Готвят се, не да ни го набият,
- сър Айвънхоу
- windcolours
Re: Готвят се, не да ни го набият,
Сър, каква е тази черна хроника!сър Айвънхоу написа:а направо на кол да ни набият!
Все някой трябва да възстанови откраднатите пари.
Съгласен съм пак да съм аз и такива като мен, но има два сериозни проблема.
Първият е че, аз /и у цяло наше село/ вече нямам абсолютно нищо за взимане и у дома всички сме безработни.
И вторият е, че трябва да се намерят пари от където да се краде.
Последният хит на играта е епизодите с лошия и добрия, но е безсмислена предвид първия проблем.
Но ти не се плаши, нищо страшно не ни очаква. Само дебелите ще отслабнат, а слабичките ще измрем.
Какво значи тук някаква си личност!
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
точно! направо ме побърква това правителство. пускат бомба, после се появява Бойко и казва няма да го правим, смекчват малко нещата и си оставаме поне с десет тояги.Мнемозина написа:Чудя се дали това не е изпитан вече сценарий.
Като кажеш, че ще удариш сто тояги на някого и после му удариш само десет, и той решава, че всъщност си добър човек.
докога смятат все с тоя номер да минават
ами прословутото указание на НАП, в крайна сметка не че го отмениха изцяло. Преди няколко години, за да регистрирам ЕООД сред задължителните документи имаше и Договор за управление, който сключвам сама със себе си, предполагам, че е било задължително изискване и в голям процент от ЕООД-та има такъв договор. На база на тъпото Указание, аз трябва да се осигурявам два пъти все пак. Другият вариант е да си прекратя Договора за управление - ок, обаче със задна дата все пак ще дължа такива осигуровки, или не - пълна каша. Направиха се, че отменят указанието, защото знаят, че повечето фирми имат такива договори.
ами здравната осигуровка? днес е 10%, след една седмица - не, няма да е 10, пак ще е 8%. Изключително несериозно ми е това на мен.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- сър Айвънхоу
е, добре,... щом ви влече у ваше село да ви стрижат, като овце...ПЪТник написа: Сър, каква е тази черна хроника!
Все някой трябва да възстанови откраднатите пари.
Съгласен съм пак да съм аз и такива като мен, но има два сериозни проблема.
Първият е че, аз /и у цяло наше село/ вече нямам абсолютно нищо за взимане и у дома всички сме безработни.
И вторият е, че трябва да се намерят пари от където да се краде.
Последният хит на играта е епизодите с лошия и добрия, но е безсмислена предвид първия проблем.
Но ти не се плаши, нищо страшно не ни очаква. Само дебелите ще отслабнат, а слабичките ще измрем.
Какво значи тук някаква си личност!
п.п. много добре те разбрах... споко...
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
и, какво точно направи, за да се променят нещата?latrevw написа:
точно! направо ме побърква това правителство. пускат бомба, после се появява Бойко и казва няма да го правим, смекчват малко нещата и си оставаме поне с десет тояги.
докога смятат все с тоя номер да минават
ами прословутото указание на НАП, в крайна сметка не че го отмениха изцяло. Преди няколко години, за да регистрирам ЕООД сред задължителните документи имаше и Договор за управление, който сключвам сама със себе си, предполагам, че е било задължително изискване и в голям процент от ЕООД-та има такъв договор. На база на тъпото Указание, аз трябва да се осигурявам два пъти все пак. Другият вариант е да си прекратя Договора за управление - ок, обаче със задна дата все пак ще дължа такива осигуровки, или не - пълна каша. Направиха се, че отменят указанието, защото знаят, че повечето фирми имат такива договори.
ами здравната осигуровка? днес е 10%, след една седмица - не, няма да е 10, пак ще е 8%. Изключително несериозно ми е това на мен.
аз ли??? освен да не гласувам за ББ и да ходя по протести какво друго мога да направясър Айвънхоу написа: и, какво точно направи, за да се променят нещата?
третият вариант да забегна и той ми е невъзможен по независещи от мен обстоятелства
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- сър Айвънхоу
питам бе... ама ходи ли на протест срещу тия неща?latrevw написа:аз ли??? освен да не гласувам за ББ и да ходя по протести какво друго мога да направясър Айвънхоу написа: и, какво точно направи, за да се променят нещата?
третият вариант да забегна и той ми е невъзможен по независещи от мен обстоятелства
подписа ли се на подписка срещу глупостите на министъра?
- Nejimaki-dori
подписах се на 100 местасър Айвънхоу написа: питам бе... ама ходи ли на протест срещу тия неща?
подписа ли се на подписка срещу глупостите на министъра?
до протеста не стигнах наистина, но съм на път вече на всички и всякакви протести да ходя
То пък у вашия град като сте запротестирали...само, че овца срещу овца.сър Айвънхоу написа:е, добре,... щом ви влече у ваше село да ви стрижат, като овце...
п.п. много добре те разбрах... споко...
Кой е врагът, къде е?
Ще протестирам, стадо овце срещу глутница яки вълци?
