и сега очаквате да се родят лешници с бодли ли?frisky lioness написа: Посадихме го до лешника:-)
Световно правителство
- сър Айвънхоу
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- сър Айвънхоу
е, ако е рекъл Бог...frisky lioness написа: ...
далеч по-простички са очакванията ми
....
да оцелее
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Прав е мъжът ти, трябва повече да го слушаш!frisky lioness написа:Не:mad:БоЕВ написа:Как - прибра го на топло в мазето?frisky lioness написа:...
а вчера спасих едно дърво
...
Някой беше изхвърлил през терасата си борче или поне нещо такова (не различавам много иглолистните) Малко, калкото елхичка за коледа, ама нямаше съвсем такава форма.
Та дръвчето с корените. Явно изкарано от саксията и изхвърлено, но необясними за мен причини. Изглеждаше ми живичко. Игличките му бяха зелени, както и корените изглеждаха в добро състояние
Казах на мъжо, че трябва да го посадим. Той -"Вече е мъртво" "Борове така не се захващат", "Почни никога не е успешно" и т.н.
Аз "Не знам, но аз съм длъжна да опитам"
Нямаше да понеса мисълта, че някой ще го фукне на казаните...
Посадихме го до лешника:-)
Останалото е в ръцете на природата:-)
Иглолистните са най-махнатата твар която някога съм засаждал. Сложихте ли пясък в дупката преди да го засадите? А тор?
- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Piqndurnik
я кажи как точно? Че не ми е ясно вертикално дърво как да има ориентация север-юг, която в повечето случаи е хоризонтална спрямо почвата. най-сериозно питам.Piqndurnik написа:Чувал съм, че за иглолистните било важно и да се запази ориентацията север-юг.
А, ако се хване, може и да ти умори лешника.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ами ако преди да го извадиш за пресаждане маркираш според хоризонталната линия северна и южна половина на короната, като го садиш на новото място, северната половина пак трябва да си е на север. Предполагам само, защото от опит знам, че някои растения не понасят местене и изложения.ELBI написа:я кажи как точно? Че не ми е ясно вертикално дърво как да има ориентация север-юг, която в повечето случаи е хоризонтална спрямо почвата. най-сериозно питам.Piqndurnik написа:Чувал съм, че за иглолистните било важно и да се запази ориентацията север-юг.
- Piqndurnik
Страна на стеблото, която е била на север, да е пак на север. Само съм чувал. Един път бях взел жива елха с идеята после да я посея на двора, но докато се наканя и овяхна още в саксията.ELBI написа: я кажи как точно? Че не ми е ясно вертикално дърво как да има ориентация север-юг, която в повечето случаи е хоризонтална спрямо почвата. най-сериозно питам.
Виж, ако вертикалната ориентация не запазиш, почти съм сигурен, че няма да се хване
Наздраве 
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Пу, дано да не ставаPiqndurnik написа:Чувал съм, че за иглолистните било важно и да се запази ориентацията север-юг.
това с умарянето де
Майка ми сади лешника
Пък и това новото може да стане много високо и...
да не си пречат:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Познава се по много неща, например, клоните от север са по-рехави и на по-високо.ELBI написа:я кажи как точно? Че не ми е ясно вертикално дърво как да има ориентация север-юг, която в повечето случаи е хоризонтална спрямо почвата. най-сериозно питам.Piqndurnik написа:Чувал съм, че за иглолистните било важно и да се запази ориентацията север-юг.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня