Никой не е защитен...
Никой не е защитен...
Преди час се големия - 13 годишен се прибира и се тресе от рев... В шок...
На 10 метра от блока, в съвсем прилично време- 19.30, в приличен квартал, на оживена улица го напада наркоман.
Хванал го през рамо, така че да не го види, заплашил го, че ще го убоде с инфектирана игла, показал му я и си я прибрал в джоба. След това му поискал джиесема, повървял още два три метра редом със сина ми и избягал...
Тва е.
На 10 метра от блока, в съвсем прилично време- 19.30, в приличен квартал, на оживена улица го напада наркоман.
Хванал го през рамо, така че да не го види, заплашил го, че ще го убоде с инфектирана игла, показал му я и си я прибрал в джоба. След това му поискал джиесема, повървял още два три метра редом със сина ми и избягал...
Тва е.
Последно промяна от Ън на 17.03.10, 21:18, променено общо 4 пъти.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

ох, предполагам, че се тресе от яд и обида.
сигурна съм, че си му казал каквото трябва. но случката е ужасна. много съжалявам, дано да е по-перде и по-бързо да му мине.
моят 12-годишния се страхува точно от такива неща. и той се прибира в 19.30 от училище
никой не е защитен, няма гаранции
а после що си водим и вземаме децата от училище
ох, егати ужаса!
сигурна съм, че си му казал каквото трябва. но случката е ужасна. много съжалявам, дано да е по-перде и по-бързо да му мине.
моят 12-годишния се страхува точно от такива неща. и той се прибира в 19.30 от училище
никой не е защитен, няма гаранции
а после що си водим и вземаме децата от училище
ох, егати ужаса!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Никой не е защитен...
Мамка му!Ън написа:Преди час се големия - 13 годишен и се тресе от рев... В шок...
Тва е.
Събери приятели и го дебнете, скрити, пускайте деца за стръв, година го дебнете, ще се хванете, мамка му.
Като го заловиш дръж го вързан в мазето година две с по един хляб седмично, като на куче.
Заради твоето и другите деца...
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аз малко му се сопнах щото телефона му беше скъп, а той се репчеше с него...
И му казвах да не го прави, че има лоши хора и ще му го вземат, а той не слушаше....
Уффффф.....
А сега е и с шина на коляното...
щото преди десетина дни скочил от едни стълби, шантава тинейджърска постъпка... и три пъти на ортопед го водим и по 15 кубика течност от коляното му вадят... и ся десет дена така, после с наколенка 1 месец и до края на двеидесета без физ. упр.
уфффф...
изоках...
Уффффф.....
щото преди десетина дни скочил от едни стълби, шантава тинейджърска постъпка... и три пъти на ортопед го водим и по 15 кубика течност от коляното му вадят... и ся десет дена така, после с наколенка 1 месец и до края на двеидесета без физ. упр.
уфффф...
изоках...

поради тази причина- шината, го е взел за лесна жертваЪн написа:Аз малко му се сопнах щото телефона му беше скъп, а той се репчеше с него...И му казвах да не го прави, че има лоши хора и ще му го вземат, а той не слушаше....
Уффффф.....
уфффф...
изоках...
не се карай на детето, ейй
него достатъчно го е яд,
важното е да няма и други чувства, примесени с яда.
Всички деца искат да се похвалят и носят винаги най-най- хубавите вещи.
Ако ще стои у вас, за какво му е, а? Радвай се, че на детето му няма нищо.
Прегърни го. А скоро ще усетиш и дали го е страх. Оше утре дори.
"Спаси си деня!" - Green Light
кажи му, че го обичаш и го прегърни днес, той има нужда от силата и обичта ти сега
от бащиното рамо
като се поуспокои утре-други ден му кажи пак това за телефона - ще те разбере по-добре
важното е, че не е пострадал наистина, майната му на скъпия телефон, пак ще му купиш
а на онзи да му изсъхнат ръцете дано, щото друго и без това няма
от бащиното рамо
като се поуспокои утре-други ден му кажи пак това за телефона - ще те разбере по-добре
важното е, че не е пострадал наистина, майната му на скъпия телефон, пак ще му купиш
а на онзи да му изсъхнат ръцете дано, щото друго и без това няма
Ужас!Ън написа:Преди час се големия - 13 годишен се прибира и се тресе от рев... В шок...
Тва е.
Дано му мине бързо шокът.
Остави поуките за после, наистина, той и сам ще си ги открие. Стресът му в момента е предостатъчен.
Panta rhei...
Късно е, аз вече го нахоках 
Е, после го и нагушках, де...

