Портите на Валхала

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Ако няма наоколо гниещи трупове, значи самият вече си труп. Момичетата са наградата за победителите!

Пътят към Валхала е една безкрайна вакханалия - битка - смърт, победа - пир, път и отново битка...:cool:
Не е съвсем така. Аз и друг път съм казвал това, което съм си мисли и друг път - един велик войн и мъж като Херакъл например, или Ахил, или Хектор, или избери-си-ти-кой, може да надвие в берсерксия си бяс и да повали мъртви (и съответно започващи гниене) 10-15-20 неприятеля. Един умел и мъдър пълководец от друга страна може би в пряк двубой може да повали 1 или 2-ма, но оръжието на ума му може да унищожи армии. Такъв е Александър например или Одисей. И не мисля, че те са по-малки победители или пък има по-малко момичета за тях. :grin:

Животът е битка, друже! Наздраве!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Защо войнът си оставя вратичка за отстъпление? Да не би да усеща слабост нещо?
Мен ли питаш? Ако да, то да. Само безумците са безстрашни и не могат да прозрат, че в тях има и слабост.
Истинската сила, не е в това да нямаш слабости, а да ги победиш. Импераре сиби....
Или както се казва още, не можеш да знаеш какво е да стоиш прав, преди да си паднал. Когато паднеш, вече разбираш какво е да стоиш прав. И да се изправиш.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Ако няма наоколо гниещи трупове, значи самият вече си труп. Момичетата са наградата за победителите!

Пътят към Валхала е една безкрайна вакханалия - битка - смърт, победа - пир, път и отново битка...:cool:
Не е съвсем така. Аз и друг път съм казвал това, което съм си мисли и друг път - един велик войн и мъж като Херакъл например, или Ахил, или Хектор, или избери-си-ти-кой, може да надвие в берсерксия си бяс и да повали мъртви (и съответно започващи гниене) 10-15-20 неприятеля. Един умел и мъдър пълководец от друга страна може би в пряк двубой може да повали 1 или 2-ма, но оръжието на ума му може да унищожи армии. Такъв е Александър например или Одисей. И не мисля, че те са по-малки победители или пък има по-малко момичета за тях. :grin:

Животът е битка, друже! Наздраве!
Тия са гърци => не е сигурно дали са били войни, още пък по малко берсерки.

При истинските войни, водачите/пълководците са се избирали измежду най-достойните(най-добрите в битка) сред равни.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Защо войнът си оставя вратичка за отстъпление? Да не би да усеща слабост нещо?
Мен ли питаш? Ако да, то да. Само безумците са безстрашни и не могат да прозрат, че в тях има и слабост.
Истинската сила, не е в това да нямаш слабости, а да ги победиш. Импераре сиби....
Или както се казва още, не можеш да знаеш какво е да стоиш прав, преди да си паднал. Когато паднеш, вече разбираш какво е да стоиш прав. И да се изправиш.
Само страхливец би си оставил вратичка когато полага обет!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

напротив
но не говорим на един език
истински смел е не този, който не се страхува от нищо, а който преодолява страха си
другите са машинални безумци, нищо смело няма в това
но така мисля аз
ти можеш да, и имаш явно, различно виждане по въпроса
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Тия са гърци => не е сигурно дали са били войни, още пък по малко берсерки.

При истинските войни, водачите/пълководците са се избирали измежду най-достойните(най-добрите в битка) сред равни.
берсеркски беше алегория, иносказание, че дори и приказка (какво друго е Омир), а не националност
понякога се учудвам как можеш да виждаш само черно и бяло
сигурно е по-лесно
но едва ли е по-вярно
всъщност, със сигурност не е :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:напротив
но не говорим на един език
истински смел е не този, който не се страхува от нищо, а който преодолява страха си
другите са машинални безумци, нищо смело няма в това
но така мисля аз
ти можеш да, и имаш явно, различно виждане по въпроса
Главата на дръвник слагам, но от дадена дума не отстъпвам!

Не е нужно да си безстрашен безумец, за да дадеш обет, положиш клетва, но е абсолютно задължително да я спазваш до сетният си дъх, защото, иначе, се превръщаш в празнодумец.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Главата на дръвник слагам, но от дадена дума не отстъпвам!

Не е нужно да си безстрашен безумец, за да дадеш обет, положиш клетва, но е абсолютно задължително да я спазваш до сетният си дъх, защото, иначе, се превръщаш в празнодумец.
Защо смяташ, че ще отстъпи?
Не винаги всичко зависи от теб.
Ами ако се побъркаш? От удар в главата с боен чук? И престъпиш клетвата си?
Не е празнодумие. Според мен. Хората от онези времена са били много по свързани с природата и отвъдното, отколкото нас, модерните хора, и не случайно има такива думи в клетва. Категорично не е нито от страх, нито от застраховка. Това е молба към нещо по-висше ако въпреки всичко, което зависи от теб, нарушиш по една или друга причина думите си, силите по-големи от теб да отчетат този прост факт, а именно, че ти си само човек.
Както и да е. Май си губим времето. :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Главата на дръвник слагам, но от дадена дума не отстъпвам!

Защо смяташ, че ще отстъпи?
Не винаги всичко зависи от теб.
Ами ако се побъркаш? От удар в главата с боен чук? И престъпиш клетвата си?
Не е празнодумие. Според мен. Хората от онези времена са били много по свързани с природата и отвъдното, отколкото нас, модерните хора, и не случайно има такива думи в клетва. Категорично не е нито от страх, нито от застраховка. Това е молба към нещо по-висше ако въпреки всичко, което зависи от теб, нарушиш по една или друга причина думите си, силите по-големи от теб да отчетат този прост факт, а именно, че ти си само човек.
Както и да е. Май си губим времето. :cool:
Дали си губиш времето или не, това, аз, не мога да кажа!
Прав си обаче за това, че се хванах за думата. Може и текстът на клетвата да е променен във времето от множеството преводи, може и от нещо друго. Но определено на мен не ми се връзват клетви във всичко свято и молба за прошка от проявено малодушие на едно място.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

БоЕВ написа: Дали си губиш времето или не, това, аз, не мога да кажа!
Прав си обаче за това, че се хванах за думата. Може и текстът на клетвата да е променен във времето от множеството преводи, може и от нещо друго. Но определено на мен не ми се връзват клетви във всичко свято и молба за прошка от проявено малодушие на едно място.
Най-големият страх е да не успееш да победиш страховете си.
Наздраве :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Piqndurnik написа: Най-големият страх е да не успееш да победиш страховете си.
Страхът от самия страх!
Разяжда.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

БоЕВ написа: Страхът от самия страх!
Разяжда.
Точно.
Наздраве :cool:
Публикувай отговор