03-03-ти
- Stranniche
- Обратна връзка:
Докладваха ми, че от 19 на Раковски 163а в заведението Warsteiner щяло да се пие. Дано има и вино, освен бира. 
http://warsteiner.hit.bg/
PS
Ние ще се появим по-късно, надявам се докато все още ще можете да ни разпознаете...
http://warsteiner.hit.bg/
PS
Ние ще се появим по-късно, надявам се докато все още ще можете да ни разпознаете...
- Глас в пустиня
Надявам се да сте си изкарали хубаво!
Защото нас ни веселиха деца, бяха подготвили цяла програма: www.vbox7.com/play:7197b338
Имаше и заря:

Както и кръшни хора на мегдана под съпровода на духова музика.
Защото нас ни веселиха деца, бяха подготвили цяла програма: www.vbox7.com/play:7197b338
Имаше и заря:

Много хубаво беше.БоЕВ написа:Надявам се да сте си изкарали хубаво!
Имаше и заря:
Е, бяхме в камерен състав, детската програма беше свободна и заря също нямаше.
И снимков материал не осигурихме.
Обаче беше извънредно приятно.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Бяхме на разходка, Банкя, "Клисурски манастир", разходка на връщане с покоряване на един мъничък връх в Банкя и после на гости почти цялата групичка на една приятелка и майка и, които ни нагостиха за празника кат за световен такъв.
Даже и сливова ракийка пийнах, щот не карах аз. 
И като се върнахме, ...аз заспах.
Нещо много умора ми се е натрупала напоследък.
Е и сега опитах да заспя, но се повъртях час -2 в леглото и се ококорих.
Сори за сбирката, но исках да съм с ветровитата /и без това срещите ни са спорадични/. Нямаше как да шерне децата на бабите и затова - у тях. Обаче...
заспах да го..
Кат гледам на тИлиФона 3 обаждания и 2 смс-а от групата, атакувала заведението ама... 

Много красив манастир. Аз за първи път виждам така "изписан" и по външните стени. Свободен е за достъп.
Е, няма място където да се приседне като в "Кремисовският", но си заслужава да се види /по топло и сухо време за да се ползват ливадите наоколо/.
Само дето духаше студен пронизващ вятър и земята навсякъде беше мокра и не ставаше за пикник.
Аз подишах чист въздух /и сега естествено кашлям
/. Ще се опитам пак да прилегна, че ме чака труден ден днес.
Честит празник!
И като се върнахме, ...аз заспах.
Е и сега опитах да заспя, но се повъртях час -2 в леглото и се ококорих.
Сори за сбирката, но исках да съм с ветровитата /и без това срещите ни са спорадични/. Нямаше как да шерне децата на бабите и затова - у тях. Обаче...

Много красив манастир. Аз за първи път виждам така "изписан" и по външните стени. Свободен е за достъп.
Е, няма място където да се приседне като в "Кремисовският", но си заслужава да се види /по топло и сухо време за да се ползват ливадите наоколо/.
Само дето духаше студен пронизващ вятър и земята навсякъде беше мокра и не ставаше за пикник.
Аз подишах чист въздух /и сега естествено кашлям
Честит празник!
МЪЖжжж написа:Трън, ждрелото на р.Ерма също е добър маршрут за 1 ден. Тъкмо няма да се драпа по все още калясали и течащи планински пътеки. А е на 70 км. от сф. Мързи ме да търся снимки, но гледката определено си заслужава. Еле реката с мостовете, стълбите и т.н. дето изглежда като в приказка.
Очарователно местенце. Не съм виждала по-романтични пътечки. Къде точно се намират и как се стига до там?
Чудно беше, независимо от камерния състав! Все пак важно е качестовото, а не количеството!Stranniche написа:Потвърждавам!Мнемозина написа:Много хубаво беше.
Е, бяхме в камерен състав, детската програма беше свободна и заря също нямаше.
И снимков материал не осигурихме.
Обаче беше извънредно приятно.
Благодаря много на трите дами за чудесната вечер, както и на малката чаровница на Мнемо!
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Ние все пак си направихме една солова екскурзия до Сопот...
Спряхме първо на един нов комплекс в памет на Апостола

