Друг поглед върху ГМО
Друг поглед върху ГМО
Лигър (кръстоска между мъжки лъв и женски тигър, щото има и тайгон - мъжки тигър и лъвица), зонки (между зебра и магаре) и уолфин (между кит и делфин)
http://abcnews.go.com/Nightline/Amazing ... s-10055198
Вероятно да,Мнемозина написа:А потомство дали могат да имат?
все пак са от едно семейство /пр.котки/.
Потомството би трябвало да са с прилика само на единия, 1 като мъжкия и 1 като женската/примерно/.
Съдя по факта при кръстоска на различни породи кучета. Верно, че потомството са помияри, но взимат гените на единия.
Освен, ако не е така
Все пак това си е чисто хипотетично!
"Спаси си деня!" - Green Light
Обаче нашенските катъри и мулета са безплодни, доколкото знам.Нефертити написа:Вероятно да,Мнемозина написа:А потомство дали могат да имат?
все пак са от едно семейство /пр.котки/.
Потомството би трябвало да са с прилика само на единия, 1 като мъжкия и 1 като женската/примерно/.
Съдя по факта при кръстоска на различни породи кучета. Верно, че потомството са помияри, но взимат гените на единия.
Освен, ако не е така
Все пак това си е чисто хипотетично!
Panta rhei...
- Piqndurnik
Огромен е. Феноменално огромен.
На мен ми харесва обаче на знам защо.
Може би защото обичам котки.
И девойките го харесват, еле пъ малкътъ.
Ма сега сме на тема гепард. Иска да го види.
Гледаме много животни по нета да са живи и здрави NG най-вече.
И слушаме рев на пуми и песни на китове.
Голям зоолог е мънинкото.
На мен ми харесва обаче на знам защо.
Може би защото обичам котки.
И девойките го харесват, еле пъ малкътъ.
Ма сега сме на тема гепард. Иска да го види.
Гледаме много животни по нета да са живи и здрави NG най-вече.
И слушаме рев на пуми и песни на китове.
Голям зоолог е мънинкото.
щот е тема за гмо, а едва ли сега някой от вас гледа парламента... поредната гавра се случва, набутват си всички лобистки текстове и цецка тихичко говори, като си мисли, че микрофонът не я хваща: "те не знаят какво правят...", а преди това високо на цялата зала "няма да ви спаси протакането, просто няма да ви спаси!"
п.п. скоро с едни клубарки си говорихме за пчелите и аз бях шокирана от разказа на един разградчанин, който се оплаква как пчелите му са полудели, сменят майката напрекъснато, което се досещате в края на краищата води до загиване на семейството. според него в съседство отглеждат рапица, която той се съмнява, че е гм. айнщайн предрича 4-5 години съществуване на човечеството, след като изчезнат пчелите. а ванга мисля, че също нещо подобно беше казала...
п.п. скоро с едни клубарки си говорихме за пчелите и аз бях шокирана от разказа на един разградчанин, който се оплаква как пчелите му са полудели, сменят майката напрекъснато, което се досещате в края на краищата води до загиване на семейството. според него в съседство отглеждат рапица, която той се съмнява, че е гм. айнщайн предрича 4-5 години съществуване на човечеството, след като изчезнат пчелите. а ванга мисля, че също нещо подобно беше казала...
just perfect
пчелите ако изчезнат не само на човека му е спукана работата, вервай миbead_ написа:п.п. скоро с едни клубарки си говорихме за пчелите и аз бях шокирана от разказа на един разградчанин, който се оплаква как пчелите му са полудели, сменят майката напрекъснато, което се досещате в края на краищата води до загиване на семейството. според него в съседство отглеждат рапица, която той се съмнява, че е гм. айнщайн предрича 4-5 години съществуване на човечеството, след като изчезнат пчелите. а ванга мисля, че също нещо подобно беше казала...
направо ще е поредното голямо измиране
bead_ написа:щот е тема за гмо, а едва ли сега някой от вас гледа парламента... поредната гавра се случва, набутват си всички лобистки текстове и цецка тихичко говори, като си мисли, че микрофонът не я хваща: "те не знаят какво правят...", а преди това високо на цялата зала "няма да ви спаси протакането, просто няма да ви спаси!"
Ужас!
