак изключвам градивният характер на думата /например - искам да стана космонавт/
О, да. Имаше. Жената е една огромна вселена и всяка е различна. Все пак в това питане...се получава нещо като зодиите. Хващат се някои "външни проявления" на голяма група хора. И всеки може да намери нещо от себе си в общото, както и останалото тотално да не е за него.Semiramis написа:а на мен ми се иска да те питам
имаше ли нещо от женските мнения, което не си знаел
Да. Жените не смеят да кажат, да заявят точно какво искат. За това си прав. Не знам защо е така. То и в живота е така - трябва човек да си казва какво мисли, защото другите няма как да разберат, а не е редно да правят предположения (един от четирите много важни принципа - никога не прави предположения, защото започваш да ги приемаш за истина и тази лъжлива "истина" ръководи по-нататъшните ти действия). В това отношение мъжете превъзхождат жените.МЪЖжжж написа:Да. И конкретният въпрос е "ИСКАМ". Защото за мен това е възможно най-вредната дума на света. От нея тръгва и неудовлетвореността и алчността и неразбирателството /защото тя има 2 страни- искащият и даващият/. Тя може и да не е изречена на глас, но когато ти се появи в ума, се материализира. Понякога дори чакате мъжа да се досети кво искате и се сърдите, че не се получава нещо. А пък ние нали сме едноплоскови и разбираме само от директни команди.vyara написа: Ако искаш конкретни отговори (по принцип говоря, за лутаниците въобще), трябва да задаваш конкретни и правилни въпроси.Интуиция, телепатия.. няма ги в менюала ни.
Друго исках да кажа. За вземането и даването. В твоя случай не мога да разбера точно - ти какво искаш, знаеш ли изобщо и конкретно? Сега за второто какво даваш е безпредметно да те питам, защото като намери Жената, мъжът всичко дава.