Вие как постъпвате...

Все същите
Аватар
vyara

Вие как постъпвате...

Мнение от vyara »

когато ви се налага да се съобразявате с характера и навиците на колегите си, когато тези навици ви пречат.
Ето например, моята колежка не може да стои в стаята без да е пуснато радиото. Твърди, че не можела без този фон. На мен през повечето време това не ми прави впечатление, но има моменти, когато ми се налага да се концентрирам върху някаква работа и шумът ме разсейва и ми пречи. В такива случаи я моля да го спрем, но тя само намаля звука и никога не го спира. Опитвала съм да говорим на тази тема, веднъж дори се изпокарахме и аз й казах, че не мога само аз да се съобразявам с нея, а има моменти, когато и тя трябва да се съобрази. Но не! И знаете ли какъв й беше довода: Ами и на мен вентилатора на твоя компютър ми пречи :blink: . Верно, че моя вентилатор е по-шумен от нейния, но това не зависи от мен, нали? Та така. Когато тя излиза в почивка, например, аз спирам проклетото радио, за да мога поне тогава да работя на спокойствие, но още с влизането си тя го пуска. По принцип съм доста толерантна, обаче пнякога ми се е искало да й отвъртя един :? Не ми се ще да занимавам друг с подобни "дреболии", но явно с нея не мога да се разбера. Примирила съм се, но все пак да питам - какво бихте направили вие в подобна ситуация. Възприемете го като тема за толерантността на работното място. :-)
Изображение
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

ще си купя слушалки и няма да се разправям
такива дреболии прерастват в непоносимост и въздуха така се нагнетява, че е невъзможно да се работи и някой трябва да си отиде

и тапи за уши ще свършат същата работа
а така има някакъв шанс и колежката да разбере, че не се превземаш а наистина ти пречи радиото
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Вие как постъпвате...

Мнение от Kent »

1. Слушалки и хубава музика :cool:
2. ..ко не помогне, сменяй колектива с изцяло Мъжки :twisted:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Kent написа:1. Слушалки и хубава музика :cool:
2. ..ко не помогне, сменяй колектива с изцяло Мъжки :twisted:
На работа не мога да слушам музика, а и когато трябва да се съсредоточа върху нещо, не желая да слушам дори музика. Това с тапите ми е смешно, не мисля че трябва да доказвам, че се превземам. По-скоро тя се превзема, че не можела да стои без някакъв шум. Не мога да я задължа тя да ползва слушалки все пак.
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Слушалки за колежката
Тя е тази, която трябва да се съобрази с теб. Може да си слуша радио и от компутера... обаче задължително на слушалки
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

"Има радио, има проблем - няма радио, няма проблем!" - перефразирано от др. Сталин.:grin:

Ставаш, вземаш радиото и го бръскаш о земята, след това за по-убедително можеш да скочиш няколко пъти отгоре му. Така не само тя, а и всички останали ще разберат, че не се шегуваш. :mad:

пп Имах колега, опита да се бъзика с мен, е и аз се избъзиках, пуснах му ток 220в. по един кабел :grin: след това станахме големи дружки.:twisted:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:Слушалки за колежката
Тя е тази, която трябва да се съобрази с теб. Може да си слуша радио и от компутера... обаче задължително на слушалки
Как според теб бих могла да я накарам, ако тя сама не желае. Ако тя е смятала да се съобрази след многото ни разговори, щеше сама да го направи.
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа: Не мога да я задължа тя да ползва слушалки все пак.
Що да не можеш? ТЯ пуска нещо, което ти не искаш да слушаш. Нека ТЯ си го слуша колкото си иска, но на слушалки. НЕЙНА си работа. Или да го изключи. Отново НЕЙНО решение. Никого нищо не задължаваш - свободен избор :) Нещо като "Парите или живота" :grin::grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:
Как според теб бих могла да я накарам, ако тя сама не желае. Ако тя е смятала да се съобрази след многото ни разговори, щеше сама да го направи.
Вече писах - даваш и правото да избере - или радио на слушалки или без радио.
При мен така е решен проблема. Всеки има слушалки и слуша на тях. В крайна сметка дори и вкусовете за музика са различни... всеки си избира какво да слуша без да пречи на никого.
Можеш, примерно да и направиш подарък - слушалки и вибратор... сещаш се за вица :grin::grin:

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:"Има радио, има проблем - няма радио, няма проблем!" - перефразирано от др. Сталин.:grin:

