Александра Жекова се контузи

Все същите
Аватар
Green Light

Александра Жекова се контузи

Мнение от Green Light »

Българската сноубордистка Александра Жекова е получила тежка контузия още на второто тренировъчно спускане преди състезанието по бордъркрос снощи. Тогава тя е паднала и е получила хематом с големината на пъпеш в коремната област и е разтегнала мускул.
:-(
http://www.dnevnik.bg/sport/2010/02/17/ ... leksandra/

Зла магия тегне над Ванкувър.
annonymus

Мнение от annonymus »

Чух снощи в живото предаване по Дарик...

Ужасно просто, след падането в началото не изглеждаха такива нещата :(
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз днес сутринта в новините разбрах
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:Аз днес сутринта в новините разбрах
Ами трябваше да бъде 16 във втория манш, но не стартира и тогава се разбра, че след първото падане се е контузила.
Пък че е постардала още при тренирировките се разбра, след като се свързаха с Ванкувар да питат що не стартира.
Малко ме ядосаха, защото взеха да се кахърят и тюхкат как няма да вземем медал, пък късничко се сетиха как е момичето...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

"Първото ми тренировъчно спускане беше страшно добро. То ми беше напълно достатъчно. И за какво ми беше второто? Можех и без него. Но аз съм си такава и затова си го обяснявам с желанието да го направя още по-добре и по-добре.

Влязох с по-голяма скорост в тази поредица от ролери. Това ме разконцентрира. И аз се чудя как се стигна до това. Нямам обяснение. Толкова пъти го минавах и знаех с каква скорост да вляза. Забелязах, че трасето беше полято с вода и беше заледено непосредствено преди тренировките. Може би това малко промени начина, по който се подхожда към отделните конфигурации.

Когато излетях във въздуха, тялото ми се усука и така паднах - разпиляна и в несвойствена за тялото ми поза. В първия момент си помислих, че съм си счупила гръбнака, все пак се размърдах и се успокоих. Усетих обаче, че си бях изкарала въздуха. Почувствах много силна болка в стомаха, просто нещо ме преряза. Кракът също жестоко ме болеше и опъваше.

Стиснах зъби и с огромни усилия застанах на старта за първото състезателно спускане. Тръгнах добре, просто бях изкълчила десния си крак и нещата някак ставаха. Дори вървях доста добре. До онзи скок, когато нещо просто ме пресече като с нож. И тогава разбрах, че няма вече как да продължа, колкото и да искам.

После всичко се разви като в лош филм. Взеха ми урина, кръв, съмняваха се и за комоцио, искаха дори да ме изследват за сътресение, но аз отказах, защото съм имала подобен случай и знам как се чувства тогава човек. Видях хематома на екрана – голям е колкото малък пъпеш. Притиска ме в слабините, болката е в стомаха...

Толкова падания като тук не съм виждала през живота си. Имам чувството, че въпросната част от пистата с тази поредица от конфигурации не бе изчислена добре. Хора, които са известни като най-добрите в света, грешаха в този участък. Изобщо цялото състезание бе много криво. Нито нормални тренировки, нито условия, забавени стартове...

Това е някаква война, а не фън. Миналата година Стиян Стивертсън скъса тук аорта, счупи ребра, потроши се. Сега тук в поликлиниката видях моята колежка Доменик Малте от Канада, която повръщаше кръв. Тя е втора в класирането взе Световната купа и също не е очарована от това, което се случи в Сайпръс.

Жалко, не ми върви на тези олимпиади – или съм още много млада и нямам опит, или кой знае – просто не ми е било писано и този път да съм сред най-добрите..."

http://www.dnevnik.bg/sport/2010/02/17/ ... _a_ne_fun/
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

леле, много съжалявам за момичето, толкова надежди й възлагаха, а и тя изглеждаше толкова въодушевена

дано да продължава в същия дух и да дойде нейния момент
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Малейййй
добре, че е жива.
че оня грузинец...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Толкова сме зажаднели за поне някакви спортни успехи.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:Толкова сме зажаднели за поне някакви спортни успехи.

Е, що?
Аз не съм
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Ужас!
Вчера по телевизията имаше репортаж за лошите условия по пистите край Ванкувър заради първо безснежието и после падналия голям сняг. Зимните спортове били особено опасни в този момент :twisted:.

И нещо различно - една канадска състезателка не се е отказала от участие, въпреки че е бременна в петия и половина месец. Това нормално ли е? :roll:

Canadian curler is five months pregnant
Последно промяна от Stranniche на 17.02.10, 13:10, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ън написа:
Green Light написа:Толкова сме зажаднели за поне някакви спортни успехи.

Е, що?
Аз не съм
Ми щото спорта е полезен, бе човек. Едно е да пиеш пред телевизора, понеже си пропаднал пияница, а съвсем различно е да се накъркаш по повод на тва че наште играят. Като къркаме заради спорт това издава нашите спортни натури.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Stranniche написа:Ужас!
Вчера по телевизията имаше репортаж за лошите условия по пистите край Ванкувър заради първо безснежието и после падналия голям сняг. Зимните спортове били особено опасни в този момент :twisted:.

И нещо различно - една канадска състезателка не се е отказала от участие, въпреки че е бременна в петия и половина месец. Това нормално ли е? :roll:

Canadian curler is five months pregnant

Първо да попитаме кълинга спорт ли е? :grin:
Иначе според мен олимпизма предполага такива неща. Мен ме кефят
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Обзалагам се, че тия журналя нямат представа за какво пишат!
От елементарните ми познания по анатомия съм запознат, че хематомът е кръвоизлив в следствие спукване на кръвоносен съд, а хематом колкото малък пъпеш в областта на стомаха звучи направо притеснително, като знам, че пъпешите които минават за малки са около кило и кусур, което иде да каже, че момичето има "торбичка" с вместимост около литър и нещо(бутилка минерална вода) кръв в стомашната кухина, а от темата за бебетата можем да заключим че, ако е нормално бебето да е 3 кг то тоя кръвоизлив е почти колкото половин бебе, което е направо за хирургическа намеса.:shocked:

Не, не е нормално това, или пък тоя дето го е написал това не е нормален!:shocked:
Публикувай отговор