Друга мисъл 2
Друга мисъл 2
Когато изгубиш ... смисъла
Небрежност е да не забележиш кога си си изгубил ключа или ръкавиците, но да не забележиш кога си изгубил време, доверие или приятел е вече друга история...
Небрежност е да не забележиш кога си си изгубил ключа или ръкавиците, но да не забележиш кога си изгубил време, доверие или приятел е вече друга история...
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
- windcolours
Случва се.
Когато става дума за човек, за чувство, за отношения, винаги си задавам въпроса: кога престана да ми пука? Защото тези неща се развалят,когато престанат да означават нещо специално за нас. Всяка връзка между хората, независимо от нейния характер, е като живо същество- ако не полагаме грижи за нея, тя залинява...защото никой не бяга от хубавото,нали?....
Дано съм ти хванала мисълт де...
Когато става дума за човек, за чувство, за отношения, винаги си задавам въпроса: кога престана да ми пука? Защото тези неща се развалят,когато престанат да означават нещо специално за нас. Всяка връзка между хората, независимо от нейния характер, е като живо същество- ако не полагаме грижи за нея, тя залинява...защото никой не бяга от хубавото,нали?....
Дано съм ти хванала мисълт де...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Re: Друга мисъл 2
За времето специално човек никога не може да бъде сигурен какво точно го прави.wild_moon написа:Когато изгубиш ... смисъла
За доверието и приятеля... не знам, всичко напоследък ми изглежда всякакво и съответно ужасно сложно.
Panta rhei...
нищо не е по-сложно, отколкото сами си го направим. пак е въпрос на избор. вместо да възприемаме света около нас като нещо, което ни се случва, бихме могли да го възприемаме като съ-творение, в което участваме активно или пасивно всеки ден.Мнемозина написа:
За доверието и приятеля... не знам, всичко напоследък ми изглежда всякакво и съответно ужасно сложно.
Е да, но моят светоглед точно в това отношение е друг. Мисля, че не винаги имаме избор, даже рядко имаме, и това ми се струва много хубаво - защото най-прекрасно е, когато няма как да не направиш това, което всъщност искаш да направиш.wild_moon написа:нищо не е по-сложно, отколкото сами си го направим. пак е въпрос на избор. вместо да възприемаме света около нас като нещо, което ни се случва, бихме могли да го възприемаме като съ-творение, в което участваме активно или пасивно всеки ден.Мнемозина написа:
Както и това с усложняването - нямам избор и това е. Мога само да чакам да ми мине.
Panta rhei...
Да, разбирам. Аз пък съм "с други очила" в това отношение.Мнемозина написа: Е да, но моят светоглед точно в това отношение е друг. Мисля, че не винаги имаме избор, даже рядко имаме, и това ми се струва много хубаво - защото най-прекрасно е, когато няма как да не направиш това, което всъщност искаш да направиш.
Както и това с усложняването - нямам избор и това е. Мога само да чакам да ми мине.
Смятам, че човек избира всичко, включително това дали да "има" избор или не.
Още като кажеш нямам избор и всички варианти изчезват (от ума ти и от реалността в последствие)
Все пак сам се отказваш от тях. Както и обратното. Живееш ли с нагласата, че твоят свят се грижи за теб, той намира начин да го направи. Мога да дам многобройни примери и за двата случая, но няма да е днес, че трябва и да поработя.
Имам една любима фраза от филма "Влюбеният Шекспир"
"- Нещата ще се наредят!
- Но как?
- Нямам представа, това е мистерия!"
Странното е, че за мен нямането на избор е точно това, което ти описваш като имане на избор.wild_moon написа:Да, разбирам. Аз пък съм "с други очила" в това отношение.Мнемозина написа: Е да, но моят светоглед точно в това отношение е друг. Мисля, че не винаги имаме избор, даже рядко имаме, и това ми се струва много хубаво - защото най-прекрасно е, когато няма как да не направиш това, което всъщност искаш да направиш.
Смятам, че човек избира всичко, включително това дали да "има" избор или не.
Още като кажеш нямам избор и всички варианти изчезват (от ума ти и от реалността в последствие)
Както и обратното. Живееш ли с нагласата, че твоят свят се грижи за теб, той намира начин да го направи. Мога да дам многобройни примери и за двата случая, но няма да е днес, че трябва и да поработя.
