Има нещо такова. Дребното (като пример за непредубеденост) много обича в гората.Green Light написа:...
Имаме няколко отрязани валентни връзки ние хората и тия връзки седят така, и чакат да се закачат. Една такава връзка е с гората.
Добро утро
- Piqndurnik
Отивам на театър, т.е. на мюзикъла Албена на Българе.Ън написа:Има нещо демонично в погледа му. Дали е от снимката или наистина е такъв, не знам... но ми се прииска да го нарисувам... Баси, луд съм...
Новината от днес е, че ще има жив кон в представлението. Лошата е, че съм на 1 ред.
Боев, я погледни кончето покрай вас ли е?
"Спаси си деня!" - Green Light
:))
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Re: :))
Благодаря Ън, много бърз беше и не успях да го щракна още веднъж, но изглежда мило пиле.
За теб/нас- да, за мишките, едва лиБаба Яга написа: Благодаря Ън, много бърз беше и не успях да го щракна още веднъж, но изглежда мило пиле.
Хубава снимка си му направила.
Е... да имах и аз готина фотка...след кризата, може би...едва ли не...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ън, при теб има вероятност да се сдобиеш с фотка, но аз да се науча да рисувам като теб - никогЪш.Ън написа:За теб/нас- да, за мишките, едва лиБаба Яга написа: Благодаря Ън, много бърз беше и не успях да го щракна още веднъж, но изглежда мило пиле.
Що? Пробвала ли си? Може и да можеш. Само малко вяра в себе си и старание повечко. Ако ти е кеф и мерак, де. Щото, ако не те влече, няма сми...Баба Яга написа:Ън, при теб има вероятност да се сдобиеш с фотка, но аз да се науча да рисувам като теб - никогЪш.Ън написа:За теб/нас- да, за мишките, едва лиБаба Яга написа: Благодаря Ън, много бърз беше и не успях да го щракна още веднъж, но изглежда мило пиле.

Ън, преди време се бях запалила доста по рисуването, казаха че се получавало, но аз не бях доволна от резултата, има неща който трябва да усетиш вътре в себе си и след това да излееш на листа, другото е некадърна имитация. Затова харесвам и рисунките ти, в тях има живот, докато ги гледах имах усещането че клончето на брезичката ще трепне или от храста ще се отрони сняг. Та коя е следващата картина? 
- Глас в пустиня
Нямам представа! Пълно е с такива птици и ми е трудно да ги различа. Подсети ме, че имам снимана подобна птица

Сега времето е мокро и студено. Птиците стоят по ниските клони и чакат най-подходящият момент за атака и в същото време събират и едновремено спестяват оскъдната топлина/енергия. Готини са за наблюдение, но са много мнителни и не допускат много близо. Можеш да се приближиш само рано сутрин, когато са все още сковани от нощния студ.
- Глас в пустиня
Ще.Нефертити написа:И на мен.БоЕВ написа:Това ми е любопитно и на мен!Баба Яга написа: Та коя е следващата картина?
Страхотни снимки правите.
Благодаря.
Обаче ми се иска да нацапам нещо с масло
Та ся подготвям платно...после ще мацам...и ще покажа след това

Нефертити написа:Стига с тия усти, бе...Ън написа:Значи да следим за пациенти с маслени бои по уститеНефертити написа: Ще.
Та ся подготвям платно...после ще мацам...и ще покажа след това:rotfl24:
Ееееее, кафа!

Ън написа:и косите значиНефертити написа:Стига с тия усти, бе...Ън написа:Значи да следим за пациенти с маслени бои по уститеНефертити написа: Ще.
Та ся подготвям платно...после ще мацам...и ще покажа след това:rotfl24:
Ееееее, кафа!
:rotfl24:
"Спаси си деня!" - Green Light
.....
Днес походих из околни села и отново попаднах на повтаряща се много често картина. С разпадането на един дом умира и и най - голямото дърво в двора. Стопаните отдавна ги няма, а ситото и торбичките с билки посрещат и изпращат утрото.

Re: .....
Тъжно и жалко...Баба Яга написа:
Винаги съм мечтал да живея на село.

