Вече пети ден нито веднъж не съм ги разтървавала. Никакви скандали, никакво викане, само нормални и приятелски разговори, помагат си, някакви съвети си дават, услуги си правят... Какво им стана изведнъж?
Случвало ли ви се е такова нещо?
порастнали са...Мнемозина написа:децата ми са спрели да се карат.
Вече пети ден нито веднъж не съм ги разтървавала. Никакви скандали, никакво викане, само нормални и приятелски разговори, помагат си, някакви съвети си дават, услуги си правят... Какво им стана изведнъж?
колко ви е разликата с брат ти?holi_day написа:
променили са се към добро
Латерво, нека вярва в себе си.latrevw написа:колко ви е разликата с брат ти?holi_day написа:
според мен е абсолютно нормално децата да се карат, както и е нормално като порастнат да се разбират и да се търсят.
аз да изпозлвам темата и да питам нещо, че току-що ми се случи. Купихме днес "лексикон" на русалките, и девойката веднага го попълни, разбира се. на въпроса "какво мислиш за себе си" е написала "умна и красива".щях да падна. и питам сега - къде е границата, как да намеря баланса. тя го е написала, защото аз като й се радвам постоянно това й казвам, но искам да е малко по-скромна, и не точно скромна, а по-обективна. реагирах на това, което е написала и тя изтри "красива" и ме пита: "така може ли да остане?"
губят ми се разни тънки моменти. много е трудно, разговаряме с тях като с големи хора, но всъщност те няма как да имат мисленето на възрастен.
Ами ако не им мине до седмица, може и така да се окаже.сър Айвънхоу написа:
порастнали са...
Semiramis написа:
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той. .
4г.latrevw написа:колко ви е разликата с брат ти?
според мен е абсолютно нормално децата да се карат, както и е нормално като порастнат да се разбират и да се търсят.
аз да изпозлвам темата и да питам нещо, че току-що ми се случи. Купихме днес "лексикон" на русалките, и девойката веднага го попълни, разбира се. на въпроса "какво мислиш за себе си" е написала "умна и красива".щях да падна. и питам сега - къде е границата, как да намеря баланса. тя го е написала, защото аз като й се радвам постоянно това й казвам, но искам да е малко по-скромна, и не точно скромна, а по-обективна. реагирах на това, което е написала и тя изтри "красива" и ме пита: "така може ли да остане?"
губят ми се разни тънки моменти. много е трудно, разговаряме с тях като с големи хора, но всъщност те няма как да имат мисленето на възрастен.
Напомни за една много ярко запечатала се в главата ми сцена от детските ми години.holi_day написа:детето ми е едно, та няма как да кажа...
с брат ми навремето малко сме се карали, но присъствах на сбиването на две сестри, едната ми бе съученичка
като изрита кака си в корема и й изкара въздуха
а аз седях, гледах я как посинява на колене на земята и не можех да мръдна
по ено време успя да си вземе въздух на пресекулки и взе да избледява
повече не стъпих у тях
и досега се карат
последно бяха съсобственички на едно заведение и разделиха бизнеса след скандали
тези дни се запознах с едно семейство с тризнаци момчета
като малки били толкова лоши и постоянно се биели, естествено и кака си надвивали...
давали ги на седмична детска градина, щото не се справяли да ги гледат
сега са студенти
пораснали прекрасни и неразделни
Уф, и аз все се опитвам да я укротявам моята и да е някак по-скромна, обаче не става.latrevw написа:
мдааМнемозина написа:Уф, и аз все се опитвам да я укротявам моята и да е някак по-скромна, обаче не става.
Което си е вродено... не знам, животът ще покаже кое как ще е.
брат ти трябва да е бил много добър, щом не сте се карали. или ти си по-голямата?holi_day написа: 4г.
за кви граници говориш тука
децата са откровени
ми тя не само слуша какво й говориш ти, ами огледало в огледало се е виждала вече, не е бебе
написала е истината -
а така - влияй й да изтрива верни неща
и сега какво да почне да мисли, че не е умна и красива и да се самосъжалява ли
или да реши, че досега ти не си била искрена, като си й ги казвала тези неща?
ако в тоя лексикон е писала - ми по-умна съм от тоя и не съм грозна като еди кой си - тогава е страшно
имаш прекрасна дъщеря, не прави такива грешки повече, че шъ се разправяш с мен!
За колко време смяташ, че ще успееш да ме превъзпиташ?holi_day написа:мдааМнемозина написа:Уф, и аз все се опитвам да я укротявам моята и да е някак по-скромна, обаче не става.
Което си е вродено... не знам, животът ще покаже кое как ще е.
ето още една майка, дето шъ я включа в семинар за превъзпитание на родителки
децата ни копиратlatrevw написа:не знам дали предпочита, обаче аз постоянно или на бъзик, или в коментар, все им казвам, че е по-важно да си умен, а пък майната му как изглеждаш. и децата явно доста са се впечатлили от това, защото и синът ми имаше домашно....
