Това щото не намери дистанционното ли?Green Light написа:Пък и е интересно. Не видях какво са давали по Нова, но навярно ако имаше предаване какво бихме постигнали на Балканите с единна политика щяха да го гледат трима. Понеже не знаят къде е дистанционнотоМнемозина написа:Най-лесното нещо е да се посее раздор.
Леле, Боев тук ли си
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
И за кое ти е мъчно? Не можеш да приемеш, че някой не те обича ли?latrevw написа:уф, така е. много ми е мъчноGreen Light написа:Пък и е интересно. Не видях какво са давали по Нова, но навярно ако имаше предаване какво бихме постигнали на Балканите с единна политика щяха да го гледат трима. Понеже не знаят къде е дистанционнотоМнемозина написа:Най-лесното нещо е да се посее раздор.
- Глас в пустиня
Земеделско чадо съм к`во да прааа.Мнемозина написа:Бе все пък гледаш да плевиш и ти!БоЕВ написа:
Жътвата е по насетне, най напред трябва да видиш кое е в повече буренът или плодът на доброто семе, а след това да прецениш с кое как да се справиш.
Сега сме на етапа с плевелите - всички ги виждаме как избуяват, но всички се правят че ги няма, а просто трябва да се третират подходящо за да изсъхнат от корен.
Хващай пръчката и отивай да налагаш непослушни девойки!
С Айвън се разбрахме тая вечер той да ги налага.
- сър Айвънхоу
е, те на тва се казва истински приятел!БоЕВ написа: С Айвън се разбрахме тая вечер той да ги налага.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
[quote="БоЕВ"Как интерпретираш нарицателното "афроамериканец" или "французин от берберски произход"?[/quote]
Не интерпретирам
Трябва ли?!
Хората са такива, за каквито се възприемат. Това е. По-рано днес говорих с един циганин. Той ни е клиент
т.е. работи за наши клиенти (наемник е, като мен). Много симпатичен и много интелигентен. Имам си лаф с него. Разказва ми надълго и широко за техните сватби и обичаи..
интересното е, че той си казваше, че е циганин и колегите ми викат "оня мангал" ама аз, додет този не каза, че е циганин, верно си мислех, че не е...
По отношение на турците.... Не искам да изпадам в подробности. В момента нямам много контакти с такива, но преди време над нас живееха турци. Бяха си съвсем нормални ( на външен вид:winkw:) само по имената им можеш да разбереш, че са турци. Което ме подсети, че и на работата съм срещала такива и чак след като си кажат името, за да попълним някой документ, разбирам, че не са българи или поне християни.
Една от най-добрите ми приятелки е туркиня. Покрай нея познавах (защото беше преди доста години) много момчета и момичета
и верно туркините са много красиви:-):winkw:
Не интерпретирам
Трябва ли?!
Хората са такива, за каквито се възприемат. Това е. По-рано днес говорих с един циганин. Той ни е клиент
т.е. работи за наши клиенти (наемник е, като мен). Много симпатичен и много интелигентен. Имам си лаф с него. Разказва ми надълго и широко за техните сватби и обичаи..
интересното е, че той си казваше, че е циганин и колегите ми викат "оня мангал" ама аз, додет този не каза, че е циганин, верно си мислех, че не е...
По отношение на турците.... Не искам да изпадам в подробности. В момента нямам много контакти с такива, но преди време над нас живееха турци. Бяха си съвсем нормални ( на външен вид:winkw:) само по имената им можеш да разбереш, че са турци. Което ме подсети, че и на работата съм срещала такива и чак след като си кажат името, за да попълним някой документ, разбирам, че не са българи или поне християни.
Една от най-добрите ми приятелки е туркиня. Покрай нея познавах (защото беше преди доста години) много момчета и момичета

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Мислиш ли, че на база тия контакти и наблюдения можеш да изведеш общовалиден извод?frisky lioness написа:
Не интерпретирам
Трябва ли?!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не мисля.БоЕВ написа:
Мислиш ли, че на база тия контакти и наблюдения можеш да изведеш общовалиден извод?
Но изводите, които съм извадила и които вадя когато, и за каквото и да било
са валидни ЗА МЕН
Не ги насаждам на другите, не се и отитвам
просто ги споделям

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Опитвам се да те разбера, още от ТОЯ>>> пост, но не успявам.frisky lioness написа:Не мисля.БоЕВ написа:
Мислиш ли, че на база тия контакти и наблюдения можеш да изведеш общовалиден извод?
