С.Д. срещу Г.П.

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

С.Д. срещу Г.П.

Мнение от Ън »

Г. П.: Да, слушам Ви.
С. Д.: Добър ден, благодаря за срещата, за оказаното време. Аз след известен размисъл реших, че ще е полезно и благодаря, че откликнахте на молбата ми да се срещнем и да изчистим това, според мен, недоразумение, което се получи след появата ми в “Шоуто на Иван и Андрей”. Понеже, според мен, наистина това е недоразумение. Донесъл съм и стенограма от цялото шоу. Предполагам, че Вие вече сте я виждал, за да покаже, че не е имало някаква зла умисъл, въобще не е имало нещо от моя страна, което да предполага лош обрат на нещата.
Цитатът, който ми беше подаден, определено не е мой цитат. Не съм казвал нищо от този род, когато и да било. Според мен поне е имало някаква, може би непълна информация, от Вашия екип точно какво съм казал по време на шоуто.

Понеже шоуто беше забавно шоу, може би не съм успял да изляза по най-добрия начин, но това ми беше идеята. Така че се надявам да има разбиране, че това е недоразумение. Понеже сме и в криза, то във всяко време не е хубаво да има недоразумения между институциите.

Г. П.: Благодаря. Първо, предлагам да изясним един по-стар въпрос, тъй като не сме се виждали. Вие, г-н министър, излъгахте по отношение на изтеглените пари на президентската администрация и там също влязохме в един 10-дневен спор в медиите и бяхме предмет на доста сериозни инсинуации и коментари. Имахме един спор, връщам нещата назад, за който историята ще покаже кой е бил прав, но определено Вие и тогава си позволихте доста груби оценки и думи по отношение на моя екип.

С. Д: Извинете, става въпрос за бюджета?

Г. П.: За доклада първо. (б.р. – икономическия доклад за Президента). А сега въпросът ми е, защо излъгахте за изтеглените пари от президентската сметка.

С. Д: Не, аз не съм излъгал за това. Тогава пътувах, както знаете. Въпросите излязоха като бях в страната, в Пловдив. Аз питах екипа си. Екипът това отговори. Аз не смятам, че съм излъгал, нито пък че екипът...

Г. П: Вие казахте, записано е в медиите, че не са изтеглени парите, просто не са постъпили. Имаме електронната разпечатка, която ясно показва кога какво е постъпило и какво е изтеглено.

С. Д: Аз разчитам на екипите си. Екипите ми това казват.

Г. П.: Само че, Вие тогава казахте, че президентът е подведен, а не че Вие сте подведен. Аз, първо, помня много добре, и второ, преди тази среща отново съм направил справка с публикациите. Тоест, наслагват се, г-н министър, серия от факти, които показват, че Вие имате определено отношение към институцията.

С. Д.: Което не е така.

Г. П.: Вие и в този последен случай провокирате конфликт между институциите.
Аз съм гледал внимателно този материал. Не приемам категорично постановката, че някой от екипа ме е подвел. Чел съм не само стенограмата, но съм гледал и предаването и съм наясно с този род предаване. Аз нямам съмнение, че това е една подготвена атака. Тъкмо заради това аз категорично държа, настоявам, Вие, като лице, ангажирано като министър, да изясните този случай пред българското общество. Защото, г-н министър, аз, тук говоря само в лично качество, после ще говоря институционално - може да е малко емоционално, но аз имам едно име, което е завещано от моите родители, което искам да оставя на моите деца неопетнено. С тези инсинуации се хвърля много неприятна, тежка сянка върху името на фамилията ми.

С. Д.: Това го разбирам.

Г. П.: Ами като го разбирате, защо влизате в този сценарий, макар че аз нямам съмнение, че Вие сте част от него, защо влизате по такъв начин и вкарвате институциите в този проблем?

С. Д.: А Вие защо смятате, че аз съм част от този сценарий? Той по никакъв начин не ми помага.

Г. П.: Защото става ясно от онова, което съм видял, г-н министър. Защо Вие коментирате президента в контекста на проверката на сметки, милиардери и т.н.? Коментирате единствено името на президента.

