03-03-ти
03-03-ти
се пада сряда. И е неработен ден. Тук се въртят едни идеи в "публичното" пространство... и си търсим съмишленици...
Идеята е да скокнем до някъде тоя ден. Да посетим некой от 100-те национални. Да подишаме въздух. Проза...
За сега сме се спряли на Сопот - къщата на Вазов и после с въжената линия някъде по планината. Планът, както всички планове, подлежи на коментариии...
Мераклии има ли?
Идеята е да скокнем до някъде тоя ден. Да посетим некой от 100-те национални. Да подишаме въздух. Проза...
За сега сме се спряли на Сопот - къщата на Вазов и после с въжената линия някъде по планината. Планът, както всички планове, подлежи на коментариии...
Мераклии има ли?
Re: 03-03-ти
намерете някво инфо за лифта до незабравка, че се ебавали чувам напоследък:-)Gaspode написа:се пада сряда. И е неработен ден. Тук се въртят едни идеи в "публичното" пространство... и си търсим съмишленици...
Мераклии има ли?
ние сме през априлската малко в родопи и по дупки от 05-10.04.10
имайте го впредвид:-)
и през шипка ше минеме
българи-орловци ено друго
ако можите да спастрите някой ден от лапите на бизнеса
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Чудно място сте решили.Gaspode написа:се пада сряда. И е неработен ден. Тук се въртят едни идеи в "публичното" пространство... и си търсим съмишленици...
Мераклии има ли?
Лифта е дълъг, на 2 нива, гледката прелест. И ако имате и парапланеристи - те там е най-подходящото място!
Оф, само 1 ден, нужни са поне 2-3 отпуск.
Я го решете, я.
Нещо предбалканско да предложа?
Дряново, Дряновски манастир, Дряновска екопътека, пещерата Бачо Киро.
http://www.dryanovo.bg/
За тук се наемам и като гид!:winkw:
Ако е по северния склон, съм склонна да се включа и аз.
"Спаси си деня!" - Green Light
Ми тва търсих точно сега - не пишат да не работи или нещо подобно...KENT написа: намерете някво инфо за лифта до незабравка, че се ебавали чувам напоследък:-)
ние сме през априлската малко в родопи и по дупки от 05-10.04.10
имайте го впредвид:-)
и през шипка ше минеме
българи-орловци ено друго
ако можите да спастрите някой ден от лапите на бизнеса
Ще го видим на място
За април - ние планираме по великден да сме в СанДански :)
Иначе нямаме планове. Кви дупки ще превземаш пак?
Иначе за 1-2-3 дневни отскоци аз съм винаги навит... особено пък ако има къмпъни :)
Ми кво да се прави - сега има само 1 ден фри. Иначе събота и неделя ебентуално. Аз отдавна се каня поне веднъж месечно да бягам някъде през уйкенда...Нефертити написа: Чудно място сте решили.
Лифта е дълъг, на 2 нива, гледката прелест. И ако имате и парапланеристи - те там е най-подходящото място!
Я го решете, я.
Дряново звучи супер идейно, помни го за като се отвори повечко време :). Ходили сме до манастира и пещерата, но не пречи да отидем пак. Още повече, че дяцата не бяха с нас предния път...
Мдаааа
"Втора зима лифт „Незабравка" не работи и това връща туристите, твърдят засегнатите."
"През 2010 г. лифтът няма да се зазимява, но ще се пуска, когато има група от 25 човека.
Ако групата е по-малка лифтът също може да бъде пуснат, но трябва да се купят 25 билета.
Ако туристите са решили да използват лифта, трябва да заявят това предварително, за да може обслужващият екип да подготви съоръжението за работа, обясни Банков."
Май с лифта няма да стане
Най-дългия на балканите, нам си кво си...
"Втора зима лифт „Незабравка" не работи и това връща туристите, твърдят засегнатите."
"През 2010 г. лифтът няма да се зазимява, но ще се пуска, когато има група от 25 човека.
Ако групата е по-малка лифтът също може да бъде пуснат, но трябва да се купят 25 билета.
Ако туристите са решили да използват лифта, трябва да заявят това предварително, за да може обслужващият екип да подготви съоръжението за работа, обясни Банков."
Май с лифта няма да стане
Габрово, Дряново, старите столици, та до Варна- ще ви сложим печати на 100 национални обекта, НП.Gaspode написа:Ми кво да се прави - сега има само 1 ден фри. Иначе събота и неделя ебентуално. Аз отдавна се каня поне веднъж месечно да бягам някъде през уйкенда...Нефертити написа: Чудно място сте решили.
Я го решете, я.