- Глас в пустиня
Къщата е стара. Отгледала под стряхата си най-малко три поколения. Такъв модел къщи съм виждал в Невша, северната и западната страни са изцяло от дялан камък и стоят неизмазани - ти си я снимала от юг. Прозорците са доста стари, началото на миналия век, но пък печените тухли сочат градеж/ремонт на южната страна в края на 40-те или началото на 50-те, от същото време е и характерната сива пръскана мазилка с бели ивици по края. Покривът е ремонтиран преди може би десетина петнайсет години. Къщата доскоро е била съвсем обитаема, най-вероятно е приютявала хроми старци които са изживявали дните си, а в момента се саморазрушава от невъзможността многобройните наследници да се съберат и да решат какво да правят с имота въпреки мизерните си няколко идеални части-ци от него.
Тъжна гледка, всеки ден подобни са ми със стотици пред очите!
Поздравления за хубавия кадър заблавих да кажа!:bigsmile:
Ън, аз май успях да сбъдна мечтата си. Избягах от Варна и се преселих на десетина километра в една село, сега когато отида при майка ми изпадам в ужас. Живее до Окръжна болнаца и сигурно се досещаш какво се чува денонощно. В съседство с болницата има и районно, та на всяка сирена която се чува може да се чудиш дали е линейка или полицейска кола. Какафонията е невъобразима. Тук поне имам избора за гора или море и възможност за тишина и уединение.Ън написа:Тъжно и жалко...Баба Яга написа:
Винаги съм мечтал да живея на село.
Боев, благодаря ти за обяснението. Да си призная много малко разбирам от строителство, но тази къща ме привлече, някаква тъга и носталгия се излъчват от буренясалите и стълби, зад входната врата има една закачалка и някой е оставил стръкове билки увити в конец и хартия, прилежно надписани с молив и онзи почерк характерен за хората родени точно в началото на миналия век.В градината все още растат кокичета и нарциси. Къщата и имота се продават, но цената е ужасно завишена поради пребиваването на няколко семейства англичани в района. Никой не я купува, но не свалят и цената, наследниците не искали да си цапат ръцете на село.БоЕВ написа:Къщата е стара. Отгледала под стряхата си най-малко три поколения. Такъв модел къщи съм виждал в Невша, северната и западната страни са изцяло от дялан камък и стоят неизмазани - ти си я снимала от юг. Прозорците са доста стари, началото на миналия век, но пък печените тухли сочат градеж/ремонт на южната страна в края на 40-те или началото на 50-те, от същото време е и характерната сива пръскана мазилка с бели ивици по края. Покривът е ремонтиран преди може би десетина петнайсет години. Къщата доскоро е била съвсем обитаема, най-вероятно е приютявала хроми старци които са изживявали дните си, а в момента се саморазрушава от невъзможността многобройните наследници да се съберат и да решат какво да правят с имота въпреки мизерните си няколко идеални части-ци от него.
Тъжна гледка, всеки ден подобни са ми със стотици пред очите!
Поздравления за хубавия кадър заблавих да кажа!:bigsmile:
Мнемо, точно долап е думата. Останах много изненадана когато го видях, помня моята баба имаше такъв, винаги ми миришеше на прясно изпечен хляб там, тя не признаваше заводски. В такива къщи времето е спряло. А къщата и дървото си отиват заедно.Мнемозина написа:Долап.
Помните ли я тая дума? За нея се сетих, като гледах последните снимки.
Дървото също е страхотно... благодаря!
- Глас в пустиня
Така е!Баба Яга написа:... някаква тъга и носталгия се излъчват ...
Шибани наследници излезли като от темата Биид, шибани фукари, живеещи шибан живот в шибаните си панелки в някой шибан краен квартал, на някой шибан град.
Да, тя просто звучи вкусно тая дума. Хлебно едно такова.Баба Яга написа:Мнемо, точно долап е думата. Останах много изненадана когато го видях, помня моята баба имаше такъв, винаги ми миришеше на прясно изпечен хляб там, тя не признаваше заводски. В такива къщи времето е спряло. А къщата и дървото си отиват заедно.Мнемозина написа:Долап.
Помните ли я тая дума? За нея се сетих, като гледах последните снимки.
Дървото също е страхотно... благодаря!
А за спрялото време... не спира. Тече. Иначе нямаше да си отиват къщите и дърветата. Няма как, знаем го, и все пак е тъжно.
Panta rhei...