Май не сме овце?:shocked:
------------------------------------------------------
не говориш и за гол протест, нали? или?latrevw написа:подписах се на 100 места
до протеста не стигнах наистина, но съм на път вече на всички и всякакви протести да ходя
ногу са зле наистина. със всяко отваряне на устата - поредните тъпотии
резнаха доста от социалните плащания и програмите за безработни, в т.ч. старт в кариерата и др., които се наложиха в последните години...
очаквам бум на кражбите ала Жан Валжан
в крайна сметка като няма заплата, няма работа и няма пари - какво може да прави един човек, за да оцелее...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Нефертити написа:И ние искаме,
моля!
Заповядай!
http://www.bcci.bg/bulgarian/mactb/bulpro/narachnik.htm
Remmivs написа:Нефертити написа:И ние искаме,
моля!
Заповядай!
http://www.bcci.bg/bulgarian/mactb/bulpro/narachnik.htm
Усмихнат ден на всички,
въпреки начукването в темата.
"Спаси си деня!" - Green Light
- сър Айвънхоу
а да споменавам ли плащанията по оперативните програми? това, че стиснаха общините за гушата, карайки ги да изпълняват договорите, без да им плащат по тях...holi_day написа: не говориш и за гол протест, нали? или?
ногу са зле наистина. със всяко отваряне на устата - поредните тъпотии
резнаха доста от социалните плащания и програмите за безработни, в т.ч. старт в кариерата и др., които се наложиха в последните години...
очаквам бум на кражбите ала Жан Валжан
в крайна сметка като няма заплата, няма работа и няма пари - какво може да прави един човек, за да оцелее...
и това рефлектира не толкова върху общините, колкото върху бизнеса, който изпълнява дейностите по договорите...
а бизнеса, като остане без пари, съкръщава работниците, увеличава се безработицата и... накрая хер флик ще прибере данъци те такива:
а на фирмите начисляват наказателни лихви защото не са внесли осигуровкисър Айвънхоу написа:а да споменавам ли плащанията по оперативните програми? това, че стиснаха общините за гушата, карайки ги да изпълняват договорите, без да им плащат по тях...
и това рефлектира не толкова върху общините, колкото върху бизнеса, който изпълнява дейностите по договорите...
а бизнеса, като остане без пари, съкръщава работниците, увеличава се безработицата и... накрая хер флик ще прибере данъци те такива:
мда
държавата може и да не дава
но взима
така е то
- сър Айвънхоу
ще се сгромоляса колосът с глинени крака. алтернативата е президентска. сори, ама тва е суровата действителност.Remmivs написа:говориш за войнаbead_ написа:някъде към края на април-началото на май ще да е. повече не им давам.
при това без военачалник
кой ще ни спаси?
[каква икона да сложа тук се питам]
just perfect
харни са сите до единсър Айвънхоу написа:как кой бре?не знаеш ли?
готвят ни няколко "кандидата": бат' ти Славчо, бат' ти Яне, бат' ти Гоце... и други отговорни другари...
и убави мъже
ма не си падам да съм папагал
и затова съвсем сериозно се замислям да си бия камшика към летището вече и аз мамка му
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
Така сме ние - или едната крайност, или другата.сър Айвънхоу написа:това, всъщност, е целта на заниятието... демек: Вся власть советом!... или на български: Цялата власт в ръцете на един представител на олигархията...bead_ написа:
алтернативата е президентска.
Златната среда ни е непостижима.
Panta rhei...
а да споменаваме ли, че отгоре на всичко изпраскаха 15 % съфинансиране по ОП Регионално развитие, а уж се говореше за макс.5%?сър Айвънхоу написа:а да споменавам ли плащанията по оперативните програми?
в резултат спечелили се 1 проект - всички ресурси се насочват по него и да си бенефициент по други и да земе да участваш, хеле пъ ку спечелиш и по други мерки - вече така и така си в колапс и си загубил чувствителност
и се теглят кредити, та парите, дето уж си получил да покриеш
и краят му не се вижда
дали след като общините са пред фалит - само, дето още не се обявява -
държавата е стабилна?
Последно промяна от holi_day на 17.03.10, 13:14, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Ако сложиш на везните добре управлявалите монарси и недобре управлявалите монарси коя ли група ще е по-голяма?Remmivs написа:принципно
най-добрата форма на управление е монархията
казвал съм го и преди
Аз пък си мисля, че добрите управления са плод не на самото държавно устройство, а на нещо друго. Ако го и знаех какво е...
Panta rhei...
не знамМнемозина написа:Ако сложиш на везните добре управлявалите монарси и недобре управлявалите монарси коя ли група ще е по-голяма?
Аз пък си мисля, че добрите управления са плод не на самото държавно устройство, а на нещо друго. Ако го и знаех какво е...
но знам, че като има група хора в управлението всички се борят да станат монахр де факто
и това не е добре за демоса
ако го разбереш, кажи ми го, моля
щото и това не го знам
мисля си, че е нещо дадено ни свише
душа, чест, достойнство
ма все обратни примери виждам като се стигне до властта
пустият му смирненски
не сме пораснали, уви
и не знам ще пораснем ли някога
със сигурност не и в нашите 1000 години