Но изводите, които съм извадила и които вадя когато, и за каквото и да било
са валидни ЗА МЕН
Не ги насаждам на другите, не се и отитвам
просто ги споделям
Какво общо има вероизповеданието с етническото самосъзнание? Проблемът е, както Вяра правилно отбеляза, че ТЕ се самоопределят като НЕ българи.
Опитвам се да те разбера, още от ТОЯ>>> пост, но не успявам.
Какво общо има вероизповеданието с етническото самосъзнание? Проблемът е, както Вяра правилно отбеляза, че ТЕ се самоопределят като НЕ българи.
що да се определят. а, с остена не може знаеш, да ги определяш
Последно промяна от Kent на 20.02.10, 20:44, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Ами просто това не би трябвало само по себе си да е проблем. Защо трябва да се самоопределят като българи?БоЕВ написа:
Опитвам се да те разбера, още от ТОЯ>>> пост, но не успявам.
Май съм ви споменавала за една учителка в училище, която беше заявила "Всеки човек е длъжен преди всичко да бъде българин!" Нямаше точно това предвид, де, но хубаво се получи.
Panta rhei...
и още за чий йух да се определят като българи
щом по път и над път се чува от "просветените" българи
....аз имам много приятели турци нашенски
турците не са лоши хора бе
п.п. тва с определянето, на тебе лично ко ти бърка в здравето:lol:
бачкат, плащат данъци
ко повече
щом по път и над път се чува от "просветените" българи
....аз имам много приятели турци нашенски
турците не са лоши хора бе
п.п. тва с определянето, на тебе лично ко ти бърка в здравето:lol:
бачкат, плащат данъци
ко повече
- Глас в пустиня
Не ви разбирам? Вие не четете ли темите по които пишете бе хора?!
www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=257128#257128
Ми чета, чета и пак не разбирам защо да е проблем нечие самоопределяне.БоЕВ написа:Не ви разбирам? Вие не четете ли темите по които пишете бе хора?!
Утре пак ще опитам, обещавам.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Аха - хванала си се за думата "проблем"!Мнемозина написа:Ми чета, чета и пак не разбирам защо да е проблем нечие самоопределяне.БоЕВ написа:Не ви разбирам? Вие не четете ли темите по които пишете бе хора?!
Добре - замени я с всяка друга произволно избрана от теб.
Дискусията тръгна от - един от анкетираните каза: "тя е българка, няма място тук, да си взема детето и да си отива в България"
Според теб в дадената ситуация самоопределянето проблем ли е?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така се чувтсватБоЕВ написа: Проблемът е, както Вяра правилно отбеляза, че ТЕ се самоопределят като НЕ българи.
Какво още има да го мисли и обсъждаме
Българи са по документи/гражданство
Турци, цигани, арменци (тия не знам защо винаги ги пропускаме:winkw:) по съзнание
Какво всъщност значи да си бъгларин?
Знаеш ли колко руснаци, т.е. рускини има тук, живеещи от над 20-25 години (кумата на майка ми и баща ми, която е "българка" от над.....45г., и която още не говори добре български, защото НЕ ИСКА), получили български документи, имащи право да гласуват в България, които категорично отказват да научат български и които говорят на руски помежду си, дори в присъствието на българи
Каква всъщност в този случай е разликата м/у тях и циганите например?

Добре, сменям го тогава с "въпросът".БоЕВ написа:Аха - хванала си се за думата "проблем"!Мнемозина написа:Ми чета, чета и пак не разбирам защо да е проблем нечие самоопределяне.БоЕВ написа:Не ви разбирам? Вие не четете ли темите по които пишете бе хора?!
Добре - замени я с всяка друга произволно избрана от теб.
Дискусията тръгна от - един от анкетираните каза: "тя е българка, няма място тук, да си взема детето и да си отива в България"
Според теб в дадената ситуация самоопределянето проблем ли е?
И ти казвам, че в дадената ситуация въпросът не е в нейното самоопределяне, а в реакцията на другите към нея като чужда.
Panta rhei...
Да, да правилно сте забелязали, че съм написала не "проблемът", а "въпросът".БоЕВ написа:Проблемът е, както Вяра правилно отбеляза, че ТЕ се самоопределят като НЕ българи.