Е хайде сега, стреснал си се и ти... важното е да усети грижа и разбиране, той си знае, че и ти се ядосваш.Ън написа:Късно е, аз вече го нахоках
Децата никак не са просто устроени и всичко разбират, всичко. А най-важно е какво усещат.
Panta rhei...
ако не си е легнал... - кажи му пак, че го обичаш, че не е в него вината за това, което се е случило
ако можеш да му кажеш, че той не е слаб... Направи всичко, за да забрави безсилието си - той не е можел да направи нищо...
и аз първо хокам, а после съжалявам...
ако можеш да му кажеш, че той не е слаб... Направи всичко, за да забрави безсилието си - той не е можел да направи нищо...
и аз първо хокам, а после съжалявам...
- Глас в пустиня
- windcolours
добре де, Ън, как изобщо ти е хрумнало да му се караш?? Само си помисли с какво се е разминал преди малко,какво е преживял...Аз и на негово, и на твое място, щях да съм щастлива, че изобщо се е разминало толкова леко...телефона се преживява, важното е че, че детето е живо и здраво.Ън написа:Преди час се големия - 13 годишен се прибира и се тресе от рев... В шок...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
много съжалявам, че така се е случило
колкото до телефона - всяко дете има телефон и хич да не се е перчил, естествено се предполага, че носи в себе си телефон
дано не му се насади чувство на вина, че от него нещо е зависело
дори да е било блъф това с набождането с игла, откъде може да знае
добре, че не е станало нещо по-сериозно
колкото до телефона - всяко дете има телефон и хич да не се е перчил, естествено се предполага, че носи в себе си телефон
дано не му се насади чувство на вина, че от него нещо е зависело
дори да е било блъф това с набождането с игла, откъде може да знае
добре, че не е станало нещо по-сериозно
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
явно хората често реагират такаwindcolours написа:добре де, Ън, как изобщо ти е хрумнало да му се караш??
като си счупих ръката, мъжът ми бе на работа, на място без обхват. връща се. аз с гипс. и кат се почна - бе, как можа да си счупиш ръката?! бе, ти знаеш ли как трудно шъ ти зарасне?! ми после колко е трудно раздвижването?!....
само дето не ми счупи и другата ръка
няква реакция е когато човек е ядосан, вбесен и... безпомощен последващо да защити тези, които обича.
я си представи тоя наркоман да бе срещу Ън в тоя момент. тогава гневът щеше да е насочен към него.
П.П. не казвам, че е редно да се постъпва така. но случва се човек да не може да овладее гнева си и го насочва...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- snowprincess
вероятно е изживял голям ужас 
ако усетиш, че се страхува, го подтъкни да се запише на някакво бойно изкуство
това малко или много възвръща самоувереността
ако усетиш, че се страхува, го подтъкни да се запише на някакво бойно изкуство
това малко или много възвръща самоувереността

Уфффф...windcolours написа: добре де, Ън, как изобщо ти е хрумнало да му се караш??
Наистина ли искаш да знаеш???
Хиляда пъти съм му казвал да не се пери с телефона! Държи си го в ръка надул музика от него и така върви. Снощи е правил същото. Ела кумчо изяш ме е това!
Сутринта ме пита как може да има такива хора, какъв е тоя човек, да му вземе телефона... А колко съм му говорил и аз и майка му, че ИМА такива хора и трябва да се внимава повече- нямаше кой да ме чуе...

