Те темите са за писане.Semiramis написа:
язък за подробната тема. никой не я чете.
Или за неписане.
А не е ли точно обратното?windcolours написа: Аз не съм видяла някой,който е неудовлетворен да му е кеф да поддържа една връзка,където явно няма хармония и се прелива от пусто в празно.
И, как по-добре да прецакаме всички шансове за ... хармония, ако не с налагане на своите нужди, като чуждо задължение?windcolours написа: Само когато има хармония връзката има светло бъдеще. Другото са изнасилени варианти на връзка.
Същото и за живеещите в хармония.windcolours написа:Който успява да живее в утопия дълги години- евала!

Йон написа: Semiramis - е, какво сега. Попаднах случайно, видях дама с доста заучени и противоречиви за дефиниране искания/желания/очаквания - що пък да не разчопля малко?
а кеф ли им е, според теб? или е удобно просто. а кефът къде е в такъв случай?Йон написа:А не е ли точно обратното?windcolours написа: Аз не съм видяла някой,който е неудовлетворен да му е кеф да поддържа една връзка,където явно няма хармония и се прелива от пусто в празно.
Пълно е с много неудовлетворени, които поддържат връзки, в които няма хармония. :)
А на бас!![]()
съгласна тук!Йон написа:И, как по-добре да прецакаме всички шансове за ... хармония, ако не с налагане на своите нужди, като чуждо задължение?windcolours написа: Само когато има хармония връзката има светло бъдеще. Другото са изнасилени варианти на връзка.
тук е ...въпрос на дефиниции и за сега няма да се изказвамЙон написа:Същото и за живеещите в хармония.windcolours написа:Който успява да живее в утопия дълги години- евала!
Дали пък, тия дето гонят утопията и тия дето си гонят хармонията, не са едни и същи?
Хармонията на светлото бъдеще, баш си ми звучи като нечия утопия.
Поне си дай труд да четеш внимателно какво съм писала.Написах :Аз не съм видяла някой,който е неудовлетворен да му е кеф да поддържа една връзка,където явно няма хармония и се прелива от пусто в празно.Йон написа:А не е ли точно обратното?windcolours написа: Аз не съм видяла някой,който е неудовлетворен да му е кеф да поддържа една връзка,където явно няма хармония и се прелива от пусто в празно.
Пълно е с много неудовлетворени, които поддържат връзки, в които няма хармония. :)
А на бас!
И, как по-добре да прецакаме всички шансове за ... хармония, ако не с налагане на своите нужди, като чуждо задължение?windcolours написа: Само когато има хармония връзката има светло бъдеще. Другото са изнасилени варианти на връзка.
Същото и за живеещите в хармония.windcolours написа:Който успява да живее в утопия дълги години- евала!
Дали пък, тия дето гонят утопията и тия дето си гонят хармонията, не са едни и същи?![]()
Хармонията на светлото бъдеще, баш си ми звучи като нечия утопия.
Semiramis - е, какво сега. Попаднах случайно, видях дама с доста заучени и противоречиви за дефиниране искания/желания/очаквания - що пък да не разчопля малко?
Ти ще играеш ролята на бракосъчеталката.bead_ написа:Sweety написа:
а бе, хора, 3о4овци! Що не ги оженим?
аз може ли да съм пас