Дряново звучи супер идейно, помни го за като се отвори повечко време :). Ходили сме до манастира и пещерата, но не пречи да отидем пак. Още повече, че дяцата не бяха с нас предния път...
Габрово, Дряново, старите столици, та до Варна- ще ви сложим печати на 100 национални обекта, НП.Нефертити написа: Ми кво да се прави - сега има само 1 ден фри. Иначе събота и неделя ебентуално. Аз отдавна се каня поне веднъж месечно да бягам някъде през уйкенда...
Бе гадовете са ги поразхвърляли малко тия обекти, шъ знайш :)
Няма да стане с едно отиване до Варна :)
Моя големия дзвер сега е фърлил око на Мусала - някой ден може да скокнем до там сал зарад тоя пусти печат
- windcolours
това е най-ужасният лифт, на който съм се качвала някога..вярно че беше преди повече от 10 години, не знам дали междувременно не са го ремонтирали.Имаше и нещастни случаи с него...Gaspode написа:Мдаааа
Май с лифта няма да станеНай-дългия на балканите, нам си кво си...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Последно се качвах тази година месец май. Верно не е последна дума на техниката, но не видях риск за злополуки.windcolours написа:това е най-ужасният лифт, на който съм се качвала някога..вярно че беше преди повече от 10 години, не знам дали междувременно не са го ремонтирали.Имаше и нещастни случаи с него...Gaspode написа:Мдаааа
Май с лифта няма да станеНай-дългия на балканите, нам си кво си...
Препоръчвам да го ползваате трезви и по 1 на седалка, щото миналия септември се разминахме по трасето с една двойка, която го ползваше 2 в едно, то вечро че е дълъг, но чак пък толкова за такава цел
Последно промяна от Неф на 28.02.10, 18:32, променено общо 1 път.
Ако не са напикаеш от страх, ква е ти е файдата на подвига:lol:това е най-ужасният лифт, на който съм се качвала някога..вярно че беше преди повече от 10 години, не знам дали междувременно не са го ремонтирали.Имаше и нещастни случаи с него...
[/quote]KENT написа:по добре с къщата на левски и нагоре по пътеката към х. левски, най яките места ще ги стигнете за два часа макс, надолу един /пролома на стара река/Май с лифта няма да станеНай-дългия на балканите, нам си кво си...
Ми тва е вариант. Само трябва да улучим началото на пътеката :)
Е ако го ползваме трезви и по 1 на седалка за чий ни е тоя лифт?Нефертити написа: Препоръчвам да го ползваате трезви и по 1 на седалка, щото миналия септември се разминахме по трасето с една двойка, която го ползваше 2 в едно, то вечро че е дълъг, но чак пък толкова за такава цел:winkw:
Ние ще сме с дяцата... та ще се въздържаме от подобни подвизи... колкото и трудно да ни бъде...
Хич да не споменавам, че и сам да съм на седалката пак има риск да падне... камо ли па да сме двама... че и да я клатим...
Зле, зле, но те вози и те изкачва. Ще гледате не старите железа, а прекрасната гледка.Gaspode написа:Ти паwindcolours написа: това е най-ужасният лифт, на който съм се качвала някога..вярно че беше преди повече от 10 години, не знам дали междувременно не са го ремонтирали.Имаше и нещастни случаи с него...
Кога ли са оправили нещо в Бг?
Ако е било зле преди 10г, сега е йоще по-зле вероятно
Приятно изкарване.
На първо ниво като слезете, на ръба на скалата имаше еделвайси. Но сега ще има само зелена тревичка.
Gaspode написа:Е ако го ползваме трезви и по 1 на седалка за чий ни е тоя лифт?Нефертити написа: Препоръчвам да го ползваате трезви и по 1 на седалка, щото миналия септември се разминахме по трасето с една двойка, която го ползваше 2 в едно, то вечро че е дълъг, но чак пък толкова за такава цел:winkw:
Ние ще сме с дяцата... та ще се въздържаме от подобни подвизи... колкото и трудно да ни бъде...
Хич да не споменавам, че и сам да съм на седалката пак има риск да падне... камо ли па да сме двама... че и да я клатим...
Ми тва е вариант. Само трябва да улучим началото на пътеката :)[/quote]Gaspode написа:KENT написа:по добре с къщата на левски и нагоре по пътеката към х. левски, най яките места ще ги стигнете за два часа макс, надолу един /пролома на стара река/Май с лифта няма да станеНай-дългия на балканите, нам си кво си...