Но на този въпрос те трябва да отговорят.
В нашия вход има турски семейства. Имената им са турски, искам да кажа, не съм разговаряла с тях, за да знам като какви се определят. Не виждам разлика меджу мен и тях, добри съседи са. Но ако българинът е комплексиран, те са още по-комплексирани, само това им е "проблема".
- Глас в пустиня
Ако сама не усещаш какво е да си българин, то тогава никой няма да е в състояние да ти го обясни.frisky lioness написа:
Какво всъщност значи да си бъгларин?
Знаеш ли колко руснаци, т.е. рускини има тук, живеещи от над 20-25 години (кумата на майка ми и баща ми, която е "българка" от над.....45г., и която още не говори добре български, защото НЕ ИСКА), получили български документи, имащи право да гласуват в България, които категорично отказват да научат български и които говорят на руски помежду си, дори в присъствието на българи
Каква всъщност в този случай е разликата м/у тях и циганите например?
Няма разлика - да живееш 25 години в някаква държава и да не научиш поне малко на прилично ниво езика и, това говори за дефицити в подпокривното пространство.
Виж, много ще се изненадам, ако в Русия някъде си нам де си една мъндзерка групичка започне усилено да изучава български и да си общува на него единствено и само от братска славянска обич.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Опасявам се, че нямат проблем!:lol:vyara написа:
В нашия вход има турски семейства. Имената им са турски, искам да кажа, не съм разговаряла с тях, за да знам като какви се определят. Не виждам разлика меджу мен и тях, добри съседи са. Но ако българинът е комплексиран, те са още по-комплексирани, само това им е "проблема".
Искрено се забавлявам в такива теми. Защото всеки ден контактувам с турци, мюсюлмани и с турскоарабски имена. Шофьорът който ми кара стоките е турче, но въоПще не е чувал или пък неще и да чуе за халал, яде свинско та и ушите му пращят.
Такива ми ти работи.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не говорим за това какво е за мен да съм българин и как аз разбирам това, а какво е за тебБоЕВ написа:
Ако сама не усещаш какво е да си българин, то тогава никой няма да е в състояние да ти го обясни.
Не ми отговаряй
Говорим си на различни езици...
Това, че съм по-толерантна към различните етноси не ме прави по-малко българка...
На мнение съм, че една държава може само да печели от богатството на различните етнически групи, които я населяват
Всъщност защо ти говоря всичко това:blink::roll:

Re: Леле, Боев тук ли си
тия са си така от 40-50 години. Нищо ново - просто по някакви странни причини това се премълчава у нас. Учат ги какви сме гадове, как никога не сме ги признавали, как сме ги побългарявали и какво ли не. Сходно, но по-гадно на това, дето учат в Сърбия и Гърция ... но това е друга тема.latrevw написа:Пусни си Нова
че аз дето бях много толерантна се шашнах от отношението на македонци към българи
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ма се мъкнат за гражданствоELBI написа:тия са си така от 40-50 години. Нищо ново - просто по някакви странни причини това се премълчава у нас. Учат ги какви сме гадове, как никога не сме ги признавали, как сме ги побългарявали и какво ли не. Сходно, но по-гадно на това, дето учат в Сърбия и Гърция ... но това е друга тема.latrevw написа:Пусни си Нова
че аз дето бях много толерантна се шашнах от отношението на македонци към българи
скоро спорех с ена колежка македонка
женена за българин
колко хубаво било там, европа...
тука кви мизерници имало
....................................
залепих си устата с оня сивия изолирбанд
за да не и задам финалния въпрос
щото нямаше намерение да се връща
в битолА:lol:
- Глас в пустиня
Аз съм българче и силнаfrisky lioness написа:Не говорим за това какво е за мен да съм българин и как аз разбирам това, а какво е за тебБоЕВ написа:
Ако сама не усещаш какво е да си българин, то тогава никой няма да е в състояние да ти го обясни.
Не ми отговаряй
Говорим си на различни езици...
Това, че съм по-толерантна към различните етноси не ме прави по-малко българка...
На мнение съм, че една държава може само да печели от богатството на различните етнически групи, които я населяват
Всъщност защо ти говоря всичко това:blink::roll:
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.
Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.
Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.
Иван Вазов
Дай пример на просперираща страна населена от различни етнически групи.