Ставаш, вземаш радиото и го бръскаш о земята, след това за по-убедително можеш да скочиш няколко пъти отгоре му. Така не само тя, а и всички останали ще разберат, че не се шегуваш. :mad:

пп Имах колега, опита да се бъзика с мен, е и аз се избъзиках, пуснах му ток 220в. по един кабел :grin: след това станахме големи дружки.:twisted:
Да ти кажа, тайно съм си мислела да му бутна нещо на това радио, така че уж да се е повредило. Мога да го "изтърва" няколко пъти, докато я няма :grin: Но тя ще си донесе друго, вярвай ми :-)
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

в началото на активния си трудов живот работех дълги години в сравнително малко помещение с още 7 човека, и всички тез люде говорят нон-стоп по телефона, телекса трака като картечница, едни принтери дето чегъртат из мозъка, свири радио....беше лудница, на 25 м2 направо се отърквахме един в друг, така де, едно задружно семейство :lol:

първия месец имах чувството че ще откача, и се чудех другите как успяват да мислят и говорят по телефона

после свикнах

ПП/ работила съм в ужасно тих офис и щях да полудея - една тишина, мале мила, и аз като почна да викам по телефона /щото отсрещната страна седи до някоя ми ти гранде машина и постоянно моли да повторя и говоря по-високо/ и всички спират да работят и ме гледат с един адски поглед :grin: :lol:

ППП/ радио в офиса само ако абсолютно всички са съгласни - и за шума и за честотата :-) иначе слушалки
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:
vyara написа:
При мен така е решен проблема. Всеки има слушалки и слуша на тях. В крайна сметка дори и вкусовете за музика са различни... всеки си избира какво да слуша без да пречи на никого.
Можеш, примерно да и направиш подарък - слушалки и вибратор... сещаш се за вица :grin::grin:
Тя си има слушалки. Когато слуша нещо от компютъра, понеже нямаме тонколони, съм виждала да ги ползва. Проблема е, че не се харесваме и имаме конфликти и по други въпроси. Такъв е човека просто и си мисля, че го прави отчасти нарочно.
Изображение
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

vyara написа:
Gaspode написа:
vyara написа:
Тя си има слушалки. Когато слуша нещо от компютъра, понеже нямаме тонколони, съм виждала да ги ползва. Проблема е, че не се харесваме и имаме конфликти и по други въпроси. Такъв е човека просто и си мисля, че го прави отчасти нарочно.

ами разбира се, че е нарочно - не съм си и помислила друго
иска да те дразни
а като не чуваш ти не се дразниш и така - да плува
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Пипилота Шантиклер написа:
иска да те дразни
естествено, че иска да дразни
вероятно в някои моменти на оная радиолюбителка и писва от музика и тъпи новини, но с цел да не се изтълкува като отстъпление, стоически деяни :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark написа:
иска да те дразни
вероятно в някои моменти на оная радиолюбителка и писва от музика и тъпи новини, но с цел да не се изтълкува като отстъпление, стоически деяни :lol:
Знаеш ли кое е най-интересното? Има моменти, в които и тя има важна работа и по радиото тръгват тъпи реклами, да кажем. Нея очевидно това също я дразни, защото става и намалява звука, но естествено не го спира :grin:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: Знаеш ли кое е най-интересното? Има моменти, в които и тя има важна работа и по радиото тръгват тъпи реклами, да кажем. Нея очевидно това също я дразни, защото става и намалява звука, но естествено не го спира :grin:
ма молим ти се, аз такива ги разпознавам от километри :lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:
Dark написа:
иска да те дразни
Знаеш ли кое е най-интересното? Има моменти, в които и тя има важна работа и по радиото тръгват тъпи реклами, да кажем. Нея очевидно това също я дразни, защото става и намалява звука, но естествено не го спира :grin:
ОчОвидно е решила, че е успяла да се наложи и тя диктува правилата. Щом си има слушалки остава само да и кажеш, че задължително трябва да ги ползва и точка по въпроса. Не ги ли ползва - отиваш и изключваш радиото. Като не и харесва - да ползва вибратора, баси

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа: Щом си има слушалки остава само да и кажеш, че задължително трябва да ги ползва и точка по въпроса. Не ги ли ползва - отиваш и изключваш радиото. Като не и харесва - да ползва вибратора, баси
:rotfl24:

Ще разпечатам указанията ти на видно място. :cool:
Хммм, ще трябва да се ръся за вибратор, пък сега :mad:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
Gaspode написа: Щом си има слушалки остава само да и кажеш, че задължително трябва да ги ползва и точка по въпроса. Не ги ли ползва - отиваш и изключваш радиото. Като не и харесва - да ползва вибратора, баси

