покрай виното и жените...
Халал меню
- сър Айвънхоу
а, военен клас съм 1...Ън написа:Тази класификация- А,В,С и D е само за радиолюбителите. При военните бяхме 1, 2, 3 и 4 классър Айвънхоу написа:а инак се гордеехме с "модерната" си радарна система за засичане на вражески самолети...Ън написа:Считали са, че ние(радиотелеграфистите) ще сме единствените, които ще успеят да информират "Мургаш 125" преди да му прелетят турските изтребители над главата
п.п. и аз имам радиотелеграфически клас... (В)
Още си спомням моята позивна- "Ветва 017"
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
ама не съм служил, като телеграфист...Ън написа:И азсър Айвънхоу написа: а, военен клас съм 1...
Bella Ciao
Bella Ciao
Уйде коня!
Туй мъжете като чуете за казарма, сте чудо!
ПП Сори, Бийд, сега виждам, че си ме изпреварила.
Туй мъжете като чуете за казарма, сте чудо!
ПП Сори, Бийд, сега виждам, че си ме изпреварила.
Последно промяна от vyara на 23.02.10, 11:55, променено общо 1 път.
Е, то там е истинската школовкасър Айвънхоу написа:ама не съм служил, като телеграфист...Ън написа:И азсър Айвънхоу написа: а, военен клас съм 1...
Като си под напрежение. След няколко месеца чувах сигнала дори и да спя. При всякакви други шумове. Въпрос на тренировка.
Обаче сега всичко съм забравил
21 години минаха от тогава...
Последно промяна от Ън на 23.02.10, 11:55, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Що да не му е тука мястото?Remmivs написа:бе не, че тук му е мястото, ама къде ще гледаме финала на световното?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Лошо няма, да. Какво да се прави!? Въртим, сучем и работата все опира в "тия три неща"Ън написа:Няма лошо...wild_moon написа:
О, до тогава вече и тематиката ще е 18+
Последно промяна от wild_moon на 23.02.10, 12:03, променено общо 1 път.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Предполагам, че зависи от това дали ще искате да се чувствате като скитници или като номади.Remmivs написа:бе не, че тук му е мястото, ама къде ще гледаме финала на световното?
П.П. Уф, това било по съседната тема...
Последно промяна от Мнемозина на 23.02.10, 12:04, променено общо 1 път.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
в ЮАР, например...Remmivs написа:бе не, че тук му е мястото, ама къде ще гледаме финала на световното?
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Снощи гледах
"Тайние знаки" или както там се изписва на руски
Не че е нещо ново, де
и не че е баш по темата
ама 'ку се врътне планетата т.е. обърнат се полюсите
всичките ни останали страхове ще са само..... абеее, дори и спомен няма да са:winkw:
"Тайние знаки" или както там се изписва на руски
Не че е нещо ново, де
и не че е баш по темата
ама 'ку се врътне планетата т.е. обърнат се полюсите
всичките ни останали страхове ще са само..... абеее, дори и спомен няма да са:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Само се закачам към твоето мнение, за да кажа нещо и за казармите, понеже така и така се разговорихте.Ън написа: Е, то там е истинската школовка
Като си под напрежение. След няколко месеца чувах сигнала дори и да спя. При всякакви други шумове. Въпрос на тренировка.
Обаче сега всичко съм забравил
21 години минаха от тогава...
Та на какво си мислите, че учат мъжете в армията, в казармите, в чуждестранни легиони и прочие? Научават ги, а и най-добри се считат тези, които са готови да се подчиняват на заповеди и да зачитат йерархията. Да не мислят, да не разсъждават, да не проявяват грам въображение или каквото и да било, свързано с разум и ум, а да са просто едни роботи с копче. Затова маршируват, че да се хипнотизират по-добре. Този ритъм е много полезен.
Когато дойде време хората да мислят и сами да си задействат лостовете, вместо да реагират на юруш, тогава ще дойде и светлото бъдеще. Направо почти го виждам.