След туй се засилихме към Клисура. Спряхме да поснимаме на втората бойна позиция, където е било топчето и където Боримечката се е провикнал да се не плашат женурята и децата

Посетихме музея в града. Винаги, когато имаме време, гледаме да си "вземем" беседа при такива посещения. Голям кеф е да гледаш с каква любов и ентусиазъм уредничките на музеите разказват за (предполагам) родните си места. А и се научаватдоста интересни неща. Не, че ги няма някъде в нет-я, предполагам, но е съвсем друго да ти ги разкажат на място. За Клисура, например, не съм знаел, че са (може би) единственото място, където Априлското възстание не е придружено с предателство на големците и стареите. Затова и Клисура е сравнена със земята след превземането и. Девойката разправяше, че три дни са се точили кервани със стока, открадната от турските войскари... накрая взели даже дограмите и черчеветата. За разлика от Копривщица, примерно, където големците откупири града и там войска не е вилняла. И затуй сега всеки ходи в Копривщица да гледа старите къщи и да цъка с език, а Клисура е забравена и от бога дори. Накрая жена ми зе да разпитва, щото тя си е ученолюбива от малка
и се оказа, че по време ва Априлското в Клисура са живели къде 4000 човеци, а сега едвам 1500... Клисурец бил и първият черовек, донесъл в Бг розата - подарък за семейството, на което кумувал. И после тая роза направила Клисура алтън благодарение на розовото масло...
Та така. След беседата в Клисура, прекъсвана от време на време от разни нахалници, които искаха да си купят билетчета за музея, и след като разгледахме експозицията, отпрашихме към Сопот...
Там уредничката на къщата на Вазов беше много заета да оформя една фРактура на некви лелки и не можахме да си поръчаме беседа. Разгледахме набързо къщата, бръснарницата и изданията на "Под Игото" на японски и кви ли не йоще езици. Сопот ми направи вчепетление с многото вода, течаща навсякъде. Буквално. В средата на двора имаше вада и цветенца до нея...

И по улиците течеше вода, чешми на всяка крачка, пълноводие...
След като осигурихме двата печата дойде време да задоволим друга една важна потребност
Намерихме едно ресторантче на теферич и хапнахме набързо... След една кратка разходка в Сопот (девическия метох, църква неква и просто шпациране по улиците) се насочихме към лифтата.

Въпреки странните знакове около него и нашите очаквания, лифта изглеждаше добре поддържан, но неработещ. Нямаше ги и ятата парапланери, които очаквах да видя. Явно ще трябва да се отида там отново през лятото за да се метна от високото...
Там останахме докато застудя, разходихме се в ниското и пощракахме малко разни зеленини и архитектурни забележителности. След което потеглихме нананазад. За съжаление имахме уговорка за вечерта, което ни попречи да се приземим в бирарията на Раковска - друК някой път
Като цяло екскурзията хареса на цялото фемили и мястото там беше включено в списъка "Пак ще дойдем"

Рапорт даден
Спряхме първо на един нов комплекс в памет на Апостола

След туй се засилихме към Клисура. Спряхме да поснимаме на втората бойна позиция, където е било топчето и където Боримечката се е провикнал да се не плашат женурята и децата