Йон, ти къде се беше скрил до сега? Готино беше да прочета мненията по-горе.Йон написа:
не казвам, че не искам, естествено всеки търси в една връзка това, което го удовлетворява, което удовлетворява собствените му нужди. но не искам аз да изисквам от човека срещу мен какво трябва да ми даде, защото аз съм сготвила, изгладила и т.н. (давам тези примери, защото горе са посочени). когато загубя всичко, което имам, или хайде по твоему - получавам, във връзката, аз просто излизам от нея; не казвам, че не боли, но повярвай ми, мен ще ме боли много повече, ако се стигне до там да налагам отношения - аз ти давам, но дай ми и ти.windcolours написа:
Разбира се, че искат...ама от 10 кладенеца ще ти донесат вода да доказват обратното. Само че, ако изгубят всичко,което се прави за тях от някого, изведнъж ще си дадат сметка колко много всъщност им се ИСКА всичко да си е както преди....
Утопията е красиво нещо,обаче човешката ни природа действа срещу нея...
snowprincess написа:да даваш без да искаш е утопияGreen Light написа:
И аз мисля като Латрево. Моето желание е важното. Аз и моите чувства е това което се брои. Защото да получавам е важно и приятно, но да спра "давам" за мен и за отношенето ми, е смъртоносно. Аз на заем не съм я прегръщал и назаем не съм я мечтал, всяка ласка под брой да ми връща, хич данси ги мисли тия работи
искаш ли като се прибереш някой да те чака, да те мисли, да се грижи за теб, да е сготвено, да е прибрано... или можеш да я обичаш и без тези неща и само да даваш
ееееееее, ако уцелиш сладокодумец, може да не се усетиш за две седмициlatrevw написа:моята идея е, че всеки дава, защото така му харесва, защото има нужда от този човек, харесва го, намира в него това, което е търсил и образно казано е готов да даде всичко. не трябва да чакаш обаче нещо в замяна. откъде на къде? никой с нищо не е длъжен. като не се получават нещата, просто се отдръпваш и това, няма да стане с този човек, колкото и да изискваш или очакваш в замяна.windcolours написа: Я се опитай обаче да отдаваш безрезервно себе си някому, който 5 пари не дава за теб, а само те заблуждава,защото му е готино да има около себе си някой бунак, от когото да получава,без да дава.....Пък ти "давай заради себе си"!! Къде е смисъла в това?????
какво значи "само те заблуждава", как и с каква цел те заблуждава? за да има някой в леглото си? ами той бунака най-късно на втората седмица ще се е усетил и ще си бие камшика. и какво като е отдал себе си, правил го е, защото така му е било хубаво.
може и да не съм разбрала добре, не съм чела нагоре мненията, просто се хванах за твоите думи, така че ако нещо не съмв час, извини.
latrevw написа:snowprincess написа:да даваш без да искаш е утопияGreen Light написа:
И аз мисля като Латрево. Моето желание е важното. Аз и моите чувства е това което се брои. Защото да получавам е важно и приятно, но да спра "давам" за мен и за отношенето ми, е смъртоносно. Аз на заем не съм я прегръщал и назаем не съм я мечтал, всяка ласка под брой да ми връща, хич данси ги мисли тия работи
искаш ли като се прибереш някой да те чака, да те мисли, да се грижи за теб, да е сготвено, да е прибрано... или можеш да я обичаш и без тези неща и само да давашаз искам като се върна от работа някой да ме чака, да ме мисли, да ми е сготвено и да ми е прибрано, тогава за награда - ще го обичам
и ти не чете темата, нали.lancelote написа:Ти ще играеш ролята на бракосъчеталката.bead_ написа:Sweety написа:
а бе, хора, 3о4овци! Що не ги оженим?
аз може ли да съм пас
ЕДИТ Тя е пасивна.
не бе душата, въпросът е нещата да се случат, без да има нужда аз да искам, без да търсим отговори на въпроси от рода какво искат жените или мъжете. не може да кажеш на един човек - аз колко ти давам, а ти само ме заблуждаваш, дай нещо и ти. ако има каквото трябва между вас, естествено, че и той ще дава, и той е човек, а това да задоволиш егоизма си е човешко, моята любов е егоистична, аз искам да давам, защото това е човека и аз умирам от щастие, когато виждам, че това, което давам го прави щастлив. не мога да давам с идеята, че чакам да получа насреща нещо. като не получавам, преминавам нататък, сменям мъжа. как ще задължа някого да ми отвърне, защото аз съм решила да му дам.Semiramis написа: обаче може да се погледне и иначе - ако те интересува само да даваш, то си хващаш първия, и си му даваш, даваш .. и никога не се чувстваш нещастен без значение какво имаш насреща си.
тогава излиза, че няма защо да сменяш един мъж с друг.
Не искам. Искам да ми е прибрано, подредено и всичко. Ако не е, вероятно ще живеем зле заедно. Но ако моите чувства липсват тогава въобще няма да живеем заедно. Моите чувства са критично- важните за мен.snowprincess написа:да даваш без да искаш е утопияGreen Light написа:
искаш ли като се прибереш някой да те чака, да те мисли, да се грижи за теб, да е сготвено, да е прибрано... или можеш да я обичаш и без тези неща и само да даваш
latrevw написа:не бе душата, въпросът е нещата да се случат, без да има нужда аз да искам, без да търсим отговори на въпроси от рода какво искат жените или мъжете. не може да кажеш на един човек - аз колко ти давам, а ти само ме заблуждаваш, дай нещо и ти. ако има каквото трябва между вас, естествено, че и той ще дава, и той е човек, а това да задоволиш егоизма си е човешко, моята любов е егоистична, аз искам да давам, защото това е човека и аз умирам от щастие, когато виждам, че това, което давам го прави щастлив. не мога да давам с идеята, че чакам да получа насреща нещо. като не получавам, преминавам нататък, сменям мъжа. как ще задължа някого да ми отвърне, защото аз съм решила да му дам.Semiramis написа: обаче може да се погледне и иначе - ако те интересува само да даваш, то си хващаш първия, и си му даваш, даваш .. и никога не се чувстваш нещастен без значение какво имаш насреща си.
тогава излиза, че няма защо да сменяш един мъж с друг.
това е като да даваш на бедните и да помагаш на нуждаете се, за да отидеш в рая
показваш, че започна да се въргаляш истерично по пода ли с тези емоткиlatrevw написа:
аз искам като се върна от работа някой да ме чака, да ме мисли, да ми е сготвено и да ми е прибрано, тогава за награда - ще го обичам