С. Д.: Аз пък не приемам, че Вие смятате, че това е някаква атака срещу Вас, където и аз участвам. Аз нямам никакъв интерес да участвам в такива атаки, защото Вие сте много по-силна фигура от мен, много по-уважавана фигура от мен. Вие виждате, че на мен ми пречи в момента много това, вместо да се занимавам с работата си, аз прекарвам дълго време, подронвам авторитета на Министерство на финансите. Не, просто моля, разберете, че това не е нещо, където аз съм участвал. Не е мой цитат, никога не съм казвал нещо от този род. Той по никакъв начин не ми помага. Много ми вреди, вреди ми много повече, отколкото на Вас. И аз съм тук за името си.

Г. П.: Сериозно ли говорите, че на Вас Ви вреди това повече, отколкото на мен?

С. Д.: Аз признавам, че не мога... в момента ми вреди. Да, смятам, че в момента ми вреди много повече, защото аз, вместо да се фокусирам върху това, за което съм дошъл и което мога.

Г.П.: Защо трябва да се измъквате, г-н Дянков?

С. Д.: Защото те ме питаха: какво мислите по този цитат? Аз казах: Този цитат не е мой.

Г. П.: И в същото време какво отговаряте на въпроса за “младия милионер”?

С.Д.: Че не е млад, просто е шоу и аз се опитвам да се измъкна по някакъв начин, защото те на три пъти ме връщат към него. Пак казвам, това не е злонамереност и аз се надявам, че поне на това ще ми повярвате. Това е начин да се измъкна от неочакван и тежък за мен въпрос, защото аз явно съзнавам, че това е тежък въпрос за мен.

Г. П.:
Не Ви вярвам. Първо, защото знам как стават тези неща, дори и в конкретния случай, но по-важното е друго - Вие сте министър на финансите. Когато има зададен такъв въпрос за институции, независимо дали става дума за президент, премиер или някой друг, Вие имате много по-верен от професионална гледна точка отговор - да или не, и би трябвало да имате тази позиция. Отговорът, който сте дали, практически хвърля съмнения. Нещо повече, този отговор хвърля петно върху моето име.

С. Д: Аз не смятам така. Вие казвате, че трябва да съм честен. Те ми дават цитат, аз казвам: Това не е мой цитат. Това е истината. Вие може би се съмнявате, че това е бил мой цитат. Аз не разбирам точно къде е съмнението?

Г. П.: Да Ви вадя ли сега стенограмата?

С. Д.: Ето я стенограмата.

Г. П.: Вие продължавате да бягате от коментар по финала на този отговор.

С. Д.: Аз финалът го разбирам, но Вие пък не ми казвате дали смятате, че това е мой цитат, защото от там почна.

Г. П.: Вие защо дойдохте тук, г-н Дянков?

С. Д: За да се помъча и да Ви помоля да изчистим това недоразумение, защото то удря...

Г. П.: Как, като ме убедите, че цитатът не е Ваш?

С. Д.: Като намерим истината.

Г.П.: И сега какво следва от това? Сега вече не сте изненадани, има едноседмичен дебат. Какво следва?

С. Д.: Това е, че аз се надявам от този разговор, за мен лично аз какво си научавам от това, че по този тип шоута аз не трябва да се появявам. Това е от личностна гледна точка, макар че това не помага за конкретната тема. Но виждам, че нямам достатъчно опит да участвам в такива...

Г. П.: Аз Ви прекъсвам с извинение, но това е последното нещо, което аз мога да претендирам към Вас. Вие участвайте в каквото си искате шоу. Тук става дума за нещо друго.

НИКОЛА КОЛЕВ (началник на кабинета на президента):
Тук става въпрос за две различни неща. Ако приемем, че цитатът не е Ваш, защото ние се постарахме да поровим в интернет веднага след всичко това и в няколко сайта има приписано Ваше изявление, което не очакваме да открием кога точно е казано по този въпрос, така че приемаме, че цитатът не е Ваш.
Втората част остава впечатлението, че Вие имате съмнение, че президентът е милиардер, стар или млад, няма значение. Така че това са две различни неща. Вие на място не се разграничихте.

Г. П.: Ето това трябва да бъде опровергано. Концентрирайте се върху това как опровергавате внушението, че аз не съм млад, но съм милиардер.

