Това ли е началото на краят?

Все същите
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Remmivs написа:мхм
игра е, да, не споря
grow, blow
хубаво, но разцъфват и бомбите, черен си е хуморът отвсякъде
хайде, ако търсим максимално точно, но не и звуково, съвпадение
да е
израстват - избухват
но на мен разцъфват ми харесва повече, защото носи и цвят, нов живот
и розата на взрив :cool:
разбрах ти аз и мисълта и метафората! съгласна съм, че може и така да бъде погледнато! :beer:
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

wild_moon написа:разбрах ти аз и мисълта и метафората! съгласна съм, че може и така да бъде погледнато! :beer:
Не, че аз не съм съгласен с твоя вариант. :friends:
Аватар
snowprincess

Re: Това ли е началото на краят?

Мнение от snowprincess »

wild_moon написа:
snowprincess написа:
ето бърз превод с гугъл преводач:
.....
Сноу, извинявай, че трябва да ти го кажа, но да се опитваш да обясниш на някого нещо, което самата ти не си доразбрала е малко глупаво и безотговорно, още повече, когато се е зародил вече спор и ти се явяваш "посредник" едва ли не. психоанализа на пациенти не се прави с гутъл сърч по ключови думи, нали? и с превода е същото.
кви ги говориш, къде видя психоанализа
всеки може да се хване за гугъл, така съм виждала да правят в 40-50 на дира, за да не остава текста само на английски, а този, който иска и може - прави точен превод
аз не съм преводач, но ако не разбирам нещо или питам този, който е казал нещото, или друг, който може да ми обясни
но вие сте, интересно ми е защо се хващате само за последното изречение, а не за думата "мъченик" и защо не преведете целия текст, така че да го разберат всички, които не говорят английски
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

защото смешката е в ъ-ъ пънч лайна, така де смешното изречение (другото се разбира криво-ляво, детето ми този, щеше да е на 25, детето ми онзи щеше да е на 20), което е игра на думи
и затова е смешно
и трагично
хората се смеят основно на две неща

1. секс и простотии
2. гадости (ама да се случват на други)
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

snowprincess написа: кви ги говориш, къде видя психоанализа
четеш ме през ред май.... казах, че превеждането е за преводачите или всяка жаба да си знае.... английския.
не ме карай да излизам от добрия тон, не ми е присъщо и после ще трябва да се извинявам отново .... никой не е длъжен да знае английски, така е. спор няма. но като не знае, не е редно да обяснява на другиго.
snowprincess написа: всеки може да се хване за гугъл, така съм виждала да правят в 40-50 на дира, за да не остава текста само на английски, а този, който иска и може - прави точен превод
аз не съм преводач, но ако не разбирам нещо или питам този, който е казал нещото, или друг, който може да ми обясни
но вие сте, интересно ми е защо се хващате само за последното изречение, а не за думата "мъченик" и защо не преведете целия текст, така че да го разберат всички, които не говорят английски
ето сама го казваш, просто го прочети. не виждам нищо лошо в това там, където не ни достигат знания и умения да попитаме някого за помощ или съвет. аз така правя. но не се опитвам да обясня нещо на някого преди да съм го разбрала самата аз. аз не искам да превеждам целия виц, защото не искам да влизам в излишна полемика по темата, която Боев е стартирал или да му давам на него или на когото и да било другиго в тази тема аргументи или контрааргументи в този спор. аз изобщо отказвам да коментирам темата, която се обсъжда тук. вече казах всичко, което исках да кажа и не смятам да коментирам повече.
Последно промяна от wild_moon на 05.03.10, 11:45, променено общо 2 пъти.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Remmivs написа:защото смешката е в ъ-ъ пънч лайна, така де смешното изречение (другото се разбира криво-ляво, детето ми този, щеше да е на 25, детето ми онзи щеше да е на 20), което е игра на думи
и затова е смешно
и трагично
хората се смеят основно на две неща