Е то оттам идват и основните опасения - доколко можеш да изменяш същността на нещата, без да стане опасно.
Точно си е морален въпросът.
Panta rhei...
да, Ванга е казала: "Първо ще изчезнат пчелите..."Remmivs написа:пчелите ако изчезнат не само на човека му е спукана работата, вервай миbead_ написа:п.п. скоро с едни клубарки си говорихме за пчелите и аз бях шокирана от разказа на един разградчанин, който се оплаква как пчелите му са полудели, сменят майката напрекъснато, което се досещате в края на краищата води до загиване на семейството. според него в съседство отглеждат рапица, която той се съмнява, че е гм. айнщайн предрича 4-5 години съществуване на човечеството, след като изчезнат пчелите. а ванга мисля, че също нещо подобно беше казала...
направо ще е поредното голямо измиране
Пише го в една от книгите за нея.
Имам познат, който гледа пчели от много години и твърди, че положението никак не е розово
Оня ден отново прехвърлих 2-те нови книжлета за ГМО и
"Спаси си деня!" - Green Light
- snowprincess
закачам се за тебМнемозина написа:bead_ написа:щот е тема за гмо, а едва ли сега някой от вас гледа парламента... поредната гавра се случва, набутват си всички лобистки текстове и цецка тихичко говори, като си мисли, че микрофонът не я хваща: "те не знаят какво правят...", а преди това високо на цялата зала "няма да ви спаси протакането, просто няма да ви спаси!"
Ужас!
Е то оттам идват и основните опасения - доколко можеш да изменяш същността на нещата, без да стане опасно.
Точно си е морален въпросът.
гледах един филм за гмо, там говореха за този човек, беше ми много интересно
http://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Borlaug
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 1%83%D0%B3
отишъл първо в мексико, после в индия и пакистан, живял там и култивирал пшеницата и царевицата им, така че да дава голям добив
нобеловата му награда за мир през 1970г. е защото успял да нахрани и да спаси от глад 10 мил. хора
във филма казаха - земята може да изхрани 4 милиарда население, а 2 милиарда гладуват постоянно, кой добраволно ще се лиши от храна и кой има интерес да не се произведе повече храна
за разработка на гмо се отпускат милиони долари в сащ и са наблюдавани много внимателно от министерството на здравеопазването, мин. на горите и селското стопанство и още едно (не помня кое) в продължение на години преди да се разреши прилагането в практиката, а всеки, който протестира срещу гмо, все едно протистира срещу правителството

И всичкото това би било временно решение.
Земята, очевидно може да изхрани цялото ни население, а с малко сръчване там където не ни е работа, може и повече.
Дали това няма да е пагубно за всички? (В някаква степен, вече е - освен удобствата на съвременната цивилизация, замърсяванията си ни унищожават, всеки един от нас)
От една страна, никой няма да се лиши от удобството си и да кажем, че милиони ще бъдат спасени. Милиарди ще се хранят с ГМО. Нови милиони и милиони, ще се появяват.
Накрая може и да се окаже, че някои и друг милиард ще трябва да умре и то много бързо, защото всички са застрашени. И пак би било някаква оптимистична опция.
Земята, очевидно може да изхрани цялото ни население, а с малко сръчване там където не ни е работа, може и повече.
Дали това няма да е пагубно за всички? (В някаква степен, вече е - освен удобствата на съвременната цивилизация, замърсяванията си ни унищожават, всеки един от нас)
От една страна, никой няма да се лиши от удобството си и да кажем, че милиони ще бъдат спасени. Милиарди ще се хранят с ГМО. Нови милиони и милиони, ще се появяват.
Накрая може и да се окаже, че някои и друг милиард ще трябва да умре и то много бързо, защото всички са застрашени. И пак би било някаква оптимистична опция.

Re: Друг поглед върху ГМО
Бизнасът-парите преди всичко.Remmivs написа:Лигър (кръстоска между мъжки лъв и женски тигър, щото има и тайгон - мъжки тигър и лъвица), зонки (между зебра и магаре) и уолфин (между кит и делфин)
Големият урок, поподреждане на ценностната ни система като човеци на тази планета.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Отровата е в чипса, вафлите,безалкохолните напитки, супите, дори и в детските храни.Remmivs написа:Лигър (кръстоска между мъжки лъв и женски тигър, щото има и тайгон - мъжки тигър и лъвица), зонки (между зебра и магаре) и уолфин (между кит и делфин)
От 2004г. Националната референтна лаборатория за контрол на генетично модифицирани храни към Столичния РИОКОЗ започва отчета.
