Помогнете - протокол

Все същите
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:Е явно не домакинът ще се обръща, щом му търсим мястото в обръщенията.
Не споря бе, питам само. :lol:
скромния ми опит
дори има протокол за подреждане на двете страни, ако-КОГАТО- са толкова на срещата,
но ми се случи да видя минути преди такава среща да обърнат подреждането точно, както не е по протокол
домакините да са подготвени и за проверките от охраната на цялата сграда или мястото, в т.ч. на озвучителната техника, микрофоните и пр.
друго - уж от съображения за сигурност, в последната минута се прави някаква промяна на точните времена или разместване в програмата
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

въпросът отпада - кметицата няма да присъства, но за друг път ще знам - никакви такива да ги нямаме поканени:lol:
Неф

Мнение от Неф »

Евридика написа:въпросът отпада - кметицата няма да присъства, но за друг път ще знам - никакви такива да ги нямаме поканени:lol:
хахах :rotfl24:
тя прочете, че няма да е първа и се отказа :grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

:rotfl24:
и на 8 март още повече. :lol:
Сигурно общината работи до обяд днес, както и повечето държавни и общински служби

днес се обаждам да търся в държавна фирма една госпожа и телефонистката тъжно ми каза аааа, жените днес не работят (явно нея самата няма кой да я замести)
Megi_Koleva

Re: Помогнете - протокол

Мнение от Megi_Koleva »

Евридика написа:Ако на едно място присъстват кметът и двама министри, като кметът е жена, а министрите мъже (мисля че това няма значение, но все пак) , към кого трябва да се обърне в обръщението си домакинът най-напред?
У дома имам две книги- "Етикет и протокол" на Йордан Кожухаров и една книга на принцеса Ермин дьо Клермон- също за поведението в обществото. Само, че там нещата са разгледани от светска гледна точка- примерно как се подреждат гостите на масата според пола, възрастта, семейният им статус и социалното им положение, как се представят гостите от домакина на останалите гости и пр. Ако ти представлява интерес, бих се поровила и отговорила на въпроса ти. Но според мен, теб те интересуват официалните поводи, като присъствието на лицата на някакви обществени събития или?
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Ако срещата/мероприятието се провежда на територията на кмета, то трябва първо да се обърнеш към него, защото е домакин.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Евридика написа:въпросът отпада - кметицата няма да присъства, но за друг път ще знам - никакви такива да ги нямаме поканени:lol:
Да. Правилно.
Или ще ги каните по Единия списък и няма да се обръщате към тях, за да не ги разбъркате нещо. :lol:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Ич ни ги посрещайте, ни се обръщайте към тях... Пращайте ги по живо, по здраво и те така ш`съ упрайм! :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа:Ич ни ги посрещайте, ни се обръщайте към тях... Пращайте ги по живо, по здраво и те така ш`съ упрайм! :cool:
Ама по списък, нали?
Да не пропуснат някого... :roll:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Мнемозина написа: Ама по списък, нали?
Да не пропуснат някого... :roll:
Казва се "по домова книжка" :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа: