Аз такива ги мога.
Преди няколко дни си хвърча по обичайния маршрут и постепенно в съзнанието ми започва да прониква нещо. След няколкото секунди за анализ какво точно е то разбирам, че някой свири с уста сигнала на нашето училище.
Не живея в града, в който съм учила, този сигнал не бях го чувала от години, а и никога не съм го използвала аз самата, но той си беше наш сигнал. В случая го свиреше мой съученик, той пък сега живее в трети град, и каза, че го е изсвирил поне четири пъти, докато зацепя. А преди това ме е викал по име, както и да е.
Имахме си и сигнал като студенти, пак на цялото заведение. И не сме били целокупно задружни, обаче си го имаше и си го ползваха хората. За училите след нас не съм сигурна, но знам, че ако го изсвиря (е, седем-осем пъти) на човек, който е учил там дори и двайсетина години преди мен, ще се огледа да види кой го призовава.
Сетих се още и как едно време майките и бащите ни ни прибираха от игра със сигнали. Всяко семейство си имаше свой и беше много смешно как ни призоваваха в тъмното. А една от майките такива славееви трели извиваше, никога не успях да ги наподобя.
Чудя се използва ли сега някой нещо такова?