Щраусово яйце по шопски
Щраусово яйце по шопски
Щраусово яйце!
Яйцето се пробива с бормашина или с чук и някакъв инструмент.
С разклащане се излива в тенджерка. Едно яйце тежи обикновено 2 и повече кг. Стига за основно ястие за 12-14 човека.
Хубаво се разбива с миксер и се добавя 300-400 гр. настърган кашкавал и някакъв колбас – ок. 200 гр.
Не се слага сол. В кашкавала и колбаса има достатъчно сол.
Слага се и черен пипер, смлян.
Намазва се тава с масло.
Тавата трябва да е силно нагорещена и намазана с масло.
Фурната предварително се загрява до 250 гр., а след се сложи яйцето, се намалява малко фурната до 180-200 градуса, и се пробва с вилица
Яйцето се пече 10, най-много 15 мин.
Черупката от яйцето може да се изплакне хубаво и да се изсуши. Отворът в нея се замазва с гипс. И яйцето ви остава като сувенир.
Добър апетит!
Една моя клиентка за благодарност ми подари такова яйце от фермата за щрауси на зет и.
Яйцето било пресно-пресно, снесено тази сутрин.
Наздраве!
Да знаете други рецепти за готвене на щрауско? Моля, кажете ми ги!
С разклащане се излива в тенджерка. Едно яйце тежи обикновено 2 и повече кг. Стига за основно ястие за 12-14 човека.
Хубаво се разбива с миксер и се добавя 300-400 гр. настърган кашкавал и някакъв колбас – ок. 200 гр.
Намазва се тава с масло.
Фурната предварително се загрява до 250 гр., а след се сложи яйцето, се намалява малко фурната до 180-200 градуса, и се пробва с вилица
Черупката от яйцето може да се изплакне хубаво и да се изсуши. Отворът в нея се замазва с гипс. И яйцето ви остава като сувенир.
Добър апетит!
Една моя клиентка за благодарност ми подари такова яйце от фермата за щрауси на зет и.
Наздраве!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Щраусово яйце по шопски
рецепти не знам, ама в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не го:winkw: вари. щото може да станеш вип-клиент на електро-то.ave написа:Щраусово яйце!
Намазва се тава с масло.
Добър апетит!
Наздраве!
just perfect
А-а-а, нивгаш!bead_ написа:
рецепти не знам, ама в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не го:winkw: вари. щото може да станеш вип-клиент на електро-то.
И без това, като гледам сметките за тока, май отивам към ВИП клиент.
Последно промяна от АВе на 18.01.07, 13:41, променено общо 1 път.
Е, аз ще опитам колбаси от щраусовско едва през април, като дойде пак тази клиентка. Каза, че щяла да ми донесе.caliostro написа:и аз исках да поговориме за щраусите
за това дали щрауса болудува от птичи грип
има и луканка от щрауси![]()
не е лоша
Скоро четох една статия за щраусите. Много е рентабилно да отглеждаш. Използва се всичко - месото, кожата, ноктите (за сувенири), човката (за пепелници), перата, че даже и очите им използвали, щото били много близо до човешките, ама за какво точно беше... Имаше и снимка на рисувани икони в черупки от щраусови яйца.
Ха, добре, че ме подсети! Ще взима да дам черупката на Ал. Телалим, да ми я нарисува. Отвън, както си е цяла. Но ще трябва да решим с акварелни бои ли, с темпера ли...vyara написа:Скоро четох една статия за щраусите. Много е рентабилно да отглеждаш. Използва се всичко - месото, кожата, ноктите (за сувенири), човката (за пепелници), перата, че даже и очите им използвали, щото били много близо до човешките, ама за какво точно беше... Имаше и снимка на рисувани икони в черупки от щраусови яйца.