С.Д.: Не, Вие ако казвате, че аз още от началото един вид съм отишъл в това шоу с идеята, че ще кажа такива неща и не ми вярвате за това, вече за третото - то според мен няма смисъл да се коментира, защото Вие вече сте предубеден, че аз там съм отишъл с идеята да кажа нещо от този род.

Г. П.: Вие сигурно имате идея, щом сте дошъл при мен, как ще опровергаем това внушение?

С. Д.:
Аз имам желанието да опровергаем това внушение. И се надявам, че Вие ще ми дадете някои предложения и съвети, по-скоро, не предложения.

Г.П.: Отговорете ми, как ще опровергаете информацията и внушението преди всичко, което направихте в предаването? За мен е ясно, че трябва да се направи изявление, трябва да се даде някакъв публичен знак, че Вие съжалявате за това, което се е получило.

С.Д: Вие казвате, доколкото разбирам, че това се е получило нарочно. Аз не мога да се извиня за нещо и да съжалявам, което не е така. Тогава пък няма да бъда честен.

Г. П.: Само си губим времето, г-н Дянков.

С. Д.: Не, аз дойдох тук с открити намерения и честно.

Г.П.: Открити намерения за какво, да ми четете стенограмата? Вижте, каква помощ от мен искате? Вие не сте искали помощ от мен, когато отивахте в шоуто. Това е Ваш проблем, проблем на Вашата морална позиция.

С. Д: И тя е честна, открита и аз я поддържам.

Г. П.: Аз от Вас извинение не искам. Аз искам истината. Искам я не само за себе си. Оттук-нататък аз искам всичко да бъде на скенер за президент и премиер, за министри, за бивши президенти и премиери. И аз ще направя всичко, което е по силите на институцията, за да потърся такава пълна прозрачност за годините на преход. Кой какви сметки има в България и чужбина, кой какви имоти има, не само кой какви сметки има в банките, но и кой какви банки има, кой какви предприятия има. Всичко това аз ще се опитам да го направя достояние на обществото. Това беше всъщност и част от моята идея за икономическите досиета. Всички знаем, че няма досиета. За съжаление, никой не е събирал тази информация, не я е систематизирал. Но, макар и с голямо закъснение, ние ще трябва да направим публична цялата тази информация.

И понеже аз няма от какво да се притеснявам, нямам и един лев повече от онова, което е обявено в тази декларация в Сметната палата, аз тази битка ще си я водя с всички правила и по всички изисквания на закона. Нещо повече, аз съм предложил, но този път ще го направя още по-настойчиво - предложение да се увеличат правомощията на Сметната палата. Защото Сметната палата в момента само може да констатира и да направи сравнение между една или друга декларация. Правомощията на Сметната палата трябва да бъдат увеличени с възможност да направи проверка, пълен контрол, партийните финанси и имуществено състояние, свързано с лидери - институционални и партийни.

Вие трябва да се извините на много хора и на много социални общности, не на мен. Да се извините на бизнеса, защото Вие го докарахте до такова положение.
Да се извините на тези безработни, които вече са десетки и стотици хиляди само в рамките на тези 7-8 месеца. Да се извините на науката, която разбъркахте и предизвикахте невероятен хаос, от който не знам как ще излязат. Да се извините на хората с увреждания, които държахте в напрежение месеци наред. Да се извините на хората от армията и хората от МВР, защото и тези системи са на ръба на оцеляването с Вашата политика, която..., между другото да се извините, ако щете, и на Вашите колеги министри, защото и на тях сте им вързали ръцете.

Сега, разбира се, няма да водим този дебат, ние ще го водим публично оттук-нататък, имахте достатъчно време, не 100 дни, много повече, и този дебат ние ще си го проведем при цялата публичност. Няма да занимаваме хората с лични отношения. Разбира се, аз няма да оставя нито една Ваша персонална реплика без отговор, защото такива неща са недопустими. Не може един вицепремиер в държавата да се шегува по такъв начин за сметка на държавния глава, който и да е той. Утре ще се сменим и няма да ни има и нас, и вас, но нямаме право да оставяме такива правила в отношенията между институциите.
Това е, което имах да Ви кажа.

С.Д.: Благодаря.