Ще разпечатам указанията ти на видно място. :cool:
Хммм, ще трябва да се ръся за вибратор, пък сега :mad:
Да и аз така мисля - радоито ти пречи, тя може да слуша на слушалки, значи тлябва да се съобрази.
Казваш и други неразбирателства имате - няма ли начин да не сет в една стая? Това ще е най-добре като че ли. Имате ли HR във фирмата? Можеш да се обърнеш към него - това е част от работата му.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа:когато ви се налага да се съобразявате с характера и навиците на колегите си, когато тези навици ви пречат.
Ето например, моята колежка не може да стои в стаята без да е пуснато радиото. Твърди, че не можела без този фон. На мен през повечето време това не ми прави впечатление, но има моменти, когато ми се налага да се концентрирам върху някаква работа и шумът ме разсейва и ми пречи. В такива случаи я моля да го спрем, но тя само намаля звука и никога не го спира. Опитвала съм да говорим на тази тема, веднъж дори се изпокарахме и аз й казах, че не мога само аз да се съобразявам с нея, а има моменти, когато и тя трябва да се съобрази. Но не! И знаете ли какъв й беше довода: Ами и на мен вентилатора на твоя компютър ми пречи :blink: . Верно, че моя вентилатор е по-шумен от нейния, но това не зависи от мен, нали? Та така. Когато тя излиза в почивка, например, аз спирам проклетото радио, за да мога поне тогава да работя на спокойствие, но още с влизането си тя го пуска. По принцип съм доста толерантна, обаче пнякога ми се е искало да й отвъртя един :? Не ми се ще да занимавам друг с подобни "дреболии", но явно с нея не мога да се разбера. Примирила съм се, но все пак да питам - какво бихте направили вие в подобна ситуация. Възприемете го като тема за толерантността на работното място. :-)
явно не се клюпате. кофти. и да се пребориш с радиото ще измисли нещо друго. или пък теб ще почне друго да те дразни. търси радикално решение.
just perfect
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

bead_ написа:
vyara написа:когато ви се налага да се съобразявате с характера и навиците на колегите си, когато тези навици ви пречат.
явно не се клюпате. кофти. и да се пребориш с радиото ще измисли нещо друго. или пък теб ще почне друго да те дразни. търси радикално решение.
Отстрел? :grin:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

"с нейните камъни по нейната глава"
като не става с добро, пробвай с лошо, но с усмивка - когато тя има най-много работа пускай силно радиото, избирай ти станцията и музика, която не харесва, прави се, че ти доставя удоволствие, а не че го правиш на пук
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: явно не се клюпате. кофти. и да се пребориш с радиото ще измисли нещо друго. или пък теб ще почне друго да те дразни. търси радикално решение.
Засега възможност за радикални промени не с очертава, за съжаление. Тя просто е злобничка и не само към мен. Ако може да избира дали да направи на някого мръсно или не винаги избира първото. Хубав човек! :winkw:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:"с нейните камъни по нейната глава"
като не става с добро, пробвай с лошо, но с усмивка - когато тя има най-много работа пускай силно радиото, избирай ти станцията и музика, която не харесва, прави се, че ти доставя удоволствие, а не че го правиш на пук
Не ми е в стила. Не обичам да се заяждам и да хвърлям нерви в подобни войни. Обичам да се изясняват нещата открито между двете страни, но опитите ми са напразни.
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

КРЕЩЯ! Ако не помогне - заплашвам с оплакване към шефовете. Обикновено още първото върши добра работа :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа:
bead_ написа: явно не се клюпате. кофти. и да се пребориш с радиото ще измисли нещо друго. или пък теб ще почне друго да те дразни. търси радикално решение.
Засега възможност за радикални промени не с очертава, за съжаление. Тя просто е злобничка и не само към мен. Ако може да избира дали да направи на някого мръсно или не винаги избира първото. Хубав човек! :winkw:
не чакай да се очертая, а ги потърси. премести се в друга стая. в края на краищата прекарваш всеки ден часове наред с няква кака дет те дразни!!! аз се обичам прекалено много, за да си го причиня.
just perfect
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