Не е само това, но както и да е.vyara написа: Само се закачам към твоето мнение, за да кажа нещо и за казармите, понеже така и така се разговорихте.
Та на какво си мислите, че учат мъжете в армията, в казармите, в чуждестранни легиони и прочие? Научават ги, а и най-добри се считат тези, които са готови да се подчиняват на заповеди и да зачитат йерархията. Да не мислят, да не разсъждават, да не проявяват грам въображение или каквото и да било, свързано с разум и ум, а да са просто едни роботи с копче. Затова маршируват, че да се хипнотизират по-добре. Този ритъм е много полезен.
Когато дойде време хората да мислят и сами да си задействат лостовете, вместо да реагират на юруш, тогава ще дойде и светлото бъдеще. Направо почти го виждам.![]()
Ако беше само това и то беше възможно, тук нямаше да има нормално мислещ мъж. Пък и жените щяхме отдавна да сме усвоили даването на команди - направо си представям Хелга в тоз момент.
Panta rhei...
Трябва ли АЗ да служа, за да не ме кефи?Нефертити написа:Ти пък защо си доволна? Щеше ли да служиш?pocti_bezobidna написа:Аз затова съм много доволна, че прекратиха тая простотия задължителна казарма.vyara написа: Направо почти го виждам.![]()
Ми то само едан казарма имаха мъжете
Събират некви хора на едно място, крещят им, командорят ги, карат ги да правят абсолютно безмислени неща, с единствената цел да ги научат на подчинение - за чий е всичко това?
И освен това не харесвам натрапената военщина.
Който иска да прави кариера в тази сфера - моля, вече дори ще му плащат за това. Така е и по-ефективно.
Подчинение равно ли е на дисциплина в твоите представи?pocti_bezobidna написа:Трябва ли АЗ да служа, за да не ме кефи?Нефертити написа:Ти пък защо си доволна? Щеше ли да служиш?pocti_bezobidna написа:Аз затова съм много доволна, че прекратиха тая простотия задължителна казарма.vyara написа: Направо почти го виждам.![]()
Ми то само едан казарма имаха мъжете
Събират некви хора на едно място, крещят им, командорят ги, карат ги да правят абсолютно безмислени неща, с единствената цел да ги научат на подчинение - за чий е всичко това?
Който иска да прави кариера в тази сфера - моля, вече дори ще му плащат за това. Така е и по-ефективно.
И, ако не, какво мислиш за второто понятие?
"Спаси си деня!" - Green Light
Да. Абе те мъжете не че си нямат копче, ама това е друга тема.Мнемозина написа:Не е само това, но както и да е.vyara написа: Само се закачам към твоето мнение, за да кажа нещо и за казармите, понеже така и така се разговорихте.
Когато дойде време хората да мислят и сами да си задействат лостовете, вместо да реагират на юруш, тогава ще дойде и светлото бъдеще. Направо почти го виждам.![]()
Ако беше само това и то беше възможно, тук нямаше да има нормално мислещ мъж. Пък и жените щяхме отдавна да сме усвоили даването на команди - направо си представям Хелга в тоз момент.
Не само това, но това също се учи. Познавам човек, който беше в чуждестранния легион във Франция. Не го одобриха. В началото минават през едно такова обучение, където уж ги обучават на разни неща, но всъщност ги проучват дали "стават". Познай кога ставаш. Не е задължително да си най-бързия, най-якия, най-можещия. Важни са други неща. Но нека мъжете да кажат, да не изземвам сега тяхна територия.
с риск да мина за милитарист ще кажа, че според мен
казармата предлагаше и нещо изключително ценно за мъжете
а именно порастване
наскоро стана дума в разговор за инициациите
ми такава си беше казармата
преход от момчетата към мъжете
с всичките тъпотии и гадости и т.н. - съгласен, там бяха
но имаше и нещо полезно
парченце от пъзела да намериш себе си
основно парченце дори може би
или поне един от крайъгълните камъни
като казах крайъгълен
някой знае ли защо и (откъде идва) се казва пробен камък?