Г.П.: Довиждане.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Дай малко източник. :pray:
Или пак ти е изчезнал линкът? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:Дай малко източник. :pray:
ето
Или пак ти е изчезнал линкът? :blum:
:rant:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Не разбирам защо Дянков сам поиска среща, а не застава на конкретна позиция. Не защитавам Първанов, но някак ми се губи идеята на Дянков. Или да каже - президентът е такъв и това са доказателсрвата или да се извини за гафа си джентълменски, щом не може да се аргументира. Ако не може нито едното, нито другото, за какво търси среща?!
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:Не разбирам защо Дянков сам поиска среща, а не застава на конкретна позиция. Не защитавам Първанов, но някак ми се губи идеята на Дянков. Или да каже - президентът е такъв и това са доказателсрвата или да се извини за гафа си джентълменски, щом не може да се аргументира. Ако не може нито едното, нито другото, за какво търси среща?!
Защото няма кураж да си подаде оставката и се надява да му се размине.

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря, Ън!
Аз пък, търсейки, попаднах на това - което вероятно ще е ответната реакция.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

С.Д. е най- арогантният финансов министър от доста време насам.
Последно промяна от Ън на 05.03.10, 22:18, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа: Защото няма кураж да си подаде оставката и се надява да му се размине.
е, хубу де, ама той в предаването изрично каза, че никога не е казвал такова нещо, аз го гледах. а това, че не уточни, че не знае дали е милиардер, наиситна е гадно, но чак пък такъв въпрос да го правят и журналистите пак да се избиват пред президенството. видяхте ли колко бяха там? половината да бяха отишли да направят по един свестен репортаж по болна тема. егати
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ън написа:С.Д. е най- арогантният финансов министър от доста време насам.
Че е министър министър е, ама дали е финансов!?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
Ън написа: Защото няма кураж да си подаде оставката и се надява да му се размине.
е, хубу де, ама той в предаването изрично каза, че никога не е казвал такова нещо, аз го гледах. а това, че не уточни, че не знае дали е милиардер, наиситна е гадно, но чак пък такъв въпрос да го правят и журналистите пак да се избиват пред президенството. видяхте ли колко бяха там? половината да бяха отишли да направят по един свестен репортаж по болна тема. егати
Той говори така за всички.
Не само за президента.
Последно промяна от Ън на 06.03.10, 07:57, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа: Тоя наглец говори така за всички.
Не само за президента.
знам и на мен не ми харесва, но според мен си вярва и е един вид искрен, а това ми създава някакви симпатии

освен това малко пресилена ми идва реакцията на Първанов. По толкова важни въпроси само мижаво се е обаждал, а сега изведнъж гръм и трясък, защото му било засегнато името, което искал да остави на синовете, а България? нейното име не трябва ли с таква жар да се брани?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

много голям гаден червен капан му е бил заложен на Дянков. Еваларката. На комунягите всички останали могат да им завиждат за школата и класата. дори самите те да са учили в руски вузове, съветниците им не са...Пфууу.

това за учудване ме кара да му симпатизирам на Дянков в тази ситуация. Нямал е шанс. макар че наистина защо аджеба е отишъл така с фанфарите, а пък неподготвен и мрън мрън...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Евридика написа: това за учудване ме кара да му симпатизирам на Дянков в тази ситуация. Нямал е шанс. макар че наистина защо аджеба е отишъл така с фанфарите, а пък неподготвен и мрън мрън...

ох, и аз така
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

изобщо се чудя - не че знам много или пък съм много веща
но винаги ли се стенографират разговорите, които политиците водят? може би - за това би имало известна логика.

ноооо това с публикуването на стенограмите или каквито там записи не е ли ...извън добрия политически тон? невъзпитано направо???

И как веднагически са реагирали! Първановите люде демек. оня иска срещата вчера, днес вече ....империята отвръща на удара!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не сипматизирам на Дянков в случая. :(
Министрите са политически лица и като такива трябва да имат съответните техники на справяне със ситуации, точно вербални ситуации. И ако не могат - не им е там мястото.
Твърде много гафове му се струпаха вече и ако преди номерът с наивната непосредственост минаваше, тук вече е друго. Тази кал пада и върху правителството и наистина ми е интересно ще продължат ли да го бранят или ще стане като с Румяна Желева.
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Евридика написа: ноооо това с публикуването на стенограмите или каквито там записи не е ли ...извън добрия политически тон? невъзпитано направо???