- Глас в пустиня
Ахъм - подписвам се под казаното от теб и с двете си ръце!ELBI написа:тия са си така от 40-50 години. Нищо ново - просто по някакви странни причини това се премълчава у нас. Учат ги какви сме гадове, как никога не сме ги признавали, как сме ги побългарявали и какво ли не. Сходно, но по-гадно на това, дето учат в Сърбия и Гърция ... но това е друга тема.latrevw написа:Пусни си Нова
- Глас в пустиня
Едно маке се фали: при нас жито као дренки, тиквите со брадви ги сечеме и картофите со бомби ги вадиме. Е, хубаво де, а какво търсиш тука? А камънили да ядем!?KENT написа:ма се мъкнат за гражданствоELBI написа:тия са си така от 40-50 години. Нищо ново - просто по някакви странни причини това се премълчава у нас. Учат ги какви сме гадове, как никога не сме ги признавали, как сме ги побългарявали и какво ли не. Сходно, но по-гадно на това, дето учат в Сърбия и Гърция ... но това е друга тема.latrevw написа:Пусни си Нова
скоро спорех с ена колежка македонка
женена за българин
колко хубаво било там, европа...
тука кви мизерници имало
....................................
залепих си устата с оня сивия изолирбанд
за да не и задам финалния въпрос
щото нямаше намерение да се връща
в битолА:lol:
-
Megi_Koleva
Г- н, Боев! Здравейте! Аз съм новичка тук. Май най- "младата" съфорумка. Но се опитвам, макар и плахо, да правя първите крачки в опознаването и активността тук. Благодаря за доброто посрещане! Вие първи ме забелязахте и поздравихте! Явно тук сте многоуважаван и се радвате на всеобща почит и респект. Заглавието на настоящата тема го издава показателно. Приемете и моите почитания! Това не е от сервилност. Аз не съм притворен и лицемерен човек! Надявам се да няма обидени и пренебрегнати. Но имам мъъъничка пристрастност... по определени причини.БоЕВ написа:Радвам се!сър Айвънхоу написа:аааа, не всички, не всички!...БоЕВ написа:
Когато БоЕВ каже, че е необходимо да се тропне по масата и да се изиска уважение и взаимно зачитане на миналото, всички го смятат за шовинист.![]()
![]()
![]()
- Глас в пустиня
Нищо не ти разбрах!:shocked:Megi_Koleva написа:
Г- н, Боев! Здравейте! Аз съм новичка тук. Май най- "младата" съфорумка. Но се опитвам, макар и плахо, да правя първите крачки в опознаването и активността тук. Благодаря за доброто посрещане! Вие първи ме забелязахте и поздравихте! Явно тук сте многоуважаван и се радвате на всеобща почит и респект. Заглавието на настоящата тема го издава показателно. Приемете и моите почитания! Това не е от сервилност. Аз не съм притворен и лицемерен човек! Надявам се да няма обидени и пренебрегнати. Но имам мъъъничка пристрастност... по определени причини.
Остави увертюрата от красиви думи и минавай директно на въпроса - обичам директните въпроси, отговори и сблъсъци.
пп Ама как го каза само - многоуважаван; почит и респект
ппп Вписваш се все повече в картинката за което ти благодаря!:-)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това беше ВазовБоЕВ написа:
Иван Вазов[/i]
Дай пример на просперираща страна населена от различни етнически групи.
не Боев:winkw:
Може би точно по тази причина няма просперираща, или не в достатъчна степен, страна:-)
За мен темата е изчерпана:-)

- сър Айвънхоу
БоЕВ написа: Дай пример на просперираща страна населена от различни етнически групи.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
лелеее... незнаех тия ти подробности, бре пич!БоЕВ написа:
пп Ама как го каза само - многоуважаван; почит и респектИмаш честта да комуникираш с най-големият празноглавец и празнодумец в клуба и ако мнозинството не ми опонира, то е защото не им се спори с радиоапарат, а не от респект...
ха, наздраве!
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
- Piqndurnik
ъхъ има изобилие от документалистикаPiqndurnik написа:Преди година мина нещо по кината за Афганистан, пари и ЦРУ. Не си спомням как се казваше филма. Не го и гледах.KENT написа:[...
що ли не дават рамбо четери сега:rotfl24:
аз гледах наскоро как руснаците навремето
са превземали торабора
има го в замунда
при интерес ше пусна линк
- Piqndurnik