казармата предлагаше и нещо изключително ценно за мъжете
а именно порастване
наскоро стана дума в разговор за инициациите
ми такава си беше казармата
преход от момчетата към мъжете
с всичките тъпотии и гадости и т.н. - съгласен, там бяха
но имаше и нещо полезно
парченце от пъзела да намериш себе си
основно парченце дори може би
или поне един от крайъгълните камъни
като казах крайъгълен
някой знае ли защо и (откъде идва) се казва пробен камък?
земат тоя дето не му пукаНе само това, но това също се учи. Познавам човек, който беше в чуждестранния легион във Франция. Не го одобриха. В началото минават през едно такова обучение, където уж ги обучават на разни неща, но всъщност ги проучват дали "стават". Познай кога ставаш. Не е задължително да си най-бързия, най-якия, най-можещия. Важни са други неща. Но нека мъжете да кажат, да не изземвам сега тяхна територия.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Хубав въпрос! Представете си въоръжени безконтролни и рядко с нещо повече от бръмбари в тиквите младежи.Нефертити написа:Подчинение равно ли е на дисциплина в твоите представи?
И, ако не, какво мислиш за второто понятие?
Римляните са казвали навремето още - Si vis pacem, para belum.
А пък Желязната Лейди е адски права за съвременното звучене на тази фраза - Световният мир се крепи на взаимния страх от ядрените оръжия. Иначе досега да сме подминали отдавна WWIII.
не беше така точно:lol:[/quote]Трябва ли АЗ да служа, за да не ме кефи?
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- сър Айвънхоу
радвай се, че не си от Израел... там жените служат две години...pocti_bezobidna написа:Аз затова съм много доволна, че прекратиха тая простотия задължителна казарма.vyara написа: Направо почти го виждам.![]()
Bella Ciao
Bella Ciao
Интересно, при наличието на професионална армия, откъде накъде по улицата ще се разхождат безконтролни въроъжени младежи? И изобщо що за идея - безконтролно въоръжени хора?Remmivs написа:Представете си въоръжени безконтролни и рядко с нещо повече от бръмбари в тиквите младежи.
Какъв Рим, кви пет лева, виж календара.
добреpocti_bezobidna написа:Интересно, при наличието на професионална армия, откъде накъде по улицата ще се разхождат безконтролни въроъжени младежи? И изобщо що за идея - безконтролно въоръжени хора?
нека да са безконтролно разхождащи се неподчиняващи се въоръжени професионални войници
още по-зле мен ако питаш
на такива им казват наемници още от едно време
най-страшната част от вражеската войска
ако е професионален (не наемник) няма как да е безконтролен, бе!Remmivs написа:добреpocti_bezobidna написа:Интересно, при наличието на професионална армия, откъде накъде по улицата ще се разхождат безконтролни въроъжени младежи? И изобщо що за идея - безконтролно въоръжени хора?
нека да са безконтролно разхождащи се неподчиняващи се въоръжени професионални войници
още по-зле мен ако питаш
на такива им казват наемници още от едно време
най-страшната част от вражеската войска
и няма как да се разхождат където им скимне!
пп. вас просто ви е яд, че сте се минали и е било задължително, пък сегашните млаздежи и без врътки се измъкват
Последно промяна от annonymus на 23.02.10, 14:10, променено общо 1 път.
Петър значи камък, това го знам. Но защо пробен? Това не ми е ясно. И не съм сигурен, че е от библията.pocti_bezobidna написа:От Библията идва.
Петър е камъкът на който ще се изгради църквата.
пп. това с израстването - старшинката те е излъгал, нямаш нужда от набиване на крак по плаца, за да съзрееш.
Бях женен и на 23. След университет. Знам какво говоря. Старшините не можеха да ми стъпят на малкия пръст по интелект, камо ли да ми шлифоват и полират мозъка.
Но въобще не става дума за това. Както и да е. Не виждам смисъл да споря с жена, която не е била в казарма при това
Наздраве!