по-малката съмlatrevw написа:брат ти трябва да е бил много добър, щом не сте се карали. или ти си по-голямата?holi_day написа: 4г.
за кви граници говориш тука
децата са откровени
ми тя не само слуша какво й говориш ти, ами огледало в огледало се е виждала вече, не е бебе
написала е истината -
а така - влияй й да изтрива верни неща
и сега какво да почне да мисли, че не е умна и красива и да се самосъжалява ли
или да реши, че досега ти не си била искрена, като си й ги казвала тези неща?
ако в тоя лексикон е писала - ми по-умна съм от тоя и не съм грозна като еди кой си - тогава е страшно
имаш прекрасна дъщеря, не прави такива грешки повече, че шъ се разправяш с мен!
ох, хубаво си го написала, но не обичам хора с голямо самочувствие, не ми харесва и днешните деца колко са наперени (поне външно). не искам тя да се мисли за нещо повече от другите, а съм я виждала да гледа пренебрежително друго дете, защото се мисли за нещо повече. ние бяхме свити, а те са супер отворени.
а истината е, че тя за мен винаги ще е най-красивата, защото е моята дъщеря, така както и приятелките й са най-красиви за техните майки. това искам да разбере.
откога започвамеМнемозина написа:За колко време смяташ, че ще успееш да ме превъзпиташ?
наще доскоро си скачахаМнемозина написа:децата ми са спрели да се карат.
леле, при мен и сина ми е същото, аз мразя да се снимам и синът ми пищи като разпран и не дава да го снимамеholi_day написа: по същия начин мразя да се снимам и по ено време гледам, че детето като види фотоапарат почва да прави същото, което и аз
коригирах (макар и не във всички случаи и сто процентово) моето поведение, а не неговото
неговото - също има промяна
той знае, че не постъпвам винаги правилно
Четири часа да изслушвам мога.holi_day написа:откога започвамеМнемозина написа:За колко време смяташ, че ще успееш да ме превъзпиташ?
4 модула - само по 4ч.
първия - само шъ тъ изслушвам
втория - ти шъ мъ слушаш
третия - самостоятелна работа за теб, без мое присъствие реагираш съобразно указанията от втори модул
четвърти - анализ на постигнатото и насоки за затвърждаване на добрите практики
Ей така се изравняват силите изкуствено, преди да са се преобърнали естествено.KENT написа:
наще доскоро си скачаха
но малкия ходи от скоро на
свободен бой
и каката се въздържа вече да му скача
иначе рядко се таркаляха де
по принцип се разбират
Само че времената са се сменили. Днешните деца не могат да са такива, каквито ние бяхме. Скромността вече не е добродетел - за съжаление. И ако не си "отворен", можеш да се сдобиеш с комплекси за цял живот.latrevw написа: ох, хубаво си го написала, но не обичам хора с голямо самочувствие, не ми харесва и днешните деца колко са наперени (поне външно). не искам тя да се мисли за нещо повече от другите, а съм я виждала да гледа пренебрежително друго дете, защото се мисли за нещо повече. ние бяхме свити, а те са супер отворени.
latrevw написа: Купихме днес "лексикон" на русалките, и девойката веднага го попълни, разбира се. на въпроса "какво мислиш за себе си" е написала "умна и красива".щях да падна. и питам сега - къде е границата, как да намеря баланса. тя го е написала, защото аз като й се радвам постоянно това й казвам, но искам да е малко по-скромна, и не точно скромна, а по-обективна. реагирах на това, което е написала и тя изтри "красива" и ме пита: "така може ли да остане?"

ставаМнемозина написа:Четири часа да изслушвам мога.
Ще трябва да почнем от втория модул. И да пропуснем третия.
holi_day написа:ставаМнемозина написа:Четири часа да изслушвам мога.
Ще трябва да почнем от втория модул. И да пропуснем третия.
тогава шъ трябва да платиш доста солидно, в брой
и второто условие да понесеш доста солидни телесни и душевни наказания, чрез които шъ прозреш вредите, които нанасяш
И ние бихме били роботи тогава - понеже децата ни възпитават нас не по-малко.holi_day написа:И добре е това, че децата ни са толкова неподатливи. Това ги спасява от нас.Мнемозина написа:П.П. Вреди НЕ успявам да нанеса. Само опитвам.
Иначе шъ отглеждаме роботи.
ч'ш, малката, а мен що пропусна, м?snowprincess написа:с какъв кантар мериш? Рем, Гаспод, Грийн, Ън, jazz, Елби... за хора без самочувствие ли ги смяташ?latrevw написа: не обичам хора с голямо самочувствие
товя е женското отмъщениесър Айвънхоу написа:ч'ш, малката, а мен що пропусна, м?snowprincess написа:с какъв кантар мериш? Рем, Гаспод, Грийн, Ън, jazz, Елби... за хора без самочувствие ли ги смяташ?latrevw написа: не обичам хора с голямо самочувствие