гасподе майтап няма обаче винаги се губя в карлово, може би щото обикновено тръгваме в 04.30 от гарата, може за друго не знам, освен това ми прилошава също на едно и тоже място на пътеката /към 15 пъти вече/, мога да ти дам координати белким ти прилошее и на тебе:lol:п.п. последния път обаче не .... ми прилоша ефективно:lol: бях писал тука едно граматически инвалидно писание, "36 часа" се казва намери го там има от пътеката
има диви животни
внимавайте
ползвайте тоалетна преди тръгване:lol:
- windcolours
Ходили ли сте към Стобските пирамиди? неверотно красиво място! близо е и до Рилския манастир, така че може и 2 в 1.
http://images.google.bg/images?q=%D1%81 ... CBsQsAQwAw
KENT написа: гасподе майтап няма обаче винаги се губя в карлово, може би щото обикновено тръгваме в 04.30 от гарата, може за друго не знам, освен това ми прилошава също на едно и тоже място на пътеката /към 15 пъти вече/, мога да ти дам координати белким ти прилошее и на тебе:lol:п.п. последния път обаче не .... ми прилоша ефективно:lol: бях писал тука едно граматически инвалидно писание, "36 часа" се казва намери го там има от пътеката
има диви животни
внимавайте
ползвайте тоалетна преди тръгване:lol:
КЕНТ, този твой пътепис ми е любимия и го помня и до днес.
Може би, защото точно това място, Карлово и водопада, непрестанно ме влекат с някаква тайнствена магнетичност.
Къде си оповръщал, как не съм нагазила до сега.
Gaspode, за лифта да ти кажа, че де размислих за вас: по това време на годината вятърът ще е силен, да се намажете добре със защитен крем, особено децата, и по няколко камъка в джобовете, да не ви отвее.
Примамливо е, но точно това 2 в 1 за един ден е абсурд!windcolours написа:Ходили ли сте към Стобските пирамиди? неверотно красиво място! близо е и до Рилския манастир, така че може и 2 в 1.
- windcolours
защо? и двете са много близо едно до друго....или друго имаш предвид?Нефертити написа:Примамливо е, но точно това 2 в 1 за един ден е абсурд!windcolours написа:Ходили ли сте към Стобските пирамиди? неверотно красиво място! близо е и до Рилския манастир, така че може и 2 в 1.
Карлово и Сопотwindcolours написа:защо? и двете са много близо едно до друго....или друго имаш предвид?Нефертити написа:Примамливо е, но точно това 2 в 1 за един ден е абсурд!windcolours написа:Ходили ли сте към Стобските пирамиди? неверотно красиво място! близо е и до Рилския манастир, така че може и 2 в 1.
Ти с Рилския манастир ли го съчета? За тогава става, да!:bigsmile:
Ходили сте... до средата на пътя...windcolours написа:Ходили ли сте към Стобските пирамиди? неверотно красиво място! близо е и до Рилския манастир, така че може и 2 в 1.
Това също е вариант, 10х
Не се разбираш от дума ти явноНефертити написа: Gaspode, за лифта да ти кажа, че де размислих за вас: по това време на годината вятърът ще е силен, да се намажете добре със защитен крем, особено децата, и по няколко камъка в джобовете, да не ви отвее.
Камъни може да се наложи само да вадя... и то не от джобовете
10х все пак за грижата де
ах колко грубоКЕНТ, този твой пътепис ми е любимия и го помня и до днес.
Може би, защото точно това място, Карлово и водопада, непрестанно ме влекат с някаква тайнствена магнетичност.
не съм оповръщал
бил съм често ммммм...
неразположен
от тръбата до изравнителя на веца:lol:
KENT написа:ах колко грубоКЕНТ, този твой пътепис ми е любимия и го помня и до днес.
не съм оповръщал
бил съм често ммммм...
неразположен
от тръбата до изравнителя на веца:lol:
Их, размечтахте ме,
та взех, че си налях една чашка винце.
Наздраве дружина
Вътре съм!
Освен мен и децата мога да поема още 5-6 ентусиаста
на линия съм
на линия съм
Re: Вътре съм!
На коя линия си ти, дай координати за непросветените?Ellhnida написа:Освен мен и децата мога да поема още 5-6 ентусиаста
на линия съм
Пътнически влак тръгва на първи коловоз ....
Ти с пътнически бус ли си?
п.п. Аз освен мен и детето, превозвам още 3 ентусиасти, плюс още 1 дете.
Трън, ждрелото на р.Ерма също е добър маршрут за 1 ден. Тъкмо няма да се драпа по все още калясали и течащи планински пътеки. А е на 70 км. от сф. Мързи ме да търся снимки, но гледката определено си заслужава. Еле реката с мостовете, стълбите и т.н. дето изглежда като в приказка.
п.п.