Посетихме музея в града. Винаги, когато имаме време, гледаме да си "вземем" беседа при такива посещения. Голям кеф е да гледаш с каква любов и ентусиазъм уредничките на музеите разказват за (предполагам) родните си места. А и се научаватдоста интересни неща. Не, че ги няма някъде в нет-я, предполагам, но е съвсем друго да ти ги разкажат на място. За Клисура, например, не съм знаел, че са (може би) единственото място, където Априлското възстание не е придружено с предателство на големците и стареите. Затова и Клисура е сравнена със земята след превземането и. Девойката разправяше, че три дни са се точили кервани със стока, открадната от турските войскари... накрая взели даже дограмите и черчеветата. За разлика от Копривщица, примерно, където големците откупири града и там войска не е вилняла. И затуй сега всеки ходи в Копривщица да гледа старите къщи и да цъка с език, а Клисура е забравена и от бога дори. Накрая жена ми зе да разпитва, щото тя си е ученолюбива от малка
Та така. След беседата в Клисура, прекъсвана от време на време от разни нахалници, които искаха да си купят билетчета за музея, и след като разгледахме експозицията, отпрашихме към Сопот...
Там уредничката на къщата на Вазов беше много заета да оформя една фРактура на некви лелки и не можахме да си поръчаме беседа. Разгледахме набързо къщата, бръснарницата и изданията на "Под Игото" на японски и кви ли не йоще езици. Сопот ми направи вчепетление с многото вода, течаща навсякъде. Буквално. В средата на двора имаше вада и цветенца до нея...

И по улиците течеше вода, чешми на всяка крачка, пълноводие...
След като осигурихме двата печата дойде време да задоволим друга една важна потребност

Въпреки странните знакове около него и нашите очаквания, лифта изглеждаше добре поддържан, но неработещ. Нямаше ги и ятата парапланери, които очаквах да видя. Явно ще трябва да се отида там отново през лятото за да се метна от високото...
Там останахме докато застудя, разходихме се в ниското и пощракахме малко разни зеленини и архитектурни забележителности. След което потеглихме нананазад. За съжаление имахме уговорка за вечерта, което ни попречи да се приземим в бирарията на Раковска - друК някой път
Като цяло екскурзията хареса на цялото фемили и мястото там беше включено в списъка "Пак ще дойдем"

Рапорт даден
- Stranniche
- Обратна връзка:
Хихихи, колко ЧВ му се пише, ако иска да навакса!wild_moon написа:Е, случва се, какво да се прави! Споко, ще имаме и други сбирки, все ще наваксаш някакси!Remmivs написа:Дължа извинение, че не успях (отново) да дойда.
Ето го.
Дали го приемате е вече ваше, не мое.
Особено от Оная сбирка с Елби и Айвън...
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Чудно е там. Има и един тунел от войната.Березка! написа:МЪЖжжж написа:Трън, ждрелото на р.Ерма също е добър маршрут за 1 ден. Тъкмо няма да се драпа по все още калясали и течащи планински пътеки. А е на 70 км. от сф. Мързи ме да търся снимки, но гледката определено си заслужава. Еле реката с мостовете, стълбите и т.н. дето изглежда като в приказка.
Очарователно местенце. Не съм виждала по-романтични пътечки. Къде точно се намират и как се стига до там?
Не зная как се стига без кола.
Ако някой знае, може ли да каже?
Да, и пред него стои пост "гранични войски" обикновено. Но през него си се минава свободно..просто оглеждат да не е някой дет прилича на трафикант или обект на трафифициране.Stranniche написа: Чудно е там. Има и един тунел от войната.
Не зная как се стига без кола.
Ако някой знае, може ли да каже?
Ми има рейсове до там, ама ще питам за подробности. Че аз все с коли съм се мъкнал.
София-Трън
пише по търсачките
сигурно има и още
Ааа...има и мнооого други. Е "Хотница" например- търновско.Березка! написа: Очарователно местенце. Не съм виждала по-романтични пътечки. Къде точно се намират и как се стига до там?
Имаше хубава тема и тук с пътеписи и снимки.
От площада се тръгва към хотела, леко в ляво, през мост към училището за деца в неравностойно, покрай него вдясно по пътя и след 2 км някъде се стига до началото на екопътеката. Мисля, че има достатъчно табели.