Имам една любима фраза от филма "Влюбеният Шекспир"
"- Нещата ще се наредят!
- Но как?
- Нямам представа, това е мистерия!"
Но се отдалечихме от приятелите и губенето им.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Що да е странно? нека да е шарено!Мнемозина написа:
Странното е, че за мен нямането на избор е точно това, което ти описваш като имане на избор.
А темите аз не се опитвам да ги сресвам и изглаждам, преливат от една в друга, после пак се връщат към началото или края. Аз ги пускам да си развиват собствен живот
А, не, не за сресване говорех, просто и онова за приятелите и доверието ми е интересно, а взе да ми бяга на самата мен.wild_moon написа:Що да е странно? нека да е шарено!Мнемозина написа:
Странното е, че за мен нямането на избор е точно това, което ти описваш като имане на избор.
А темите аз не се опитвам да ги сресвам и изглаждам, преливат от една в друга, после пак се връщат към началото или края. Аз ги пускам да си развиват собствен живот
Може би по-късно ще се опитам да го събера. А може и да не стане, ще видим.
Panta rhei...
по-важно е да не изгубиш бутилката. Или да не се скъса найлоновата торбичка, ако я носиш в такава...wild_moon написа:Когато изгубиш ... смисъла
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Затва, здраво я стискаш бутилката у ръката и тва е!ELBI написа: по-важно е да не изгубиш бутилката. Или да не се скъса найлоновата торбичка, ако я носиш в такава...
и внимаваш да не те избие студена пот... или да не си ползват ароматни соли за ръце от мъртво мореwild_moon написа:Затва, здраво я стискаш бутилката у ръката и тва е!ELBI написа: по-важно е да не изгубиш бутилката. Или да не се скъса найлоновата торбичка, ако я носиш в такава...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ти докарал ли си го до ароматни соли от мъртво море... вече ти е видяна сметкатаELBI написа: или да не си ползват ароматни соли за ръце от мъртво море
Една вече твърде използвана реплика: НЯМА СМИСЪЛwild_moon написа:Когато изгубиш ... смисъла
Няма смисъл
Та другата ми мисъл е, че винаги има смисъл!
Търсачите го намират дори и в солите от Мъртво море!
Хе!
смисъл - път, посока, приятели, доверие, време...
без смисъл - безпътие, самота, недоверие, безвремие.
"Спаси си деня!" - Green Light
:[/quote]Странното е, че за мен нямането на избор е точно това, което ти описваш като имане на избор.
quote]
хахах такава беше и мойта мисъл, но ти по-готино го каза
а за приятелите какво? колкото повече остаряваш по-малко ти остават,
а и тези които крепиш изтъняват до повърхностност
като малка много ми беше чуден този малък свят и самодостатъчност на старците, но натам вървя
мога да предприема хиляди неща за да променя в известна степен настоящето, но наистина няма смисъл:lol:
цената ме вълнува на тези години
да сменяш един дисконфорт с друг е кофти сделка
за да платиш трябва да вярваш
quote]
като малка много ми беше чуден този малък свят и самодостатъчност на старците, но натам вървя
мога да предприема хиляди неща за да променя в известна степен настоящето, но наистина няма смисъл:lol:
Не, при мен не е така. Напоследък съм като излязла от сън и установявам, че никак не са изтънели, даже напротив. Или аз нещо се развивам наобратно, или наистина всичко е въпрос на периоди. Защото сънят, от който съм излязла, е точно липсата на необходимост от много контакти.shshtt написа:
Та затова и за теб си мисля, че не си тръгнала към такива глупости, само в момента имаш нужда от нещо друго. И ще има смисъл да промениш това, когато ти самата го поискаш. Когато се преподредят някакви планети, примерно.
Това, което исках да кажа горе, беше, че приятелството е нещо двустранно все пак и че приятелите не би трябвало толкова лесно да губят доверие в теб и че ако го губят лесно, тогава във всички случаи нямаш голям избор, пардон
Не ти лично, то беше по повод на самата тема на Луната.
Panta rhei...