Или, хе-хе, с бои за великденски яйца:winkw:
- Dark Angel
хъ-хъ, представям си сувенир от ноктиvyara написа:Скоро четох една статия за щраусите. Много е рентабилно да отглеждаш. Използва се всичко - месото, кожата, ноктите (за сувенири), човката (за пепелници), перата, че даже и очите им използвали, щото били много близо до човешките, ама за какво точно беше... Имаше и снимка на рисувани икони в черупки от щраусови яйца.
На снимките бяха половинчати черупки, изрисувани от вътрешната странаave написа:Ха, добре, че ме подсети! Ще взима да дам черупката на Ал. Телалим, да ми я нарисува. Отвън, както си е цяла. Но ще трябва да решим с акварелни бои ли, с темпера ли...vyara написа:Скоро четох една статия за щраусите. Много е рентабилно да отглеждаш. Използва се всичко - месото, кожата, ноктите (за сувенири), човката (за пепелници), перата, че даже и очите им използвали, щото били много близо до човешките, ама за какво точно беше... Имаше и снимка на рисувани икони в черупки от щраусови яйца.
Или, хе-хе, с бои за великденски яйца:winkw:
- Пипилота Шантиклер
много съм любопитна да опитам такъв омлет!
как е на вкус, като кокошите яйца ли?
гледах снимки на щраусова ферма някъде на стотина км от софия близо до някаква пещера ама забравих коя
колежката ги беше правила, тя е спец
ама големи сладури! и краката им като на динозавърчета и се кокорят и дружелюбни много били
трябва да заведем децата да ги видят ама сме големи несериозници
гледах снимки на щраусова ферма някъде на стотина км от софия близо до някаква пещера ама забравих коя
ама големи сладури! и краката им като на динозавърчета и се кокорят и дружелюбни много били
Дамата, която ми го подари, каза че вкусът и ароматът бил различен от този на кокошите яйца, но си било пак много вкусно.Пипилота Шантиклер написа:много съм любопитна да опитам такъв омлет!
И че били на цвят доста по към оранжево...
Ще видим.
- Dark Angel
до Петрич - редовно минавам, да ти натоваря една кора яйцаПипилота Шантиклер написа:много съм любопитна да опитам такъв омлет!
- Пипилота Шантиклер
хм, то щом ще е различен вкуса заначи няма да си е яйцеave написа:Дамата, която ми го подари, каза че вкусът и ароматът бил различен от този на кокошите яйца, но си било пак много вкусно.Пипилота Шантиклер написа:много съм любопитна да опитам такъв омлет!
И че били на цвят доста по към оранжево...
Ще видим.
обожавам пържени яйца на очи и бъркани и варени в неограничени количества мога да изям
ох размечтах се щот съм на диета, а яйца на очи без хляб си е едното нищо
Що, бе? Ял съм яйца от разни фъркати дивечи, пак са различни на вкус, но си остават яйца.Пипилота Шантиклер написа: хм, то щом ще е различен вкуса заначи няма да си е яйце
обожавам пържени яйца на очи и бъркани и варени в неограничени количества мога да изям
ох размечтах се щот съм на диета, а яйца на очи без хляб си е едното нищо
- Dark Angel
- Пипилота Шантиклер
абе едничко искам не ща кораDark написа:до Петрич - редовно минавам, да ти натоваря една кора яйцаПипилота Шантиклер написа:много съм любопитна да опитам такъв омлет!
виж какво пише аве-то че за 12-15 човека стига едно
знаеш ли я фермата верно?
можеш ли наистина да вземеш?
ще направя купон и ще изпопада народа от смях
- Stranniche
- Обратна връзка:
Звучи вкусно. А това е снимка на ферма за щрауси - извинявайте за качеството, но съм снимала от влака каквато ми падне.ave написа:Щраусово яйце!
- Житената Питка
- BOFH
Баща ми ще прави щраусова ферма, засега просто има 11 големи кокошки 
Странниче, ако имаш още снимки, моля те пусни защото събираме идеи как да изглежда атракциона!