п.п.

Последно промяна от І на 28.02.10, 22:50, променено общо 1 път.
Там бяхме след НГ. Наистина е хубаво мястото. Заплюхме си го (че даже май го и препикахмеМЪЖжжж написа:Трън, ждрелото на р.Ерма също е добър маршрут за 1 ден. Тъкмо няма да се драпа по все още калясали и течащи планински пътеки. А е на 70 км. от сф. Мързи ме да търся снимки, но гледката определено си заслужава. Еле реката с мостовете, стълбите и т.н. дето изглежда като в приказка.
ПП. За 03-03-ти не става, щото от там вече взехме печат
За полудневен екскурЗ, става и "Кремиковски манастир".
За авто туристите,

пътя води до паркинга пред манастира, има място и около него. Пътя е направо супер.
Има паркинг и на 2 км. преди манастира по асвалтовия път и на около 600-700 м. по пряката пътека през поляната и гората за тези, които все пак искат и да се поразходят лежерно.

Мястото е достатъчно хубаво и достатъчно високо над смогова София.

Новата сграда е добра,

но по-специалното място е старият параклис от 14 век с много запазени фрески и нямащ нищо общо с помпозната величественост на църквите от по-новите ери.

Място за сядане има достатъчно по ливадите наоколо, но понеже все още земята е мокра, по-удобно е в двора. Хората са се погрижили.

Има и кафеавтомат с монети за топли напитки.
Манастира се поддържа в момента от една много учтива и бъбрива баба украинка, от която чух страхотни неща за жените /като размисъл за минало и настояще/ докато припушвах на пейките под следобедното слънце днес.
Те я:

П.п. рязко стана студено, щом слънцето се скри, а и вятър си подухваше /към 5 следобед/. Иначе е южен склон, но си е планина ..
Има достатъчно указателни табели по пътя и се намира лесно. След отбивката за Кремиковци от околовръстното, има 1 голям ляв завой на пътя и още 1 ляв завой на едно У-образно кръстовище с много табели към "квартал Кремиковци" и комплекса на министерство на труда и соц.грижите /нарочно го пиша с малки букви
/ И останалото е каране само направо към склона. Манастира се вижда отдалече на склона и може и без таблите...само спазвате посоката към него. 
За авто туристите,

пътя води до паркинга пред манастира, има място и около него. Пътя е направо супер.
Има паркинг и на 2 км. преди манастира по асвалтовия път и на около 600-700 м. по пряката пътека през поляната и гората за тези, които все пак искат и да се поразходят лежерно.

Мястото е достатъчно хубаво и достатъчно високо над смогова София.

Новата сграда е добра,

но по-специалното място е старият параклис от 14 век с много запазени фрески и нямащ нищо общо с помпозната величественост на църквите от по-новите ери.

Място за сядане има достатъчно по ливадите наоколо, но понеже все още земята е мокра, по-удобно е в двора. Хората са се погрижили.

Има и кафеавтомат с монети за топли напитки.
Манастира се поддържа в момента от една много учтива и бъбрива баба украинка, от която чух страхотни неща за жените /като размисъл за минало и настояще/ докато припушвах на пейките под следобедното слънце днес.
Те я:

П.п. рязко стана студено, щом слънцето се скри, а и вятър си подухваше /към 5 следобед/. Иначе е южен склон, но си е планина ..
Има достатъчно указателни табели по пътя и се намира лесно. След отбивката за Кремиковци от околовръстното, има 1 голям ляв завой на пътя и още 1 ляв завой на едно У-образно кръстовище с много табели към "квартал Кремиковци" и комплекса на министерство на труда и соц.грижите /нарочно го пиша с малки букви
- Глас в пустиня
Скромна ЗафираНефертити написа:На коя линия си ти, дай координати за непросветените?Ellhnida написа:Освен мен и децата мога да поема още 5-6 ентусиаста
на линия съм
В София съм
- windcolours
а закъде пътувате?Ellhnida написа:Скромна ЗафираНефертити написа:На коя линия си ти, дай координати за непросветените?Ellhnida написа:Освен мен и децата мога да поема още 5-6 ентусиаста
на линия съм
В София съм
Ми нъл туй се отипвам(е) да решим в тъз тема де :)windcolours написа: а закъде пътувате?
- windcolours
- windcolours