не говорим за липсващи чувстваGreen Light написа:
Не искам. Искам да ми е прибрано, подредено и всичко. Ако не е, вероятно ще живеем зле заедно. Но ако моите чувства липсват тогава въобще няма да живеем заедно. Моите чувства са критично- важните за мен.
Впрочем по тази тема неведнъж, освен Евтим Евтимов съм цитирал именно Мъж. Тежко и горко на този- беше написал преди сума време- чието самочувствие и дневен ред се определят само от нечие друго поведение.
Точно така си е, всичките години оттогава потвърждават тези думи.

snowprincess написа:утре ще седнем на една маса и няма да можем да се погледнем в очите

ейййй, не миряса и ти, начиииии....Ън написа:
Кво им е лошото на стриптизьорките? Аз ги харесвамsnowprincess написа: не говорим за липсващи чувства
да не искаш нищо е против човешката природа - ИСКАШ в една връзка да не се срамуваш от другия, да не те обвиняват, да не се ядосваш, да уважава родителите ти...
няма безусловна обич, освен ако не е от родител към дете и обратно
детето ще обича майка си дори тя да я стриптизьорка, ти ще обичаш ли жена си, ще изискваш ли определено поведение от нея

Ън написа:
Кво им е лошото на стриптизьорките? Аз ги харесвам
snowprincess написа:не говорим за липсващи чувстваGreen Light написа:
Не искам. Искам да ми е прибрано, подредено и всичко. Ако не е, вероятно ще живеем зле заедно. Но ако моите чувства липсват тогава въобще няма да живеем заедно. Моите чувства са критично- важните за мен.
Впрочем по тази тема неведнъж, освен Евтим Евтимов съм цитирал именно Мъж. Тежко и горко на този- беше написал преди сума време- чието самочувствие и дневен ред се определят само от нечие друго поведение.
Точно така си е, всичките години оттогава потвърждават тези думи.
да не искаш нищо е против човешката природа - ИСКАШ в една връзка да не се срамуваш от другия, да не те обвиняват, да не се ядосваш, да уважава родителите ти...
няма безусловна обич, освен ако не е от родител към дете и обратно
детето ще обича майка си дори тя да я стриптизьорка, ти ще обичаш ли жена си, ще изискваш ли определено поведение от нея
Ън написа:А Ти си я чела цялата?:shocked:Semiramis написа:
и ти не чете темата, нали.
Ако има нещо важно- конспектирай:lol:
това е по същество.vyara написа:Даване-получаването е взаимовръзка. Почнеш ли да гледаш от камбанарийката и да пресмяташ, почнеш ли да обвиняваш само другия за собствената си неудовлетвореност, значи е дошло време здравата да се замислиш. И да решиш. Всеки го прави сам за себе си. Обвиненията работа не вършат, освен да имат отрицателен ефект.
ти не пишеш на мен, но индиректно ми отговаряш чрез другите, не съм толкова малоумна. а аз не съм казала, че спра да ти пиша, както и това дали ще седнем на една маса за мен не е причина да не казвам каквото мисля.snowprincess написа:то глупава, с ниско самочувствие, обикновена, смирена, една от стадото, дразнеща се от много хора и чакаща да и дадат това, което са решили другите
ако тия ти приказки/поведение правят по-добър семейния ви живот, желая ви само успех
но според мен, това е ужасно унизително за жена на 30-40 години в днешно време и не е повод за гордост
Ми аз за какво апелирам за говорене по същество, за правилно формулиране на теми, въпроси, ако ще да се дават и примери. И на мен ми липсва яснота, явно, и от двата пола. Ако ще си чешем езиците, няма смисъл.Semiramis написа: това е по същество.
и никой не го оспорва като цяло
а само надребно и четейки от където си иска
и разминавките са от стъпването на различни примери
които са в главите на пишещите, но като се говори общо, не се дават примерите..
няма и как да стане по друг начин в случая ...
и това е
Ън написа:Semiramis написа: няма и как да стане по друг начин в случая ...
и това е
Знаех си аз, че няма смисъл да чета цялата тема
или ревнуваш, м?latrevw написа:сега това го каза, за да ти завиждам свирепо, налиSemiramis написа:
ето затова се виждам с теб наживо
нищо човешко не ми е чуждосър Айвънхоу написа:или ревнуваш, м?latrevw написа:сега това го каза, за да ти завиждам свирепо, налиSemiramis написа:
ето затова се виждам с теб наживо