Ето снимки и от мен
Какво може да се направи от черупката на яйцето:

И един хубавец с изразителни мигли

Странниче, ако имаш още снимки, моля те пусни защото събираме идеи как да изглежда атракциона!
Ето снимки и от мен

(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
- Stranniche
- Обратна връзка:
11 кокошки са си добър старт!Житената Питка написа:Баща ми ще прави щраусова ферма, засега просто има 11 големи кокошки
Ето снимки и от мен
Наистина е хубавец!!!
Чудя се как взимат яйцата от бдителните щрауски. Гледал ли си втория филм от "Боговете сигурно са полудели"?
Съжалявам, имам още една такава снимка от влака, но е със същото качество като тази, която пуснах тук:(.
Това, което съм снимала, беше една от многото ферми за ему на южния остров на Нова Зеландия. Жалко че не съм те познавала, за да се заинтересувам повече от дейността им.
В Австралия посетих една частна зоологическа градина, където малките щраусчета се разхождаха свободно по алеите и децата много им се радваха (и не само децата
В ресторантите се предлагаха ястия от щраусово месо, но аз - беден студент - нямах пари за кулинарни удоволствия. От летището купих ostrich jerky за подарък на една приятелка.
УСПЕХ с бизнеса!!!
- Житената Питка
- BOFH
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Мит, поне на тоя етап!:-)vyara написа:Скоро четох една статия за щраусите. Много е рентабилно да отглеждаш. Използва се всичко - месото, кожата, ноктите (за сувенири), човката (за пепелници), перата, че даже и очите им използвали, щото били много близо до човешките, ама за какво точно беше... Имаше и снимка на рисувани икони в черупки от щраусови яйца.
Той, Питката, предполагам може да каже с точност, но имам познат с няколко птици, ни в клин, ни в ръкав. Отглеждат се сравнително лесно, не са претенциозни, но проблемите идват след това, няма кланица, месото се разфасова по специален начин, необходимо му е "обезжиляване" и още, и още...Спряга се сега някакво сдружение на щраусовъдите, дето да разреши проблемите, ама кога и как, един господ знае, а най-голямата ферма беше в Добричко ако не ме лъже паметта. Хубава, голяма ферма(бивш краварник) има и в Поликраище, точно до пътя Русе-В. Търново, лятос като пътуваш и виждаш птиците как се разхождат по двора.
Е, аз говорех по принцип, не за условията в България.БоЕВ написа:Мит, поне на тоя етап!:-)vyara написа:Скоро четох една статия за щраусите. Много е рентабилно да отглеждаш. Използва се всичко - месото, кожата, ноктите (за сувенири), човката (за пепелници), перата, че даже и очите им използвали, щото били много близо до човешките, ама за какво точно беше... Имаше и снимка на рисувани икони в черупки от щраусови яйца.
- Piqndurnik
Изядохме го-о-о!
Дойде с петима приятели, та...
Изядохме малко повече от половината.
От осем човека само на двама не им беше вкусно. Не им хареса нещо... Дадох им друго за вечеря.
Дадох от щрауския омлет и на съседите на етажа във входа - 4 човека
Донесох и порции на колегите в офиса за обяд.
И... свърши яйцето-о-о!
Наздраве![usmihvam se]
От осем човека само на двама не им беше вкусно. Не им хареса нещо... Дадох им друго за вечеря.
И... свърши яйцето-о-о!
Наздраве![usmihvam se]
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Тоз хубавец от татковите ли е?:-)Житената Питка написа:
Една от многобройните идеи на мъж ми преди години беше за такава ферма:-):winkw: Напълни де що имаше HDD-та с инфо. Ако размисли и пак го прихванат лудите щраусУвИ може и да обменяма идеи или ген. материал:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Изядохме го-о-о!
басиave написа:Дойде с петима приятели, та...
И... свърши яйцето-о-о!
Наздраве![usmihvam se]
колко снасят гия гадове
- Piqndurnik
- Житената Питка
- BOFH
-
почти безобидна