maggot написа:КРЕЩЯ! Ако не помогне - заплашвам с оплакване към шефовете. Обикновено още първото върши добра работа :grin:
и аз крещя и гледам страшно, лошото е, че първо разрешавам да си поиграят хоро на главата ми и изведнъж им се стоварва като гръм от ясно небе
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа:КРЕЩЯ! Ако не помогне - заплашвам с оплакване към шефовете. Обикновено още първото върши добра работа :grin:
Веднъж като се изпокарахме с нея, задето не си беше свършила работата и се опита да пробута отговорността върху мен, не издържах и покрещяхме. Това същество с цялата си наглост отиде да ме плюе пред началника и да плете интриги зад гърба ми. Аз нищо не предприех. Бях пуснала тема тук да ви се оплача, ако си спомняте. Началника ми по-късно сам се допита до моето мнение и дали имаме някакви неразбирателства и аз му казах, че не сме в детската градина и че не съм аз тази, която ходи да хвърля кал върху някого. Така че, предпочитам да се изяснявам с нея, но не мога да уцеля подхода, мамка му.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа:
vyara написа:
не чакай да се очертая, а ги потърси. премести се в друга стая. в края на краищата прекарваш всеки ден часове наред с няква кака дет те дразни!!! аз се обичам прекалено много, за да си го причиня.
Няма шанс. Закотвени сме в един отдел, който разполага само с една стая. Тя далеч не ме дразни през цялото време. Има случаи един път на няколко дни да я помоля за разбиране. През всичкото време аз съм тази, която го проявява и дори не се дразня, защото съм свикнала. Не разбирам как не е очевидно за нея, че и тя следва да направи същото.
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

vyara написа: Няма шанс. Закотвени сме в един отдел, който разполага само с една стая. Тя далеч не ме дразни през цялото време. Има случаи един път на няколко дни да я помоля за разбиране. През всичкото време аз съм тази, която го проявява и дори не се дразня, защото съм свикнала. Не разбирам как не е очевидно за нея, че и тя следва да направи същото.
Няма как да знае, след като е възпитана само да взима, без да дава. Мда.
А за крещенето - е убу, де - почни да мрънкЯш. Ама непрекъснато да мрънкаш - така че да й иде да се метне от прозореца. Тогава, най-вероятно ще реши че не си струва да те дразни, щото пък твойто мрънкане я дразни още повече :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа:
vyara написа: Няма шанс. Закотвени сме в един отдел, който разполага само с една стая. Тя далеч не ме дразни през цялото време. Има случаи един път на няколко дни да я помоля за разбиране. През всичкото време аз съм тази, която го проявява и дори не се дразня, защото съм свикнала. Не разбирам как не е очевидно за нея, че и тя следва да направи същото.
Няма как да знае, след като е възпитана само да взима, без да дава. Мда.
А за крещенето - е убу, де - почни да мрънкЯш. Ама непрекъснато да мрънкаш - така че да й иде да се метне от прозореца. Тогава, най-вероятно ще реши че не си струва да те дразни, щото пък твойто мрънкане я дразни още повече :lol:
Ако е мъж да му мрънкам, бързо ще му писне :winkw: Обаче тя само ще се изкефи, ако отделям толкова време да й обръщам внимание.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

купи й едни слушалки

Мнение от Remmivs »

едни жапанки и идин фибратор игати
Аватар
vyara

Re: купи й едни слушалки

Мнение от vyara »

Remmivs написа:едни жапанки и идин фибратор игати
Жапаканки пък за какво? :lol:
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

vyara написа: Ако е мъж да му мрънкам, бързо ще му писне :winkw: Обаче тя само ще се изкефи, ако отделям толкова време да й обръщам внимание.
Ийй, начи, верно няма угодия. :)

Земи я бъзикай тогава. И тва - да й подариш вибратор и да й кажеш да го ползва него вместо радиото, че звука му е по-поносим за теб - е добра идея. Поне може да я видиш изчервена ;-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аха

ще сте квит с фентилатора един вид

:blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа:
За да не я фаща ток??? :huhthink:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
vyara написа:
За да не я фаща ток??? :huhthink:
Хехе, колко съм недосетлива :lol:
Е, смятам тогава да ги пропусна :grin:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

вица е такъв бе
пантофи/жапанки и вибратор

един питал приятел кво е подарил на жена си за рд/нг/дгд/и тн

и онзи казал това

и първия що

ми щото ако не и харесах жапанките да се такова с биратора (това е цензурираната версия)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:вица е такъв бе

и онзи казал това

и първия що

ми щото ако не и харесах жапанките да се такова с биратора (това е цензурираната версия)
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа:
Remmivs написа:вица е такъв бе

и онзи казал това

и първия що

а не може ли него да го такова :rotfl24:

така де, ще може да му тегли една под всякаква форма
Публикувай отговор