И как веднагически са реагирали! Първановите люде демек. оня иска срещата вчера, днес вече ....империята отвръща на удара!
А случайно да виждте разлики в текстовете на публикуваните неща?! :winkw:
Просто министърчето с вътрешнопредубеденото си за себе си чарче се опита да гази добре смазана машина.
Смешник е щот се не осъзнава къде е. И срещу какво е излязал да се бори. А може и да са му турили прангите, щото можеше да каже "Да, тоя е милиардер!" или "Не, тоя не е милиардер!"
Ма да чухме нещо подобно?!? :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

само зрелища

Мнение от Remmivs »

римляните поне са давали и хляб
І

Re: само зрелища

Мнение от І »

Remmivs написа:римляните поне са давали и хляб
А на нас...пастички! :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

по-скоро леко кремче и да си лягаме
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

:shocked::shocked::shocked:
това ще си поставя специално за цел да го прочета по-късно
и ще следя как ще ми се промени светоусещането, настроението и т.н. след като науча, надявам се нещо важно:winkw:
Блажени са бедните духом
І

Мнение от І »

Sweety написа::shocked::shocked::shocked:
това ще си поставя специално за цел да го прочета по-късно
и ще следя как ще ми се промени светоусещането, настроението и т.н. след като науча, надявам се нещо важно:winkw:
Вече не ти требе. У друга /предполагам нормална/ държава си.
Аватар
Глас в пустиня

Не съм я чел стенограмата и няма да я чета, ама са ми интересни коментарите, затова ви предлагам един коментар на многоуважаван от мен журналист.

Блогът на Иво Инджев>>>
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Прави са прозренията на г- н Инджев. Поне ми звучат правдоподобно и логично. Всъщност, анализи и мнения по темата ще има вероятно много. Но каквито и да са те, за мен изводът е, че политиката е мръсна работа /едва ли откривам топлата вода/. Все си мисля, обаче, че истинските политици са тези, които участват и излизат от един конфликт с достойнство, класа и благородство. Сигурно и в живота ни е така.. Добре, поне, че там нещата не са така публични и освиркващи- да те изправят на кладата и да те бичуват публично...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:Не съм я чел стенограмата и няма да я чета, ама са ми интересни коментарите, затова ви предлагам един коментар на многоуважаван от мен журналист.

Блогът на Иво Инджев>>>
Пак не искам да защитавам Първанов, не го харесвам, но един министър на финансите, въобще човек, който управлява държавата по някакъв начин, трябва винаги и навсякъде да знае какво прави. Винаги. Трябва да си дава ясна сметка за всяко свое действие и да носи огромна отговорност за това. За съжаление нямам чувството, че Дянков знае добре във всеки един момент какво и защо го прави. Не говоря само за ситуацията с Първанов. Съжалявам, че няма читави хора, между които Борисов да избира. Че въобще има дефицит на читави хора и специалисти.
Изображение
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

vyara написа:
БоЕВ написа:Не съм я чел стенограмата и няма да я чета, ама са ми интересни коментарите, затова ви предлагам един коментар на многоуважаван от мен журналист.

Блогът на Иво Инджев>>>
Пак не искам да защитавам Първанов, не го харесвам, но един министър на финансите, въобще човек, който управлява държавата по някакъв начин, трябва винаги и навсякъде да знае какво прави. Винаги. Трябва да си дава ясна сметка за всяко свое действие и да носи огромна отговорност за това. За съжаление нямам чувството, че Дянков знае добре във всеки един момент какво и защо го прави. Не говоря само за ситуацията с Първанов. Съжалявам, че няма читави хора, между които Борисов да избира. Че въобще има дефицит на читави хора и специалисти.
Все пак, хората не са свръх- човеци... Всеки има правото да греши. Дори и политиците. Стига един политик в действията си да е честен към себе си и към хората, на които служи. Но това не трябва да е толкова някаква каста или партия, а самият народ...
Аватар
Глас в пустиня