1. секс и простотии
2. гадости (ама да се случват на други)
Рем, Лат и Луната ми казват, че заблуждавам БоЕВ
видях три момчета убити, за мен те са мъченици - това и написах

но
атентаторите самоубийци, тези които убиват цивилни хора, жени, възрастни хора и деца по оживените улици, тези, които взривяват автобуси, разрушават сгради, отвличат и убиват невинни хора, които взривяват пълните с експлозиви коли-бомби или динамита, който носят в себе си между цивилното население, наричат извършеното от тях джихад и също се считат за мъченици
това не исках да видя и не го разказах

бахти вица
ядосах се
излизам от темата
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

snowprincess написа:Рем, Лат и Луната ми казват, че заблуждавам БоЕВ
Извинявай, принцесо, но аз това не съм ти го казал никъде. Аз се опитах да преведа смешката, защото ми беше интересно и предизвикателно.
snowprincess написа:видях три момчета убити, за мен те са мъченици - това и написах
те не са убити, те са се самоубили (не знам дали се дължи на превода на гугъл това, че си го разбрала така), и затова са мъченици според някои тълкувания на джихада, но неправилни по същество, което и се казва в тази фетва
snowprincess написа: но
атентаторите самоубийци, тези които убиват цивилни хора, жени, възрастни хора и деца по оживените улици, тези, които взривяват автобуси, разрушават сгради, отвличат и убиват невинни хора, които взривяват пълните с експлозиви коли-бомби или динамита, който носят в себе си между цивилното население, наричат извършеното от тях джихад и също се считат за мъченици
това не исках да видя и не го разказах

бахти вица
ядосах се
излизам от темата
защо всички се ядосват в тази тема
аз пък не съм ядосан
и дори не съм бил и няма да бъда
:kiss:
І

Мнение от І »

Бе не е само у тая тема. :rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

latrevw написа:
snowprincess написа:
latrevw написа:
Лат, човек вижда това, което иска да види
аз знам защо го казах така и не ме е страх, че някой ще подцени интелигентността ми
думите носят информация или скриват мислите, успокояват или създават напрежение
ти знаеш ли защо ми написа това или искаш само да ме информираш, че не съм разбрала вица
:-)
информирам те, защото заблуждаваш Боев
Както казах малко по-нагоре - не е важно съдържанието, а начинът по които е поднесено.:bigsmile:
Да знаеш английски вече не е белег за нечувана умност и житейски успех, тъкмо напротив - парадирането е Комично>>> :bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

wild_moon написа:... защото не искам да влизам в излишна полемика по темата, която Боев е стартирал или да му давам на него или на когото и да било другиго в тази тема аргументи или контрааргументи в този спор..
Темата, която стартирах, доколкото си спомням, беше за една фетва и за това дали пък не е дошло времето в което радикалният ислям да бъде подложен на критичен анализ.
Но това, естествено, беше преди да бъде пуснат оня малоумен виц и да породи още по-малоумна дискусия от рода на кой е по-по-най във владеенето на ингилизки.

Все още живеем в страна в която официалният език е български по дяволите.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wild_moon написа:
snowprincess написа:
ето бърз превод с гугъл преводач:
.....
Сноу, извинявай, че трябва да ти го кажа, но да се опитваш да обясниш на някого нещо, което самата ти не си доразбрала е малко глупаво и безотговорно, още повече, когато се е зародил вече спор и ти се явяваш "посредник" едва ли не. психоанализа на пациенти не се прави с гутъл сърч по ключови думи, нали? и с превода е същото.
Само да ти напомня, че тук общо взето си пишем каквото си искаме и в които си искаме области, независимо от некомпетентността си по тях. Или пък точно поради некомпетентността си, кой както реши.
Ако трябва да си говорим само за неща, които истински и дълбоко разбираме, почти няма да имаме общи полета за разговор. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

БоЕВ написа: Темата, която стартирах, доколкото си спомням, беше за една фетва и за това дали пък не е дошло времето в което радикалният ислям да бъде подложен на критичен анализ.
Но това, естествено, беше преди да бъде пуснат оня малоумен виц и да породи още по-малоумна дискусия от рода на кой е по-по-най във владеенето на ингилизки.