За 6 години служителите и са взели над 1000 проби от храни и ако се съди от отчетените резултати някои от любимите на децата вафли и кремвирши съдържат ГМО в граници, които надхвърлят случайното им попадане там.
Много малко хора знаят, че аспартамът е подсладител, получен чрез генетично инжинерна технология. Но десетки хиляди българи пият може би всеки ден безалкохолни напитки без захар, дисертните изделия, в храните за диабетици, бонбоните и дъвките без захар.
Подсладителят аспартам е генетично модифицирана омонокиселина за която се използва ГМ бактерия E.coli.
При две успоредни изследвания от учени в Америка и Англия проведени в началото на 90 показват че, продуктите от разпадането на аспартам причиняват мозъчни тумори, загуба на памет, слепота, промяна на сърдечния ритъм, тремор, затруднения в дишането,, анемия, проблеми при бременност. Идентифицирани са нервно дегенеративни болести, рак, напълняване, забавено развитие на мозъка, черния дроб, тестисите...
Учените, обаче са пренебрегнати за сметка на производителите, които твърдят, че продуктитеим са безопасни.
Хубавата новина е, че няма как да избегнем приемането на ГМО. Най- малко всички домашни животни и птици се хранят с ГМО култури, а пък ние с тяхното месо и млечни продукти.
не знаем кое и как ще ни повлияе от генетично модифицираните организми
силно ме съмнява да има директен импакт посредством храненето, защото, в крайна сметка, ние разграждаме всичко, което приемем до елементарни елементи
това за храната, разбира се - от животински и растителен произход
за "екстрите" в напитките може да е вся и все, както и ако има такива в храните, които поемаме, но те не могат да са резултат от генетична модификация
живите организми, поне тук на земята, са изградени посредством един и същи генетичен код и основните им тухли са същите независимо от кода
може да е змия-свиня но пак ще е от въглеводороди (белтъци, мазнини и въхлехитрати) и вода
лошото е друго
и там е проблема с ГМО
пипаме там, където не ни е работа, ако не знаем какво точно правим, а няма как да знаем преди да го направим
прекалено сложна е системата и има много степени на свобода и още повече степени не вероятни въздействия
та
можем да създадем нещо, което да ни изтрие по един или друг начин от лицето на милата Тера
бъркаме се в работите на Създателя
силно ме съмнява да има директен импакт посредством храненето, защото, в крайна сметка, ние разграждаме всичко, което приемем до елементарни елементи
за "екстрите" в напитките може да е вся и все, както и ако има такива в храните, които поемаме, но те не могат да са резултат от генетична модификация
живите организми, поне тук на земята, са изградени посредством един и същи генетичен код и основните им тухли са същите независимо от кода
може да е змия-свиня но пак ще е от въглеводороди (белтъци, мазнини и въхлехитрати) и вода
лошото е друго
и там е проблема с ГМО
пипаме там, където не ни е работа, ако не знаем какво точно правим, а няма как да знаем преди да го направим
прекалено сложна е системата и има много степени на свобода и още повече степени не вероятни въздействия
та
можем да създадем нещо, което да ни изтрие по един или друг начин от лицето на милата Тера
Последно промяна от Remmivs на 15.03.10, 12:15, променено общо 1 път.
това пък откъде-накъде го реши?ПЪТник написа: Най- малко всички домашни животни и птици се хранят с ГМО култури, а пък ние с тяхното месо и млечни продукти.
just perfect
bead_ написа:това пък откъде-накъде го реши?ПЪТник написа: Най- малко всички домашни животни и птици се хранят с ГМО култури, а пък ние с тяхното месо и млечни продукти.
Според Американската академия на науките процесът на прикачване на гени може да доведе до непредсказуеми промени у организма приемник на гена. ГМ продуктите съдържат протеини, които до сега не сме консумирали.
Така например, макар и неприсъщо, в ГМ царевицата има протеини на бактерии, в ГМ картофите-протеини на вируси, а в ГМ доматите-рибни протеини. Все още няма достатъчно изследвания относно реакциите, които ГМ храните биха могле да предизвикат в човешкия организъм за един по- дълъг период от време.
