Как е правилно
Как е правилно
"Забранено тютюнопушенето ЗА пътниците и шофьора" или "Забранено тютюнопушенето ОТ пътниците и шофьора"...щото във варненските бусове вирее само втория вариант и каката съвсем резонно пита - Тате, на кого забраняват пътниците и шофьора да пуши?
..и защо?...шофьора и пътниците нямат ли си друга работа, че да забраняват на някой нещо

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Re: Как е правилно
сладурана!:D
А за чалгата как е забраната?Mila написа:Правилното е: "Забранено е тютюнопушенето". Щото от тази формулировка (само за пътниците и шофьора) излиза, че контролата може да си пафка колкото си иска.![]()
"Забранено е на пътуващите да слушат музиката , която пуска шофьора!"
а за контролите, не знам дали пушат, ама една такава другарка се опита да ми ограничи кнституционното право до се разхождам на територията на трамвая! ВЪзмУтена съм и Огорчена от градския транспорт! Не стига ,че ме съпикасва след като с бягане съм се качила в последната минута в трамвая, виждам едни колежки малко след колелото да стоят и онази билетче ми иска! Казвам и:"чакайте първо да се хвана някъде / за жалост нямаше никакви мъже наоколо , камо ли хубави
...или да жулиш ганджа яко, тъй лиMila написа:Правилното е: "Забранено е тютюнопушенето". Щото от тази формулировка (само за пътниците и шофьора) излиза, че контролата може да си пафка колкото си иска.![]()
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
градският транспорт трябва да го забранят със закон и това еanhela написа:А за чалгата как е забраната?Mila написа:Правилното е: "Забранено е тютюнопушенето". Щото от тази формулировка (само за пътниците и шофьора) излиза, че контролата може да си пафка колкото си иска.![]()
"Забранено е на пътуващите да слушат музиката , която пуска шофьора!"![]()
а за контролите, не знам дали пушат, ама една такава другарка се опита да ми ограничи кнституционното право до се разхождам на територията на трамвая! ВЪзмУтена съм и Огорчена от градския транспорт! Не стига ,че ме съпикасва след като с бягане съм се качила в последната минута в трамвая, виждам едни колежки малко след колелото да стоят и онази билетче ми иска! Казвам и:"чакайте първо да се хвана някъде / за жалост нямаше никакви мъже наоколо , камо ли хубави/, трамваят завива!" онази ме чака инно да си извадя картата, взема я и в най-тъмната част от тъмното гледа нещо, какво видя и аз не знам , щото бях от по-светлата страна и казва:"Благодаря! има и за декември !/ поне културна!/" И докато аз пазя равновесие, прибирам карта и говоря вече с колежките по наши си проблеми / Наполеон е бил диктатор , защото е можел да диктува едновременно повече от две писма, аз съм същата зодия и мога да дъвча дъвка и да мисля идновременно, понякога седейки, друг път ходейки/, нази ми вика: " Моля ви да не ходите в тази част на трамвая , защото там вече проверява колежката и много ще се разсърди ,че аз съм ви проверила!" И тъй като аз казах ,че това пък няма да стане и ко дойдат пак да ме проверят имам свидетели ,че съм изрядна пътуваща в Градския Транспорт, жената стоя до мен , докато не дойде колежката и каза : " Госпожицата е с карта!"
Аз съм за стига отпускът да е добре платенcaliostro написа:само малките номера да останатanhela написа:а извънградският може ли да остане?caliostro написа:
градският транспорт трябва да го забранят със закон и това е
от бусовете
крайградския да остане
и грип има сега
да спре докато е грипа транспорта и ваканция за всички и отпуск