- сър Айвънхоу
батка, колкото и гадно да звучи, но уроците, които сами получаваме, са най-добирите... както се казва" всяко зло, за добро...Ън написа: Уфффф...
Хиляда пъти съм му казвал да не се пери с телефона! Държи си го в ръка надул музика от него и така върви. Снощи е правил същото. Ела кумчо изяш ме е това!
Сутринта ме пита как може да има такива хора, какъв е тоя човек, да му вземе телефона... А колко съм му говорил и аз и майка му, че ИМА такива хора и трябва да се внимава повече- нямаше кой да ме чуе...
ще стане по-предпазлив...
за съжаление никой не е предпазен от такива "уроци"...
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
- windcolours
Прав е Айвъна...колкото и да не ми е приятно да признаяЪн написа:Уфффф...windcolours написа: добре де, Ън, как изобщо ти е хрумнало да му се караш??
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Сина не го е видял. Оня така го е хванал, че е нямал шанс, а е бил и сн качулка. Обадих се в полицията- щели да му покажат снимки, ако можел да го разпознае. Е, как? Той носа му даже не е видял...сър Айвънхоу написа:
дори е по-гадно... не знаеш кой точно стои срещу теб... на улицата поне може и да видиш гада, а в нета...

- сър Айвънхоу
ти четеш ли внимателно, м? писах "поне"... т.е. в определени случаи може и да го видиш кой е...Ън написа:Сина не го е видял. Оня така го е хванал, че е нямал шанс, а е бил и сн качулка. Обадих се в полицията- щели да му покажат снимки, ако можел да го разпознае. Е, как? Той носа му даже не е видял...сър Айвънхоу написа:
дори е по-гадно... не знаеш кой точно стои срещу теб... на улицата поне може и да видиш гада, а в нета...
Ън, много неприятна случка наистина!
Колкото и да горчи и аз съм съгласна с Айвън.
Това е част от възмъжаването, част от неочакваните уроци/изпити в живота, за които няма как да се подготвиш предварително.
Не само, че никой не е защитен, а точно обратното. Подобни инциденти са станали неразделна част от суровата ни действителност. В името на ежедневното оцеляване в тази сурова джунгла ние получаваме сурови уроци.
И колкото и да боли, подобни критични ситуации страшно засилват връзката в семейството, отсяват важните неща.
Колкото и да горчи и аз съм съгласна с Айвън.
Това е част от възмъжаването, част от неочакваните уроци/изпити в живота, за които няма как да се подготвиш предварително.
Не само, че никой не е защитен, а точно обратното. Подобни инциденти са станали неразделна част от суровата ни действителност. В името на ежедневното оцеляване в тази сурова джунгла ние получаваме сурови уроци.
И колкото и да боли, подобни критични ситуации страшно засилват връзката в семейството, отсяват важните неща.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Кво да ти кажа...latrevw написа:Ън, как е днес детето?
Няма да му дойде акъла в главата скоро. Дойде баба му на гости и като разбра какво е станало, му подарила нейния телефон. Аз не знаех, бях на работа. Телефон и е нов и готин и сега сина го разучава и забрави за откраднатия. От една страна е добре, че ще забрави случката, но от друга къде е обицата на ухото...

Ън написа:Кво да ти кажа...latrevw написа:Ън, как е днес детето?
Няма да му дойде акъла в главата скоро. Дойде баба му на гости и като разбра какво е станало, му подарила нейния телефон. Аз не знаех, бях на работа. Телефон и е нов и готин и сега сина го разучава и забрави за откраднатия. От една страна е добре, че ще забрави случката, но от друга къде е обицата на ухото...
стреснал се е, сложил си е обеца. а бабите са за това. без телефон ли да стои детето, ти пък.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нещо подобно се случи в неделя на нашия
Беше на кино с приятели-7 момчета От 17.30 ( а искаше да ходи от 19, добре, че го разубедихме)
Така реши, че ще отпразнува РД
Та на връщане от киното ги гонили 8 "циганина", които били много "нахъсани"
Като се прибра задъхан и разказа, ми се смени местоположението на почти всики основни органи....
Абе, ужас
Да пази Господ
Кат се видим ще разказвам....
Беше на кино с приятели-7 момчета От 17.30 ( а искаше да ходи от 19, добре, че го разубедихме)
Така реши, че ще отпразнува РД
Та на връщане от киното ги гонили 8 "циганина", които били много "нахъсани"
Като се прибра задъхан и разказа, ми се смени местоположението на почти всики основни органи....
Абе, ужас
Да пази Господ
Кат се видим ще разказвам....

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.