"Първо поколение" ГМ култури са соя, памук, маслодайна рапица, царевица. Целта е да се улесни управлението на плевелите и вредителите.
"Второ поколение" ГМ растения като картофи, домати и др. целят по- високи добиви, подобряване на качествотои хранителната стойност, по- високи нива на есенциални местни киселини или витамини, отстраняване на алергени и др.
От тук-накъде го реших, щото преди година още ядох пиле с вкус на риба и си мислех, че тарикатите хранят пилетата с риба и заради това така намирисва, ама то било от царевица...май?
Кой да ми каже, че кой съм аз.... и така го реших.
Щото го друса параноята на неинформирания потребител.bead_ написа:това пък откъде-накъде го реши?ПЪТник написа: Най- малко всички домашни животни и птици се хранят с ГМО култури, а пък ние с тяхното месо и млечни продукти.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Не, досега не съм се хранил със всякакви бактерииRemmivs написа:не знаем кое и как ще ни повлияе от генетично модифицираните организми
лошото е друго
и там е проблема с ГМО
та
АВе написа:Щото го друса параноята на неинформирания потребител.bead_ написа:това пък откъде-накъде го реши?ПЪТник написа: Най- малко всички домашни животни и птици се хранят с ГМО култури, а пък ние с тяхното месо и млечни продукти.
Преди всяко ядене и пиене извършвам мистериозен ритуал с мантрата:"Моля Те, Господи благослови храната ми."
Разликата, че и до сега го правех, но се притеснявах да не се задавя с някой кокъл!:lol:
Сигурно си започнал на твърде късен етап с ритуала. Сигурно след извънземните. Макар че... не разбрах ква е връзката м/у посещението на извънземни и бог в еврейския му прочит, популярен в страната ни.ПЪТник написа:Не се бъзикай с мен, аз съм си решил проблема:lol:
Преди всяко ядене и пиене извършвам мистериозен ритуал с мантрата:"Моля Те, Господи благослови храната ми."
Разликата, че и до сега го правех, но се притеснявах да не се задавя с някой кокъл!:lol:
но не говориш за ДОМАШНИТЕ животни и птици, а за селскостопански животни и птици, отглеждани с цел търговия на едроПЪТник написа:Кой да ми каже, че кой съм аз.... и така го реших.bead_ написа:това пък откъде-накъде го реши?ПЪТник написа: Най- малко всички домашни животни и птици се хранят с ГМО култури, а пък ние с тяхното месо и млечни продукти.
just perfect
Аз не зная точно за какво говоря, само си ползвам дадените ми възможности да говоря.Remmivs написа:???ПЪТник написа:Не, досега не съм се хранил със всякакви бактерии
За генетика, биология и медицина ли си говорим още или за друго?
- snowprincess
домашните с какво се хранятbead_ написа:
но не говориш за ДОМАШНИТЕ животни и птици, а за селскостопански животни и птици, отглеждани с цел търговия на едро
Фураж в селското стопанство се нарича храната, предназначена за хранене на добитък, като крави, овце, пилета и прасета. Основната част от фуража се произвежда от растения, но има и фураж с животински произход.
Фуражни култури
* трева (за паша или събрана и обработена като сено или силаж)
* пшеница
* просо
* соя
* овес
* люцерна
* сорго
* детелина
* царевица
всяко едно от растенията по-горе може да е генно модифицирано

Да, като феновете на футбола при Централна баня и пенсионерите в кафенето с политиката, и бабите пред църквата в неделя.ПЪТник написа:Аз не зная точно за какво говоря, само си ползвам дадените ми възможности да говоря.Remmivs написа:???ПЪТник написа:Не, досега не съм се хранил със всякакви бактерии
За генетика, биология и медицина ли си говорим още или за друго?
Имаш право на мнение, по Волтерската мацка, наскоро го дискутирах(ме) пак. Та, възможностите са следствие от това ти право.ПЪТник написа:Аз не зная точно за какво говоря, само си ползвам дадените ми възможности да говоря.
Колкото до генетиката - страстна любима ми е, заедно с квантовата физика, поезията, виното и жените.
Животът е прекрасен! Наздраве!