Megi_Koleva написа: Все си мисля, обаче, че истинските политици са тези, които участват и излизат от един конфликт с достойнство, класа и благородство...
Така е, но проблемът у нас е точно дефицитът на "политици". След геноцида над българската интелигенция по време на комунистическия терор от времето на народния съд и по-сетне, единствените с що-годе добри теоретични и практични познания относно политиката и управлението са кадрите на АОНСУ и всички до един са тъмно червени от рода на станишевци, първановци, пирински и др.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Megi_Koleva написа: Все пак, хората не са свръх- човеци... Всеки има правото да греши. Дори и политиците. Стига един политик в действията си да е честен към себе си и към хората, на които служи. Но това не трябва да е толкова някаква каста или партия, а самият народ...
Колкото по-голяма отговорност носи човек, включително и към другите, толкова по-малко има право на грешки. Не може да си развързваш езика току тъй. Когато кажеш "а", трябва да кажеш и "б". Длъжен си да гледаш няколко хода напред. Хубаво е човек да е честен, но когато човек стане честен и към себе си, почти не му остава място за грешки.
В случая е ясно, че всяка грешка се гледа под микроскоп от политическите му врагове и ще се експлоатира до дупка. Затова не трябва да се допуска, просто за да няма повод за спекулации. Иначе после гледай с какво занимават народа, вместо да действат.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа: Съжалявам, че няма читави хора, между които Борисов да избира. Че въобще има дефицит на читави хора и специалисти.
Много се съмнявам, че има достатъчно читави хора, но по една или друга причина не искат да бъдат избрани от Борисов. Или пък самият Той не иска да ги припознае, защото, съгласи се с мен, герб в момента е най-команднототалитарната формация всред всички политически сили у нас. На Борисов му трябват марионетки, а не мислещи и можещи хора, какъвто е и примерът с въпросния министър, както и казусът РЖ.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Или пък самият Той не иска да ги припознае, защото, съгласи се с мен, герб в момента е най-команднототалитарната формация всред всички политически сили у нас. На Борисов му трябват марионетки, а не мислещи и можещи хора
А поради какво да се съглася с теб? Преди не е имало послушковци ли? Имало е само мислещи и можещи ли? Кога е било това?
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
Megi_Koleva написа: Все пак, хората не са свръх- човеци... Всеки има правото да греши. Дори и политиците. Стига един политик в действията си да е честен към себе си и към хората, на които служи. Но това не трябва да е толкова някаква каста или партия, а самият народ...
Колкото по-голяма отговорност носи човек, включително и към другите, толкова по-малко има право на грешки. Не може да си развързваш езика току тъй. Когато кажеш "а", трябва да кажеш и "б". Длъжен си да гледаш няколко хода напред. Хубаво е човек да е честен, но когато човек стане честен и към себе си, почти не му остава място за грешки.
В случая е ясно, че всяка грешка се гледа под микроскоп от политическите му врагове и ще се експлоатира до дупка. Затова не трябва да се допуска, просто за да няма повод за спекулации. Иначе после гледай с какво занимават народа, вместо да действат.
Въпросната "грешка" може да се окаже въвеждащото ниво на един строен сценарии по процедурата за импичмънт.
Не подценявай ченгетата, особено тия школуваните в симеоново.:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа: Или пък самият Той не иска да ги припознае, защото, съгласи се с мен, герб в момента е най-команднототалитарната формация всред всички политически сили у нас. На Борисов му трябват марионетки, а не мислещи и можещи хора
А поради какво да се съглася с теб? Преди не е имало послушковци ли? Имало е само мислещи и можещи ли? Кога е било това?
За коя "ера" говорим? Преди "ерата" Борисов? Преди "ерата" Първанов? Преди "ерата" Костов, Живков, Георги Димитров, БорисІІІ...?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Въпросната "грешка" може да се окаже въвеждащото ниво на един строен сценарии по процедурата за импичмънт.
Чакай, че се обърквам. Каква всъщност е целта на ченгетата? Целта на ченгетата е постоянно да омърсяват всичко и да забъркват каши, от които те лично да се облагодетелстват. Кой трябва да спечели или да загуби в случая, че чингитата да спят спокойно?!
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
vyara написа:
За коя "ера" говорим? Преди "ерата" Борисов? Преди "ерата" Първанов? Преди "ерата" Костов, Живков, Георги Димитров, БорисІІІ...?
Да говорим за след края на комунизма.
Ера! Какви ери, какви пет лева! :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Въпросната "грешка" може да се окаже въвеждащото ниво на един строен сценарии по процедурата за импичмънт.
Аз пък по-скоро имам усещането за хаотичност и постоянно спасяване на фалове в поведението им. Но пък и не следя много внимателно наистина.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа: Въпросната "грешка" може да се окаже въвеждащото ниво на един строен сценарии по процедурата за импичмънт.
Чакай, че се обърквам. Каква всъщност е целта на ченгетата? Целта на ченгетата е постоянно да омърсяват всичко и да забъркват каши, от които те лично да се облагодетелстват. Кой трябва да спечели или да загуби в случая, че чингитата да спят спокойно?!
Трябва да спечелят самите ченгета, като контролират всички видове власти, но за сега не им се удава.
Една от печелившите тактики на ченгетата(тайните служби) е да провокира конфликти от всякакво естество, а най вече етнически такива.
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
Да говорим за след края на комунизма.
Ера! Какви ери, какви пет лева! :lol:[/quote]

