аз щях да питам отгоре що си губиш времето:lol:Но въобще не става дума за това. Както и да е. Не виждам смисъл да споря с жена, която не е била в казарма при това, какво съм научил аз там.
Наздраве!
наздрави:-)
аз щях да питам отгоре що си губиш времето:lol:Но въобще не става дума за това. Както и да е. Не виждам смисъл да споря с жена, която не е била в казарма при това, какво съм научил аз там.
Наздраве!
Мисля, че с "пробен" си се объркал нещо? Къде го намери? Да не е "опорен"?Remmivs написа: Петър значи камък, това го знам. Но защо пробен? Това не ми е ясно. И не съм сигурен, че е от библията.
или да живееш в Кантон и да говориш кантонски китайски...pocti_bezobidna написа:
Можех да съм в Монреал примерно, тогава щях да говоря и френски.
На всяка заповед.Remmivs написа:ми да, ще се подчинява (би трябвало поне, на всяка разумна заповед)pocti_bezobidna написа:ако е професионален (не наемник) няма как да е безконтролен, бе!
ти нали не беше много съгласна с това?
Добре де, ама защо тръгна да търсиш "пробен камък"?Remmivs написа:http://www.google.bg/search?q=пробен+камък
Цивилизацията ни се върти около войната. Факт. Сбъркали сме пътеката много отдавна. Това само вметка.pocti_bezobidna написа:На всяка заповед.
На на разумната такава. Ако всеки редзник почне да преценява разумна ли е заповедта - подчинение няма.
Затова и по принцип за военни престъплания се съдят тези, които издават заповедите, а не изпълнителите.
А, да. Който иска - да става войник, не е нужно да се натрапва този топ ан мисене на всеки.
тръгнах да го търся, защото ти ме попита къде има такова нещоpocti_bezobidna написа:Добре де, ама защо тръгна да търсиш "пробен камък"?
Според мен в случая става дума за нескопосан (буквален) превод на идиом.
честно казно на теб точно една военна подготовка ти трябва...pocti_bezobidna написа:
именно. но тъй като не живея в Израел няма как да да служа войник.
http://www.etymonline.com/index.php?term=touchstoneRemmivs написа:тръгнах да го търся, защото ти ме попита къде има такова нещоpocti_bezobidna написа:Добре де, ама защо тръгна да търсиш "пробен камък"?
Според мен в случая става дума за нескопосан (буквален) превод на идиом.
заради тебедин вид
иначе аз отдавна се чудя откъде произлиза
но не съм търсил
реших да питам първом вас
изобщо нямам намерение да командвам или подготвям неориентирани личностиpocti_bezobidna написа:Брей, тия мераци да командвате и да подготвяте.сър Айвънхоу написа:честно казно на теб точно една военна подготовка ти трябва...pocti_bezobidna написа:
именно. но тъй като не живея в Израел няма как да да служа войник.
Не е толкова повърхностно и едностранно.vyara написа:Само се закачам към твоето мнение, за да кажа нещо и за казармите, понеже така и така се разговорихте.Ън написа: Е, то там е истинската школовка
Като си под напрежение. След няколко месеца чувах сигнала дори и да спя. При всякакви други шумове. Въпрос на тренировка.
Обаче сега всичко съм забравил
21 години минаха от тогава...
Та на какво си мислите, че учат мъжете в армията, в казармите, в чуждестранни легиони и прочие? Научават ги, а и най-добри се считат тези, които са готови да се подчиняват на заповеди и да зачитат йерархията. Да не мислят, да не разсъждават, да не проявяват грам въображение или каквото и да било, свързано с разум и ум, а да са просто едни роботи с копче. Затова маршируват, че да се хипнотизират по-добре. Този ритъм е много полезен.
Когато дойде време хората да мислят и сами да си задействат лостовете, вместо да реагират на юруш, тогава ще дойде и светлото бъдеще. Направо почти го виждам.![]()

Мен лично ме научи да си пазя задника. И, че светът е пълен с отрепки облечени във власт и съвсем обикновени такива. Бях трудовак все пак.Ън написа: Казармата учи и на задружност и на самостоятелност, на работа в екип и на справяне лично с проблемите. На уважение към другия, който е рамо до рамо с теб, но и на самоуважение също. Учи те и да направиш компромис, когато е нужно и да проявиш твърдост, когато се налага. Да проявиш характер, също да проявиш и смирение. Казармата учи на много неща,...
Познавам човек който беше в чуждестранния легион във Франция. Одобриха го - тая година се пенсионира...на 35г. Кръстникът на дъщеря ми, всъщност, познавам още много с различен стаж, имам и около дузина касети с любителски филми от техни тренировки и учения.vyara написа: Познавам човек, който беше в чуждестранния легион във Франция. Не го одобриха.
Май не си чувал за Одрин, Шабла, Исперих, Дуранкулак...Ън написа:Страшното е, че тия турски военни идиоти, вместо да решат да провокират Гърция, можеше да им хрумне да провокират България. И, ако си измислят повод за война, то тогава наистина загиваме. Боев в Свищов ще оцеелее най- дълго, щото е далече
Във военната доктрина на народната ни република са били заложени първи отбранителни линии на Стара планина- турчулята за един ден ще стигнат до там...
Ще го гледам!Нефертити написа:Ън, правилен отговор!
И тъй като тази тема стана манджа с грозде,
да спомена, че се прибирам от грандиозния спектакъл на ансамбъл Българе и се чувствам страхотно.
Така не съм се смяла и веселила от душа от доста време.
Грандиозно!-с една дума.
Направих безброй снимки и ще ви покажа това-онова. Ако не тази нощ, то утре. Че принцеската ми надраска тапетите със слончетата в детската, докато се захласвам.(
Много съм хепи,
и ми се събуди родолюбието, и през цялото време ми се щеше Боев да гледа спектакъла.