Все още живеем в страна в която официалният език е български по дяволите.

Да, оспамихме темата, за което дължа извинение, защото знам, че Боев не търпи спам (макар че се случва често и той да го прави, а и всички ние). И много други работи не търпи той междувпрочем, но такъв е живота. Всички трябва да проявяваме малко повече търпение, включително и аз.

Въпросната произтекла дискусия не беше за владеенето на английски. Идеше реч за това, че когато обясняваш на другите какво трябва да разбират от даден текст трябва да си наясно с това, което се опитваш да обясниш. И ако беше написана някоя друга глупост, с която ми е трудно да се съглася и нямаше никакво отношение към английския, пак щях да си кажа мнението. Все пак нали за това сме тук :bigsmile:
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Мнемозина написа:
Само да ти напомня, че тук общо взето си пишем каквото си искаме и в които си искаме области, независимо от некомпетентността си по тях. Или пък точно поради некомпетентността си, кой както реши.
Ако трябва да си говорим само за неща, които истински и дълбоко разбираме, почти няма да имаме общи полета за разговор. :bigsmile:
Приемам забележката ти, Мнемо. И все пак не е съвсем така. Тук не става дума за издребняване или претенции за професионализъм и прочее. Самата ти често си се заинатявала до последното изясняване на някой детайл, ако има нещо неточно казано или неточно поднесено според твоето разбиране. Е, случва се и на мен, какво да се прави. А и ти сама каза "общо взето си пишем каквото си искаме". И аз написах това, което диктуваше емоцията ми в момента. Човешко е да се поддадеш на импулса!
І

Мнение от І »

wild_moon написа: Самата ти често си се заинатявала до последното изясняване на някой детайл, ако има нещо неточно казано или неточно поднесено според твоето разбиране.
Малиииии....па Мнемо ква е подробнаааа... :lol: Как я търпи мъжо и въоПще не знам. :grin:
:winkw:
Те т`ва и мойто ми дисекцира всека дума от квото и да съм казал и около нея изгражда 1000 тълкувания. :grin:
Естествено, мислейки вместо мен. :blum:

п.п. Мнемо, нали не те е напуснал и тебе хумуристичният дух, или предварително да се извинявам? :shy: :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wild_moon написа:
Приемам забележката ти, Мнемо. И все пак не е съвсем така. Тук не става дума за издребняване или претенции за професионализъм и прочее. Самата ти често си се заинатявала до последното изясняване на някой детайл, ако има нещо неточно казано или неточно поднесено според твоето разбиране. Е, случва се и на мен, какво да се прави. А и ти сама каза "общо взето си пишем каквото си искаме". И аз написах това, което диктуваше емоцията ми в момента. Човешко е да се поддадеш на импулса!
Така е, права си, често ми се случва, то си ми е деформация, рефлекс някакъв. Преди често предупреждавах за това, но сега вече нали си ме знаете и съм спряла...
Този път няма нужда да доуточнявам обаче нищо, защото прекрасно си ме разбрала.
Благодаря! :bigsmile:
Последно промяна от Мнемозина на 06.03.10, 10:36, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа: Малиииии....па Мнемо ква е подробнаааа... :lol: Как я търпи мъжо и въоПще не знам. :grin:
:winkw:
Те т`ва и мойто ми дисекцира всека дума от квото и да съм казал и около нея изгражда 1000 тълкувания. :grin:
Естествено, мислейки вместо мен. :blum:

п.п. Мнемо, нали не те е напуснал и тебе хумуристичният дух, или предварително да се извинявам? :shy: :winkw:
Извинявай се! Бързо! Имаш десет минути и после - край, нали знаеш каква съм пунктуална! Ще последва анализ и направо не мога да те мисля. :grin:
Panta rhei...
Публикувай отговор