Всяко ново слънце на политическият ни небосклон, бележи началото и на нова ера.:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Трябва да спечелят самите ченгета, като контролират всички видове власти, но за сега не им се удава.
Една от печелившите тактики на ченгетата(тайните служби) е да провокира конфликти от всякакво естество, а най вече етнически такива.
Съгласна съм. За последното само не съм сигурна, че е на първо място, но и него го използват.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Аз пък по-скоро имам усещането за хаотичност и постоянно спасяване на фалове в поведението им. Но пък и не следя много внимателно наистина.
Че има хаотичност, има я, но не съм съвсем сигурен, че всред приятелите и покровителите на ББ няма и такива с апетити към президентската институция, да си спомним РЖ откъде дойде и къде се целеше.
Възможно е, и целият този водевил да е за отвличане на вниманието от наболелите въпроси, както и за сплашване на президента, защото погледнато реално герб има възможностите да предизвика и доведе до край процедурата по отстраняване.
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

БоЕВ написа:
Megi_Koleva написа: Все си мисля, обаче, че истинските политици са тези, които участват и излизат от един конфликт с достойнство, класа и благородство...
Така е, но проблемът у нас е точно дефицитът на "политици". След геноцида над българската интелигенция по време на комунистическия терор от времето на народния съд и по-сетне, единствените с що-годе добри теоретични и практични познания относно политиката и управлението са кадрите на АОНСУ и всички до един са тъмно червени от рода на станишевци, първановци, пирински и др.
а нима според теб политиците се школуват и изграждат в АОНСУ?
пътят на изграждането на един политик е труден. сигурно е въпрос и на школовка. но си е цяло изкуство- не е за всеки.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

аз го прочетох...благодаря Ън за темата

аз, като и много други хора надявам се, предпочитам в правилата на играта да има цивилизованост, стари или нови ценности, но преди всичко онова нещо което носи удовлетвореност и самоуважение и на публиката и на играчите...
политика, футбол, бизнес, живот...
това, че на повечето от нас по време на прехода ни беше отнета (и все още е) възможността да играем и храним емоциите си от игрите това е най-тъжно

Да, Рем го е казал по-горе с един ред...за зрелищата
само дето и зрелище не е това (ако изключим да им гледаме костюмите по ТВ то и антуража готини журналистки)

спокойно може и да е сценарий на сапунен сериал:-)
Още тука ми стана смешно като го прочетох
Понеже сме и в криза, то във всяко време не е хубаво да има недоразумения

Определено симпатизирам ан Първанов, тоя Дянков е някак си немъжествен играч и не прави добро впеачатление.
А и ако Първанов наистина е декларирал всичко, което има (или поне така, че да не го хванат:winkw:) наистина има коз в ръцете си и обещаващо може да продължи да играе докато победи отново или загуби

Истината е силна...
...
Всъщност може и да греша и да има зрелища все пак
Блажени са бедните духом
Публикувай отговор